Cítili ste sa ako vzduch pre partnera?
Ahojte už ste sa niekedy pre partnera citili ako vzduch? Mali ste pocit,ze vas berie ako samozrejmost? Mam dlhodoby vztah a v poslednej dobe mam pocit,ze ma partner vnima ako samozrejmost. Je to len faza vo vztahu? Dakujem za nazory 🙂
@worker_falcon sme spolu6 rokov, nebyvame spolu. Neviem preco sa takto citim,viem ze ma lubi nemusi mi to hovorit kazdy den su to malickosti pri ktorych to dokazuje. Ale niekedy mam taky pocit,ze prenho niesom dolezita ,ze som v jeho zozname na poslednom mieste. Ja davam do vztahu maximum a z jeho strany to tak nieje. Ja by som s nim chcela byt kazdu minutu svojho casu.
@nikanika3 to je jasné, že od neho neodídeš. ale diskusia často dôjde do takého štádia, že to budú iné ženy vidieť jasne - zostávať s ním ďalej je najhoršie riešenie. uvidíme, čo nám porozprávaš a ako budeš konkretizovať váš vzťah.
@nikanika3 ajaj, tak vy ani nebývate spolu? a mohli by ste? čo vám v tom bráni? prečo sa váš vzťah neposunul ďalej?
mimochodom, tiež som sa podobne určitý čas cítil. tiež kým sme nebývali spolu. totiž tá druhá osoba má svoj život, obaja máte svoje životy, ktoré sa prelínajú iba v tom čase, ktorý trávite spolu. vtedy by si sa rozhodne nemala cítiť ako vzduch. vtedy by ste si mali byť vzácni nadovšetko. keď spolu nie ste, tak máte každý svoje životy. Nevieme, ako často spolu ste/nie ste.
@nikanika3 fúú, tak to je viac ako zlé, keď spolu nebývate, tak by ste si mali byť vzácni, ale myslím, že sa váš vzťah už mal niekam posunúť. Prečo sa tak nestalo? Bavili ste sa niekedy o spoločnom živote, o spoločnom bývaní, o deťoch? Prišiel s tým niekedy aj on sám od seba? Ak nie, myslím, že spolu strácate čas, viem, že sa to zle číta, ale asi ťa má ako zálohu, kým príde tá pravá. Snaž sa zmeniť seba, nie - vyhovieť všetkým, ale vyhovieť sama sebe. Nepísala si, ako často sa stretáte, kto je iniciátorom stretnutí, či sa tiež berie ako samozrejmosť, že budete spolu, kde trávite spoločné chvíle, či u neho, či u teba. Začni si organizovať svoj voľný čas aj bez neho, nájdi si nejaký koníček, ktorému sa budeš venovať, nesmieš mu byť kedykoľvek k dispozícii, ak navrhne napr.nejaký výlet, skús mu navrhnúť iný termín, že ty už na ten, ktorý navrhol on, niečo máš. Uvidíš jeho reakcie, možno bude prekvapený, možno sa začne viac o teba zaujímať, možno mu to bude jedno. Nepáči sa mi ani tvoj názor, že od partnera určite neodídeš, svedčí to o tvojom nízkom sebavedomí, o tom, že máš strach existovať bez neho. Netlačím ťa do rozchodu s ním, ale do uvedomenia si vlastnej hodnoty.
@worker_falcon nieeee ... nepodcenuj osadenstvo MK 🙂
@nikanika2 - Naozaj kazdu minutu? Lebo to mi pride preexponovane. Ano, kazdy par funguje inak. Lenze kazdy mame viacero svojich vlastnych roli, ci zivotov v ramci jedneho zivota. A to dokonca plati, ci uz spolu zijete alebo nie. Neviem ako daleko ste v posunuti vztahu do spolocneho byvania. To ti mozno pomoze sa citit menej ako vzduch. Kazdopadne vzdy mysli na to, ze komunikacia je zaklad a pokial je tvoj partner sa s tebou pripraveny otvorene rozpravat, tak ste na pol ceste k vyrieseniu tvojich pocitov. Hlavu hore a vymyslite si nejaky spolocny cas mimo mesta, kde zijete. Nieco, kde budete sami dvaja a budete robit nejaku spolocnu cinnost mimo vybehanych chodnickov.
Zaroven neviem ako si na tom s konickami. Snad sa tvoj zivot netoci len okolo neho a on ma svoje zaujmy. Lebo potom tam je prirodzene, ze sa tak citis. Lepsia by potom bola rovnovaha v rozlozenom case.
@timea7 2. stranááááááááááááá, vyhrala to kolegyňa, ktorá sa so mnou jediná stavila @trdelnik234
mimochodom, tiež som jej chcel napísať, že je to na zváženie rozchodu, ako si to napísala ty. ale predsa som najprv položil pár kontrolných otázok 😀 😀 😀
@nikanika3 toto ked zazivas ked spolu chodite ako sa budes citit ked budete spolu zit.myslis ze sa nieco potom zmeni okrem spolocnej posteli.ja neviem ale ja ked som s muzom chodila sme prespavali raz u nasich inokedy u nich.ale boli sme spolu non stop okrem mojich 8hod v praci potom mi odisiel na 3 zyzdne a zas sme boli nonstop spolu.a tak to je aj teraz len opacne tych 8hod robi muz a zas sme nonstop spolu.kolko denne vy travite spolu cas.
@worker_falcon no neviem, ja som stará škola, ak by som mala po šiestich rokoch chodenia pocit, že som pre partnera vzduch, asi by som zaradila spiatočku, už som tu viac krát písala, že moji rodičia žili spolu vyše 40 rokov a nezovšedneli si. Preto, lebo nikdy ich vzťah nepovažovali za hotový, ako si dnes myslí veľa mladých žien, že svadbou je dielo hotové,naopak, začína sa budovať. Aj po rokoch si pripravovali prekvapenia, neboli nezdravo upnutí jeden na druhého, snažili sa byť pre partnera stále zaujímavým, ako keby ho stále aj po rokoch balili. No súhlasím s tým, že musia chcieť obaja, ale muž je od prírody lovec, ak má niečo denne na podnose, prestáva to pre neho byť zaujímavé. Ale ľahký flrt so susedom jej radiť nebudeme, že nie ? 😉 😉
@timea7 jj, súhlas. len som si nebol istý, akým spôsobom "spolu žijú". a kedy vlastne je pre neho "vzduch".
Lebo v ďalšom vývine týchto diskusii, keď sa odporučí rozchod, vyplávajú na povrch ďalšie informácie, a ďalej sa to prežúva, váhy sa prikláňajú na jednu či druhú stranu. Ešte by sme mali zistiť, že je určite gej, prípadne má druhú 😀 😀 😀 😀
a väčšinou ten, kto prvý odporučí rozchod, svoj názor niekoľkokrát poopraví 😀
@worker_falcon poopraví na základe ďalších a ďalších informácií.
Jeeeej, jak sa tak tesim!
Moja prva vyhra na konovi. Ideme vecer zapit?
Kto sa prida?
@trdelnik234 😀 😀 fandila som ti...
Diky, diky.
Idem z MK, lebo o chvilu dojde big boss a povie mi, ze za prispevky na konovi ma neplati.
Zazalujem ho za diskriminaciu?
@timea7 Veľmi si mi pripomenula môj prvý vážny vzťah. Tiež som bola dočasná zastávka. Chodili sme spolu 6,5r a potom ma odkopol, kvôli mojej kamarátke. Tiež bola dočasná zastávka a aj tú nakoniec odkopol a oženil sa so svojou prvou láskou, s ktorou mal aj 12r dcéru.
Tiež som bola pre neho vzduch. Bolo mu jedno, že idem na diskotéku s kamoškami, zásadne so mnou nikam nechodil. Posielal ma robiť do Švajčiarska. A po sexuálnej stránke - vždy sa odbavil, urobil si svoje a na mňa nikdy neuspokojil. Bol môj prvý milenec. Takže som nevedela, že to môže byť aj inak. Vždy som sa snažila, aby bol spokojný, aby bol uspokojený. Seba som dávala vždy na druhú koľaj...aj som tak dopadla.
A teraz môj druhý partner, manžel je jeho úplný opak. 🙂
@nikanika3 mala som podobny vztah,takze poradim Ti takto,preto mas tieto pocity,pretoze vas vztah stagnuje,nikam sa neposuva,roky plynu,vy po tolkych rokoch nebyvate spolu,nemate deti atd.Uvazujete spolocne o niecom takomto??hovorite spolu o planovaní buducnosti, o detoch,o spolocnom byvani atd??ak nie,nema to vyznam,ak ano robte vsetko preto,aby sa tak stalo co najskor...aspon si vyskusajte spolocne byvanie,a uvidis kam sa posunie a ci sa posunie vas vztah...zatial takto moja rada😉
Tiež som mala vzťah kde som si pripadala ako piate koleso u voza. A práve preto sa tento vzťah po pár rokoch skončil. Nebola som v ňom šťastná a dosť som sa preto trápila. Stále som sa snažila veci meniť, ale nešlo to. Pri mojom terajšom manželovi mám aj po rokoch stále pocit že ja som to najdôležitejšie (teraz už spolu s deťmi) v jeho živote. Radšej by sa vzdal práce, majetku, vlastnej matky 😀 ako by mal prísť o nás. Netvrdím že to tak bude na veky, lebo nikto nevie čo ho v živote čaká ale prajem každej aby stretla takého človeka ako som mala to šťastie stretnúť ja a aby každá pocítila aspoň raz v živote čo to znamená byť pre niekoho vždy na 1. mieste.
@luluapali nikdy sa v žiadnom vzťahu nesmieš snažiť, aby bola spokojná druhá strana, keď tá druhá strana sa o to nesnaží, vzťah je nevyvážený a nevedie to k tomu, že si to druhá strana váži, ale že to zneužíva 😒 . Správny milenec sa najprv postará o to,,aby bola uspokojená žena, až potom on. Musíš mať rada aj seba, super, že si našla niekoho, kto nemyslí len na seba.

@worker_falcon od partnera urcite neodidem 🙂