icon

Cítim sa ako chudera

liviafazekasova
16. máj 2022

Ahojte. Ani neviem kde začať, v sobotu som sa pohadala s mužom, sme spolu 6 rokov vlastne často sa hádame kvoli materiálnym veciam, ja túžim po tom aby keď ideme niekdy som nevyzerala ako posledná chudera, ale keď si kúpim niečo to je jedine tak za 3 eurá jednofarebné tričko v Kik, proste stále my nemáme nato peniaze aj keď sme mali musíme sporiť alebo že ja stále niečo chcem, áno vravím mu keď sa mi niečo páči že by som chcela ale jedine tolko a potom ja by som stale nieco chcela. Stále sa cítim zanedbane, ked ideme aj k rodine sa stále hanbím lebo moje švagriny sú pekne oblečené a ja v jednych nohaviciach a v tričku asi stále v zhladom na to či ideme len na dvor na kávu alebo na návštevu alebo nejakú príležitosť, aj teraz sme mali ísť na narodeniny povedala som že nechcem ísť lebo som trocha chorá a ani nemám čo na seba tak ma zobral aby som si kúpila, zase tam kde si nikdy nič nekúpim New Yorker, Kik Takko kde si jedine kupim tricko alebo rifle lebo ja košele alebo hociake šaty si nehiem dať mam väčšie prsia a vyzerám hrozne, a tak sa začala hádka že ja si nikdy neviem vybrať lebo som 2 tonnova krava a že mam schudnúť možno si dačo nájdem. Áno po tehotensve som pribrala ale aj tak proste mne sa tam tie veci casto nepáčia niektoré su ako pre staré tety a niektore ako pre 16 ročné dievky. Inde ma nezoberie a ja som prípad na psychiatriu lebo stále sa za to hádam.

1gramofon
16. máj 2022

A inak, ako tu už písali, to drahé oblečenie nemusí byť aj kvalitné. Ja som sa strašne lakomila na martens boty, kúpila som si ich za 140e a po jednej sezóne vyzerali horšie než moje 5 ročne bagandže za 30e. Hľadala som na nete, že či sa ja o ne nestarám zle a našla si video o ich kvalite kedysi a dnes, komentáre podtym so zlými skúsenosťami, že to už naozaj nie sú boty ako mali po babke tu istú značku... A vyskúšala som aj iné drahšie značky a skoro vždy to dopadlo zle. Tie lacnejšie veci mi vydržia dlhšie a keď sa mi aj zničia tak mi to nie je až tak ľúto keďže stali naozaj málo. Poradím ti nezavid, nie je veľmi čo a môžeš mať aj to isté a za smiešnu sumu. Mne keď niečo niekto pochváli hneď zadrem koľko to stalo, okolo 3eur a len pozerajú ze to do akého sekaca chodím... Tie peniaze co som minula na predražené somariny, tak tých mi je ľúto 😅

kormino
Autor odpoveď zmazal
sszuzu8
16. máj 2022

@0silvia0 sekac

lubina
16. máj 2022

@liviafazekasova A preco chodi s tebou nakupovat muz? To ona ta ma brat do obchodu? Ja ked nieco chccem, tak idem do takeho obchodu, kde to najdem a nie kde mi muz povie. Ved to nemusi byt extra drahe, staci, aby sa to TEBE pacilo. Nechaj dieta doma s muzom a jednoducho povedz, ze si ides nieco kupit na seba, aby ste nabuduce mohli ist na oslavu.

0silvia0
16. máj 2022

@sszuzu8 to mi už bolo vysvetlené, ako to je nejaký špeciálny sekáč alebo len alternatívne pomenovanie pre sekáč?

manzanillaa
16. máj 2022

@liviafazekasova ja som tiež väčšia a najlepšie kúsky mam zo sekaca za pár eur ,alebo tu z bazáru.. trvaj si na vlastnom účte,počas materskej som si tiež málokedy niečo kúpila,ako pracujem,radikálne som zmenila/doplnila/šatník..

cacianka
16. máj 2022

Baby ti poradili veľmi dobre, vlastná karta ku spoločnému účtu, ale vlastný účet, a kľudne ak treba aj výživné na dieťa aj teba.
Nákup odporúčam aj Bonprix - vieš si vybrať veľmi pekné kúsky , alebo CaA, majú tiež a za dobré ceny

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
mamatroch
16. máj 2022

@liviafazekasova ja Ti napisem za seba. Bola som v podobnej situacii. Na materskej, ucet spolocny - co je na jednej strane prakticke,
lebo je lepsi prehlad o hypoteke, trvalych prikazoch, prijmoch a vydavkoch, ale na strane druhej (kedze kartu k uctu som mala i ja: na male nakupy cez tyzden) - som potom pocuvala "Zase si v drogerii minula 20 eur?! To co si zase kupovala?" ...a to som kupovala fakt len sprchace, sampony, cistiace prostriedky... (to su veci, co si rada sama vyberam... a kupovala som sprchace za euro, len uz ked som sla, zobrala som ich viac a bol na dlhsie pokoj). Kupit si sminky, vonavku...? No, to som ani odvahu nemala a ak, tak max do 5 eur... Oblecko / obuv pre seba? Naco, ved uz nerstiem, detto moja noha... Obcas mi v skolke bolo luto, ake pekne mamy (pekne oblecene) maju ostatne deti a tie moje mamu, ktora chodi vo veciach pomaly zo svojich teenagerskych cias... nenasminkovana ("naco, ved som 'len doma' "), u kadernicky som nebola x rokov ("naco, ved ked chcem i tak dlhe vlasy, tak uz je jedno, ci po lopatky alebo po pas")...
...a potom som si povedala dost. Ked uz nie kvoli sebe, tak kvoli detom. Pretoze MOJE DETI SI ZASLUZIA PEKNU MAMU (a nie, nevyzeram ako miss, ale ako zena mam jednoducho potrebu oblict a upravit sa tak, aby som sa CITILA JA dobre a pekne).
...a tak som si "pretlacila", ze chcem vlastny ucet... Bolo to reci, ze naco budeme platit 2x za vedenie uctu... Ale! Existuju banky, kde mas vedenie uctu zadarmo... Tak sme mi zalozili ucet v takej. A kazdy mesiac mi muz poslal 20 eur (to uz podla moznosti), ktore boli len a len pre mna.
Po skonceni RD som sa vratila do prace a vyplatu si uz dala posielat rovno na svoj ucet. A JA som muzovi posielala na spolocny (z ktoreho odchadzali vsetky platby) vopred dohodnutu sumu, zvysok (o ktoreho vyske nevedel, kedze som mu odmietla povedat vysku svojho platu 🤭) som si nechavala a setrila si. Po roku som si kupila vec za 1000 eur na svoj konicek 👍. Tuzila som po nej niekolko rokov. A bol to skvely pocit!!!
Teraz som opat na RD a ten uz chodi na moj ucet, nechavam si vreckove 50 eur a zvysok posielam na spolocny. Od toho mam ale tiez kartu. Z toho platim za drobne nakupy, u lekarov, v lekarni. Moj ucet je len moj a muz k nemu nema ani pristup. Z neho si kupujem pre seba, ci platim drobne platby, ked si nieco kupim tu z MK (a nemusim muza "otravovat", ze zaplat tychto 10 platieb 2-3 eurovych... a riesit jeho "co zas kupujem" 🙄😁).
A vies, co som urobila? Za posledny rok som si vymenila UPLNE cely satnik, od ponoziek az po vetrovky a vratane obuvi. Moje stare veci som vsetky posunula dalej. Neboli znicene, ale uz som sa v nich necitila dobre. Uz nie som to vyplasene dievcatko, ake som byvala, som zena a som na to hrda. Stalo ma vela sil sa nou stat a som hrda, ze sa tomu primerane mozem aj obliekat. A vies, kolko ma cela ta sranda vysla? No tipni si... Asi tak... 250 eur.
Ale postupne som si na to nasetrila sama. Akurat jedny topanky som si kupila zo spolocneho.
A ako sa mi to podarilo?
- spodne pradlo nove v lacnejsom textile
- vsetko ostatne bazar tu na MK (80 % mojich veci), sekace (textile house, ked je za euro) a nas mestsky swap.
- drogeriu kupujem zo spolocneho uctu len ja a len v DM-ke a mam zakaznicku karticku, na ktoru sa mi zbieraju body, ktore sa preratuvaju na peniaze (vies si ich odpocitat z nakupu a mat lacnejsi / zadarmo nakup v tej hodnote). A to je moje "beauty peniaze". Celu tuto sumu raz za rok (vzdy na jar) miniem na kozmetiku pre seba (sminky, vonavka...).
Takze toto bola moja cesta a dnes som hrda na to, kde som.
Na obleceni nie je listok "z druhej ruky" a mam VSETKO veci, ktore sa pacia MNE a v ktorych sa JA citim dobre. A nie, nie som ekonomicka, neobjednavam si od jednej mamicky 10 triciek a 7 nohavic, len aby som usetrila na postovnom. Objednavam si s cistym svedomim po 1-2 veciach (kludne aj za 1, 2, 3 eura...) a nemrzi ma platit zakazdym extra postovne, lebo i tak ma to vyjde lacnejsie, nez z obchodu.
A druha vec, zijeme v malom meste, mame tu len Pepco, cinanov a par drahych butikov. Maminky z MK za mna obehli 100-ky roznych obchodov vratane zahranicnych a ja som im za to vdacna 👍
...tymto Ta chcem povzbudit k financnej nezavislosti. Ucet v banke si vies zalozit uplne sama. Staci Ti Tvoj OP a zajst do banky. A potom zajst na UPSVaR a poziadat o zasielanie RD na Tvoj ucet.

0kristina0
16. máj 2022

Asi budem jedina, ktora ti to napise ale tvoj muz ta nemiluje a nepritahujes ho a toto je podla mna ovela podstatnejsi problem ako to, ze ti nic nekupi. Muz ti povie, ze si dvojtonova krava a teba trapi, ze si nemas co obliect? Ako ti uz baby pisali, ak si neni spokojna so svojim zovnajskom, rob nieco pre to.

1gramofon
16. máj 2022

Inak dnes som akurát videla ženu s kočíkom ako beží po meste. Nevidela som to prvý krát, ale mi tak došlo, že keď človek chce tak si nájde spôsob

sashabb
16. máj 2022

Ty si nemáš za čo kúpiť tričko hej? zaujímalo by ma, koľko má pán tvorstva naškrečkovaných tvojich peňazí na jeho účte 🙄 prosim ťa nebuduď blbá, a urob s tým niečo. Rád si tu dostala viac než dosť.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
0kristina0
16. máj 2022

@elizabet173 podla mna je tam chyba hlavne v nej, je malo asertivna. Pride mi, ze sklopi usi a je ticho.

petko81
16. máj 2022

@liviafazekasova ja chodím do sekacu u nas v meste a kupim si dobre veci značkové a za lacno. Nakupujem tam aj synovi aj mužovi. A budem aj dcére.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
evka258
16. máj 2022

@liviafazekasova ja ti poviem, ja si tiez neviem nic kupit v new yorkeri a podobnych. Moja topka je Humana, mam kopec krasnych veci za par eur. Niekedy, ked si spocitam, co mam na sebe, tak sa zmestim mozno do 10 eur, ato ziadne handry, ale pekne kusky. Som spokojna, ze som taka "sikovna", ze sa za par eur obleciem. Aj v robote mi chvalievali saty, bluzocky....teraz som na RD, a chudnem ;) a zasa si potom nieco pekne kupim.

svetlonos
16. máj 2022

@liviafazekasova Ty si nemala penisze ani krd si tobila ??? Halooo ! Ten mavrh na spolocny ucet by som zrusila uz zarodku aj pri prekrasnom vztahu, nie to este pri mamipulatyvnom sebeckom zgrlovi. Tak tsku nehrali sby som svoje penisze nevidela. Drzim ti palce

svetlonos
16. máj 2022

@elizabet173 ahij, ona pisala ze aj ked pracovala davala vsetko na spolocny ucet a nemala ani zo svojej vyplaty nic.

sonicka96
16. máj 2022

Rožňava, Sabinov, Prešov, Staré Mesto, Spišská nová ves, Ružomberok, Michalovce
@jaga61

slavkajurko
16. máj 2022

@liviafazekasova skus si tu popozerať balíky oblečení zadarmo

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
nttnnt
16. máj 2022

inde ma nezoberie a ty co si imobilna? alebo co nechapem..tak sadni jak si sadla k modremu koniku pred pocitac otvor si bonprix, imodu a ja neviem jakych milion stranok je dokonca aj remixshop kde si kupis aj sekacove lacne veci a mas vybavene....ooo no doplnam sa lebo akurat citam ze nemas ani koruny, spolocny ucet mariu brehy tak nech navali prachy pekne kazdy mesiac na tvoje potreby, asi potrebuje aby si aj ty nanho dobre nahukala jak vie on na teba...

0kristina0
16. máj 2022

To ze maju spolocny ucet nie je problem, mame ho aj my s muzom ale obaja mame kreditky, takze autorka ak nemas kartu, vybav si ju a nebudes sa mu prosikat o peniaze

sszuzu8
17. máj 2022

@0silvia0 tam je každý deň iná cena za kilo. Kľudne si tam môžeš kúpiť jedno tričko za pár centov. Alebo za 10 eur plnu tašku. Oplatí sa a veci tam majú pekné. Neplatí sa od kusu ale oblečenie sa váži. V pondelok stojí kilo 14 eur v utorok 12 tuším a v nedeľu nejako okolo 2 eur sa mi zdá. Samozrejme v pondelok je najlepší tovar

0silvia0
17. máj 2022

@sszuzu8 zaujimave, u nas taky sekac nie je, preto to nepoznam.

jaga61
17. máj 2022

@sszuzu8 u nás taký sekáč nie je, máme Humanu a u nich nevedia niekedy čo pýtať. Pri novom tovare"akože " aj 30,- eur.

karmen118
17. máj 2022

@liviafazekasova neviem o akej registrácii karty, ti to nabulikal, že s tebou musí ísť do banky. Prepáč, ale si riadne naivná a ani nemáš snahu si zistiť, čo a ako reálne funguje. V akej banke máte účet? My máme s mužom spoločný, každý má vlastnú kartu a jediné, čo nová karta vyžaduje je aktivácia cez prvý nákup v obchode, aby si potom mohla platiť aj online. A ak vieš, že v tých obchodoch na seba nič nekúpiš, tak si nájdi iný obchod a povedz mu kam chceš ísť, teda, keď bol ochotný s tebou ísť, alebo choď sama. A nemať prístup k vlastným peniazom je nenormálne - vážne ťa nechápem. Vieš prečo sa cítiš ako chudera? Lebo ju zo seba robíš ty sama...a tvoj muž ťa v tom radostne podporuje, lebo len kým sa nesnažíš postaviť na vlastné nohy, tak má pre seba všetky peniaze a ešte má doma aj boxovacie vrece zdarma na svoje mindráky. Preber sa prosím ťa a zober svoj život do vlastných rúk, lebo skončíš zle.

fineta
17. máj 2022

@liviafazekasova prepáč mi, ale prečo sa správaš ako nesvojprávna, kde je Tvoja sebahodnota? Máš rovnaké práva ako Tvoj muž, si jeho rovnocenný partner, žena - matka. Ked to muž nechápe, tak utekaj do banky založiť si svoj účet a následne na úrad presmerovať naň RP.

Obliecť sa dá v bežne známych sieťach obchodov a v zľavách za babku. Zostav si kapsulovy šatník z par nadčasových kúskov.
Je tu skupina "sekac maniačky alebo..." a je tam vidieť ako krásne sa dá obliecť od hlavy po päty vratane doplnkov. Staci sa ísť pokutrat vo vypredajovom týždni do Humany a vyberieš po eure pekne veci. A poviem Ti, že iné paničky tam rady nakupujú a nie iba ľudia, ktorí majú hlbšie do vrecka. Zariad sa ako schopná žena, ver si a nepýtaj si od muža požehnanie k veciam, ktoré majú byť automatické. Strasne zle to mate nastavene, zmeň to.

bluka2
17. máj 2022

2 tonová krava? By som si poriadne vynovila jeden deň šatník takými kúskami, že by ma nespoznal...