icon

Cítim sa ako chudera

liviafazekasova
16. máj 2022

Ahojte. Ani neviem kde začať, v sobotu som sa pohadala s mužom, sme spolu 6 rokov vlastne často sa hádame kvoli materiálnym veciam, ja túžim po tom aby keď ideme niekdy som nevyzerala ako posledná chudera, ale keď si kúpim niečo to je jedine tak za 3 eurá jednofarebné tričko v Kik, proste stále my nemáme nato peniaze aj keď sme mali musíme sporiť alebo že ja stále niečo chcem, áno vravím mu keď sa mi niečo páči že by som chcela ale jedine tolko a potom ja by som stale nieco chcela. Stále sa cítim zanedbane, ked ideme aj k rodine sa stále hanbím lebo moje švagriny sú pekne oblečené a ja v jednych nohaviciach a v tričku asi stále v zhladom na to či ideme len na dvor na kávu alebo na návštevu alebo nejakú príležitosť, aj teraz sme mali ísť na narodeniny povedala som že nechcem ísť lebo som trocha chorá a ani nemám čo na seba tak ma zobral aby som si kúpila, zase tam kde si nikdy nič nekúpim New Yorker, Kik Takko kde si jedine kupim tricko alebo rifle lebo ja košele alebo hociake šaty si nehiem dať mam väčšie prsia a vyzerám hrozne, a tak sa začala hádka že ja si nikdy neviem vybrať lebo som 2 tonnova krava a že mam schudnúť možno si dačo nájdem. Áno po tehotensve som pribrala ale aj tak proste mne sa tam tie veci casto nepáčia niektoré su ako pre staré tety a niektore ako pre 16 ročné dievky. Inde ma nezoberie a ja som prípad na psychiatriu lebo stále sa za to hádam.

anjelicek26
16. máj 2022

Je mi ta fakt luto ked to takto citam. Verim, ze vsetky tieto situacie vznikali dlhodobo a postupne a je stale horsie a horsie.

Mat jeden ucet je v poriadku len vtedy, ked k nemu maju obaja kartu a kedykolvek pristup. My mame dva ucty od zaciatku, ale mam kartu aj k muzovemu uctu samozrejme a ked treba a mne to nevychadza ten mesiac, vezmem tu jeho. Su to proste nase spolocne peniaze.

U vas to nefunguje, takze do banky a zalozit si vlastny ucet. Zajst na urad a vybavit presmerovanie rodicaku - vysvetlit situaciu, primarne mas narok ako matka. Potom hladat pracu - aj keby len brigadne na zaciatok, kym maly nastupi do skolky. Aj 100-200e s brigady ti da viac volnosti ako to, co mas teraz. Len tvojmu muzovi tento stav vyhovuje.

marcellka32
16. máj 2022

@liviafazekasova a musíš zmeniť myslenie, nehovor si chudera, pozri sa do zrkadla a povedz si že si pekná, to čo si myslíš, totiž aj vyzarujes do okolia

marcellka32
16. máj 2022

On ťa tak dodeptal už rokmi, že veríš všetkému čo povie a držíš hubu a krok, ak sa vzopries (vlastný účet, čas na nákup sama) bude vyskakovať aj nadávať možno, ale možno pochopí a možno nie ....strčila by som mu decko do rúk a odišla na víkend preč, neboj sa nezomru, aj sa postará, takéto výhovorky že bude plakať alebo nevie sa starať sú len preto aby si nikam nešla bez neho...zrejme je aj žiarlivec

gaja78
16. máj 2022

@liviafazekasova za mna by bolo toto neprijatelne - byt bez penazi. Ved si doma s dietatom a stane sa, ze nieco rychlo potrebujes prikupit, ci lieky, ovocie, jogurt.... cokolvek. V prvom rade si pories financovanie, aj ked ma len on pristup k uctu, nech ti dava tyzdenne urcitu sumu, bez ohladu na to, co mienis kupovat. A co sa tyka oblecenia, tiez nech sa ti do toho nemiesa, ty si kupuj co potrebujes a co sa ti paci - samozrejme v ramci vasich financnych moznosti. Skus mu to oznamit a trvaj na tom, nepytaj sa ho. Ved handry nepotrebujes kupovat kazdy tyzden. A to, ze ta nazval 2 tonovou kravou - na to ani nemam slov, je to aj vysledok jeho spravania sa k tebe. Nechava ta v strese a este si kopne.... Musis pozbierat vsetku svoju energiu a trvat na svojich poziadavkach, inak to bude len horsie. Drzim ti palce.

janinah
16. máj 2022

Nestačím sa čudovať aké sú niektoré ženy puťky a to píšem v dobrom.aby som tá nakopla.Ako si zariadis tak máš.Aby dieťa nevydržalo 2 hodiny s vlastným otcom? A ty mala áno euro v peňaženke? Celé zlé...

viestta
16. máj 2022

@liviafazekasova odporúčam h ed teraz si otvoriť vlastný účet, hneď ako budeš mat účet prehlásiť rodičak a prídavky na tento účet. To bude začiatok tvojej ekonomickej nezávislosti. Keď budeš chodiť do roboty, vyatu posielať na svoj účet a časť z nich odkladať bokom, pretože jedného pekného dňa zistíš, že s týmto tu nechces stráviť ani jeden ďalší deň tak aby si mala peniaze na začiatok.

emalka
16. máj 2022

@liviafazekasova pockat, co? Aka registrácia karty v banke? Ved ked vydaju kartu tak ju treba len aktivovat 🤷‍♀️ Je to ozaj vas spolocny ucet, cize ste obaja rovnocenny zriadovatelia alebo len muzov? Mam pocit ze skor to druhe 🤦‍♀️
Strasne ti to nechcem davat za vinu lebo je to ozaj zla situacia ale fakt je ten, ze je na case zvysit tvoju financnu gramotnost a naucit sa naozaj hospodarit a setrit. Ked budes vediet ze ti z vasich prijmov vyjde bezny chod domacnosti, setrenie a este nieco navyse, mozes spokojne nakupovat. Tvoj muz nech aj stojky na hlave robi.
Ak sa na to ozaj das tak som zvedava na reakciu tvojho muza. Mam taky pocit ze bude strasne protestovat, co ti len potvrdi ze si uvedomuje ako ta drzi v sachu a tebe to snad orvori oci.

nerya
16. máj 2022

Ty nie si chudera ale za to že sa tak cítiš si môžeš sama. Ja viem, že sme každá iná, ale keď proste viem v akej som finančnej situácii tak sa nebudem chcieť obliekať ako herečka na módnu prehliadku. Kazda chceme samozrejme vyzerať pekne, ale ja sa viem dobre cítiť aj v tričku za 2.50 z primárku a za rifle u mňa nehrozí dať viac ako 12£, pre mňa sú to vyhodené peniaze, topánky tiež Max do 20£ ale to už som prehnala. A cítim sa dobre, áno moja sestra má napríklad na sebe pekné letné šaty a dobre vyzerá, je štíhla, ja mám 100kil, legíny a pekne tričko ale nevidím dôvod, prečo by som si ja sama mala za to pripadať ako chudera. Toto je v prvom rade v tvojej hlave

solange7
16. máj 2022

@liviafazekasova nechapem o akej registracii to tu meles. To akoze ked ti tu kartu neda rok, tak budes odkazana len na nho ticho cakat? Ved ho zdrapni za golier, tahajte do banky a nechaj si vystavit novu kartu. Alebo este lepsie, zriad si vlastny ucet. Nikdy si vlastny ucet nemala predpokladam uz len z tvojho prejavu.
Evidentne si jednoducha osoba ale preboha ludia spamatajte sa. Ved to nieje mozne aby bol niekto takto zaostaly.

ivangeline
16. máj 2022

Vy spolu proste neviete vychadzat,komunikovat a mat sa radi. Zacnite pracovat na vztahu! A skutocne,ked ty nechas sebou zametat,tak bude sa s tebou zametat.. Treba sa vediet dohodnut a hladat cesty schodne. Napr raz za xy (cas) mi daa tolko eur a budu len pre mna a moje potesenie. A hladame kolko a za aky cas.. ;) Proste povedat,ze nie alebo len za mojich podmienok... Ty nie si dieta.

0silvia0
16. máj 2022

@liviafazekasova ak nie je schopný tvoj muž ti "registrovať" kartu, tak bežná žena sa zoberie a vybaví si vlastný účet. Nevybavíš mi ty? Ok, vybavím si sama podľa seba. Len ty sa správaš submisívne ako týraná žena, asi si ani čokoládu nekúpiš len tak pre seba v obchode, však? Je mi ľúto v akom štádiu sa nachádzaš, ale si to ty sama, čo s tým vie niečo urobiť.

derdia
16. máj 2022

@liviafazekasova pozri nehnevaj sa, vitis sa ako chudera aj pre to, lebo sa sama sebe nepacis... Nie je vsetko o obleceni. A ak to chces zmenit, tak vstan a zacni sa stravovatmenej a zacni cvicit a daj si metu, ze takto o rok bdue vyzerat ako modelka....zmenit to mozes len ty. Tym ze to tu napises, sa nezmeni ani nespravi nic. Spravi sa len cinom, ze s tymty nieco spravis. A vyhovoarat sa na vsetko na okolo to je taka ludska zaluba...ja nemozem zanic to vsetci naokolo.
Takze ak sa nechxes citit ako chudera, tak to zmen. Nic ine s tym neurobis.

viera
16. máj 2022

Samostatne rozmyslanie a nezavislost zenska...V prvom rade, mas problem ze si velka a necitis sa tak ok...Nic ti nesedi...Tak zacni nieco robit so sebou...Samo to nepride...Zmena..Musis zacat od seba!...Druha vec ako mozes byt tak zavisla na muzovi..?Preco mu chodia prachy za matersku na jeho ucet...?Preco ta musi niekde vozit?Ved zmen na svoj ucet...A odvez sa sama kam chces(autom, busom, pesi), kup si co chces(bud tam aj 5hodin v obchode-tvoja volba)...V ramci svojich moznosti...Jedno dieta nie je prekazka...S nim vies ist hocikde......A ze mas syna a s nim muz nevydrzi?Vydrzi...Nech si zvyka...Normalne mu ho daj...Nech si poradi, je to predsa jeho syn....A zacala by som sa obzerat po praci alebo samostatne nieco tvorit co by ma zivilo aby som mala svoje peniaze...Si to ani neviem predstavit, ze by som takto mala existovat...So synom mozes cvicit, ze ti skoci na chrbat a ty budes robit drepy, alebo kliky alebo....Mozes s nim ist na turistiku(vela chodze)...Boze zena, zacni od seba...Ked nie si s niecim spokojna, tak neplacem ale riesim, menim...Drzim palce🙂

annamalaga
16. máj 2022

No ešte dobre, že som sama. Ja by som toto nevydržala ani 10 minút. Načo si si snim robila dieťa, 1400€ dokopy je malo. Panko veľa asi nezarobí či? Načo šetrí?

1gramofon
16. máj 2022

Je hanba, že nechce/nevie byt so svojím dieťaťom sam. Sestra ked mala malú tak časom sa to naučila riešit tak, že mu len povedala idem si zabehať, hodinu s malou vydržíš, čau. Predtym so synom chodila do športového parku, on bicykel a ona beh.
Oblečenie sa dá nakúpiť aj v sekaci a dosť pekne. A ak nechceš veci zo sekaca, tak kontroluj na nete kde majú aké zľavy a nakúpis za lepšiu cenu aj lepšiu značku.
K peniazom sa nevyjadrujem, už ti tu napísali dosť k tomuto. Uvedom si kde si spravila chybu, aby si vedela aj v budúcnosti stát si za tým na čo máš právo

zmrzlinka2021
16. máj 2022

@liviafazekasova

To ze nemas pristup k uctu (ak na to nie je skutocny dovod), je zle, to je nám všetkým jasné.

Ale z toho čo píšeš, nevieme:
- aký mate teraz príjem? Ak ste obaja pracovali a mali 1400, teraz musíte mať nižší
- do akých obchodoch chceš ísť nakupovať?

Reálne v new yorkeri, taku, kiku, tescu, hmku atd nakupuje podla mna vacsina zien. Ak platíte hypoteku, energie, stravu, naklady na dieťa, tak si z takého prijmu nemozete dovoliť vyskakovať. Vo výpredajoch sa dá bezne kúpiť vela krásnych vecí.

kingstonka
16. máj 2022

... ak by sa ti teraz s tým už nepodarilo nič urobiť ( ale tak aspoň sa pokus v kľude dohodnúť,že potrebuješ pravidelne nejakú hotovost), tak potom, tak ako ti už radili, určite predtým ako pôjdeš späť do prace si otvor vlastný účet a výplatu si daj tam (môžeš povedať, že je to poziadavka zamstnavatela).

marcellka32
16. máj 2022

Ešte k tomu nakupovaniu....často si kúpim lepšie sediace kúsky na seba v tescu a new Yorker ako drahá značka ( a vydržia mi veci dlho aj z lacného obchodu, stačí sa o tú vec dobre starať)

simsalabim
16. máj 2022

@liviafazekasova ja len k nakupovaniu... castokrat za lacny peniaz kupim pekne veci v Bonprix... treba citat recenzie, ci je kusok na vacsie prsia a pod.

kathak
16. máj 2022

@anjelicek26 uplne suhlasim

slapina
16. máj 2022

Presne tak, už len ten názov témy, je taký aj na jednej strane že uff žienka, máš to ťažké, keď sa takto cítiš a vôbec to nie je dobré.

zdenkastanka
16. máj 2022

@liviafazekasova a preco si vobec nikdy nemala svoj ucet?to kde sme? Ako chapem aj tu možnosť mat spolocny ucet ale tak aby si ho aj ty mohla pouzivat ... a nie čakať ze bulo ti nieco drobne da.a nic ti neda... nonsens toto
..

h2
16. máj 2022

@liviafazekasova Prepáč mi za drsné slová, ale cítiš sa, ako chudera, lebo si chudera. Ako si mohla dovoliť, aby o tvojich peniazoch rozhodoval niekto iný? To je jedno, že si teraz na rodičáku. Nemáš prístup ani len k tomu. Keď už by som mala mať s niekým spoločný účet (čo nemám), tak jedine, že mám k nemu kartu a plné dispozičné právo. Tak šup-šup do banky, založiť vlastný účet a nech ti peniaze chodia tam.

jaga61
16. máj 2022

@liviafazekasova Dievča, prosím ťa akú máš školu? Čo si nesvojprávna. Toto keby robil môj muž tak ním dlho nie je. Ja mám tiež nejaké to kilo navyše ale v živote by mi muž nepovedal že som dvojtonova krava. Myslím, že by mal panvicu na hlave. Veď si mu porodila dieťa. Daj sa dohromady a váž si sama seba. Držím palce.

sszuzu8
16. máj 2022

Chod do kilovky. Chodím každý týždeň a za pár drobných mam značkové handry.. Niektoré s visačkou

0silvia0
16. máj 2022

@sszuzu8 čo je to kilovka?

sonicka96
16. máj 2022

@0silvia0 sekač🙂

0silvia0
16. máj 2022

@sonicka96 aha, to nepoznám, ani tento názov.

jaga61
16. máj 2022

@sonicka96 a kde je tá kilo ka?

nikdenikto
16. máj 2022

Mala si to napísať správne hneď na začiatku. Vy nemáte spoločný účet s rovnakými právomocami. Len tvoj muž má účet takže teraz si nemôžeš ani škrtnúť bez toho že by ti on nedal hotovosť. Neviem kde ti hlava stala....je čas postaviť sa na vlastné nohy