Cítim sa ako handra
Ahojte baby,
nemáte niekedy pocit, že sa cítite v rodine ako také handry? Dnes sa mi stalo toto. Organizovala som mužovi také menšie posedenie k jeho 40tke. Idiot, v návale emócií sa mi priznal k nevere a že to všetko čo mi povyvádzal... a že si ho nezaslúžim a podobné kecy. Samozrejme, že ma to strašne ranilo, ale čo urobí ideálna žena? Odpovie mu, nuž to už ty musíš vedieť čo a ako. A samozrejme viac sa k tomu vracať nebudem, lebo máme dve deti. Už som raz rozvedená a prerábame rodinný dom s hypotékou. Je mi z toho totálne zle.
Navyše moja pubertálna dcéra, ktorá mi v domácnosti pomôže len s veľkými okolkami, ma nahovára aby som jej pomohla prestavať jed detskú izbu, keďže ona nie je ten typ, že si veci urobí na funglovku sama. A ja čo urobím ako ideálna matka? V rámci zbližovania sa s pubertálnou dcérou sa do toho asi zapojím. Medzi nami najradšej by som ju poslala do prdele.
Baby cítim sa ako troska a je mi z toho zle, že musím hrať silnú ženu. ☹
Ahoj sevzuz. Ďakujem ti za podporu. Veru, veru aspoň že si môžem poplakať. ☹
@kvetinka765 chcem ti povedat,ze ty nehrajes silnu zenu ale ty si silna zena!!je na tebe ako sa vyrovnas s tou neverou......a s dcery si nerob tazku hlavu...vcera som presne toto iste riesila,neuci saa nepomaha v dome atd.....ako kamoska aj mladsej generacie som sa pytala co mam s nou robit..odpoved?:nic!ona s toho vyrastie chce to este nejaky rok dva a bude uplne ina len trochu trpezlivosti... 😉 dcere sme pred vianocami prerobili uplne novu izbu,po vianociach prisla za mnou ze uz nechce zostavu a ze by chcela uplne inu....momentalne to vobec neriesim....nie sme milionari aby som si mohla dovolit kupovat jej zase nive veci do izby....povedala som jej nech si pekne spori a mozezacat s prerabkou sama....a ako ti radi sevzuz urcite popremyslaj nad babskou jazdou,asi to potrebujes ako sol...sem tam sa musi clovek odreagovat lebo dom zosalie...prajem ti kopec sil a hodne trpezlivosti a drzim palce 😉
@kvetinka765 Ja by som sa na tvojom mieste citila podobne. To ze nechces riesit jeho neveru atd to je tvoje rozhodnutie a v ramci tvojich aktualnych moznosti a zaujmov je to pre teba najprijatelnejsie riesenie.
Co ale mozes pre seba urobit je ako uz bolo spominane - najst si konicek ktoremu sa budes venovat parkrat do tyzdna. Dnes mozes mat cokolvek od vyroby keramiky cez lukostrelbu az po skakanie na trampoline. Nieco co si vyber. Spoznas novych ludi, vypnes, zvysis si sebavedomie (uz len tym pocitom ze robis nieco pre seba) a prinutis rodinu si zvyknut ze aj oni su sucastou domacnosti a treba pridat ruku k dielu.
Ked uz si sa slubila dcere ze je pomozes tak slovo dodrz ale skus s nou spravit dohodu na styl "ja pomozem tebe a ty pomozes mne".
No,ak sa k nevere nebudeš vracať a jemu to tak ľahko prejde,tak tú neveru si milosťpán kľudne zopakuje.Práveže by som sa k nej vracala,minimálne on musí vedieť a vidieť ako veľmi ťa toto ranilo.Ako prvé by som si zorganizovala welnes víkend s kamoškami bez rodiny a šla liečiť boľavé srdce,potrebuješ to,lebo sa trápiš a smerom k rodine vyháraš.Potom si poprehadzuj priority,maličké dieťa asi nemáš,tak sa oveľa viac venuj sebe .Dcére s izbou by som pomohla,len by som to odsunula na leto,keď budeš predpokladám v lepšej forme hlavne psychickej,vzťahy s pubertálnou dcérou sú dôležité,to by som sa hoc aj premohla a robila tú izbu.
@kvetinka765
nie, ja sa necítim ako handra, lebo dokážem povedať nie. A napriek tomu som silná žena a nemusím ju hrať. Nikdy sa nehrám na dokonalú, keď som nervózna, mám nervy, keď potrebujem vypnúť, idem s kamoškou von a prídem o druhej nad ránom. Chodím cvičiť do posilnovne 2x do týždňa už pomaly 10 rokov, nie som upnutá na svoju rodinu a svoje deti. Viem, že raz ma potrebovať už toľko nebudú a ja nechcem plakať do vankúša, že sa nemám o koho starať. Včera sme s manželom boli večer na pive 🙂 A tiež mám pubertálne deti.
Takže ži viac sama pre seba, buď niekedy sebecká a nehraj silnú ženu - a buď viac pre svoju rodinu vzácnosťou, nie samozrejmosťou. Na tvojom mieste by som išla s kamoškou na nejaký aspoň víkendový pobyt, určite ti to pomôže 🙂
@kvetinka765 myslim, ze kazdy z nas ma svoje zle dni. Napr ak Ti dieta reve kazdu pol hodinu, ze je hladne a Ty si nevyspata uz tri mesiace v kuse.
Alebo ak kazdy den vsetko chystas, pripravujes, planujes a manzel pride z roboty, hodi do seba veceru a potom sa hodi k TV ci PC. A ani slovo uznania.
Alebo ak makas v robote ako fretka a vidis, ze kolegyna, ktora nerobi nic, ma vacsiu vyplatu, lebo leze sefovi do riti. Alebo on jej 😝 😝 😝 😀
Ale....toto by bolo na vrazdu, co povedal Tvoj manzel ci partner. To co ho akoze napadlo??? V den oslav? To mal byt zart? Skryta kamera? Ci ho tak tazilo svedomie, tak to hodil na Tvoje plecia a draha, staraj sa teraz Ty, co s tym spravis???
Chapem Tvoje rozhodnutie sa s tym nezapodievat. Ale mala by si. Lebo TA to bude zrat. Normalne si s nim sadni, preber to a odpust mu. Nie v tom vyzname, ze drahy, kedykolvek sa to stane, vzdy Ti odpustim, lebo aj tak nemam kam ist, ale drahy, este raz, a kopnem Ta do guli tak, ze uz to v zivote nebudes moct spravit 😎 Lebo ON ma byt ten, kto sa ma citit zle, ze bol neverny, nie Ty.
A dcera...no ja mam zatial 8rocnu, puberta ju este len caka. Ale som ucitelka, takze sa dennodenne stretavam s takym spravanim. A co som citala odbornikov, jednoducho to musis predychat . Puberta su hlavne hormony. Spomen si, ako si sa spravala Ty. Velmi sa mi paci to, co napisala @mala_hobitka , tu poslednu vetu. POmoz jej tak, aby najviac roboty spravila ona, nie Ty. Ty ju len postrc spravnym smerom.
Neboj, vsetko bude dobre, ak sa momentalne citis zle, dopraj si dnes cas pre seba samu, skoc do kina na nejaku dobru komediu, chod na masaz, chod do kostola, kup si nieco pekne na seba, ci chod do fitka a dostan svoju zlost a smutok zo systemu tam. Ak mas dobru kamosku, chod sa k nej vykecat.
A hlavne, nikto z nas nema zivot ako z rozpravky. Kazdy z nas ma svoje problemy. Ak su tu baby, co hovoria, ze ich chlap je bez chyby, je to preto, ze na tie chyby este neprisli 😎 Ale je na nas, ako sa s tymi chybami vysporiadame.
Drzim Ti prsty. A ak by si stale male ten zly pocit, skoc na manzelsku poradnu, poradia Ti ako dalej.
@kvetinka765 nic nemusis hrat ziadnu silnu zenu,....ty nou si!!!! Tiez by som zazil sok po takom zdovereni manzelky, ale nejak by som to rozdychal.Od toho momentu by vsak veci uz nikdy neboli take, ako predtym.Hnusila by sa mi a pobozkat ju by z mojej strany vyzadovalo velke usilie, pretoze uz by som ju videl ako keby bola spinava.To co malo patrit pre moje oci, pre moje ruky, to videli a drzali iny,.....je to podraz a ponizujuce.Riesenie hned nenajdes, treba nechat upokojit emocie a v klude nad celym popre yslat,....s flasu vina to ide lepsie,....☺☺☺Dcerke pomoz s tou iznou aj ked mas na nu nazor vselijaky,.....pomoze ti to trosku a naozaj vas to moze zblizit,...mozno ta dcera viac pochopi a ty ju,....medzi tym jej spomen, ze aj ona sa musi zapajat do chodu rodiny,....pretoze v buducnosti na tom bude stat jej rodina,....neboj nic,.....hlavne sa upokoj a riesenie pride same,....hlavu hore a drz sa sedmokraska,...☺☺☺☺
my ženy si toľko musíme vytrpieť 😠
@kvetinka765 tiež si myslím, že ťa ubíja každodenný stereotyp a potom sa všetky problémy zdajú oveľa väčšie. Nepíšeš, aké máš koníčky, ako tráviš voľný čas. Ak nemáš, treba rýchlo, rýchlo niečo, čo by ťa bavilo pohľadať - maľovať, chodiť do spevokolu, na zumbu, turistický oddiel.....rodina sa to naučí rešpektovať. A tebe vytesnia myšlienky na to, čo ťa zaujíma, z hlavy myšlienky na rodinné problémy. Občas je fajn vypadnúť s kamoškou na kávu, do sauny, zaplávať si. Zmeň seba, aj okolie bude nútené sa zmeniť.
Vies, poviem to tolko...niekedy nezaskodi aj buchnut po stole, povedat, poplakat...na cvokarine nam raz nasa docentka povedala: "kazdy ma pravo sa zosypat. Nie je to hamba!"...a ma pravdu, preco musime stale byt len mile a usmievave silne??? Niekedy aj negativnejsie emocie mozu byt. Nikto nie je robot...proste treba aj zresetovat hlavu. Obdivujem Vas mamicky ze to vsetko zvladate a strasne vam drzim palce...
@kvetinka765 povedal, ze si ho ty nezasluzis, alebo ze si ta on nezasluzi?
@kvetinka765 a preco chces byt idealna???ja zo zasady nikdy nejdem proti sebe.ked mam chut spravit bordel,tak urobim.ked mam chut byt ticho som ticho,ked chcem kricat,kricim.keby mi moj povedal,ze ma podviedol,urcite by som nehrala idealnu zenu.taky candrbal by som narobila,zeby mi bolo jedno,ci sa v danej chvili chovam ako idealna.nemohla by som sa hrat na idealnu,lebo potom by som bola nestastna ako ty.pubertalna dcera s tebou zameta,lebo vie,ze si to moze dovolit.co takto dcere povedat,moja zlata pomozem ti,ale teraz nie? na nas zenach je vsetko a nie sme kone,aby sme vsetko utiahli.ja som davno pochopila,ze nema vyznam byt silnou.pri exovi som sa hrala na idealnu,silnu,svetaskusenu zenu a co prislo?nevera.vtedy som pochopila,ze moze zasiahnut kazdu jednu zenu a nerozhoduje,ci sme idealne alebo zranitelne,kazdej jednej sa to moze stat.
TO nemyslíš vážne! Chápem tvoju snahu k nevere sa nevracať a vôbec nepovedať nie, ale ihneď po prečítaní tvojho príspevku sa mi v hlave začal formovať scenár, ako toto dopadne:
1. Buď samu seba tou pretvárkou dokonale zničíš a uženieš si nejaké riadne ztravotné trable,
2. Alebo budeš zvyšných tridsať rokov prežívať manželstvo iba v takom miernom zhnusení a ešte aj na päťdesiate výročie svadby budeš myslieť na to, ako ťa pred sto rokmi manžel zradil a akú nevďačnú dcéru si vychovala, lebo jemu nedopne, že ťa to zranilo a ona nepochopí, že ťa svojim požiadavkami zaťažovala
3. alebo ti raz prasknú nervy a všetkých ich pošleš práve tam, kam máš chuť poslať dcéru a oni budú len tak čumieť, že prečo sa tá milá dobrá maminka tak zmenila.
Ja byť tebou, ja to manželovi poviem na plnú hubu, fajn, nemusíš sa hneď rozvádzať, ale riadne sa z toho vykrič, vynadaj mua dcére normálne povedz, že nevládzeš, resp. ešte môžeš potrestať manžela tým, že naňho uvalíš povinnosť prerábania izby. NO proste hocičo, len nie toto.
Baby dakujem vam za podporu. Veru veru potrebujem relax. Uz aby sa oteplilo. Lebo ja som taky zahradkar. Neviem co v tejto zime robit. Dnes ideme do centra tak si kupim na odreagovanie nejaku dobru knihu. Este raz vam dakujem. Nemala som to komu povedat. ☹ A muzi su hnusaci a musime si ich drzat od tela.
nuz ja by som to nenazvala idealna manzelka a matka ... nemyslim si ze idealna manzelka ci manzel by mal len tak sa povzniest nad neverou partnera ... mne to prijde divne ... rovnako to ako ze matka teenage dietata skace okolo neho ... a robi tak ako ono piska... tiez by som pomohla ale nie tak ze ja odrobim gro roboty ... a samozrejme nech zasa pubertacka pomoze navyse svojich obvyklych povinnosti doma zasa mne ..
napr. postara sa o domacnost kym si ja vypadnem z domu na wellnes vikend zotavovat sa z toho co mi muz povedal...
@kvetinka765 nie vsetci su hnusaci a nie kazdeho si treba drzat od tela... mala si smolu na zly vyber, za to ti, ktori su normalni a charakterni nemozu 😉

@kvetinka765 je tazko ti radit co mas robit inak, zjavne vies co robis zle a ako to robit inak. Lenze takisto rozumne si vies odvovdnit svoje konanie. Skor sa mi zdas vyhorena z kazdodenneho zivota, mozno by pomohlo trochu vypnut, niekam vypadnut, sama s kamoskami, utriedit si priority a potom sa mozno pohnes dalej, nacerpas nove sily.
Alebo si najst nejaky konicek, kde si stanovis ciel a budes sama na seba pysna co si zvladla a potom mozno aj tvoje konanie zmenis, alebo ho budes aspon poznat svoju hodnotu a nenechas sa manipulovat svojou rodinou.
Ale to najlepsie co mozes teraz spravit je, ze sa trochu vyplaces alebo vyburis svoj pocit nejakou cinnostou, potom si pojdes lahnut a rano zacnes odzonovu🙂 Vela stastia