Cítim sa byť na všetko sama - financie
Mam len priatela a zatial spolu nebyvame bol mi dlžny peniaze a povedala som mu že z tejto vyplaty mi to musi dat že potrebujem kupit dake veci pre male (som v 9 tyždni) ...to bral ok lenže ked mu z vyplaty ostalo 50€ bol rozculeny čo zamozrejme chapem lahko sa požičia tažko vrati..lenže on nema pomaly žiadne vydavky byva u rodičov v rodinnom doma a ma proste všetko jedine čo si financuje su cigarety a zabava + da sem tam dačo rodicom za byvanie (pokial viem nebolo to nikdy viac ako 150€ a to zaraba 500-700€ ako kedy).
Ja platim najom 200, splacam spotrebak v banke 100 + byvalemu 100, posielam na stavebko 200 (aby sme si z neho mohli vziat uver), nakupujem domov, teraz som kupila dost veci pre male už dopredu nechcem to mat na poslednu chvilku a priatel mi ešte vynadal že sa s nim o tom neradim. Sem tam navari a uprace a ptm mi to aj tak vycita že on robi to a to je pravda že ja moc na domacnost niesom ale ked som s nim nebola poradila som si aj sama. Každu chvilku po nom zbieram veci a ked mu za to nadavam tak mi odvrkne že aj tak tu upratuje on..Robim 12tky kratky dlhy denne nocne ako kedy a on od po-pia a sem tam si zoberie vikend max do 16tej robí.
Ako mu mam vysvetlit, že ked sa staram o kasu mohol by to brat na vedomie a nevycitat mi všetko stale? Ked nema vypyta si odomna a vobec ho nenapadne že ja možno nemam proste som ta čo mu vždy dat može ked si minie vyplatu. Nevie hospodarit čo ma v penaženke to minie uplne bezproblemov...Ja kupujem veci vždy take čo využijem v domacnosti a aj ked miniem viac nestrati sa to tu. Neviem si predstavit ako to mam poriesit ked sa dieta narodi kasu mu zverit nemožem lebo na konci mesiaca nebudeme mat co jest. Nejake návrhy? Spoločný učet neprichadza do uvahy skusala som to. Máme riesit uver a čo ja viem čo všetko vybavujem ja cez telefon a ešte mi nadava že si vypisujem cele dni...
@20tatianas no ja pochybujem, ze ti daju uver a este s rucitelom,ktory je na exekucii
@20tatianas ak ma krku exekuciu tak neviem ci ti pomoze ako rucitel pri uvere ale skor nie.
v madarsku to nevedia zistit informovala som sa
@20tatianas banka si kludne moze vyziadat vypis z uveroveho registra z krajiny odkial ziadatel aj rucitel pochadzaju
@20tatianas sorry, ale kecy, kecy, kecy a obhajovanie príživníka. Ak ho pošleš kade ľahšie ešte dnes, ušetríš si kopec problémov. Takýto muž je pre spolužitie absolútne nepoužiteľný, sa ti divím, že si takéto niečo vybrala svojmu dieťaťu ako otca...
@20tatianas no vies darmo sa nas pytas ako finacie riesime my, ked doma mas exemplar.normalne by ti mal davat najomne a polovicu na stravu.a do bytu .Ale ked este ty jemu poziviavas tak o tomnmozes len snivat. ja by som mu nakazala lepsiu robotu alebo dve roboty aby zarobil.ze by tebe mojol daat polovicu na vsetko a on sam by ostal v pkuse a nepoziciaval kade.tade.ved je to hanba kes 27r si poziviava od rodicov.priatelky a kamaratov.
@lucinka511 a to riesi cigarety a zabavu :D:D:D:D
zaprdel sa v puberte
OMG cize on ti nadava ze si kupis nieco pre babo zo svojich penazi ktore si zarobis .... to ako co je mokrym vechtom po papuli
Jedine co teraz asi treba je odkladat si blocky z nakupov pre babetku a vitaminov ci inych nakladov na tehotenstvo aby si si to mohla potom sudne od neho vymahat ked bude v RL dietata ale to by som si dobre zvazila ci vobec ho tam dam ...
ahoj Tatiana neda sa mi nereagovat na tvoju temu nakolko som si prezila minuly rok presne taky isty vztah. MOj byvaly bol presne taky isty ako tvoj frajer a dakujem bohu ze som s nim neostala tehotna lebo to by bola katastrofa byval tiez v rodinnom dome u rodicov a bol nonstop v srackach este dodnes uz tomu bude rok co mi dlzi nemale peniaze ktore som dodnes nevidela bol doslova schopny vymysliet si aj rakovinu aby mi ich nemusel vracat.Vsade mal dlhy u kamaratov na zdravotnej poistovni po case ostal bez roboty hnala som ho aj do hocakej fabriky kde kazdeho vezmu len nech si dlhy poplati no ani ho to netrklo este mi idiot povedal ze ja som ta co ho nechape 😀 chvalabohu ze som od takeho cloveka prec lebo taky pruserar nikdy normalny nebude este som sa dozvedela nakoniec ze mal aj dieta o com som vobec nevedela !! ako vidim ten tvoj frajer je presne taky isty ako moj ex
@20tatianas pošli ho do riti. Uľaví sa ti aj finančne aj psychicky. Ja nechápem kde si mala rozum
keď má teraz problém ti prispievať na domácnosť, ako ťa chce uživiť, keď budeš na rodičovskom príspevku a budeš poberať 220e? Ja by som o takého chlapa ani bicykel neoprela. Najlepšie čo môžeš urobiť je, že ho pošleš kade ľahšie. S takým chlapom nebudeš mať na základné veci pre seba a dieťa. Alebo mu nastaviť na účet trvalý príkaz, ktorý pôjde na tvoj účet, aby neminul na somariny. Ale na 99% ti tu garantujem, že pol roka po narodení dieťaťa tu budeš písať, ... priateľ neprispieva na domácnosť, nemám z čoho kúpiť plienky, jedno,...atd. prepáč za kruté slová, ale buď rozumná.
@20tatianas chceš si zobrať úver na byt a on ti má ručiť? No s takým chlapom žiaden úver, lebo z rodičáku sprácať ešte úver, no na slučku. Nám chodia peniaze na jeden účet a ja s nimi gazdujem. Z účtu sa strhávajú všetky trvalé príkazy a zvyšok ostane na stravu a iné výdavky.
@20tatianas
návrhy.......hmmm.....
- začať myslieť, to je asi prvoradé
- keď s niekým dieťa, tak s tým dotyčným aj spoločnú domácnosť - t.j SPOLOČNú
- trepnúť valčekom či panvicou drahého po hlave - platiť exekúciu, ktorá patrí jeho zamestnávateľovi?? dobrovoľne?? lebo sa mu nechce papier na pobočku doniesť??? fakt??? hlúpy? nesvojprávny?
- nenechať sa využívať
- nájsť si normálneho nie pseudochlapa
- nekupovať výbavičku v 9tom týždni - načo? prečo? aký to má význam zmysel?
- keď som mesačne 100€ v mínuse, nekupujem blbosti do domácnosti, oni sa tam síce áno nestratia ale taktiež tvoje účty za teba nezaplatia
- prosíkať od niekoho, kto u mňa býva príspevok na nájomné a nechať si vyžrať, že nieeee. no koniec, hľadám nového podnájomníka, hneď.
@20tatianas kde vy predavas zverimex?
@erickatt v petrzalke v byte mam vsetko co ostalo pripadne na fb mam ponuku
Najhorsie je ze jeho vyplata chodi na moj ucet a ked mu proste poviem ze neham si za to a za to sprava sa ako keby som ho oberala o to ...kolko razi povedal budem byvat radcej doma a ked mu poviem ok chod aj tak u mna ostane mam sice spolubyvajuceho ale ten je tu malo vzdy ked tu spolubyvajuci nieje sa sem prizivy a ked odmietnem ze proste chcem mat cas pre seba hned upodozrieva...
@20tatianas prepáč.. ale to máte čo za vzťah? Že on je pol na pol u Teba a urodičov, čakáte spolu dieťa, Ty tam máš nasáčkovaného spolubývajúceho... ako sorry, ale toto znie ako príbeh z nejakej osady... vymyslené exekúcie, alkohol, cigarety... ešte ho tu obhajuješ. Neber to prosím v zlom, ale tiež by si si v tom mala urobiť poriadok a asi zamyslieť aj nad sebou. Čo ukážeš tomu dieťaťu, keď sa narodí? Aký dostane príklad?
Ja som tiež dllllho chodila s idiotom.. okrem toho, že chlast a cigarety boli jeho neodmysliteľná súčasť, tak to bol blbec čo nebol schopný ani zmaturovať (čím nehovorím, že kto nemá maturitu je blbec... ale toto bol..) podvádzal ma kade chodil a jeho jedinou starosťou bolo vymetať diskotéky. Mala som vtedy 17 a bola som straaašne zamilovaná.. ale po roku (čo do dnes nechápem, že som vydržala) som ho kopla do riti, lebo by som dopadla úplne rovnako ako Ty. Jediné čo som, ale už vtedy vedela bolo, že za n ič na svete s ním NESMIEM otehotnieť. Nie len preto, že som ešte chodila do školy, ale preto, že by sa o nás nikdy nebol postaral a vždy by mu boli prednejšie tie diskotéky a alkohol a iné ženy... rovnako tupé a prízemné ako bol on sám.
@20tatianas no keď teraz ho posielaš preč a on žije na striedačku u teba a u mamy si môžeš byť na 100 percent istá, že keď sa narodí dieťa a sa mu znepáči tak ostaneš sama,...
som si vedoma toho že možno ostanem sama a myslim že by to bolo pre dieta možno aj lepsie preto mmtalne riesit ten uver tak aby som to zvladla aj sama
@20tatianas len ho preboha rieš bez toho človeka! Radšej mať v prenájme garsónku a pozviechať sa o pár rokov, keď dieťa podrastie, ako sa zapliesť s primitívom.
@20tatianas moja rada je, že prvú chybu si urobila, keď si s tým chlapíkom otehotnela. Dieťatko za to nemôže, ale neurob prosím druhú chybu. Stras sa ho. Načo Ti je taký chlap? Skús si tu prekliknúť niekoľko diskusií mamičiek, prípadne aj slobodných mamičiek, čo takých ťaťmáčikov ako máš Ty, mali tiež doma. Teda vieš, zobratí nie ste, len prespáva u Teba a raz u rodičov, raz dá Tebe na nájom raz rodičom. Celé od začiatku zle

@20tatianas to co si za divnych chlapov vyberate za otcov svojich deti, zeny?
to fakt je vasim jedinym cielom dobre si dosrat zivot?
mne to vychadza, ze bez neho ti bude lepsie, bude platit alimenty a ty budes mat menej roboty
cisty curak je to
financie, odkedy sme spolu s manzelom uz chodili, nie byvali, ale uz chodili, tak ten co mal, tak rovno platil vsade....on bol este na doktoranture, ja na vyske a robila som aj, on este nie, takze viac som platila logicky ja
potom ako zacal zarabat automaticky su peniaze spolocne, mame dispozibilne prava na svoje ucty a karty k nim obaja, on sa stara mesacne aj o vsetky ucty, byvanie, deti skoly, deti kruzky atd. ...ja to byvavujem vsetko, on to poplati, na odkladani sa dohadujeme spolocne, podla toho, co v blizkej buducnosti treba riesit, platim z toho co mam po ruke v obchodoch, nijak neriesime, ze z akej karty, skor co este v mesiaci treba zvazit .....nejak nam je tento system prirodzeny
a samozrejme odkladame detom, vsetkym trom, peniaze na studia, ich byvanie budeme riesit v druhej vlne, ako to pride