Cítim sa chorá a manželovi je to jedno?
Od vcera som chora, zvysena teplota, bolest hlavy, hrdla, celkova slabost. Muz spal pri dietati, aby som sa mohla vyspat. Co ma dorazilo (ale v podstate som to od neho aj trochu cakala), rano vstaneme, jedine, co sa ma spytal, ako som spala. Zbalil sa isiel do roboty, pritom moze kludne robit z domu. Ani slovom sa ma nespytal, ako mi je, ci mam teplotu a to rano mi bolo este horsie, som sa skoro pozvracala. Nemam doma uz ani sproste citrony, caj a chlieb. Necakala som od neho nic velke, len nech sa ma spyta ako mi je. Nic. Kebyze chcem, aby si zobral volno, tak ho o to poziadam, teraz mi ide len o to, ze ziadny zaujem ako sa citim, je toto normalne? Lebo mne sa vidi, ze mu musim byt uplne ukradnuta.
@moonlight1210 wow citam ta dlho a teraz si ma fakt prekvapila. Nazvat druhou zenou hlupou len tak, lebo sa neciti dobre a prisla sa vyzalovat? Nie je to v psychologii tak, ze nehodnotime ludi, ale ich spravanie? Nevravime si sebecka, si arogantna, si hlupa, ale ked uz, tak tvoje spravanie je hlupe, zachovala si sa hlupo a podobne.
Aj tato diskusia ukazuje, aky dvojity meter na muza a zenu je. Pri zene je vsetko automatika, kazda sem ma potrebu napisat, co vsetko pri chorobe este zvladne a ze ma byt rada, ze chlap vobec daco urobil. Nikdy nedosiahneme pocit rpvnosti s muzmi, lebo same sa dennodenne davame dole a chlapa na piedestal uz len za to, ze trafil spinave ponozky do kosa.
Tak zjavne to s tebou nie je az take zle, ked mas energiu vypisovat na konovi… nebud taka sebestredna. Ja osobne neznasam ufnukancov. Sme dospeli a nevidim potrebu sa lutovat pri kazdom kasliku… je neprijemne byt chory, ale zas ani on do teba nevidi, ci mas len nadchu alebo ta skolila chripka. Nabuduce lepsie komunikuj.
Ja mam teda naroky na chlapov dost vysoke, ale z teba ide len zloba a hnev…
Najdolezitejsia vo vztahu je KOMUNIKACIA, treba povedat, ako sa clovek citi, co ocakava, ake ma naroky…
Ak si to nechas v hlave pre seba, nahnevana a este si k tomu “pribalis” veci, ako sa zachoval pred xmesiacmi, ked si bola chora, kolko ma dovolenky, ze moze mat HO a vyspi sa aj pri dietati, len sama sebe ublizujes a si viac nahnevana…
Tiez som som kedysi takto riesila veci a len to bolo horsie. Teraz by som mu rano povedala, pocuj Fero, boli ma toto a toto, neni mi dobre… nedalo by sa ti dnes robit z domu/zobrat si volno, ist s malou nakupit? Potrebovala by som si oddychnut a dat sa trochu dokopy. Neverim, ze by len tak buchol dvermi a odisiel? Ak ano, az potom by som sa hnevala…
Takyto “boj” medzi partnermi, kto spal viac/menej, kto bol/nebol v obchode, kto ma viac priestoru na liecbu pri chorobe je cesta do pekla. Netreba ist proti sebe a sutazit, ale sadnut si za stol, porozpravat sa a tahat to pomyselne lano spolu a za jeden koniec.
Kokos.. tie komentáre sú zase také, že...🙈. keď bola už raz chorá, tak ho poprosila a vykašľal sa na ňu. Akože žena nemá nárok sa vyliečiť a ležať? Či to len muž môže. Akože mohla mu to povedať priamo, ale myslím ,že by nepochodila. Na troch stranách len útočit viete.
@victoriab to co si napisala v druhom odseku je presne moj nazor.
Uz sa sem nebudem vyjadrovat, lebo niektore pouzivatelky tu uz bez akychkolvek informacii presne vedia, ze moj muz musel byt dnes v praci (asi maju lepsie informacie ako ja) ako to funguje v nasom manzelstve a aky chudak je moj muz. Poziciam si slova jedneho z Nasich Najinteligentnejsich "ziaden clovek nemoze dat zene tolko hejtu ako dokaze dat len zena zene".
🤦♀️ Veď sa ťa opýtal, ako si spala. Otázka, ako sa cítiš, je v tom zahrnutá. Ak si od neho chcela, aby zostal doma, alebo ti nakúpil, mala si mu to povedať. Ty sa tu rozčuľuješ, že ženy majú nízke nároky na mužov. Nemajú. Ale dokážu so svojimi vlastnými mužmi normálne komunikovať. Napríklad: "Je mi veľmi zle, nemôžeš dnes zostať doma? Alebo mi aspoň skočiť kúpiť citróny, chlieb a čaj?"
Toto dam precitat tomu svojmu nech si vazi co ma doma.
Ja sa mu teda nečudujem že išiel radšej do práce 😁
@pralinka25 😃🩷
@h2 písala nižšie, ze sa ho opýtala ci si môže zobrať dovolenku, nasraty povedal ze nie.
Holt ženy raleaguju na tvoj úvodný príspevok, tak prečo sa tu zduvaš. Nikto z nás nevie aké máte doma problémy či ako sa tvoj muž zmenil po narodení dieťaťa.
@13uzivatelka11 to sa stalo minula, nie dnes
Ved sa ta opytal, ako si spala, co ti branilo povedat “celkom fajn, ale je mi horsie ako vcera” ?
Ostal pri dietati, aby si sa ty vyspala, aj ked on sam sa potreboval vyspat do prace, to nevidis?? Sproste citrony a chlieb si vies objednat cez donasku alebo by si mohla otvorit usta a poprosit muza, nech donesie. Aj ked teda neviem ako ti zrovna citrony a chlieb maju pomoct… a najlepsie by bolo, keby si isla k lekarovi.
No, ja si neviem predstavit svojho muza, aby siel do roboty ked som velmi chora a mame doma male dieta. Naposledy si vzal OCR aby mi pomohol a postaral sa o malu. Nepovazujem sa za rozmaznanu ani nejaku citlivku, musi mi byt fakt fakt fakt zle aby som vobec uvazovala o tom ze si pojdem nasadit atb. Na druhej strane, ja mu to vzdy komunikujem, lebo on vie ze som "hrda" na to aby som si priznala ze som chora a ked fakt potrebujem pomoct, tak mu to hned poviem, aby ostal doma, pre istotu keby mi prislo velmi tazko.
Ak ta pozna a vie ze sa sama neopytas ale cakas na jeho iniciativy a napriek tomu sa neopytal, mozno bol len unaveny a potreboval sa ist vyvetrat do oficu s tym ze asi neodhadol ze ti je este horsie nakolko by si mala byt ok kedze si spala sama celu noc.
Veď ale to musíš povedať rovno.. nie je mi dobre, nemám doma čaj, nemám doma to a to..nečakaj také slovné hračky od mužov, že ako ti je, sama mu povedz. Muži sú na inej vlnovej frekvencii. 😁
Ja celkovo nerozumiem tomuto prispevku...
- Ak si potrebujes vyliat srdce povedz to muzovi a nie nam.
- ak potrebujes pomoc, povedz to muzovi, nie nam...
- ak treba ist na nakup, objednaj si donasku, kedze zvladas pisat na MK, predpokladam, ze zvladnes aj objednat, alebo posli muzovi sms-ku
- neviem ake mate stare dieta, ale to sa da tiez riesit a ver mi Home office s dietatom, nie je nic moc, ale mozno si mu mohla navrhnut kompromis
- necakaj od ludi, ze budu reagovat ako by si reagovala ako Ty, Ty si Ty on je on, ak nieco potrebujes, tak to otvorene komunikuj
- a ta poznamka, ze Ty si sa 3 roky nevyspala ma totalne dostala. Prepac, ale pokial dieta nepotrebuje pomoct a zvladne to, ked spi pri nom otec a nereaguje, tak to zvladne aj samo, preco potom s nim spavas? Ak sa zobudis na najmensi pohyb? Robis to zrejme preto, lebo chces, ale v tom pripade si nestazuj, je to Tvoja volba
autorka, ja ta uplne chapem. moj manzel by sa napriklad urcite opytal, ci mi nespravi vyvar, alebo mi nekupi nejake lieky/caj atd.. takze nie, nie vsetci muzi su taki, ze im nedopina a potrebuju vysvetlit vsetko po lopate, su aj taki, ktori vnimaju svet okolo seba a potreby svojho partnera aj bez toho, aby im to povedal.. 🙂
@crazy_cat_lady Opýtal sa jej, ako sa vyspala. Povedala, že zle. To, že sa cíti zle, z toho vyrozumel aj sám, takže sa nemusel ďalej pýtať. A možno sa aj bál ďalej pýtať, keď autorka reaguje aj naňho tak, ako v tejto diskusii.
@crazy_cat_lady dôjsť mu mohlo, len čo autorka vyrieši touto diskusiou na koníkovi? Nevyriešila by viac keby sa porozpráva s ním? Tak sa ponáhlal do práce a nedošli mu nejaké citróny. Ja nerozumiem prečo tú energiu nevenovala jemu. Je taký problém povedať: láska, keď pôjdeš z práce, kúpil by si mi prosím citróny?
A keď sa pýta na názor, tak tu nemusí útočiť na iné. Vždy platí, že požaduj iba to, čo ty sám dávaš. Nie, že mám vysoké nároky na chlapa ale ja flflem ako on celý deň leží keď je chorý.
Autorka máš pravdu my nevieme ako to u vás funguje vieš to ty, rovnako ako aj vieš že tvoj muž si ťa neváži a je mu jedno ako sa ty cítiš. Ale tu to nevyriešia. V prvom rade musia riešit muža doma , nie ženy na MK
Velmi vtipná téma 😅😅😅😀😀
neviem načo zakladáš tému a potom komentáre, na ktoré reaguješ, mažeš...
Ved sa ta opytal,.naozaj, oni potrebuju presne instrukcie.
@victoriab konik pre mna nie je kontest na oblubenost.
Mna tu uz tiez velakrat prekvapili, az zaskocili, ci poburili ludia, ktori inak maju nazor, ktory chapem, ale proste ten nesuhlasny necham tak. Lebo co? Mam im napisat, ze JA som poburena? A co sa stane? Oni sa zamyslia a ospravedlnia sa mi a zmenia nazor?
A ano, zena co pise druhym, ze ona ma vysoke naroky na chovanie druhych (alebo teda svojho muza) k sebe, vyzaduje ich, no ak nie su splnene, tak iba fnuka a maximalne sa odvazi "skocit" do druhych, vybit si na nich svoju frustraciu, ze jej naroky (predstavy) a realita prisli do kolizie, s ktorou si nevie rady - nie je mudra (ak to tak lepsie znie).
Dobre, mozno ma male dieta a teoreticky tiez aj zbytkove tehotenske hormony a oxytocin nou este lomcuju, veci su hned koniec sveta a sklamanie, ak sa jej postavia do cesty. Da sa to pochopit.
Ale aby sa tu obuvala do druhych, ze narozdiel od nich ona vyzaduje viac, vazi si seba viac, atd. a (medzi riadkami) vyjadruje fejkovy sucit nad tymi, co sa spokoja s "malom", pricom sama nevie, kde je sever, aby dosiahla, co sama proklamuje o svojich poziadavkach - nech sa nehneva, ale kope do druhych, lebo doma je bezmocna.
Je to detinske. A hlupe chovanie.
Mozem jej napisat, ako som ja riesila obdobny problem k obojstrannej win-win situacii a spokojnosti, ale pochybujem, ze to je to, co chce pocut.
Ma zle nastavene chapania hrdosti a to je jej vlastny vnutorny nepriatel a prekazka. Na to vsak musi dojst sama.
@moonlight1210 nie, nikto predsa ospravedlnenie od teba nevyzaduje, ani zmenu tvojho nazoru ;) my tu zenu nepozname, nevieme, ako zije, aku ma psychiku, zivot, zivotne okolnosti, nic, sudit z par riadkov (ktore napise niekto v hneve, sklamani alebo nervov) niekoho len tak je prilis prvoplanove a jednoduche.
Si len precitlivena kvoli chorobe.

Tak zase si až neskôr napísala, že si ho poprosila ci si môže zobrať dovolenku a nezobral.. To teda podľa mňa naozaj pekne nie je.. Aj keď niekedy chápem, že môže mať dáky dôležitý meeting alebo ich je v práci malo a musí ísť.. Ale to by ti asi povedal.. Môj muž by sa takto nezachoval no...ale čo ti pomôže táto informácia, neviem.