Cítim sa chorá a manželovi je to jedno?
Od vcera som chora, zvysena teplota, bolest hlavy, hrdla, celkova slabost. Muz spal pri dietati, aby som sa mohla vyspat. Co ma dorazilo (ale v podstate som to od neho aj trochu cakala), rano vstaneme, jedine, co sa ma spytal, ako som spala. Zbalil sa isiel do roboty, pritom moze kludne robit z domu. Ani slovom sa ma nespytal, ako mi je, ci mam teplotu a to rano mi bolo este horsie, som sa skoro pozvracala. Nemam doma uz ani sproste citrony, caj a chlieb. Necakala som od neho nic velke, len nech sa ma spyta ako mi je. Nic. Kebyze chcem, aby si zobral volno, tak ho o to poziadam, teraz mi ide len o to, ze ziadny zaujem ako sa citim, je toto normalne? Lebo mne sa vidi, ze mu musim byt uplne ukradnuta.
tak po tej doplnujucej info by som bola nastvana, ale nie prekvapena. ked vyzdravies, zjavne si treba v klude sadnut a porozpravat sa o tom, ako si to obaja predstavujete. keby som mojmu muzovi povedala, ze mi je zle a ma zostat doma, tak by zostal...
Autorka, píšeš, že si to od neho čakala. Tak potom vieš, akého máš muža. Tak prečo čakáš niečo, čo nie je. Môj by ostal doma, urobil by raňajky, čaj, zašiel do obchodu. Ale tebe je to prd platné, ak vieš, že tvoj muž taký nie je. Tak skús zapojiť rozum. Ak vieš, že taký nie je, tak to od neho nečakaj. A rovno mu hovor všetko na rovinu, vrátane požiadaviek.
Muži a ženy sú rôzne svety. Oni nemyslia ako my. Nečítajú nám myšlienky a ani nedetekuju pocity. Musíme sa ich naučiť sformulovať. Na otázku ako si spala mal dostať odpoveď, že síce vcelku okey, ale teraz sa cítiš dosť mizerne fyzicky a je ti ťažko - smutno, osamelo. Že ho síce nechceš zaťažovať, ale pomohlo by ti, keby urobil nákup a dnes ostal pre istotu na HO.
Ale tak s dieťaťom spal teraz on, či pri tom spí dobre alebo zle je jedno. Mám pocit, ze si už teraz naštvaná na všetko z minulosti, asi ti vadí viac, než len to že dnes nezostal doma. Ale to je znovu len o tom, že si to máte vykomunikovať. Ak chceš aby sa zapájal viac do výchovy, spával s dieťaťom v noci on, tak to povedz a rieš. Hádam pochopí, že má robiť viac.
Porozprávaj sa s ním o tom, že ked je on chorí lahne si a lezi, teraz ked si ty chorá, že ty nemožeš ležať, lebo dieťa. Že sa ti to zdá také nespravodlivé voči tebe a aspoň tie prvé 2-3 dni by bolo fajn, keby robil z domu. Rovno mu napíš zoznam vecí, ktoré potrebuješ aby nakúpil. Ja napríklad rozumiem tomu, že ked má v práci nejaké meetingy alebo termíny, že áno môže mu byť ťažšie ostať doma ale mohol ti to povedať, že skús to vydržať, lebo dnes neviem ostať doma atd... Napríklad u nás doma, je tiež ťažké niekedy ostať doma, niekedy v pohode. Ja som tiež niekedy s teplotou a totálne KO ešte vozila deti, škola, krúžky....proste som sa musela premôcť, lebo muž nemohol ostať doma finišovali im v práci termíny. Ale na druhej strane, ked niekto ostane chorý, tak zdravý zabezpečí aspoň stravu, beží nakúpiť vitamíny, kvapky do nosa atd.. Mna by možno mrzelo viac to, že teda nezbehol do obchodu aby som mala pre seba a pre dieťa stravu doma, ked vie, že doma nemáte. Čiže za mna tu bude nejaký problém s komunikáciou. Preto by bolo fajn sa večer nejako pekne porozprávať o tvojej predstave pomoci.
Nememu decku,ani vlastná mať nerozumie. Tobôž chlap nemej manželke. Ale máš pravdu,je to hajzel,nechal ťa vyspať,ráno sa ťa opýtal ako ti je. ROZVED SA a HNED,včera bolo neskoro. Keď budeš sama,bude ti lepšie,zaručene🙃
Ja by som len dodala k tomu všetkému…. Niektoré ženy sú strašne rozmaznané. Stále potrebujete pozornosť, neustále, aj na úkor starostí a roboty toho druhého. Vzchopte sa trošku, citlivky, lebo sa zosypete v živote ešte milión pästo krát na desiatu…
Keď sú tvoje nároky na chlapa "očividne vacsie" ako tie nase, preco si ostala s chruňom ktorý sa ta ani nespyta ako sa cítiš?
vies ono treba niekedy s chlapmi uplne ale ze uplne na rovinu jednat lebo oni si nedomyslia. a ak si aj domyslia tak uplne zle. a druha vec je treba ich brat s nadhladom.
Normálne nie je pouzivat slovo decko (to znie, že svoje dieťa naozaj nekonečné miluješ) za prvé a za druhé, keď sa ti nepáči zbal sa a dovidenia
Tak ti polozim tu slavnu otazku: NACO SI SI HO BRALA, ked si chcela muza s inym chovanim?
Kde sa stala chyba, ked mas vyssie naroky (nez podla teba priemerna zena)? Ako sa ti toto mohlo stat?
Nároky na muža mám vysoké-keď tu prskáš na iné s týmto. Môj muž keď som chorá tak ma obskakuje, dá si menej práce- lebo on si to dovoliť môže, má taký typ roboty. O malého sa stará ako môže. Dom cely uprace.
Napriek tomu si myslím, že riešiš blbosť, veď ak ti treba citróny, tak ho o ne popros. Keď sa ťa pýtal ako si sa vyspala, tak si mu aj mala povedať ako ti je momentálne.
Prirovnám to asi k tomu, keď si doma s dieťaťom, navaríš mu, cely deň sa stará o dieťa a on ti začne vyčítať, že nie je uprataná kuchyňa. To by bol riadny debil, čo? Veď ty si cely den a dieťaťom, je to vyčerpávajúce, navaríš mu večeru a on rieši takúto blbosť. Toto mi príde podobné.
Nevravím, že sa pánko prekonal, ale byť za toto urazená je trochu moc.
Ale ty si zena s vysokymi narokmi, nie?
Tak mas inteligenciu zeny s vysokymi narokmi. A ta si vie veci zariadit.
Nechodi fnukat medzi tie priemerne na konika (ktore lutuje).
Tak nabuduce mu to skus povedat jasne, co od neho chces. Mozno to pomoze. Napr ten moj mi pocas choroby ani caj nedonesie, ak mu nepoviem - “nechcem ta rusit” 😅 Comu vlastne nerozumiem, lebo ked napr zehlim, povie - urobil som ti kavu, ja to dozehlim. Ale tak prijala som to ako fakt, nemusim vsetkemu rozumiet 🤷♀️
Muž sa zmenil no nečudo takú ženu mať doma, to nevydrží každý chlap 🤣, pravdepodobne radšej ide do práce ako teba počúvať doma, podľa písania mu vôbec nezávidím, skôr ho ľutujem
Zavolaj mu, ze ti nie je ok, ci sa nemoze vratit a cestou domov nakupit.
Preco si mu rano nedopovedala, ‘ nespala som dobre, necitim sa ani teraz lepsie, mozno este horsie, aj s teplotou ‘ atd atd.. to fakt niektore potrebujete na rano 10 otazok ci ste ok ? Muzi tak nefunguju.. ak je moj muz chory, pytam sa vela, mozno az kazdu blbost, mozno niekedy az otravne. on mna nie, spytal by sa ma mozno tiez len ci som dobre spala, ale rozvinula by som odpoved.. urcite by nasledovalo, ze na kolko sa citim zle, ci ma ostat alebo ci ma ist do prace.. oni funguju inac ako my zeny, nemaj mu to za zle. Co ked potreboval ist do prace? To zas nevies ty lebo si sa nespytala, mala dost seba v hlave.
Mozno to bral tak, ze ti necha klud, ked bude mimo domu. 🤷🏼♀️
Ukludni sa, zavolaj mu a vysvetli, ak ti je fakt tak zle ze nevydrzis, nech pride domov.. tu s nami nic nevyriesis.
Keď moja marodila, zobral som si v práci voľno, aby s ňou malý prichádzal do styku čo najmenej a bolo postarané o ňu, aj o malého. Je to o vzájomnej symbióze. No niektorí na to zrejme potrebujú špeciálnu príručku 😄
Muzom v tychto veciach ozaj nedopina.. Povazuju nas aj v tomto sa "silacky". Sama som to pochopila a preto necakam, kym mu to trkne, ale hned polopate mu vysvetlim situaciu a poprosim ho, nech ostane doma.. Nastastie nemava s tym problem..
Jedini, komu si svoje vysoke naroky predniesla otvorene a jasne, sme my. Tu nesetris podrobnostami, co vlastne od neho chces.
U vas doma to zatial vyzera, ze tvoje vysoke naroky pozostavaju z “budem sa tvarit (davat najavo svoje poziadavky a potreby vyrazom tvare a pohladom) a on to ma pochopit”.
No vela stastia.
Neviem, co chapes pod inteligenciou ty. Ale u mna je to schopnost sa rychlo adaptovat a reagovat na prostredie a podmienky, v akych sa ocitnes a v pripade potreby to zacat menit na obraz svoj, k obojstrannemu prospechu. Aby si aj ty bola spokojna, i druha strana.
A miesto tohto si na koniku a snazis sa NAM vysvetlit, co ma pre teba urobit tvoj muz.
@hugoboss1923 niekedy netreba ani prirucku, ale staci komunikovat.. a nefulit sa
Nerýpem do teba- naozaj sa len pýtam. Keď si žena s vysokými nárokmi, tak aj na seba, či iba na neho? Keď príde domov, tak sa dom leskne a čaká ho večera na stole? Keď je chorý tak ho popri dieťati stíhaš takto obskakovať? Lebo keď si opisovala jeho ako chorého, tak z toho opisu 2x láska nesršala, skôr odpor.
Suhlasim s vyssie napisanym. Skus zlepsit komunikaciu s nim. Myslim si, ze ak tvoj muz dokazal ist spat s dietatom, opytat sa rano ako si sa vyspala, tak by vedel kupit aj citrony a ostat doma ak by mu nemusel byt v praci fyzicky. Ked sa vrati z prace, povedz mu to bez vycitiek, ci by bol ochotny ostat doma ked si chora a uvidis aka bude reakcia.
@kvadrinkaaa ano, aj ritku utriet
No tak sa už nezdúvaj a napíš mu alebo zavolaj či by nemohol láskavo prísť lebo ty sa cítiš nahovno. Ja by som to dnes pretrpela, dieťaťu dala na obed niečo jednoduché alebo si zavolala donášku a išla do postele.

Tak to nie je dobre, ze bol nastvany… ale treba mu povedat jasne - som chora, mam horucku, nevladzem, musis zabezpecit starostlivost o dieta. Ak toto nebude riesit, je to problem. Na druhej strane, mama musi vela zatat zuby a starat sa o dieta aj vtedy, ked by bezdetna bola v posteli. To je fakt. Lebo ak otec bude viac chybat v robote, vypadne hlavny prijem…