Cítim sa menejcenne
PReco sa citim menejcenne oproti ostatnym ludom, povacsinou zenam, ktore su napriklad lekarky ci psychologicky?
Som Ing, venujem sa transferovemu ocenovaniu a zabraneniu dvojiteho zdanenia, nie je to ziadna predavacka ani upratovacka ani ine castejsie povolanie, no napriek tomu sa citim ako chudera ked sa mam porovnat s niekym kto skoncil medicinu...aj ked platovo som na tom lepsie ako oni....
nie som zrejme normalna :(
Uprimne rozumiem ti. Vyrastala som v prostredi, kde o 7 rokov mladsi brat, bol preferovany, lebo mal nadanie na sport, ktory robil otec, pritom ja som bola na sporty lava. Mam len hlavu. Na skole same jednotky, ak som dostala 3ku, nasi z toho nic nerobili, ale ja som bola z toho na nervy. Cely zivot som drela, VS pravo vystudovala popri robote, robim sice v inej oblasti externe ucto, takze rozumiem oblasti, ktorej sa venujes a vies az kedy mi doslo, ze to vsetko som robila, len aby som sa zavdacila otcovi? Aby som mu ukazala, ze aj ja som tu? Ze tiez si zasluzim uznanie? Az v dospelosti, ked som vyhorela v praci, znenavidela pracu, ktoru som milovala od strednej. Zacala som rozmyslat, preco som sa drela, preco som sa prepinala? Nepotrebovala som ale psychologa, oci mi otvorilo uznanie mojho dedka pred smrtou, kedy mi po 33 rokoch uprednostnovania vnukov pred jedinou vnuckou v rodine, povedal ako je na mna pysny, ze jedina som to dotiahla tak daleko. Brat sa tym sportom sice zivil, ale vystacilo mu to len na prezitie, nic extra. Vtedy som si uvedomila, co ma dovtedy pohanalo a stale som nebola spokojna sama so sebou. Stale rozmyslala ako sa zdokonalovat, aj ked som uz padala na hubu. A od vtedy som toto prestala riesit. Odstrihla som sa od rodiny, vobec mi nezalezi na ich nazore. Zalozila som si vlastnu rodinu a hoci som ostala sama na 2 deti, nemohla som urobit nic lepsie.
A este mi napadlo, ze nasa oblast je dost narocna, sledovat neustale zmeny, zakony, ty este aj mimoslovenske, netazi ta aj toto? Clovek studuje aj po praci, upratovacka a predavacka si odrobi svoje a ma volno, zavrie dvere od roboty a zije. Ja robim aj cez vikendy, poobedia, jednoducho ja neviem vypnut, ze skoncila sichta a mam volno. Kolkokrat rozmyslam este aj v noci nad pracou, ked sa zobudim. Za poslednu dobu, kedy ma vyplo, boli 2 narkozy 😅
Najdi si konicky, aby si dokazala zrelaxovat, ak sa nevies sama zanalyzovat, skus psychologov. Ono zaklad je dokazat popisat problem a potom sa uz da na nom pracovat. Drzim palce
Lebo si samu seba nevážite.
@janickacrazy momentálne nie. V tejto dobe to mám istotu, nechcem špekulovať. Tu som ani lepšiu možnosť nenašla. S tým že to mám blízko domu, dieťa si môžem vodit do školy, nenarobím sa fyzicky (to by som s mojim chrbtom a iným nedala). Keď si občas pozeram profesiu, tak ma chytá depka z tej ponuky ...
Na niečo lepšie nemám kvalifikáciu (za čo si môžem sama samozrejme ja viem). Možno tým horšie to znasam, lebo som si vedoma že je to len moja vina.
Takže keď budem chcieť niečo zmeniť, musím na sebe popracovať. Na čo paradoxne zasa nemám energiu.... po práci sa venovať dieťaťu, a potom som už K.O.
(plus ano tiež to má pôvod vo výchove, čo teraz s odstupom času viac vnímam). Tak sa snažím aspoň svoje dieťa viesť ináč a mať iný prístup.
@shades_of_life tak ti držím palce, nech sa ti časom podarí mať prácu, ktorá ťa bude aspoň trochu baviť, veľa šťastia
@janickacrazy ďakujem ❤
@shades_of_life aj prezradis co robis?
Nie, nie si normálna. Zrejme to je nejaký blok z detstva. Rodičia ti dostatočne prejavovali lásku?
@alchemilkazltozelena v stavkovej 😏
@shades_of_life to je super práca oddychovka
Hej aj ja som ing. a phd. a tiez mam niekedy vycitky ze som mohla byt nieco "lepsie". Platovo sa to porovnat ale neda. Kazdy sme to co sme si vybrali. Ja uz to menit nejdem,som na to uz stara🤣🙈 a za lekarku pred 40kou studovat by bola cista samovrazda🤭
Nechce sa mi citat diskudiu, mozno to uz niekto spomenul; myslim si, ze sa citis menejcenne, lebo si si vytvorila 'kasty'. Predavacku a upratovacku vnimas (vedome, alebo podvedome) ako chuderu a preto si myslis, ze lekarka alebo psychologicka, ako predstavitelka v tvojom ponimani hodnotnejsieho povolania, takto vnima teba.
@karolinakr nesranduj🤣 neviem ci si to niekedy robila, no to by bolo nadlho. Zazila som teda aj horsie ale zavisi ako sa na to človek pozerá. U mna su to mozno nenaplnene ocakavanie ineho zivota, chyba mi robiť niečo čo by dávalo zmysel ...

Ahoj, aj keby si bola upratovačka, predavačka či kuchárka, nemáš sa za čo hambit...všetko sú to povolania, ktoré niekto robiť musí.