Cítim sa menejcenne, keď bývam v trojizbovom byte
Ahojte, bývam v 3i byte v Ba. V poslednom čase túžim po dome a záhrade. A to kvôli priestoru vnútornému i vonkajšiemu, ale aj kvôli pocitu menejcennosti.
Pripadám si ako človek II. kategórie, keď nebývam v dome, ktorý by bol vkusne a moderne zariadený s úhľadnou záhradou.
Najhoršie je, že s kúpou domu sme toľko otáľali, že astronomické ceny nám budú nedostupné..
Neviem sa zmieriť zo životom v králikárni.
@naira80 len to vyzera, ze problemom nie je to, ze si nevie zvyknut v byte. Problemom je jej extremne vnimanie situacie (uzkosti, depresie, pocity menejcennosti) , na to by sa mala zamerat..
Plus sama pise, ze nie hocijaky dom by stacil, ale jedine novostavba so stylovym zariadenim a upravenou zahradou..
tie zapchy vramci Ba mne osobne uplne stacia aj ked mam pravdu povedat do prace chodim v case ked este zapchy niesu (rano idem pred 6 a vecer po 19stej za mna uplne ideal). co sa tyka klimy tak tu si vies dat aj v byte nie je problem...ja sa v lete snazim travit cas vonku, po vyletoch, na dovolenke, prip. som v praci, deti odlifrujem na vychod k babkam aj na cely mesiac minimalne tam su na dedine na dvore takze ja s tymto problem nemam...ja viem ze je pekne mat dom, vyrastala som 20rokov na dedine v dome ale dedina sama o sebe ma vobec nelaka skor dom ale v meste ale zas ked raz na to nemam tak musim sa uspokojit aj s tym bytom no ale nemyslim si ze zijem v kralikarni kopec ludi zije v bytoch na tom nic hrozne nevidim....ale este ti dam priklad moju znamu ktora tiez ma byt s muzom zarobia dobre najma jej muz ma uctovnu firmu, chodia na dovolenky aj 3x rocne do dobrych hotelov ona nepojde do hocijakeho a tiez by mohli si dovolit kupit dom ale ona sama povedala ze radsej bude byvat v byte a chodit na dovce jak investovat do domu ale kazdy mame ine priority
Nuz ockavala neocakavala, mala si preto nieco spravit...a kedze ste nespravili, tak ste to citili ako ste to citili, to vobec nevadi... Nekaz si zivot ocakavaniami...bude rada, ze mas co mas.. A ked uz o to ide byty v BA stoja tolko zeinde mozes mat za to vilu😊😊😊🙏🙄
Až teraz čítam spätne, ty si bola pozrieť 2 domy, nebolo to ono a máš pocit, že je všetko stratené? Ja som chodila na obhliadky 4 (slovom štyri!) roky, kým som našla ten správny dom.
@h2 Dnes sme boli... inak hladame 3 rok dom
No vidíš, už len rok a máš ho! 👍😃
Toto mi príde ako anonymna provokácia ..a keby si bývala v azylovom dome cítila by si sa cennejšie? 🤷
Vies kolko rodin zije v 1 izbovom alebo 2 izbovom byte...ako sa mozu citit pri citani tvojho prispevku? Treba si vazit, to co mame a ked sme nie spokojni, nie sa vkuse len stazovat ale zacat pre to nieco robit. Ak chces dom, predaj 3 izbovy byt ktory mas v BA a kup si dom na nejakej dedinke ...kde sa ceny pohybuju nizsie.....
Ďakujem, že som sa dozvedela, že som človek druhej kategórie 😂🙏
A čo ti v tom bráni? Predaj byt, zober hypotéku a kúp dom. Ale keď už hľadáte 3 roky, tak asi tam niečo nebude ok. Alebo kupiť pozemok a postaviť podľa vlastných predstáv.
Aj v rodinnom dome a hlavne v satelitoch, v ktorých žijú väčšinou mladí ľudia, nie je zaručený kľud. Hlavne v lete, keď všetci do noci grilujú a vysedávajú na terasách a vo veľa prípadoch si vidia do dvorov alebo záhrad. V byte máš viac súkromie ako v niektorých rodinných domoch, nehovoriac a radovej výstavbe, kde sa susedia cez stenu počujú rovnako ako v bytovke.
@7miriam77 nech sa citia dobre.. Vsak toto je moj pocit, nie ich
tvoja hodnota sa neodvija od toho kde byvas.
Napriklad mna by ani nehlo kazdy den cestovat do Bratislavy xy kilometrov a potom zas na dedinu, aby mi stuplo sebavedomie.Tu mam vsetko po ruke za 15 minut som v centre aj na letisku, dom so zahradou by bodol, ale ja som balkonovy typ, takže da sa to prežiť
Jaj to aj ja chcem vilu, bazén, super autá 😂😂😂.
Ale ináč neber to v zlom, ak ti to veľmi vplýva na psychiku, skús psychológa.
@dominikamacakova teraz si mi srandu pripomenula v Krok za krokom, ked Carol chcela dat Lili do prestižnej škólky a boli im kontrolovat byt a prostredie a davali im minusove body a na konci Carol že - a chcete říct, že jsem človek tak nizke kategorie, žebych vam mohla hodit tento dort do tvare?" No ano. " Uhodlas" a šup torta leti do ksichtu...Pamätáš si? 🤣
Ja ta chápem, ja som bývala v panelákovom byte na sídlisku asi rok a bolo to pre mňa čistokrvné utrpenie. Presne také pocity márnosti, depresívne stavy, letargia a otupelost... Akože sama som nechápala ako môže človeka až takto ovplyvniť keď býva niekde kde nechce.
Moja rada je spravte kompromisy. Kúpte nejaký dom, hocijaký. Prinajhoršom ak sa nebude páčiť za par rokov predáte. Nehladte na m2, menší dom s menšou záhradkou zariadis rýchlejšie a lacnejšie než haciendu.
Ceny budú rásť stále tak necakajte
Ja neviem, my sme traja a viac ako 4 izbovy byt by som ani nechcela, kvoli financiam mame na max 3 izbovu novostavbu v ba a nejak mi to zily netrha, po materskej budem s dcerou doma travit cas len vecer a cez vikendy a to tiez chodime na vylety. Muz pracuje z domu ale on sa aj tak od stola nepohne. Ja som zistila ze pre nas je dolezitejsia vybavenost, verejna doprava atd. ako mat velky byt/dom v ktorom len oddychujeme a prespavame 🤷
ja ta uplne chapem. mala som to presne takto. aj ja aj muz sme vyrastali v domoch, ked sme sa vzali, sli sme do bytu. ja som tam trpela ako tyrane zviera. plakala som ako male decko, co som si nevedela zvyknut. ten pocit, ze tam clovek nema absolutne ziadne sukromie, ze ak chce, aby bolo dieta vonku, musi s nim ist 500m na ihrisko a mat oci nonstop na stopkach, ten pocit, ked clovek vie, ze suseda vypraza rezne, lebo v celom byta ma cez stupacky smrad, ten pocit, ked sa clovek pravidelne budi o druhej rano na zvuky sexujucich susedov, ten pocit, ked v kvetinacoch na balkone je cigaretovy popol od horneho suseda, ten pocit, ked dieta nevie spat, lebo vecne niekto nieco preraba, montuje, buchoce. my sme odisli do domu, pretoze ja by som urcite skoncila na liekoch. a radsej budem o 20 min.dlhsie cestovat ako zazivat to, co som zazivala v byte. na to, aby clovek zil v byte, na to sa musi clovek narodit, nie je to pre kazdeho.
😂😂😂😂
ja bývam v dome s upravenou záhradou a hľadám byt 😎 máš divne stanovené priority.
Ja som pred pol rokom predala v ba 2 a pol izbový byt a kúpila za skoro tie isté peniaze menší domček v radovke, novostavba, 8km od BA. Trochu dom musela priložiť, ale nie je to nereálne. Ak samozrejme chceš samostatnú vilu s bazénom a 1000m pozemkom, tak to už je ine.
@lujza123 toto som sa čudovala aj ja ako to môže človeka ovplyvniť kde býva a to som pritom v byte vyrastala od decka.Ja som sa nespoznávala aká som bola hnusná a ako mi to ovplyvňovalo náladu.V kuse som len na každého nadavala.Doba sa zmenila,ludia sú netolerantní navzájom. V bytoch len podlahy bez kobercov, počuť každý šuch doslova,premiestnenie.Volakedy to takéto nebolo.A teraz v dome som ako vymenená aj nadávať som prestala😀
No veď a kde je problem, predať byt, kúpiť pozemok, zadĺžit sa a postaviť dom... Nikto iný to za vás nespraví 🤔
Tvoj pocit vyplýva z toho, ze sa porovnavas a nevazis si to co mas. Uz len to, ze mas vobec kde byvat, ze nespis teraz niekde v pivnici a neslopes vodu z mlaky... uz to je uzasne a to co mas, nie je samozrejmostou.
To ake mame pocity z niecoho vyplyva a je niecoho dosledkom. Napr. toho, ze svoju hodnotu hladame v peniazoch, majetkoch, kariere, v uznani, v slave... a cakame, ze to, kym sme, nas bude definovat to, co mame.
Vzdy mas moznost kupit aj lacnejsi dom, napr. na vychodnom slovensku, pestovat, chovat - aj to je moznost.
Ja zijem cely zivot v byte a som velmi, velmi spokojna. Jedine co by som prijala by bola velka terasa a bolo by to uz asi dokonale 🙂
@matkahelka tak ono....nie je byt ako byt zasa...
Ja som vyrastala v 3posch bytovke na malom sídlisku, kde sme sa všetci poznali a mali sme sa s kým hrať ako deti. Robili sa brigády okolo bytoviek, natierali preliezky pre decka a podobne. Otec bol,fajčiar a viem, že na balkóne mal popolník s vodou, lebo spodná suseda by ho zožrala, keby jej frkne popol na prádlo 🤷♀️
Také komunitné spolunažívanie.
S manželom náš prvý byt sme si vybrali na najvrchnejšom poschodí, pod zateplenou strechou, rožný, a mali sme so susedmi spoločnú len stenu, kde bola veranda a kúpeľňa. Suseda bola scestovana dôchodkyňa a furt bola preč. Dobre sa tam bývalo. Nič z toho, čo popisuješ sa u nás nedialo....
Ihrisko, škola, škôlka aj lekári boli do 200m od vchodu. Rovnako kaufland a zastávky všetkého možného tak do 300m. Zároveň však tichý dvor kde po 8 skapal pes...
Takže...no...je byt a byt. Keby sme tam mali o jednu-dve izby viac, sme tam dodnes...
Ja Ti aj rozumiem. Tiez som nebola ochotna urobit s novym byvanim kompromis. Mala som jasnu predstavu a viac ako 10 rokov som cakala, kym sa naplnila. Doveruj svojej intuicii, ale netlac na pilu. Trpezlivost.
My bývame v dome tiež nie je podľa mojich predstáv, nemáme podlahové kúrenie, nemáme prerobenu kúpeľňu ani zahradu nemám veľkú ale sme vďační za to čo máme aj v tento dobe ze sa nemusim s deťmi vláčiť po podnajmoch a máme svoje na hypotéku

@naira80 Som Bratislavčanka, žila som tu do 34 rokov a pracovala do 35. Odstrihla som sa od BA a som rada. Všetko sa dá. V dnešnej dobe, kedy kopa ľudí robí z domu, ľahšie, než kedykoľvek predtým. (Ja nemám homeoffice, išla som pracovať inam, opačným smerom od Bratislavy.)