Cítim sa menejcenne, keď bývam v trojizbovom byte
Ahojte, bývam v 3i byte v Ba. V poslednom čase túžim po dome a záhrade. A to kvôli priestoru vnútornému i vonkajšiemu, ale aj kvôli pocitu menejcennosti.
Pripadám si ako človek II. kategórie, keď nebývam v dome, ktorý by bol vkusne a moderne zariadený s úhľadnou záhradou.
Najhoršie je, že s kúpou domu sme toľko otáľali, že astronomické ceny nám budú nedostupné..
Neviem sa zmieriť zo životom v králikárni.
A este pises, ze bez hypoteky! Tak to je uplne ze sen kazdeho cloveka. Niektori ludia sa idu zodrat aby splatili hypoteku na dom a na konci mesiaca su K.O.
Inac autorka, vcera som videla 3 izbovy byt v BA po ciastocnej rekonstuekcii za 260 tisic. Ak nemate hypo ako hovoris, tak ste jedni z ludi co maju takmer najlahsie kupovat dom! Vsak vo vacku 260 tisic v cistom plus podla platov hypoteka a mas dom. Takze nemyslim si naozaj ze je dovod na depky, praveze naopak… vysnivany dom mas blizsie ako hocikto iny.
Pri tejto diskusii by to chcelo vojnu
Ja ale nechapem kde je vlastne problem..pises ze nemate hypo, tak ten byt predajte a kupte dom 🤷 ci kde je problem? ze neviete najst taky co by sa ti pacil? ved z toho pocit menejcennosti nemusis mat, raz sa isto podari
@andrejkap123 ano, ved toto. My sice mame byt, ale malicky 3i, v BB, to mas mozno 120, ale domy su tu cenami ako v BA a pracovnych ponuk bieda, a o platoch ani nehovorim. Takze my sme kupili barabiznu staru, aj to predrazenu, ze sme museli zalozit dom aj byt a ltt to vyslo. A este je aj na rusnej ulici a natrepane domy jeden na druhom. Snivat o nejakej novostavbe mozem, ale co z toho. Sme radi, ak to nejak dame do poriadku ten dom, aby sa tam dalo zit.
Ak máš takéto myšlienky tak si myslím, že na dom máš. Ja osobne sa nepristavujem pri zlatníctve s diamantmi, lebo na ne nemám, ale pri zlatom sa pristavím, lebo man mám, ale dajme tomu, momentálne pm ňom netúžim.
Takže, ak túžiš, treba hľadať byt, myslím, že normálny dom nebude stáť také astronomické peniaze, predať byt a pri hypo 200 tisíc sa to dá zvládnuť. Ak nemáš na to, nechápem, prečo si v depresii a rozmýšľaš nad tým čo pre vás nereálne
Ak nemas byt na hypo, tak ho predas v BA za dobru cenu, keby aj 200, co bude iste viac. Ale ratam to radsej za menej, tak hypo okolo 170 dostanete minimalne, ak by robil iba jeden z Vas, ja vychadzam z nasej situacie, nam to vyslo cca tolko pri jednom plate a rodicaku. Tak to mate 370. No aby ste uz za to volaco nekupili...🤔🙄
Ale kde ti rodičia byvaju, seno spominaš a zemiaky domace zvierata...V Bratislave to asi nebolo..Čiže su z vychodu alebo stredu Slovenska, ty sa z Bratislavy pohnut nechceš ani centimeter, ale obyčajny dom nestači, musi mat obrovsky pozemok s bazenom.A vies, že su tu najvyšsie ceny? Tak alebo začni s manželom podnikat, alebo prestaň snivat...Alebo sa prestahuj na dedinu mimo BA, ale nemožeš mat vsetko aj obrovsky pozemok aj v centre Bratislavy aj bazen aj neviem co.Pokial nie si minister, politik, manzelka mafiana, super uspešna podnikatelka,manželka superbohača tak to nejde.Stačilo mi, ked som videla predavat dvojizbak pri Dunaji za 400 000 a dalej nepátram..Už dobiehame Londyn cenami, len platy mame stale slovenské...Normalne kompromis sprav v takej cenovej hladine aku mas hladaj rodinny dom a čo Rakusko hned za hranicami? Alebo chces v Petržalke byvat v rodinnom? My tu mame rodinne domky za rohom vždy som im zavidela, az raz som sa nakukla, asi balkon mame väčší ako ich pozemok, ten pozemok je len akože, no a vtedy som precitla a pritom idu tie domy za nehorazne peniaze Ja tiez milujem dedinu rada tam chodim, ale proste velkomesto mi vyhovuje a nebudem sa sebatryznit, prečo nemam vilu...
Ahoj veď si kúpte domček niekte ďalej od bratislavi kludne si môžes podla mňa dovoliť velki dom ale musíš isť ďalej od ba 🙂 jo ta na vás
🤦♀️🤢🤮
Starý dom sa da krasne prerobiť. Postupne, podľa financií ako budete vladat. My bývame v 200 ročnom bytovom dome čo už mám ja povedať 😅. Ale tie skoro 5 metrové stropy mi vyhovujú

3 izbovy byt v Bratislave je nieco perfektne a miliony by za to zabijali. Prosim rataj svoje pozehnania