icon

Cítim sa menejcenne, keď bývam v trojizbovom byte

17. mar 2022

Ahojte, bývam v 3i byte v Ba. V poslednom čase túžim po dome a záhrade. A to kvôli priestoru vnútornému i vonkajšiemu, ale aj kvôli pocitu menejcennosti.
Pripadám si ako človek II. kategórie, keď nebývam v dome, ktorý by bol vkusne a moderne zariadený s úhľadnou záhradou.
Najhoršie je, že s kúpou domu sme toľko otáľali, že astronomické ceny nám budú nedostupné..
Neviem sa zmieriť zo životom v králikárni.

buberova
17. mar 2022

Tak potom ja čo nežijem v BA a som v 46m2 som ktorá kategória?

mircalla
17. mar 2022

Uzkostny atak z 3-izboveho bytu? Mozno by si si mala pokecat s utecencami z Ukrajiny. Mat tvoje problemy, si smiesna

martinajurkechova
17. mar 2022

@sasa1310 no tak to je každý rok, že v sezóne je materiál drahší. To mi nemusíš hovoriť.

anja27
17. mar 2022

@mircalla suhlasim. Citit sa menejcenne lebo byva v trojizbaku 😂 som rada ze nemam taketo ,,problemy" a zda sa mi ze cim viac ludia maju tym viac im hrabe..a vacsina je stale nespokojna s tym co maju. Nechapem co sa to s ludmi deje. Iba peniaze a mamon a porovnavat sa kto ma vacsie lepsie. Chora doba 😕

zmrzlinka2021
17. mar 2022

@anja27
@mircalla
budem hnusna ... a zrazu clovek ochorie, skonci na chemoterapiach a zisti, ze domiska, bazeny a neviem co este je s prepacenim o hovne...

rainbow1
17. mar 2022

....."pekný" príklad našej konzumnej spoločnosti.....

kikundela
17. mar 2022

My bývame v jednoizbaku.... Zbožňujem ten byt 😊 je to náš domov.... A som šťastná ze je náš... Niektoré ľudia nemajú ani to.

luciasveckova
17. mar 2022

Ja uz tak zijem 10 rokov a nic s tym neurobim.som rada ze mam co detom do ust

zoeeoz
17. mar 2022

@zmrzlinka2021 bože tak to je taka dedukcia stobodova

anja27
17. mar 2022

@zmrzlinka2021 no poznam taky konkretny priklad kde chlap mal vsetko mozne domisko penazi stradne moc. Ochorel za par tyzdnov zomrel a jeho zena je doteraz na liekoch. Takze asi tak. Tym nehovorim ze peniaze su zle alebo co ked niekto tuzi po dome nech si ide za tym ale citit sa menejcenne? Akoze fakt nechapem niekedy..ja si nemyslim ze nejaky majetok ci vec da cloveku dlhodoby pocit naplnenia alebo stastia. Vidim to vsade okolo. Nikdy nemaju ludia dost. Vsetko je to v hlave

zoro9836
Odpoveď bola odstránená
zmrzlinka2021
17. mar 2022

@anja27 Ono to je take "neuhasene" - najprv chcem toto, potom dostudovat, potom mat super karieru aby som bola stastna, potom dom s bazenom, potom potrebujem mat take a take auto... a stale nieco ABY SOM BOLA STASTNA.
Treba byt stastnym a spokojnym bez ohladu na okolnosti. To neznamena, ze sa nemame snazit, len netreba tomu "zapredat dusu".

anja27
17. mar 2022

@zmrzlinka2021 presne tak a hlavne to uvedomenie si ze ziadna vec ci clovek nas neucini stastnymi ako pises. Teda urcite nie dlhodobo..

martinajurkechova
17. mar 2022

@zoro9836 presne, je rozdiel keď kupuješ, že to nutne potrebuješ, lebo nemáš kde bývať a rozdiel kupovať len preto, že chcem, ale nepotrebujem.

nevenka
17. mar 2022

My budeme mat pomaly 40 rokov, teda ja, muz je kus mladsi. My sme mali pozemok, ale natahovalo sa to, urbanisticke studie, neviem co, siete tam stale nie su. Pritrafilo sa dieta cislo 3, tak sme pozemok predali, skocilo do neznama. A zacali pozerat stare domy v okoli BB. Hruza, des. Keby sme boli pozerali skor tie domy, bolo by to lepsie. Zijeme na 60metroch stvorcovych s 3 detmi, mam 2 VS, muz ma tiez. Ja som doma a on jediny zaraba. Teraz. Isiel raz do 1 dediny a poradili mu tam 1 dom, prisli sme, videli, kupili. Tu sa nevybera, rozhoduje cena, nechces, zajtra ho predaju inemu. Prerabame ho, uz to budu 2 roky a ja chytam depky. Ze je tmavy, zle otoceny, blbo riesene niektore veci, domy- dom na dome, zaclanaju slnku a po hlavnej ceste lietaju auta, ze ma ide slak trafit z toho hukotu. Byt mame tichy, nechce sa mi odtialto do toho domu. Blokla som sa voci tomu. Neviem, co s tym. Takze Ta len chcem podporit, ze nikdy nevies, co sa stane. A ja dufam tiez, ze sa este nieco stane, ze ta predstava krasneho slnecneho domu s velkym priestorom okolo a dobrym vyhladom, v tichu, sa raz naplni. Luto mi je za tym pozemkom. Ale chceli sme mat nieco "hned", nie "mozno" o par rokov. A teraz lutujem...Tak nebud hrrrr...
Uz si niekedy hovorim, ze by som sla uplne prec od BB, blizsie k rodicom, ale tam je hladova dolina, dochadzanie deti na kruzky problem, lekari problem, predrazeny 1 obchod s potravinami...Tam zas vela prejazdis. Ale ticho pod lesom tam je. Ale aj na starobu je dobre byt blizko pri meste, muz vravi, ze ked dostanes infarkt, tak Ta odvezu rovno do SUSCCH V BB a do krajskej nemocnice 😅.
Tak len taky moj pohlad, ako sa veci mozu tocit a menit. My sme tie pozemky pozerali davno, nekupili sme na prvy raz a potom som nahodou objavila na bazosi, ze sa predava jeden z tych najkrajsich. Kupili sme ho a tesila som sa tam na dom a teraz je vsetko inak. A neviem, co je spravne. Dokonca pri predstave stahovania sa mam husiu kozu, ze mne je vlastne v byte dobre 😅. Tak co s nami, zenami...🙈

scorpionflower1
17. mar 2022

Ked mas pocit menejcennosti a mrzi ta ze nemas doma a uhladnu zahradu, zapni si spravy a pozri sa na tych chudakov utekajucich s jednou igelitkou s 3 detmi za najblizsiu hranicu. Potom pochopis ake malicherne au tvoje pocity.

petkavka
17. mar 2022

Ahoj- tak si to zhrnme. Mate: min. 200 000 EUR byt + moznost 100 000 EUR hypo. Cena bungalovu kusok za BA CCA tych 300 000 ( 218 000 E tento:
*NOVOSTAVBA* 4izb. RODINNÝ DOM, POZEMOK: 518 m2, ZP: 125,30 m2, ÚP: 98,70 m2, Gajary, okr. .MALACKY ) ....Samozrejme pokial chces dom na Slavine a ty ani tvoj manzel nezarobite aspon 8000EUR mesacne - tak to zvyknem vraviet ze pomoze Len uder do hlavy, aby sa tam nieco pomoho 🙂

sonicka19983
17. mar 2022

Tiež som pred koronou snívala o domčeku... prišlo dieťa číslo 2, všetko išlo bokom a teraz všetko tak zdraželo že som fakt rada že mám aspoň ten 3i....pocit menejcennosti veľmi nezdieľam ale už raz mi veru prišla dcérka s plačom že prečo nemáme dom a záhradu, že ona by sa taaaak rada vykúpala v tomto teple....tak sme sa odtrepali ku svokrovcom ktorí teda dvor majú a napustili jej tam bazénik a bola tam presne 30min.... čiže kvôli 30min ja nebudem brať 400tis hypo .. za tie peniaze pôjdem radšej 2 x za leto k moru 🤔👍 presne ako rádia niektoré baby, treba riešiť u psychológa nastavenie....

autor
17. mar 2022

@petkavka Ten dom je ďaleko...
@sonicka19983 Kazdy to ma inak. My u nasich vyjdeme na dvor rano a domov ideme vecer.. Nasi maju velky bazen.. uz ja ako decko som v nom travila pol dna 🙈..
To sme stihali chodit aj seno obracať. aj zemiaky kopat. Vždy sme opaleni ako od mora, lebo ja som naučená traviť dni vonku.
Ani jedno leto som netravila v meste.. lebo sa tu neda žiť plnohodnotne.
Ja to tak cítim, su to moje emócie.
Absolutne nepohrdam ludmi, ktori byvaju v garzonkach.. Kazdy byva ako moze.
My byvame bez hypo 3i.. niekoho splneny sen, pre ineho nie.

simca06022011
17. mar 2022

jaaaaj akurat som dnes hovorila, ze by som sa HNED vratila do bytu :D ak teda neratam covid, co by asi bolo hardcore...

sonicka19983
17. mar 2022

To je len spomienkový optimizmus.... v minulosti oveľa viac rodín malo domy záhrady, chodilo sa s kravami, husami, kosievalo sa seno, tráva....ale v súčasnosti na takýto život už má málokto...aproppo v meste sa dá žiť presne rovnako plnohodnotne ako v dome len si to holt človek musí vedieť zariadiť (kultúra, parky, cyklotrasy, ihriská, na ktorých sú aj iné ako vlastné deti atď) A základ asi je, naučiť sa byť spokojný s tým čo život dal.... neustále naháňanie sa za niečim iným a vzdialeným je asi dosť ťažké na psychiku... držím palce no....

zmrzlinka2021
17. mar 2022

Autorka,
tak si kup dom. Nemusis fungovat pri BA, zvol inu cast slovenska, kde kupis domy za relativne este dobre ceny.
V com mas problem?
Tam budes moct pestovat, chovat, opalovat sa pri hrabani sena....

daasena
17. mar 2022

Odsťahuj sa s z bytu v Ba, kúp si chalupu na kopaniciach, nájdi si tam nejakú prácu. Je to iný svet, iný život, pomalší. Aj ja to mám v pláne. 😉 Tiež bývame v trojizbáku..

nevenka
17. mar 2022

@lenkakravcova ani ten Lucenec, kde skapal pes, to nie je take "lacne", to my tu v BB uz ine palky vidime za taketo domceky a este mensie pozemky. Alebo stara socikovska kocka, kde mas tepelnych strat a ze 400 litrov 🙃. Ale dobre, to je skoro v centre, ale na dedinach to tu nemas lepsie a kym sa dostanes na take Kordiky, Kraliky, v zime, no 4x4 musis mat.
https://www.novostavby.sk/fotogaleria/57976125/...

autor
17. mar 2022

@sonicka19983 no ved toto ... vsetko presytene inymi ludmi. Ziadne sukromie.. ci zelezna studnicka ci parky - vacsinou hlava na hlave.. To iste kupaliska v lete. Ja nepotrebujem chodit na kavicky, na kozmetiku, na vlasy.. ani na ziadnu kulturu..ci stretavat sa s inymi ludmi.
Pokoj na vlastnom dvore je na nezaplatenie

lenkakravcova
17. mar 2022

@nevenka toto tu napr. Je 7km od Prešova. To není ani zapdakov. 🙂 ani cena nie je úplne hrozna. https://reality.bazos.sk/inzerat/135367776/mode...

daniela2202
17. mar 2022

?????? Čo by druhí za to dali.... koľko ľudí nemá vôbec kde bývať

nevenka
17. mar 2022

@lenkakravcova Ano, ale toto nebude asi to, co chce autorka. Ale to je jedno v podstate, len tie ceny uz budu aj tu pri novostavbach od 200 hore a pojde to vyssie, pretoze ceny stavebnych materialov idu hore. A ci si na zapade alebo vychode, ceny materialov budu cca rovnake.
Nieco ine je holodom, potom dom v standarde atd...
Autorka asi nechce ist prilis daleko od BA.

mandarinka555
Odpoveď bola odstránená
autor
18. mar 2022

@mandarinka555 Nie. Ja sa tak cítim. Písala som to už.