icon

Cítim sa menejcenne, keď bývam v trojizbovom byte

17. mar 2022

Ahojte, bývam v 3i byte v Ba. V poslednom čase túžim po dome a záhrade. A to kvôli priestoru vnútornému i vonkajšiemu, ale aj kvôli pocitu menejcennosti.
Pripadám si ako človek II. kategórie, keď nebývam v dome, ktorý by bol vkusne a moderne zariadený s úhľadnou záhradou.
Najhoršie je, že s kúpou domu sme toľko otáľali, že astronomické ceny nám budú nedostupné..
Neviem sa zmieriť zo životom v králikárni.

Strana
z6
dori2
17. mar 2022

sleduj ceny nehnutesnosti a nastupne platy. predstav si ze mas 25rokov, si cerstvo po skole a nemas prominentnych rodicov. uz je ti lepsie? bud rada ze mas kde byvat

lasona
17. mar 2022

Tak ti poviem, buď rada že máte aspoň byt. Veľa ludi nemá kde bývať. Koľkí nemajú ani to.

andrejkap123
17. mar 2022

@dori2 nemusite hned na nu byt neprijemny. Autorka ja ta chapem ale treba si uvedomit ze kym tie domy rastu na hodnote, tak isto ti rastie na hodnote aj ten byt kde byvate, cize ked by ste ho predali mali byt ste peknu hotovost ku hypoteke a k novemu domu. Ako bolo spomenute, ludia co len teraz vysli zo skoly nemaju ani tu hotovost. Treba nebyt frustrovany a vypocitat si kolko ti da banka hypo. Za kolko by stw byt predali, a mozte pozerat domy v okoli BA. 🙂

autor
17. mar 2022

@dori2 Ja som rada, že mám kde bývať. Ale očakávala som od života viac ako 3 izby 😖

vsauce_
17. mar 2022

Či už máš byt, chatu alebo vilu, dôležité je, aby si si tam vedela vytvoriť hlavne domov. Buď spokojná s tým čo máš a do budúcna sa ti môže podariť mať aj vysnívaní dom 🙂

dori2
17. mar 2022

nikdy mevies ako dopadnes. mozno sa na teba usmeje stastie, najhorsie je lutovat sa a tym si kazit roky ktore si mohla stravit spokojna s tym co mas

andrejkap123
17. mar 2022

Treba na dome pracovat. Treba si dat ciel a ist si za nim a pokus sa zatial byt spoko v byte. Ja ta chapem.

dori2
17. mar 2022

@andrejkap123 nemyslim si ze som neprijemna. snazila som sa poukazat na realitu🤷‍♀️

dori2
17. mar 2022

my staviame dom, a poviem ti ze uz ma parkrat napadlo ci mi to stoji za tie nervy okolo… takych 5rokov dozadu by ma este ani nenapadlo ze ho stavat budeme moct…

liusa82
17. mar 2022

ja ťa chápem.Ja som mala toto isté.Ale našťastie sme byt predali za 5 min 12 a kúpili dom.Ja by som ani nepovedala že pocit menejcennosti ale to že ťa v tom byte v kuse niekto otravuje nemáš tam taký pocit pohody a súkromia a ešte zato chcú tolké peniaze za obyčajnú králikáreň.Mňa tam až brucho bolelo z tých ludi a buchotu.Tu v dome konečne žijeme ako ludia a aj sa sem tešim ked odniekial pridem.Prečo by si sa mala uspokojiť s bytom ked je ti v ňom zle.Nepočúvaj blbé reči.Raz sa pošťastí aj vám len si treba za tým isť

nezabudka3391
17. mar 2022

ked vidim tie ceny nehnutelnosti tak ja som rada aj za nas 4izbak a tiez som mala vysnivany dom v meste ale nie za take nehorazne ceny ako teraz.....ale ved ked na to mas co ti brani kupit dom? ja si vzdy vravim ze radsej mat byt v meste ako dom za statisice eur a platit nehoraznu hypo to radsej usetrim a idem na dobru dovolenku....a mimo Ba by ma ani nehlo ja som rada v meste kde mam vsetko poruke a to nevravim ze mas ovela viac roboty okolo domu ja okolo bytu aj ked vsetko ma svoje vyhody aj nevyhody

roztlieskavacka
17. mar 2022

Toto je intrigantska téma typu *vyvolat nepokoj* ? To si nemusela ani zakladať

marzuz89
17. mar 2022

Takže pohŕdaš ľudmi byvajucimi v bytoch? Su pre teba menejcenni? Zaujimave myslienkove pochody..

Nuz, chodte si s muzom za svojim snom, zistite si moznosti, vytrvajte, hladajte, tak ako rastu ceny domov rastie an hodnota vasho bytu, ktory potom budete predavat.

andrejkap123
17. mar 2022

@nezabudka3391 ale ved su ludia co ich praca v zahrade naplna. A ked autorka sniva o dome so zahradou tak asi s tym rata….

ckatka
17. mar 2022

Máš byt. Máš čas a nemusíš mať kopu práce okolo domu. Poznám fakt veľa úspešných a bohatých ľudí, ktorí majú byty ale.realne v nich len prespavaju a ranajkuju /veceraju. A furt sú niekde na výlete, na chate...každý víkend niekde preč. Keď len v lese. Pozri na to tak.

bobsent
17. mar 2022

vymyslené, podobné ako nekonečné témy o menách a pod. veľmi priehľadné milá autorka🙂 založené na rozprúdenie diskusie 🙂

beronsche
17. mar 2022

Chapem, ze niekto velmi tuzi po zivote v dome, ze nie je stastny v byte. Ale mat kvoli tomu pocity menejcennosti, citit sa ako clovek 2.kategorie.. Nuz to normalne nie je..
Odporucam upratat priority.
Prip. sa angazovat v dobrocinnosti. Mozno v priamom strete s ludskym nestastim si uvedomis, na com vlastne v zivote naozaj zalezi...

autor
17. mar 2022

@nezabudka3391 Tá doprava je najmenej. Ono aj v Ba sa vies dobre zdrzat v kolonach 🤦🏻‍♀️ Nehovoriac o lete, ked sa dychat neda.. vsetko rozpalene.. trava vysusene alebo zasa nepokosena, doma ide klima.. chces ist na balkon, tak zasa smrad z cigariet od susedov..
Cely zivot, okrem tychto 7 poslednych rokov, som zila v dome. Je to neporovnatelne

autor
17. mar 2022

@marzuz89 Nepohrdam ludmi.. je to moj pocit.. pocit zo mna samej.
@bobsent kiezby to bolo vymyslene a ja sa netrapila doma depresiami, uzkostnymi atakmi..

sisa_s
17. mar 2022

Tak predaj 3i a kup dom v satelitoch BA...co chces ine pocut

eeffka
17. mar 2022

tvoj problem je v hlave nie v byte, si zarob a si kup... vybavene
myslis ze v dome by si nemala psychick problem?

autor
17. mar 2022

@sisa_s Iba sa.vyrozpravat. Ceny domov v satelite su vyssie ako ceny bytov v Ba.

sante81
17. mar 2022

Niektorým ženám na koňovi od dobroty začína harašiť. Nemám problém, vyrobím si ho. Mám byt, ale chcem dom. Dakuj každé ráno že máš kde hlavu skloniť, niekedy si ľudia nevážia to čo majú a chcú stále viac.

sisa_s
17. mar 2022

Tak riesit hypoteku alebo na sebe makat, zmenit pracu za lepsiu atd...

adara777
17. mar 2022

A nevieš s tým nič robiť? Predať byt a kúpiť hoci starý dom ďalej od BA? Potom zvážiť všetky plusy, mínusy...a hor sa do práce okolo domu 😉

autor
17. mar 2022

@adara777 My ale nechceme starinu. Chceme modernu novostavbu..

beronsche
17. mar 2022

Tak predaj byt v ba a kup si dom niekde v zastrcenej dedinke, panubohu za chrbtom, ako sa hovori.. Vyjde ti aj na stylove zariadenie ci upravenu zahradku, ked teda na vlastnictve styloveho domu stoji a pada tvoje stastie..

Medzi tym odporucam konzultovat uzkosti, depresie a pocity menejcennosti z vlastnej financnej situacie s odbornikom.

dori2
17. mar 2022

bud na to mas alebo nemas. nic medzitym nie je…

marca12
17. mar 2022

Neruhaj sa. Bud vdacna za to,co mas. Kazdy mame nieco,co sme chceli inak. Bud rada,ze ti nevysli len sny o byvani. Co maju povedat rodicia postihnutuch alebo tazko chorych deti,ludia s onkologickymi a inymi zavaznymi ochoreniami,tiez si inak predstavovali zivot. Byvat v 3izb.vlastnom byte je obrovsky luxus a nikde nie je napisane,ze o par rokov sa nenastahujete do domu. Snivaj dalej,pracuj na svojom sne a splni sa ti. Yeraz je kriza,ale ta pominie a potom bude lepsie.

kitycat
17. mar 2022

Toto je nejaka provokacia pre vlastnikov 2i a mensich nehnutelnosti ci co?

Strana
z6