Cítim sa osamelá a zúfalá vo svojom manželstve
Ahojte ani neviem či písať či nie. Asi mi o rady nejde lebo niet v čom radiť. Skôr sa asi len chcem vyrozprávať. Nemám nikoho. Som vydatá ale už nemám silu manželovi vyprávať. On sedí tvári sa, že ho to zaujíma. Ale cítim, že vôbec to tak nie je. Vždy len počká kým sa vykecam a hotovo. Ani nevie o čom hovorím. Mám brata. Ale v zahraničí. Vôbec nemá o mňa a deti záujem. Sestru mám tiež. Ale tá tiež si rieši len seba a svoju rodinu. A pár krát som jej o svojích pocitoch povedala. No ona všetko riešila inými. A nenechala si to pre seba. Kamarátky nemám lebo som len doma. 5 rokov len okolo detí. Len keď tak s nimi von. Keď je manžel doma. Veľa krát by som chcela ísť s nimi von aj sama. Ale neviem kde. Čo robiť. Keď je všade ľad. Zima. Kúpať sa nemôžem s nimi ísť. Lebo najmenší má zdravotné problémi. Tak isto ani do kútika nemôžeme ísť. Musíme sa kôli jeho zdravotným problémom vyhýbať prostrediu kde je veľa ľudí. Sme len doma. Ja každý deň variť upratať. Deti stále narobia bordel. A ja ako pes upratať. Viem majú si to ony. Len že keď príde k upratovaniu príde hádka oni to nerozhadzali. A bla bla bla.tak ja dostanem nervy a upracem to ja. Len nech sa nehádajú. Ale aj manžel. Každý deň si neuprace veci. Ponožky všade. Ja uvarím upracem všetko spravím. On ich len večer ma dát do pyžama a upratať po večeri. A nedokáže to. Koľko krát aj o 22 večer ešte upratuje. Alebo nakoniec to upracem ja. Lebo on úplne ignoruje. Pozerá na telku. Áno idem áno idem. A ďalšiu hodinu sedí.Max ideme do mesta. Na námestie. Nechce nikde chodiť. Povedala som mu o svojích pocitoch. Že sa cítim veľmi zle. Ale vôbec ho to nezaujíma. Plus dneska ma mama operáciu. Našli jej nádor.a ja sama sedím v kuchyni. A naozaj som už zúfalá. Už nevládzem.
@anonym_autor verím, ze nevládzes, ale musíš zacat od seba. Preco mužovi zbieras ponožky? Nedá ich vyprať, nebude ich mat.Nech sa skusi vo svojom neporiadku pár dní brodiť. To isté deti. Neupratuj hračky, jednoducho ich odlož preč, stratili sa, nie sú, kým to deti nenaucis.
@anonym_autor a teraz si predstav, ze sedis v kuchyni sama, memas deti, muza ani mamu. Bola by si stastna?
@anonym_autor verím, ze nevládzes, ale musíš zacat od seba. Preco mužovi zbieras ponožky? Nedá ich vyprať, nebude ich mat.Nech sa skusi vo svojom neporiadku pár dní brodiť. To isté deti. Neupratuj hračky, jednoducho ich odlož preč, stratili sa, nie sú, kým to deti nenaucis.
@lukbe no problém je ten že ja si to dovoliť nemôže. Áno hračky. To skúsim to je dobrý nápad. Ale veci a bordel keď nechajú tak nemôžem to tak nechať. Pretože opatrujem mamu. Môžu kedykoľvek prísť. A mám prúser že je mama v bordeli. A tak isto prvú dcéru z inim a on nič iné nemá len vkuse problémi robí. Posiela sociálku. Preto sa bojím. A nechcem aby bol bordel. Lebo zase sa to obráti len proti mne. Preto to spravím ja. Ak mám čakať do 22-23 kým spraví jedinú vec ktorú má tak potom si to veľa krát radšej spravím sama.
@anonym_autor a teraz si predstav, ze sedis v kuchyni sama, memas deti, muza ani mamu. Bola by si stastna?
@anonym_489a45 ja som šťastná že ich mám. Len že skúste vy 5 rokov byť zavretá doma. Iba variť. Prať. Obskakovať. Ale nemať žiadnu vďaku. O každého sa báť. Starať. Ľúbiť. Ale keď je rad na vás tak už neexistuje. Takto to mám. Chcela som chodiť kôli chudnutiu na tanec. A ani to nemôžem. Nemôžem nič. Pretože o všetko sa starám len ja.
@lukbe @anonym_autor keď moji nechceli upratať hračky dala som do vrece a vyhodila na dvor, odvtedy upracú po sebe hračky 😂 Veci do práčky hádžem ja, to nie je veľká námaha , párminútová záležitosť . Inak neviem vôbec čo môžeš celý deň robiť, ja som po roku a pol pracovala lebo ma nebavilo len doma. Deti do škôlky jaslí a choď pracovať aspoň na 4hod, netreba vkuse behať mopom a skladať hračky od rána do večera. Navar na 2-3 dní a hotovo
Autorka len toto pocuvat nebavi nikoho, same negativne smutne veci... ja by som tiez vypla na prieduch v hlave a sice vypocula s povinnosti taku kamosku, ale...tahalo by ma to dole... tieto zmeny treba robit od seba, takze hladat riesenie AKO byt spokojnejsia, vyrovnanejsia, mat aj pozitivne veci, kazdodennu radost a nieco sama pre seba... kde si ty? Nie pozicia kucharka, upratovacka, mama...ale ty? Kedy ides TY sama von, kedy travis cas s kamoskami, kedy ides do fitka, na koncert, do kina, kedy sa ides von najest len s manzelom? Predpokladam, ze odpoved je nikdy alebo takmer nikdy. Porozpravaj sa s muzom a najdite riesenie, nie problemy dokola... napriklad 1-2x do tyzdna PRAVIDELNE mat nieco len sama pre seba... aj keby chodis plavat... cokolvek, co ti da jasny bod v narocnom tyzdni, oddychovy moment a dobry pocit..
Kolko rokov maju deti? Co je tomu,ktore nie je celkom zdrave? Mamka bude par dni v nemocnici,využi ten cas na oddych,nie na upratovanie.
@lukbe @anonym_autor keď moji nechceli upratať hračky dala som do vrece a vyhodila na dvor, odvtedy upracú po sebe hračky 😂 Veci do práčky hádžem ja, to nie je veľká námaha , párminútová záležitosť . Inak neviem vôbec čo môžeš celý deň robiť, ja som po roku a pol pracovala lebo ma nebavilo len doma. Deti do škôlky jaslí a choď pracovať aspoň na 4hod, netreba vkuse behať mopom a skladať hračky od rána do večera. Navar na 2-3 dní a hotovo
@sisska96 no úplne super nápad. Hneď by som utekala. Z radosťou. Ale ja mám ešte menšieho. Ten má 2 roky a päť mesiacov. Tak že nemôžem. Nemám ho kde dát. Až od septembra aj to neviem či ho zoberú.
@anonym_489a45 ja som šťastná že ich mám. Len že skúste vy 5 rokov byť zavretá doma. Iba variť. Prať. Obskakovať. Ale nemať žiadnu vďaku. O každého sa báť. Starať. Ľúbiť. Ale keď je rad na vás tak už neexistuje. Takto to mám. Chcela som chodiť kôli chudnutiu na tanec. A ani to nemôžem. Nemôžem nič. Pretože o všetko sa starám len ja.
@anonym_autor ja som skusila, dokonca som s kratkou prestavkou doma 12 rokov. Mame 4 deti. Ale poriadok si robia (aj) same, co nedaju do kosa na pradlo, sa neoperie. Uz 3 rocna vie, ze spinave nohavicky a ponozky patria tam. Nie este muz. Hracky pretriedit, aby mali ten to, s cim sa naozaj hraju a zmesti sa to do velkeho boxu na hracky, vecer si to musia vediet nahadzat na jedno miesto.
Ked sa mi inak neda, tak neriesim, cvicim doma. Ano, mame narozkladane, ja este aj sijem, skusam strihy, mam tu papiere, pravitka, latky, rozosite veci, 3 stroje, narozkladane aj v kuchyni, tam hrncek, poharik, no a co? Vsak sa tu zije vyslovene spinu nemame a netankuje ma.
Keby som chcela ist na tanec, deti postrazi muz a idem. Akoze nemozes?
Kolko rokov maju deti? Co je tomu,ktore nie je celkom zdrave? Mamka bude par dni v nemocnici,využi ten cas na oddych,nie na upratovanie.
@janinah čo sa týka hraciek. Vyhodila som ich. Len, že plakali. Kričali. Že si ich upracu. Keď som ich dala dnu. Nechceli ich upratat. A keď som ich nechala vonku tak aj 3 hodiny dokážu stáť za mnou. A plakat. Prosiť. Dookola to iste. To sa nedá vydržať . Pretože aby vám niekto stal tri hod za chrbtom. A vrieskal bez prestavky. Môžem kričať cokolvek. Neprestanú kým ich nedám dnu. Najstaršia dcéra má 9 rokov. Stredný chlapec má 5 a najmenší má 2 roky aj pár mesiacov.
Kľudne mi napíš. Rada vypočujem, pokecám a aj sa posťažujem. Ľudia len hrajú formy, ako netreba mať negatívne reči, ale niekedy sa treba posťažovať a dostať to zo seba von.💪🏻
@janinah čo sa týka hraciek. Vyhodila som ich. Len, že plakali. Kričali. Že si ich upracu. Keď som ich dala dnu. Nechceli ich upratat. A keď som ich nechala vonku tak aj 3 hodiny dokážu stáť za mnou. A plakat. Prosiť. Dookola to iste. To sa nedá vydržať . Pretože aby vám niekto stal tri hod za chrbtom. A vrieskal bez prestavky. Môžem kričať cokolvek. Neprestanú kým ich nedám dnu. Najstaršia dcéra má 9 rokov. Stredný chlapec má 5 a najmenší má 2 roky aj pár mesiacov.
@anonym_autor raz prestanu, lenze ked Ty povolis, tak vedia, ze revom Ta zlomia a budu revat, kym nepovolis. U nas zacne vresk, vypinam prijem, robim si svoje, no a aby 9 rocna takyto cirkus robila, to nehrozi. Moja ma 10,5 a uz pred rokom chodila pre mladsieho surodenca do skolky, ked ma bordel na stole, nepride kamoska alebo nejde ona k nej. To by si mala vidiet tu rychlost, s akou uprace. Ty si musis na ne najst vlastnu paku.
@anonym_autor prepáč ale za väčšinu si môžeš sama. 9 a 5 ročné dieťa si majú vedieť upratať a ty sa nimi nemôžeš nechať vydierať. Nech si revú koľko chcú, pusti rádio hlasnejšie a rob si svoje. Potrebuješ doma nastoliť pravidlá, žiadne nedá sa nemôžem. Pretrieď hračky, oblečenie, všetky zbytočnosti z domu von. Trvaj na pravidlách, hračky každý večer nahádzať kam treba, špinavé oblečenie do koša na prádlo, keď tam nebude nebude ani opraté platí pre všetkých členov domácnosti. Vymysli si každý týždeň aktivitu sama a darcovi spermií len oznám kedy sa bude starať o deti, aj keby si išla len von na lavičku.
@anonym_autor ja som skusila, dokonca som s kratkou prestavkou doma 12 rokov. Mame 4 deti. Ale poriadok si robia (aj) same, co nedaju do kosa na pradlo, sa neoperie. Uz 3 rocna vie, ze spinave nohavicky a ponozky patria tam. Nie este muz. Hracky pretriedit, aby mali ten to, s cim sa naozaj hraju a zmesti sa to do velkeho boxu na hracky, vecer si to musia vediet nahadzat na jedno miesto.
Ked sa mi inak neda, tak neriesim, cvicim doma. Ano, mame narozkladane, ja este aj sijem, skusam strihy, mam tu papiere, pravitka, latky, rozosite veci, 3 stroje, narozkladane aj v kuchyni, tam hrncek, poharik, no a co? Vsak sa tu zije vyslovene spinu nemame a netankuje ma.
Keby som chcela ist na tanec, deti postrazi muz a idem. Akoze nemozes?
@anonym_d419c4 dobre a spýtam sa opatrujete mamu? Viete o Tom že keď mne príde sociálka na kontrolu ja bordel nemôžem mať? Hračky kde tu. Ok ale ponožky špinavé veci? Poháre? Tak isto najstaršiu mám z inim chlapom. Ten čo robí? Za to že nie som s ním vkuse mi posiela sem sociálku. Volá na úrad. Vkuse samé problémi robí. Malí? Príde do škôlky. Každý deň už 2 roky ako chodí do škôlky mu hovorím prezleč sa. Odloz si veci. Čo urobí? Hodí to na zem. Otočím ho aby to upratal. Ide uprace. Z nervami. Ale čo sa stane na druhý deň? To isté. Môžem kričať môžem povedať že to vyhodim jeho to nezaujíma. Môžem vyhodiť veci ktoré mu kúpime v tejto dobe čo je všetko drahé?:a čo sa týka aj tanca manžel robí trojzmenku. Keď ma poobednú není kde dát malého. Keď ma nočnú. Tak isto lebo koľko krát vstane o 18-19 večer. A keby aj môžem ísť je to o 18 do 19 večer a deti? On sa o nich nepostara. Pár krát som to urobila. A mala som pocit že keď som prišla vybuchla bomba. Musela som nanovo všetko upratať. Deťom jesť dát. Lieky všetko. Lebo on za hodinu dokázal si doniest dve bedne dreva. To bolo všetko.
Toho manzela si si nasla sama, alebo ti ho pridelil mestsky urad? 🙂A to ze je lenivy a nevie sa postarat o deti, si zistila az po 2 detoch? No stale lepsie ako po styroch. 🙂 Hracky nemusis vyhadzovat, do vreca a na 2 tyzdne do pivnice a Mikulas si ich zobral spat. Ked sa polepsia, donesie im ich naspat. Ak sa nepolepsia, nebudu sa mat s cim hrat.
@anonym_autor raz prestanu, lenze ked Ty povolis, tak vedia, ze revom Ta zlomia a budu revat, kym nepovolis. U nas zacne vresk, vypinam prijem, robim si svoje, no a aby 9 rocna takyto cirkus robila, to nehrozi. Moja ma 10,5 a uz pred rokom chodila pre mladsieho surodenca do skolky, ked ma bordel na stole, nepride kamoska alebo nejde ona k nej. To by si mala vidiet tu rychlost, s akou uprace. Ty si musis na ne najst vlastnu paku.
@anonym_d419c4 vo všetkom máte pravdu. Len že akú? Kľudne si dám poradiť od inej osoby. Pretože viem že to je moja chýba. Len že ja už neviem ako na nich. Pretože ako napr ťa najstaršia. Nič ju nebaví. Nič ju nezaujíma. Len celi deň telefón. A nič viac. Kamarátov nema. Ani jedného. Pretože je stiahnutá. A nechce sa z nikým baviť. Stále len chodí žalovať. A preto ju neznášajú. To isté je aj doma. Nič ju nebaví. Len sedí za mobilom. Keď nemá mobil. Ide za tými menšími a robí im zle. Do prieku. Schováva hračku. Blázni sa s nimi a potom sa schová do izby. A chlapci plaču lebo sa s ňou chcú hrať. Zobrala som jej mobil. Je jedno či ho má či nie. Vôbec ani sa nesnaží. Aby ma prešiel hnev. A dala som jej ho. Ako vravím kamarátov nema. Tak že nemám mať akú páku na ňu.
Ale to kricanie evidentne nema ziaden efekt, deti su uz "zvyknute"... to su uz velke deti pre pana, nie su hlupe, len lenive, lebo mozu a mama to nakoniec vzdy aj tak spravi... 9 rocna ani mobil nema co mat inak, daj jej ho o dva roky... ja mam doma detske wifi, vypinam podla potreby a vecer o urcitej hodine... ziadne take, ze mobil tablet v ruke stale a mozog vypnuty, dieta prestimulovane. .. ako mas riesene domace prace pre deti? Moji len ako tip - 1-2 domace pravidelne prace (jedna raz za tyzden, jedna kazdy den) a kazdy piatok upratat detsku izbu do bodky... v izbe sa neje ani nepije, kazdy si odpratava sam zo stola a veci musia ist rovno do umyvacky (5 rocne dieta postavi nad umyvacku, ale princip ten isty), ziadne hodim bundu topanky ruksak k dveram, ale vsetko okamzite odpratat a ruky umyt, absolutna rutina. Aj keby mas toho maleho za ruku zobrat a k tej padnutej bunde odviest a vesiak mu podat, ale spravi si to sam. A mas ho sancu pochvalit, nielen kricat... to je velmi dolezity bod vo vychove... ja radsej chvalim ako nervujem a davam im dost prilezitosti na to... kazdy perie iny den, ja im pomozem, potriedim s nim, ale zapinaju si pracku sami, prehadzuju do susicky, aj najmladsia uz dva roky a to mala 8 vtedy... nie je to ziadna rocket sience, ale bezny chod domacnosti, kde mamu nejde odpalit samotnu a deti sa naucia, ze veci mavanim carovneho prutika nezmiznu a neodlozia sa... buduci partneri mojich deti sa mi za to raz podakuju....
Autorka len toto pocuvat nebavi nikoho, same negativne smutne veci... ja by som tiez vypla na prieduch v hlave a sice vypocula s povinnosti taku kamosku, ale...tahalo by ma to dole... tieto zmeny treba robit od seba, takze hladat riesenie AKO byt spokojnejsia, vyrovnanejsia, mat aj pozitivne veci, kazdodennu radost a nieco sama pre seba... kde si ty? Nie pozicia kucharka, upratovacka, mama...ale ty? Kedy ides TY sama von, kedy travis cas s kamoskami, kedy ides do fitka, na koncert, do kina, kedy sa ides von najest len s manzelom? Predpokladam, ze odpoved je nikdy alebo takmer nikdy. Porozpravaj sa s muzom a najdite riesenie, nie problemy dokola... napriklad 1-2x do tyzdna PRAVIDELNE mat nieco len sama pre seba... aj keby chodis plavat... cokolvek, co ti da jasny bod v narocnom tyzdni, oddychovy moment a dobry pocit..
@anjelicek26 presne ste sa trafili. NIKDY. Ja neviem čo je kino. Do fitka nechodím. Lebo mám stroje doma. To kúpil manžel aby som nechodila do fitka. Ako vravím som len doma. Na večeru nechodíme ani prejsť. Lebo niet kde dát deti. Kamarátky nemám lebo nemám mať s kadiaľ. Keď že som 5 rokov len doma. Do roboty nechodím lebo najmenší nemá 3 roky. A nemala by som ho kde dát. A z manželom som sa milión krát už rozprávala. Povedala mu svoje pocity. Len že jeho to aniihom oka nezaujíma. Vypočuje si ma. A o tri minúty už nevie čo som mu hovorila. Povedala som mu že chcem ísť z deťmi keď aj niekde na výlet. Ale stále nejaké výhovorky. Keď poviem ideme čelí čas je nervózny. Huka po mne. Po deťoch. Tak už ani nemám ani neriešim. Deti nemáme kde dát. Tak že sami ani nesnivam že niekde pôjdeme. A ani z deťmi lebo jeho rodičia nútili byť len doma. A to isté on žiada od detí a odomna. A aj sľúbi áno máš pravdu. Pôjdeme. Ale nakoniec sme doma. Lebo on len deti aby išli na dvor. Taký istý ma názor aj mama. On to vždy naschvál povie pred mojou mamou. Lebo vie že ho podporí. Ja skončím ako najväčšia pi... Lebo ja vymýšlam a nestačí mi dvor.
Autorka toto by nestacilo nikomu a matersky burn out nie je ziadna sranda, ale velmi narocne sa s toho vyhrabat a ty si na najlepsej ceste tam. Potrebujes ten cas pre seba, ako kazdy iny clovek, lebo mat povinnosti a funkcie a dokola ako robot... psychika to po case neda a zacne sa to odzrkadlovat aj na zdravi... kazda mama viac deti toto pozna a musi si davat velmi pozor sama na seba...
K tomu ze nemozes nikam ist , akoze preco. Si v base ? To si robis ty sama. Ci tvoj muz si pyta vzdy povolenie ked niekam ide ? Obleciem sa a idem na kavu hoc aj sama.. kludne si aj nieco pekne kup na seba.Zmenis na chvilu prostredie
Ja chodim s rodinou, kamoskami ale aj sama vela krat 🙂
Ale to kricanie evidentne nema ziaden efekt, deti su uz "zvyknute"... to su uz velke deti pre pana, nie su hlupe, len lenive, lebo mozu a mama to nakoniec vzdy aj tak spravi... 9 rocna ani mobil nema co mat inak, daj jej ho o dva roky... ja mam doma detske wifi, vypinam podla potreby a vecer o urcitej hodine... ziadne take, ze mobil tablet v ruke stale a mozog vypnuty, dieta prestimulovane. .. ako mas riesene domace prace pre deti? Moji len ako tip - 1-2 domace pravidelne prace (jedna raz za tyzden, jedna kazdy den) a kazdy piatok upratat detsku izbu do bodky... v izbe sa neje ani nepije, kazdy si odpratava sam zo stola a veci musia ist rovno do umyvacky (5 rocne dieta postavi nad umyvacku, ale princip ten isty), ziadne hodim bundu topanky ruksak k dveram, ale vsetko okamzite odpratat a ruky umyt, absolutna rutina. Aj keby mas toho maleho za ruku zobrat a k tej padnutej bunde odviest a vesiak mu podat, ale spravi si to sam. A mas ho sancu pochvalit, nielen kricat... to je velmi dolezity bod vo vychove... ja radsej chvalim ako nervujem a davam im dost prilezitosti na to... kazdy perie iny den, ja im pomozem, potriedim s nim, ale zapinaju si pracku sami, prehadzuju do susicky, aj najmladsia uz dva roky a to mala 8 vtedy... nie je to ziadna rocket sience, ale bezny chod domacnosti, kde mamu nejde odpalit samotnu a deti sa naucia, ze veci mavanim carovneho prutika nezmiznu a neodlozia sa... buduci partneri mojich deti sa mi za to raz podakuju....
@anjelicek26 úplne super. Tak toto by som si normálne že priala. 😂 Pretože tu niečo tak to by padol dom skôr. Mi ráno vstaneme. Chlapec sa oblečie pouklada pižamo. Bunda topánky čiapka. To mu pomôžem. Niekedy si to dá sám. Dcéra každý deň nechce vstať. Aj 5 krát chodím za ňou. Desiatu jej robí manžel. Chcela som aby si ju robila sama. Len že keď som videla ako si spravila chleba. Skoro som odpadla. Tak jej ju robí manžel. Ráno je ešte celkom kľud. Ale ako náhle prídu domov. Je to vojna. Mali sa prezliecť úplná ignorácia. Prezlečie sa na Tom základe keď stojím pri ňom a čakám. Jesť tak isto nechce. Hodí veci na zem. A úplná ignorácia. Poviem mu aj 100 krát on nič. Dcéra to isté. Nohavičky na zemi. Izba ako po výbuchu. Včera som jej tri krát povedala aby si upratala izbu. Ja 5 krát som prišla a ona nič. Ďalej sedela. A izba v takom vstave ako bola. Čo sa týka prania to uznávam ak mi tak máme. Ťa najstaršia so mnou rozdelí prádlo. A potom už do práčky dáva ona. Keď sa prádlo usuší ten najmenší mi každý deň pomôže prádlo znesie mamine. A tá ho poukladám. A dám do skriniek. Ale napríklad po obede? Každý deň im musím upozorniť aby dali taniere do mičky. Každý deň aby po sebe odložili. Zoberú si ovocie. Hodia mi to na stôl. A nejedia. Úplná čistá ignorácia. Môžem byť. Kričať. Pekne povedať. Akokoľvek každý deň je to to isté.
@anjelicek26 úplne super. Tak toto by som si normálne že priala. 😂 Pretože tu niečo tak to by padol dom skôr. Mi ráno vstaneme. Chlapec sa oblečie pouklada pižamo. Bunda topánky čiapka. To mu pomôžem. Niekedy si to dá sám. Dcéra každý deň nechce vstať. Aj 5 krát chodím za ňou. Desiatu jej robí manžel. Chcela som aby si ju robila sama. Len že keď som videla ako si spravila chleba. Skoro som odpadla. Tak jej ju robí manžel. Ráno je ešte celkom kľud. Ale ako náhle prídu domov. Je to vojna. Mali sa prezliecť úplná ignorácia. Prezlečie sa na Tom základe keď stojím pri ňom a čakám. Jesť tak isto nechce. Hodí veci na zem. A úplná ignorácia. Poviem mu aj 100 krát on nič. Dcéra to isté. Nohavičky na zemi. Izba ako po výbuchu. Včera som jej tri krát povedala aby si upratala izbu. Ja 5 krát som prišla a ona nič. Ďalej sedela. A izba v takom vstave ako bola. Čo sa týka prania to uznávam ak mi tak máme. Ťa najstaršia so mnou rozdelí prádlo. A potom už do práčky dáva ona. Keď sa prádlo usuší ten najmenší mi každý deň pomôže prádlo znesie mamine. A tá ho poukladám. A dám do skriniek. Ale napríklad po obede? Každý deň im musím upozorniť aby dali taniere do mičky. Každý deň aby po sebe odložili. Zoberú si ovocie. Hodia mi to na stôl. A nejedia. Úplná čistá ignorácia. Môžem byť. Kričať. Pekne povedať. Akokoľvek každý deň je to to isté.
@anonym_autor bože to sú problémy. Tak trochu rozmaznane znieš. Prepáč. Každý robí, čo môže nepotrebuje počúvať také sračky. Keby to bolo dačo podstatne, choroby ťažké, nedostatok peňazí, týranie, alkoholizmus a podobne. Ale ty len fňukáš. Vzchop sa žena.
Autorka toto by nestacilo nikomu a matersky burn out nie je ziadna sranda, ale velmi narocne sa s toho vyhrabat a ty si na najlepsej ceste tam. Potrebujes ten cas pre seba, ako kazdy iny clovek, lebo mat povinnosti a funkcie a dokola ako robot... psychika to po case neda a zacne sa to odzrkadlovat aj na zdravi... kazda mama viac deti toto pozna a musi si davat velmi pozor sama na seba...
@anjelicek26 tak to ste sa trafili. Moja psychika? Tá je už dávno na konci. Keby nemám deti tak tu už ani nie som. Neraz som mala chuť to už vzdať. Pretože ja som povaha ktorá nenávidí rutinu. Potrebujem zmeny. Ľudí. Komunikáciu. A toto ma totálne zabíja. A preto som sem písala. Pretože nikoho to nezaujíma v mojej rodine. Všetci maju postoj že to je môj problém. Som matka a musím fungovať. Byť zavretá doma. A a dupľom si nedovoliť niekam ísť. To by bola vojna. Napríklad minuli rok má sestra pozvala na ples. Lebo išli aj oni. Áno nemáme dobré vzťahy. Ale keď som zavretá doma urobila by som čokoľvek aby som aspoň raz konečne niekde išla. Dokonca ešte aj mamu prehovárala aby ostala z deťmi.Viete ako to skončilo? Mama mi povedala že či som sa zbláznila. Kde ja chcem ísť. Že čo by som ja taká tučná hľadala. Kde by som našla šaty.
K tomu ze nemozes nikam ist , akoze preco. Si v base ? To si robis ty sama. Ci tvoj muz si pyta vzdy povolenie ked niekam ide ? Obleciem sa a idem na kavu hoc aj sama.. kludne si aj nieco pekne kup na seba.Zmenis na chvilu prostredie
Ja chodim s rodinou, kamoskami ale aj sama vela krat 🙂
@ivik4 no to ste uhadli. Pretože on nechodí nikde. Len robota a doma. On neznáša chodiť do kŕčmi alebo niekde preč. Aj na kamarátov sa vykašľal. Lebo radšej bol doma. Otvoril si pivo. A čumel na telku. A to žiada aj odomna. A ja keď niekde aj chcem ísť automaticky naschvál poznamená o Tom pred mamou. A potom ja som krava. Vymýšlam. Nemôžem sedieť na zadku. A zase mám ja vinadane že niekde chcem ísť.
To je to, ze ty ani nemas cas na seba a proste vsetko trpi...sebavedomie, optika, klud a pokoj a tvoje nervove upokojenie... Mne pomaha praca, mam aj kamosky, konicky, muz rovnako, prestriedame sa, mame to rovnomerne podelene, nehovorim ze sa vzdy da vsetko, ale da, lebo chceme... deti "funguju", lebo rutina a pevne pravidla, nie nic nie je idealne ale vdaka obcasnym "uletom" sama pre seba mam na to aj energiu... minuly mesiac som bola dva dni welness len ja sama s kamoskami... muz ide vo februari tyzden lyzovat s chalanmi... ono to treba, nie sme stroje a rutina nas zabija... ked tvoj muz nechce, nech ostane doma, ty nemusis...
No a ? Co si male decko ? 😀
By som to mala uplne na haku. Kto Ti vrati roky zivota ? Mozes si robit co chces . Uz len sproste poznamky by ma donutili trcat len doma a nezit, prezivat. Ano, to je tvoja volba ze tam len sedis. Tvoje rozhodnutie
Cas mas aj moznost.. len sa vyhovoris a nejdes
Moja, nechcem ti nakladat. Ale ty mas psychiku v pecku, nezijes, len prezivas a obetujes sa pre vsetkych naokolo. Co maju nakoniec aj deti z takej mamy. Keby si buchla doma, detom nastavila pevne hranice, a najprv muzovi, kedze on je dospely, bolo by ti lepsie. Stoji to za tu namahu.
Co sa tyka socialky, poznam to, u nas boli tiez par krat kvoli udaniu😀ale upratane som teda nemala ani neriesila, ked su v somacnosti male deti, urcite to ani oni neresia. Ved nemas nasrate v strede obyvacky

Keď do každého len hucis svoje negatívne pocity tak každý od tebe uteká. Nikoho to nebavi počúvať