Cítite sa sami počas vianočných sviatkov?
Cítim sa sama. Už dva roky žijeme bez skríň , bez stolu. Sme po renovácii domu niesme schopný si všetko kúpiť lebo nás to zrujnovalo. Žijeme v zahraničí s priatelom. Ale mám pocit že každý žije oddelene. Furt pracujem na koníčky nemáme peniaze ani na společenskému život lebo ten toez niečo stojí. Idu Vianoce a ja sa cítim sama aj keď žijem s priatelom v jednej domácnosti. Každý a všade to žije vianocami u nás nič. Mám rada Vianoce cely december ale tento mesiac koniec roka mám oči len pre plač. Už ma nebaví v tomto dome len vysávať prach zo zeme variť a prať a spat a jest lebo nič sa tu nedá robiť keďže to je v podstate holobyt. Nemôžem si dať ani výzdobu v dome lebo ju nemám kde dať proste u nas to tu je cely rok take iste nuda stereotyp nervy v kýbli. Začínam vyhorievat už mi dochádza trpezlivt sa furt naháňať za peniazmi a nič s toho. Nemám kamarátky lebo život s nimi ma tez niečo stojí nemám aktivíty lebo tie tiež niečo stoja. Každý niekam chodí každý prežíva ten krásny čas vianočný a ja sa cítim sama. Rodina je ďaleko tých nezaujimam majú svoje problémy ani ich nemôžem k nám pozvať na Vianoce lebo ich nemám kde usadit.
Musela som vyrozprávať . Nemám to komu povedať
@lila_by zijete v Holandsku. Mate vlastny holodom. V Holandsku je doslova nedostatok ubytovania. Skuste prenajat 1 izbu, aj ked vam to narusi sukromie. Ten podnajomnik si ju s radostou zariadi.
Druha vec. Za podnajom ste urcite viac platili nez za terajsie vlastne byvanie, cize ste v pluse. Za tie peniaze nazvys kup nieco do bytu bez opytania sa. Postupne si ho zariadis a partner bude rad. Zacnes od toho, co ti najviac chyba. Pisala so, ze nemas kde polozit vianocnu vyzdobu. Mate parapety na oknach? Stol na jedenie? Prazdne steny nebudu aspon prazdne. Staci mikulasska ciapka, aby sa neposkodii, nepospinili. A potes sa v meste na vianocnych trhoch. Nevadi, ze si nic nekupis.
Najvacsi problem ale vidim v tom, ze sa s partnerom odsudzujete, pretoze sa nedokazete porozpravat a kazdeho zozieraj svoje vlastne problemy. Preto sa neviete radovat z vlastneho holobytu. Nezalezi na tom, ze je dom prazdny. Zalezi na prazdnote, ktoru pocitujete, na blizkosti jedneho s druhym, ktora sa vytraca. Porozpravajte sa, neutec, ked ti je do placu, je tvoj najblizsi clovek, vyplac sa mu, zdover sa mu. Mozno utecie tentokrat on, ako si sla predtym ty na prechadzku. Obom potrva, kym spracujete emocie, ktore ste tak dlho drzali len v sebe pred tym druhym. Ked sa vnutro naplni, naplni sa aj dom ❤️
@lila_by ak by ma nenaplnala dlhodobo situacia v akej som a vyzeralo by to tak ze sa to ani nikam nepohne… razne by som dala bodku za niecim a zalala odznova. Nemate deti a vztah je tiez o nicom. Za mna vratit sa na SR ak mas zazemie rodinu kde sa mozes vratit na zaciatkk ist k rodine, najst si pracu, odist zo vztahu a nechat na novy zaciatok cas …

@lila_by strašne preháňaš. V prvom rade choďte vlakom, nie autom, ste v Holandsku. Pieskové duny sú prekrasne, chránené, tebe vadi aj piesok. Pamiatok majú naozaj veľa, galérii, muzei, nádherného umenia… ty ale nechceš hľadať riešenia, znies naozaj veľmi frustrovane a nešťastne. Veľmi sucitim a posielam podporu, aby suda odhodlala ísť si za stastim