Ukončenie vzťahu alebo len dočasná kríza vo vzťahu?
Ahojte. Chcem sa trošku vyrozprávať a poznať váš názor na môj vzťah.
Máme s priateľom 24 rokov, končíme akurát školu, sme spolu od prváku, takže už to budú 4 roky. Kvôli drahým nájmom v Brne sme sa rozhodli dva roky dozadu bývať spolu. Odvtedy bývame spolu v 2+kk, kúpili sme si poodlika, takže sa staráme spolu o psa a všetko je asi v poriadku.
Obaja pracujeme v IT, ja mám full time job, väčšinou som na home office, pretože sa snažím schudnúť, tak doobeda chodím cviciť, na prechádzky so psom, varím si atď. Medzi tým sa učím, riešim školu. Čiže už niekoľko rokov je môj život postavený na škola, práca, teraz pes a fitko.
Priateľ si založil s kamarátom firmu, na ktorej pracuje, má už 3 zamestnancov, jeho kamarát je ekonom, proste snaží sa niečo vybudovať. Jeho “koníčky” sú škola, práca, domov.
Spoločný čas trávime pozeraním seriálov, každú sobotu máme date night, takže ideme von, ideme dvakrát za rok na dovolenku a to je asi tak všetko.
Ja kamarátky nemám. Nejak sa mi na informatike nepodarilo nájsť si dobré kamarátky, ostala som sama len s priateľom. Úprimne, nebaví ma život. Nebaví ma náš vzťah, už ma nebaví ani sex, momentálne som na tom tak, že buď svadba alebo rozchod. Lenže potom si poviem, že čím sa môj zmivot zmení, keď sa rozídeme? Budem akurát sama a všetko ostane úplne rovnako.
Mam mi hovorí, že sa snaží niečo vybudovať, mám počkať, bude nám dobre, keď doštudujeme začneme viac cestovať, atď. Neviem.. proste mám pocit, že môj život je strašná nuda a neviem či je to tým vzťahom, stereotypom, alebo niečim iným.
Nikde sa nepise, ze musis zostat s prvym, ktoreho stretnes na skole.
a čím sa zmení život keď sa vezmete? budete mať papier a? jediný rozdiel je v priezvisku a kým vybavíš všetky papiere sto rokov a potom čo? keď ta to aj tak nebude baviť? urobíte si dieťa? to ťa zamestná a odoberie pozornosť z vášho nudného vzťahu a potom to začne byť stereotyp opäť
Ocakavas od neho ze vyriesi nieco co nie je jeho uloha - tvoj mizerny socialny zivot. On je tvoj partner, nie animator.
To ze ta nebavi sex s nim jeho ale dost pruser, z takeho vztahu som ja osobne odisla, aj ked vsetko ostatne bolo super.
Ocakavas od neho ze vyriesi nieco co nie je jeho uloha - tvoj mizerny socialny zivot. On je tvoj partner, nie animator.
To ze ta nebavi sex s nim jeho ale dost pruser, z takeho vztahu som ja osobne odisla, aj ked vsetko ostatne bolo super.
@anonym_729250 je to len sex, nie koniec života
pozeranie tv nie je povazovany za spolocne straveny cas. Ake mate spolocne plany, co sa tyka buducnosti. Ako si predstavujete vas spolocny zivot? Rozpravate sa o vas dvoch, o vasich pocitoch? To, ze sa nudis, nie je priatelova vina. Co by si potrebovala, aby ta vztah "bavil?"
a čím sa zmení život keď sa vezmete? budete mať papier a? jediný rozdiel je v priezvisku a kým vybavíš všetky papiere sto rokov a potom čo? keď ta to aj tak nebude baviť? urobíte si dieťa? to ťa zamestná a odoberie pozornosť z vášho nudného vzťahu a potom to začne byť stereotyp opäť
@anonym_67ea70 ja som veriaca, svadba je pre mňa veľmi dôležíta, to je všetko.
To, ze ta nebavi zivot, tak to je tvoj problem, nie partnerova vina. Ty nemas kamaratky, nudis sa a ocakavas od partnera, ze on bude ti robit program?
A s tym tvojim komentarom "svadba alebo rozchod", tak tomu vobec nerozumiem. To akoze svadba vsetko zmeni k lepsiemu a zrazu ta zivot zacne bavit? 🤣
pozeranie tv nie je povazovany za spolocne straveny cas. Ake mate spolocne plany, co sa tyka buducnosti. Ako si predstavujete vas spolocny zivot? Rozpravate sa o vas dvoch, o vasich pocitoch? To, ze sa nudis, nie je priatelova vina. Co by si potrebovala, aby ta vztah "bavil?"
Tak chceme sa teraz posunuť hlavne karierne, aby sme mali na hypoteku, mame v plane postaviť si dom niekde v blízkosti Brna a popritom chceme cestovať.
Neviem chcela by som aby nebol ten život len o práci. Ja rozumiem že proste keď človek založí firmu, tak prvé roky sa musí tomu venovať, inak nič nedosiahne, akurát ma to už ubíja, chcela by som viac chodiť na turistiky, robiť niečo spoločné, možno mať spoločné koníčky, atď.
To, ze ta nebavi zivot, tak to je tvoj problem, nie partnerova vina. Ty nemas kamaratky, nudis sa a ocakavas od partnera, ze on bude ti robit program?
A s tym tvojim komentarom "svadba alebo rozchod", tak tomu vobec nerozumiem. To akoze svadba vsetko zmeni k lepsiemu a zrazu ta zivot zacne bavit? 🤣
@anonym_a0f23b tak som to nemyslela, myslela som
to tak, že už sme spolu dlho, tak sa buď zoberieme alebo rozídeme. Nechcem s niekym chodiť 10 rokov a byť jak keby manželka bez manželstva.
Nikde sa nepise, ze musis zostat s prvym, ktoreho stretnes na skole.
@anonym_15dfa7 tak on nie je prvy, mala som už veľa vzťahov, ktoré vydržali tak max pol roka.
@anonym_729250 je to len sex, nie koniec života
@anonym_67ea70 kazdy si je strojcom svojho stastia. Ja by som nechcela mat do konca zivota zly/ziadny sex. A riesit si tieto potreby inde tiez nie je moj styl. Ani jedna alternativa pre mna nie je kompatibilna so stastnym partnerskym zivotom.
@anonym_a0f23b tak som to nemyslela, myslela som
to tak, že už sme spolu dlho, tak sa buď zoberieme alebo rozídeme. Nechcem s niekym chodiť 10 rokov a byť jak keby manželka bez manželstva.
@anonym_autor takze si chces vydupat svadbu? To maju chciet obaja a nie si to vynucovat. Mimochodom, svadba ti nezaruci zlepsenie vztahu
@anonym_autor takze si chces vydupat svadbu? To maju chciet obaja a nie si to vynucovat. Mimochodom, svadba ti nezaruci zlepsenie vztahu
@anonym_a0f23b on chce svadbu tiež. Ja si nič nevydupávam.
@anonym_a0f23b ale to ste pochopila úplne zle, ja nechcem aby mne partner robil program. Ja chcem aby sme spolu robili veci, teraz všetlo robím sama, chodím do fitka sama, chodím na prechádzky sama (so psom), proste on rieši teraz len tú prácu, školu, doma keď príde je unavený tak chce tráviť čas len doma, a tak no..
Chceš cestovať užívať si život ale z čoho. Buďme realisti, keď chceš dom dobre zázemie tak potrebuješ peniaze. Takže buď počkáš a budeš pri ňom kým si rozbehneme podnikanie a možno budete mať na to všetko peniaze vybuduje si firmu. Alebo si nájdeš niekoho kto už ma peniaze a môžeš si užívať. V dnešnom živote sú bohužiaľ dôležité peniaze buďme úprimný. Človek bez nich nemôže robiť nič ani existovať. Snaží sa vybudovať niečo pre vás, tak mala by si to chápať. No pokiaľ nie je debil a vybuduje firmu a potom utečie s niekým iným
@anonym_autor dlho som sa tak dobre nezasmiala. si veriaca ale nebavi ta predmanzelsky sex😂 fakt prototyp veriacej ženy.
utried si hlavu, priority a co v zivote chces. lebo takto ta nikto nikdy bavit nebude
@anonym_autor dlho som sa tak dobre nezasmiala. si veriaca ale nebavi ta predmanzelsky sex😂 fakt prototyp veriacej ženy.
utried si hlavu, priority a co v zivote chces. lebo takto ta nikto nikdy bavit nebude
@amonet toto je nevyžiadaný komentár, nepotrebujem názory na moje presvedčenia.
Chceš cestovať užívať si život ale z čoho. Buďme realisti, keď chceš dom dobre zázemie tak potrebuješ peniaze. Takže buď počkáš a budeš pri ňom kým si rozbehneme podnikanie a možno budete mať na to všetko peniaze vybuduje si firmu. Alebo si nájdeš niekoho kto už ma peniaze a môžeš si užívať. V dnešnom živote sú bohužiaľ dôležité peniaze buďme úprimný. Človek bez nich nemôže robiť nič ani existovať. Snaží sa vybudovať niečo pre vás, tak mala by si to chápať. No pokiaľ nie je debil a vybuduje firmu a potom utečie s niekým iným
@anonym_d5ea62 ja chápem, ale ono sa dá aj bez peňazí resp. minimálny budget chodiť niekam, robiť nejaké športy spoločne, na to enpotrebuje človek toľko peňazí
@anonym_d5ea62 ja chápem, ale ono sa dá aj bez peňazí resp. minimálny budget chodiť niekam, robiť nejaké športy spoločne, na to enpotrebuje človek toľko peňazí
@anonym_autor nájdi si priateľov... na tak mladý vek žiješ veľmi nudný stereotypný život - máš ponorku.
Tak chceme sa teraz posunuť hlavne karierne, aby sme mali na hypoteku, mame v plane postaviť si dom niekde v blízkosti Brna a popritom chceme cestovať.
Neviem chcela by som aby nebol ten život len o práci. Ja rozumiem že proste keď človek založí firmu, tak prvé roky sa musí tomu venovať, inak nič nedosiahne, akurát ma to už ubíja, chcela by som viac chodiť na turistiky, robiť niečo spoločné, možno mať spoločné koníčky, atď.
@anonym_autor chces dom, chces cestovat ale zaroven chces aby sa ti venoval a travil s tebou cas. Lenze na ten dom a cestovanie potrebujes peniaze a vyudovat firmu je narocne, to trva roky. Takze si v prvom rade musis ty ujasnit co vlastne chces.
Prepac ale ja fakt netusim co teda vlastne chces a co ti chyba ku stastiu, pracujete, studujete, dom riesite, necudujem sa, ze nie je uplne priestor na neviem ake aktivity spolocne. Lebo ty aj toto vsetko chces a zaroven chces pozornost akoby ste boli dvaja studenti na internate a okrem skoly nemali nic na praci a boli tu len jeden pre druheho.
Za mna mas pekne zidealizovanu predstavu partnerstva, manzelstva, prace, povinnosti. A ked pridu deti...to je este ina naloz na partnersky zivot.
Ano ste mladi ale fungujete ako 99% parov, ktore riesia pracu, byvanie, deti, konicky. Ukradnut si cas pre seba sameho a pre dvoch je dost narocne. Zaroven ale je ten zivot paradny, ja som spokojna s tym aky zivot zijem ale neviem, kde by sme akoze mali vopchat neviem ake caste aktivity a este osamote, ked obcas som rada, ze sa mi jeden diel serialu zmesti (a to my mame svokru, ktora rada postrazi a tak si ten cas pre nas dvoch najdeme ale bez nej, cista striedavka). A teda odporucam najst si kamaratky alebo aspon jednu, s ktorou budes travit sem tam cas a hned to bude lepsie.
Ako už bolo spomenuté, mala by si si nájsť kamarátky z rovnakými záujmami na vyplnenie voľného času. To podnikanie ak sa partnerovi podarí potom nebude znamenať len viac peňazí ale aj viac práce a ešte menej spoločného času. Čo sa intímneho života týka tak to je medzi vami a o komunikácii čo sa páči jednému a čo druhému a možno nejaké experimentovanie.
@anonym_autor ja vôbec nesúhlasím s názormi vyššie, že je chyba v tebe a máš si nájsť zábavu. Myslím, že problém je v tvojom partnerovi, ktorý do partnerstva a vzťahu s tebou nič neprináša, nič nevklada. Preto máš pocit nudy,prázdnoty zo vzťahu. Nemá záujem o vzťah. Jeho priorita je jeho firma a tu si dovolím opraviť všetkých, že je to jeho firma, jeho kariéra a jeho peniaze. To ako o nich bude rozhodovať je len a len jeho vec. A keď sa rozhodne po niekoľkých rokoch predať firmu a peniaze zobrať a odísť a novou frajerkou na Bahamy, tak je to Lena len jeho vec a nie tvoja. Ty sa prispôsobuje a jeho kariérnym požiadavkám a čo z toho máš? V zásade je prázdne slová, ktoré môžu a nemusia byť pravda. Ani tvoja mama nemá pravdu, že čakaj a rozbehne sa, to vôbec nemusí takto skončiť. Presne ako premýšľaš, na trávenie spoločného času aktivitou nepotrebuješ kopec peňazí. Stačí ak partner uprednostní teba.pred prácou a pôjdete do lesa, ku jazeru,na hrad,skrátka, keď bude mať o teba a vzťah záujem. On ten záujem nemá o teba a vzťah a preto aj pociťujete nechuť na sex. Zvážila by som voľbu partnera a pozrela sa reálne na budúcnosť, a to tak, že on tak ako pracuje a je nastavený, bude asi pracovať aj o 5, 10 rokov. Keď bude dieťa, budeš s deckom a kociarom obehavat všetky ihriska a výlety sama.
Nájdite si aj iných známych, leziete si na nervy keď ste len v práci a potom stále spolu. Svadba tvoj problém nevyrieši len sa ti bude ťažšie odchádzať.
svadba? Ak nie si o svadbe resp. partnerovi ktorého si ideš brať na 100 perc. presvedčená - že je to ten pravý, tak to radšej na žiadnu svadbu ani nepomysli. A už vonkoncom nie keď si veriaca.
Svadba nie je východisko.
@anonym_67ea70 kazdy si je strojcom svojho stastia. Ja by som nechcela mat do konca zivota zly/ziadny sex. A riesit si tieto potreby inde tiez nie je moj styl. Ani jedna alternativa pre mna nie je kompatibilna so stastnym partnerskym zivotom.
@anonym_729250 ale sex sa dá zlepšiť ak je to to, po čom túžiš, dá sa na ňo pracovať a existuje aj milión hračiek ktoré vieš s partnerom používať aby to nebola nuda 😄
@anonym_autor veriaca a sex pred svadbou? 😲😲
@anonym_autor ja vôbec nesúhlasím s názormi vyššie, že je chyba v tebe a máš si nájsť zábavu. Myslím, že problém je v tvojom partnerovi, ktorý do partnerstva a vzťahu s tebou nič neprináša, nič nevklada. Preto máš pocit nudy,prázdnoty zo vzťahu. Nemá záujem o vzťah. Jeho priorita je jeho firma a tu si dovolím opraviť všetkých, že je to jeho firma, jeho kariéra a jeho peniaze. To ako o nich bude rozhodovať je len a len jeho vec. A keď sa rozhodne po niekoľkých rokoch predať firmu a peniaze zobrať a odísť a novou frajerkou na Bahamy, tak je to Lena len jeho vec a nie tvoja. Ty sa prispôsobuje a jeho kariérnym požiadavkám a čo z toho máš? V zásade je prázdne slová, ktoré môžu a nemusia byť pravda. Ani tvoja mama nemá pravdu, že čakaj a rozbehne sa, to vôbec nemusí takto skončiť. Presne ako premýšľaš, na trávenie spoločného času aktivitou nepotrebuješ kopec peňazí. Stačí ak partner uprednostní teba.pred prácou a pôjdete do lesa, ku jazeru,na hrad,skrátka, keď bude mať o teba a vzťah záujem. On ten záujem nemá o teba a vzťah a preto aj pociťujete nechuť na sex. Zvážila by som voľbu partnera a pozrela sa reálne na budúcnosť, a to tak, že on tak ako pracuje a je nastavený, bude asi pracovať aj o 5, 10 rokov. Keď bude dieťa, budeš s deckom a kociarom obehavat všetky ihriska a výlety sama.
@anonym_cc7cfd úplne súhlasím. stačí aby mladý pán spoznal o pár rokov inú slečnu a raz dva bude z neho výletník - práca pôjde bokom.
@anonym_autor veriaca a sex pred svadbou? 😲😲
@anonym_67ea70 no a ? si sa zasekla v 17 storočí?

@anonym_autor a svadba ti ako vyriesi to, ze sa nudis?