Cítite sa uväznení v monotónnom živote?
Ahojte.
Ani neviem prečo píšem, asi sa len potrebujem vyrozprávať tak ako väčšina ľudí čo sem píše.
Co od toho čakám? Sám neviem. Viem ze čakať nejaký originálny návrh na riešenie situácie sa nedá. Ani to nečakám. Viem ze bude aj hejt, aj bludne rady aj normálne aj cenné..
V poslednej dobe už neviem ako ďalej. Celkovo v živote...
Často tu prídem a Viem ze veľa z vás je tak isto vyhorenych, vzťahové, aj pracovné. A ja som na to rovnako.
Niekedy mám pocit že by som najradšej odišiel preč. Niekde na ostrov a venoval sa tam nejakým papagájom alebo záchrane nejakej veveričky... Viem ze je to smiešne ale možno ma niekto chápe. Absolútne sa nejako neposuvam nijak. Vsetko som si predstavoval v svojom živote trochu ináč. Nemyslím materiálne veci, tú som zabezpečený aj rodina. Urobil som pre to všetko.
Myslím tak osobnostne.
Nemali ste nikdy taky pocit? Nechať všetko a ísť preč? Isto vám radili ze zober si dovolenku, venuj sa niečomu. Ale nejde to. Je to ako stena.
Manželka ktorá ma podviedla.
Rodina ktorá je ďaleko.
Rodič ktorý má na zrejme rakovinu.
Práca v ktorej som 17 rokov a vyhoreny.
Psycholog ktorý mi ukoncil spoluprácu lebo ma nevedel posunúť (podľa neho).
Jedine co ma drží deň po dni je moja dcéra. Je to tonjedine co ma drží pri zmysloch. Co mam pocit ze je zmysel.
Nie som uzavretý. Kto sa ku mne správa pekne a normálne tak mu to 10 krát vrátim. Kto má spozná vie že som otvorený a viem.byt veselý ale len docasu...
Asi som si ten život idealizoval a nechcel žiť ako moji rodicia ci svokrovci. Na druhej strane si neviem predstaviť ze by som odišiel len tak. Nechal všetko a šiel.. hlavne pre dcéru.
Ona je jediná co drží túto pyramídu z karát pokope...
Prepáčte za to aké je to dlhé. Aj za zmatocne pisane.
Dnes som v práci v nočnej a cele to nejak na mňa doľahlo.
Mesiace bežia, roky bežia. A ja nič netvorím len žijem ako otrok systému práca, domov, povinnosti a dookola. Nepomáha ani dovolenka, ani oddych, ani fitko, ani nič.
Mozno sa ľutujem áno. Možno je to cele len o vzťahu ktorý má žiaľ už nenapĺňa. Mozno mam len naivne predstavy o tom všetkom.
Ešte raz prepáčte ak to bolo odveci čítanie...
Pekný večer
@jozeffezoj som toho názoru,ak si si istý,že sa to nedá zachrániť, ba obaja sa vo vzťahu len trápite,tak choďte od seba. Myslíš,že dieťa, ktoré vidí časté hádky medzi rodičmi bude tiež šťastné? A budú sa stupňovať,ak to nezačnete riešiť s odborníkom.Nebude a keď bude dospelé, pochopí to. Udržiavať nefungujúci vzťah len preto,aby to nepoznačilo dieťa je tiež mylná predstava. Dieťa je šťastné,keď sú šťastní aj rodičia,hoc nežijú spolu. Ty neopustaš dieťa,ale život, ktorý nikoho nerobí šťastným.
@jozeffezoj daj tomu stretnutiu šancu 🙂
Popíš jej ne-poriadok. 🤔
Vase manzelstvo je uz zlepenec (jej nevera, dobre pamatam?) a vies aj archeolog krasne zaceli tiscrocny dzban, ale zly pohyb a rozleti sa na kusy. Jej podraz mas neustale v podvedomi a ako citlivy clovek sa cez to neprenesies, asi. Asi nebude ine dobre riesenie, ako ist od seba. O teba starost nemam, dobri chlapi su pomaly oxymoron, ty sa minies hned. Mozno aj ta tvoja nevernica... ulavi sa vam obom. Keby to prebehlo civilizovane, bez hysterii a citovych vydieraciek, mate vyhrate. Urob si prieskum, kolki rodicia spoluziakov tvojej dcery su rozvedeni... 🍀
@jozeffezoj vieš, ako píšeš zastavil si sa. V práci tej istej po 17 rokoch nevidíš posun do predu. Hej, jasne, ale čo tak prehodnotiť tu prácu, ktorá ti nič nedáva, neposuva ťa? Ak by si zmenil prácu, získal nový rozhľad, nové pracovné nasadenie a zužitkoval to, čo si sa naučil a získal v terajšej práci. Prišli by nový kolegovia, nové názory aj nasadenie do práce. Ožil by si a to nie len v práci, ale všeobecne. Keďže kráčaš ďalej so svojou manželkou, určite by vám tvoja nová práca prospela. A dcérka je pre teba to slniecko, ktorá každé ráno pre teba rozžiari deň. Ty musíš tú zmenu urobiť pre seba, skús nájsť nové zamestnanie. Držím palceky 👍
@kvoli aké skúsenosti má kňaz s rodinou? Kedy kňaz v noci vstával k placucemu dieťaťu, či k ochoreniu manželky? Ako vie kňaz, čo obnáša bežný život rodiny, škola, krúžky, práca, rodinný priatelia.... Nie, nie som neveriaca, dokonca máme v rodine kňaza. Skôr mu pomôžu terapie v skupine, s ľuďmi, čo si prešli neverou a úspešne idú ďalej, pretože rodina je to, čo má zmysel.
@margotka17 co tych knazov sem niekto zhadzuje s Marsu? Obycajne vyrastu v rodine😅s rodicmi, suroidencami. Jedneho poznam, zije na fare s matkou. Ta uz potrebuje pomoc takze - ty nemas rodinu, staraj sa🤔😅
@margotka17 chldil som za grekotalickym kňazom. Ti sa smú oženiť a mat deti. Je aj ženatý aj ma deti
@margotka17 knazov vyhľadavaju ludia s roznymi aj rodinnými problémami, sú to vysokoškolský vzdelaní ľudia s množstvom skúseností, okrem toho aj ja som gréckokatolíčka, naši kňazi majú aj 4 deti, takže skúsenosti majú naozaj bohaté. Žijú bežné životy krúžky, choroby, manželky... Raz mi jeden rímskokatolícky kňaz povedal, že ľudia ich vyhľadajú a potom na nich útočia, že čo oni vedia o rodine. On ako nestranný pozorovateľ to vie "posúdiť".
@kvoli ten môj mal dokonca sám rodinné problémy kedy mi vravel ze ho pokúšala iná žena a musel sa st tým vyrovnať. Ké to veľmi otvorený clovek
@jozeffezoj aj mne kňaz raz povedal, že kedysi medzi ním a manželkou vznikla priepasť, veľa bojoval sám aby ju prekonal ale potom to odovzdal Pánovi a veci sa začali meniť. Sám vidíš, že sú to ľudia nám bližší /podobnejší než si myslíme 🙂

@zuzanita1609 rozprávali q nie raz. Toto nie je otázka par mesiacov ale posledných 2,3 rokov. Ak by sme sa nerozprávali tak to beriem ináč. A byť ppdvedeny nie je len tak zanedbateľná vec ktorú hocikto vstrebe..
Nie je to ľahké ver mi.. Snažím sa bojovať hlavne s vlastnou hlavou
@nominativ spokojný q šťastný isto nie. Ale ľudí ktorí sú v zlom vzťahu alebo zlej práci žiaľ poznám veľa.
Aj takých ktori si myslia ze ich mu ich nikdy nepodviedol alebo ich manželka a viem o tom ze áno..
Ťažko to zovšeobecniť
@kvoli išiel som aj touto cestou ale nie som dobrý kresťan... Síce sa modlím ale do kostola nechodím a neberiem to úplne doslovne všetko. Asi je to chyba.
Ale rozmýšľal som aj nad tou cestou. Dokonca som s jedným aj par krát bol. Ešte sa mame stretnut