icon

Človek manipulátor

mirat
2. dec 2013

rád by som sa spýtal aké máte skúsenosti s manipulátorom,ako ste to riešili,čo spôsobuje že je človek manipulátor a ako sa to dá liečiť?(môžte písať všetko čo vás napadne ohľade manipulácie)

Strana
z2
petraxy6
3. dec 2013

@adeala jááj moja, ale ja som musela padnúť na hubu aby som pochopila 🙂 ale nevadí. v podstate isté body som menila skôr - pred padnutím....ostatné som si uvedomila po páde 🙂

mirat
autor
4. dec 2013

@kiki68 ok 🙂 dúfam že sa to aj mne raz podarí tak ovládať 😎

@kaktusik007 tak potom mám pruser ako mraky 😀 🙄 no ako písala @adeala psychológ nepomôže(môže iba dať prvotný impulz) pretože tu vôľu sa zmeniť musí človek nájsť v sebe sám.pretože nejestvuje aby niekto manipulátora presvedčil o tom že je manipulátor bez toho aby bol na to pripravený.mne osobne to trvalo 4 roky.
ps:@adeala mne ešte pomáha že si všetko dôležité píšem.takto sa nato môžem spätne pozrieť a poučiť sa.

albao
4. dec 2013

@mirat skusal si rozmyslat empaticky? To je podla mna jeden z problemov manipulatora, neschopnost sa vcitit, pochopit ... S jednym som zila a ten furt prekrucal pravdu, uplne ignoroval moj pohlad na vec, akoby som rozpravala do vzduchu, prekrucal ... tak ak chces radu, ja by som ti poradila POCUVAT a snazit sa pochopit, vcitit, vidiet to ocami druhej strany akoby sa jednalo o teba ...

kaktusik007
4. dec 2013

@mirat ano, suhlasim...musis chciet, musis velmi chciet.... a musis mat podporu z radu najblizsich --- ako ja ti prajem, nech tiju niekto da, ale obavam sa ze ti, ktorym si uz ublizil, to nebudu...

adeala
4. dec 2013

@petraxy6 To si na tom lepšie, než ja - spamätala som sa až po tom, čo som zobrala dieťaťu otca, už je to niekoľko rokov a stále sa mi to nepodarilo napraviť a obávam sa, že už sa mi to ani nepodarí. 😒 Hanbím sa za to a ľutujem každý jeden deň..

adeala
4. dec 2013

@mirat Ja som raz skúšala si to písať, ale nedokázala som to spätne prečítať, hrozne som sa za seba hanbila.

mirat
autor
4. dec 2013

@albao - tak myslím že empatia a je pre mňa ešte len hudba budúcnosti.no snažím sa pri rozhovore premýšľať či môj názor je manipulácia alebo nie.zatiaľ som iba na začiatku ale tak hádam to pôjde.

ale tuším že tvoj priateľ si nechcel vôbec priznať že je manipulátor.preto bol taký 😖

@adeala - myslel som že by si si mohla písať svoje správanie v prítomnosti aby si na to nezabudla a chybu nezopakovala.teraz keď už sa vieš ovládať tak by to nemuselo byť tak zlé.ale ako chceš.podstate ti rozumiem.ja sám som dohnal dvoch ľudí k pokusu o sebevraždu ...

adeala
4. dec 2013

@mirat ja viem, ako si to myslel 🙂 Ale niekedy sa hanbím za to, čo poviem už v tej sekunde, nie ešte, že by som to čítala 😅 Ale ja som na tom už celkom fajn, už sú tam prešľapy naozaj iba keď som naštvaná a hlavne, keď som na 120% presvedčená, že mám pravdu. 😅
To ja som teda k pokusu o sebevraždu dohnala, našťastie, iba seba 😅 Ja som hlavne bývala hrozne "majetnícka" - neexistovalo, aby mal niekto väčšiu pozornosť, než ja - tak som štvala ľudí proti sebe, všetkými možnými prostriedkami, až tak, že pár ľudí skončilo proti sebe na súde

mirat
autor
23. jún 2014

ok tak už ubehlo veľa mesiacov a za ten čas som si stihol zopár veci prebrať v hlave ohľade manipulátorov.
1.manipulácia sa liečiť skutočne nedá 😀 je to dedičné.(môj otec,strýko,babka a prababka boli taktiež mani...)
2.sú veľké rozdieli medzi ľavákmi a pravákmi manipulátormi.
ľaváci-extrém vo vášni,priebojnosti,agresivite(ženám neubližujú-fyzicky) atď.nevedia sa ovládať,sú impulzívni,vedia perfektne manipulovať s ľuďmi a dokážu v nich vyvolať strach(kto nezažil nevie aké to je )
ale väčšinou ich baví skôr bezhraničná zábava a vášeň.ps:neznášajú slabých a vlastne aj silných 😀
praváci-nevedia sa vôbec biť(iba ak slabších) sú leniví a vzrušenie ich vôbec nebaví.(neustále by ho strkali len niekomu do zadku 🙄 ) nevedia moc dobre manipulovať sú bez svedomia(oproti ľavákom) ale za to majú rozum a vedia sa ovládať.(teda pokiaľ nepoviete-si špatní človek,ubližuješ ľudom a preto ta nikto nemá rád 🙄 potom začnú vyvádzať 😀 ) ps:viažu sa na slabých aj na silných ktorým podliezajú.
3.som ľavák a mne osobne pomohlo keď som sa naučil písať pravou rukou.takže odporúčam ako liek 😀 😎
ps:prečítajte si knihu myslieť ako da Vinci ok. mimochodom tiež manipulátor 😀

pemasinika
6. apr 2015

@mirat som prekvapená, že sa otvorene priznávaš k patologickej manipuláii a klamstvu a ešte viac ma prekvapuje, že si to uvedomuješ a si schopný na sebe pracovať. Zaujíma ma, či písanie denníka ti poradil psychológ,alebo to bola tvoja voľba. Môjho ex psychológovia a psychiater označili za sociopata, patologického manipulátora a paraoidného človeka. Našla som jeho denník, ktorý si písal ešte pred svadbou a niečo v tom štýle, že sa musí kontrolovať, na sebe pracovať, viac si všimať svet, neopakovať tie isté chyby sa tam opakovali. Tiež o tom, ako sledoval svoje priateľky, susedky, len že si musí dávať lepší pozor, aby bol nenápadnešjí.

sari24
6. apr 2015

Klobúk dole pred tými, čo si priznali, že su manipulátormi a majú za cieľ to zmeniť.

Vo svojom okolí som mala jedného manipulátora, ktorý bol manipulátor tým, že ani za živého boha si neuznal chybu. Bol "dokonalý" v tom, že všetko, čo som povedala ja zopakoval a nasmeroval proti mne. To boli také argumenty, že mi vždy zavrel ústa. I keď bolo očividné, že pravdu mám ja. Kritika mu nemohla byť povedaná, zmysel pre humor žiadny - urazil sa vždy a potom som si to mohla zliznuť. Strach a hrôza. Nervy mi robil také, že aj niekoľko krát do týždňa som bola červená od nervov, lebo sa mi fakticky smial do ksichtu a zo mňa robil neschopnú blbku. Skončilo to až kým som nepovedala dosť, neprestrihla definitívne kontakt podotýkam v situácii keď mi písal slohy výčitiek a nadávok. A už ho nechcem nikdy ani vidieť, pretože mne mnoho ľudí povedalo ako som bola nervovo vypätá pri ňom.

V prvom rade začnite od seba a nezačnite automaticky prekrucovať fakty. Ľudom to naozaj znepríjemňuje život. Aj túto vetu myslím v dobrom a ako pomoc pre vás, čo to chcete napraviť. 😉

dzjanetta
Odpoveď bola odstránená
mmmonika
Autor odpoveď zmazal
janaspa
3. aug 2025

@mirat gratulujem k uvedomeniu a praci na sebe. Klobuk dole, uz len si to priznat. Co odporucas okoliu, ktore je manipulovane? Co zabera taky cas na manipulatora? Uvedomil si si to sam, alebo na podnet okolia?

Strana
z2