Čo by ste robili v takejto situácii?
Ahojte.. potrebujem sa asi len vyrozpravat a nestranny nazor na situaciu, co by ste robili vy. Mam 25 rokov, tri deti a s priatelom zijeme v dome ktory patri mojim starym rodicom takze nemame este ani nic vlastne. Priatel pracuje v zahranici a uz sedem rokov slubuje ze nasetrime a pojdeme do svojho, lenze nemame nasetrene nic, peniaze, ktore by sme mohli usetrit vzdy preflaka. Ja zatial nepracujem som sama doma s detmi. Uz teraz viem ze zivot nemame najlepsie zariadeny a velmi ma to stve, mrzi… ale co ma v poslednej dobe najviac mrzi je to, ako sa nam rodina zacala otacat chrbtom. Stane sa ze nam nevyjde do vyplaty a potrebujeme si poziciat na zakladne veci.. stravu.. Ked som naposledy volala tete automaticky ma odmietla a zlozila mi. Ja neviem.. viem ze kazdy ma vela svojho ale necakala som toto od rodiny.. je mi z toho dost smutno a neviem najst taku silu nieco zmenit ist do prace a nieco zarobit, ked aj vidim aky je priatel.. a potom musim niektore veci tahat sama, zobrat peniaze a uz fakt nevladzem.. Priatel sa mi casom odcudzil. Uz to nie je ta zalubenost, niekedy mi aj vynada.. Ale sama s tromi detmi… ja neviem co robit😞
Inac, poz8cane ste vzdy vratili? Lwbo aj tam moze byt problem.... tiez, ze ta dotuju starki. Chlap ti vobec nieco dava?
gratulujem, poďte si spraviť štvrté 🙂
Jaj tak na prácu silu nemáš ale na žobranie od rodiny áno?
Dievča zlaté, byť hlúpa a naivná v 18 je normálne. Ale za 7 rokov a už po prvom si sa mala prebrať a niekam posunúť a ty nič. Len rodíš ako jabloň a naťahuješ ruky… ja sa nečudujem, že ti nechcú zas a znova požičať ale čudujem sa, že vás ešte nevykopli.
Ten tvoj zázrak buď nech ti každý mesiac položí CELÚ výplatu na stôl a rozpočítajte si koľko peňazí kam treba a zo zvyšku mu nechaj na cigarety, alebo nech ťahá do prdele a vyrieš si súdom výživné na deti.
Vieš ty vôbec koľko zarába? Či po 7 rokoch a 3 deťoch ani to netušíš?
A ty už dúfam máš antikoncepciu a hľadáš si prácu, nie že porodíš aj štvrté aby si mala zas na tri roky “príjem” od štátu a výhovorku, prečo nepracovať.
A ešte ti pripomeniem - ak sa starí rodičia pominú, tak dediť dom bude ich dcéra, nie ty. A pravdepodobne vás pošle svinským krokom preč.
Skús sa rozpúšťa čo s tými peniazmi robí priateľ?
* pardon rozpísať
"je mi z toho dost smutno a neviem najst taku silu nieco zmenit ist do prace a nieco zarobit, ked aj vidim aky je priatel.." ...táto veta ma dostala. Všetci sú zlí, tvoj priateľ, tvoja rodina ale ty nemáš silu ísť do práce a zmeniť niečo. Kvôli čomu? Pre lenivosť?
Prepáč ja takéto ženy nedokážem ľutovať. Narobiť si deti vie každý. Dokonca aj chápem že je niekto v 18tich naivný a otehotnie. Ale aby som si po Tom urobila ďalšie dve deti a čakala že sa o mňa postará celý svet, tak neviem či toto je naivita.
@autorka
Prosím ťa,ked si videla aký je frajer, prečo si si s ním spravila tri deti?
To sa ti nezdalo divne, ze on pracuje v zahranici a ty peniaze nevidis? Nesetrite a ty si s ním este spavala?
Ja si osobne myslim, ze tvoj frajer ma paralerny zivot v zahranici, mozno tam ma aj nejaku partnerku a tvoj dom ma na prespanie, ked pride na slovensko. A teba na sex, deti su mu ukradnute, neprispieva, zivorite... Proste si nejaka jeho "bokovka" podla toho co pises..
Evidentne ta neberie za niekoho, kto mu stoji za nieco a v zahranici vedie vlastny zivot.
A nie je on tam este aj zenaty?
To si zisti taketo veci.
Už to tu zeny poradili. Nelutuj sa, hlavu hore a nejdú si brigádu. To,že si často deti choré neznamená, že si nemôžeš nájsť brigádu,veď ti starkí by pomohli so stráženim. Asi. Keď ti teta zložila,tak si bude tak často poziciavas a nevracias a majú toho dosť. V 25 mať takúto život,no,nie je žiadne terno. Hlavne už nemajú 4. Postav sa problému celom a nie každého obviňovať.
No budeš mať ťažký život, ak sa nespamatáš. A deti stebou.
Tak ísť s chlapom do banky a zriadiť spoločný účet alebo disponenta na jeho. Akože tiež som mlada mamina, aj chlap je mladý otecko ale v živote by nás nenapadlo požičiavať od rodiny. Veď by sa chlap pod zem prepadol keby pracuje v zahraničí a ja doma nemám na rožky. Si hoď na papier spoločný príjem vs spoločný výdaj ktorý musíte zaplatiť (paušál, auto..) aby si vedela, koľko ten tvoj darebak mina na seba, možno ti to otvorí oči.
To čo musí byť za neschopneho chlapa, keď v zahraničí nevie zarobiť dosť na nejaké Tesco jedlo... Podľa mňa tak bude vážnejší problém, na čo tie peniaze tam akože míňa? Nejaké drahé hoby, drogy, prostitútky, ....?
Ty si sklamaná z rodiny??? A za čo prosím ťa , že ťa hromadne všetci nedotuju lebo si "chudinka"? Žiješ u starých rodičov s 3 deťmi a chlapom myslíš že by to každý dovolil?? Máte šťastie ako hrom že vám v tomto pomohli lebo nie každý by si k sebe vzal 5! ľudí bývať a ak hej tak za cenu elektriny, vody , plynu za nich plus strava atď. Mala by si byť troška vďačnejšia. Za druhé , chlap robí v zahraničí takže predpokladám že pod 1600€ v čistom nezarobí, to zarába kdejaký s učnovkou v Rakúsku čo robí v skladoch. Za tie peniaze ste dávno mohli v podnájme byť , ty keď máš k tomu RD tak 1800€ máte to nieje na žiadne lutovanie. Ak by mi niekto povedal že majú skoro 2000€ mesačne , žijú u rodiny a ešte by škemral peniaze tak mu vybavím vyšetrenie na psychiatriu keď si myslí že ho bude niekto so slovenským platom a hypotékou/nájmom dotovať. Ak chlap nevie narábať s peniazmi tak mu daj ultimátum že budeš financie ty držať a narábať s nimi inak si môže zbaliť svojich 6 švestiek a odísť. Nech si pekne vypočíta 40% zo svojho príjmu, nech zistí koľko ho bude výživné stáť a nájom pre neho samotného a veľmi rýchlo sa preberie. Tiež nevidím žiadny dôvod prečo by si aj ty nemohla finančne pomôcť. Ak bývaš u rodiny a sú ochotní strážiť deti čo presne ti bráni aspoň na polovičný úväzok niekde ísť pracovať? 4 hodiny denne by ťa nezabili a aspoň by rodina videla že máte aspoň snahu situáciu riešiť a nevidela vás ako vyžierky. Na tvojom mieste, prevezmem financie nech muž nevyhadzuje za blbosti, idem na polovičný úväzok, povraciam každému čo dlžím a keď trochu našetrím nájdem zatiaľ aspoň podnájom.
@bluka2 presne. Úplne najuhohejšie roboty na ktoré nepotrebuje žiadne školy tam idú od 1500€ v čistom plus vedia vybaviť prídavky a autorka sa tvári ako im je ťažko žiť. Tu kopu ľudí žije dokopy o 1000€-1200€ a vedia sa postarať o deti, bývajú samí. Chyba je len v ich dvoch , nikde inde.
moja zlata, hlavne by ti malo byt smutno zo seba a nie z rodiny - nemas muza,mas len priatela, byvas u starych rodicov, rodinne pridavky dostavas, materske, rodicovske tiez, priatel "pracuje" v zahranici - a ty si ides poziciavat na zakladne veci? hanbila by som sa to rodine spomenut...a myslim, ze napisane ti uz bolo vsetko v diskusii...som zvedava, ak starym rodicom dojde trpezlivost a vyhodia vas, co urobis....drzim palce
Prehoha, hlupana si a riadna. Chyt chlapa za gule a donut ho, aby posielal na tvoj ucet vyplatu.
Na co to mina? Velmi dobre to vies, ale nasrana a ukrivdena budes na vlastnu rodinu? Daj si facku z jednej aj z druhej strany! Teba polutovat netreba, rozhodne nie!
Prepac, ale ani sa necudujem postoju tvojej rodiny. Byvate u starych rodicov, 3 deti a priatel vsetko preflaka. Ty by si takymto znamym rada poziciavala peniaze? Ked ani neviest vyjst s peniazmi, ako chcete usetrit?
Tak bud nejako prinutit muza odkladať- hned z vyplaty ti prijdu peniaze domov a jeho budes vyclenovat a sama odkladat... A cim skor do prace. Alebo sa rozist a priatel bude platit alimenty.
Ale nebudes to mat lahke, drzim palce, musis byt razna.
Tento obrazok je taký výstižný.. K veci.. Ak vám pravidelne nevychadzaju peniaze do dalsej vyplaty, tak treba ísť do práce. Ak nestačí vás uživiť priatel, tak musos pridat ruku k dielu aj ty. Ziadne ze nemam silu.. ziadne ze rodina sa obracia chrbtom.. Mate 3 deti, zodpovedný ste za ne vy rodicia, mate sa o tie deti postarať vy, nie vaša rodina
sľuboval hory doly, ale prečo si s ním mala ďalšie dve deti, keď nič nesplnil? Prečo ti neposiela peniaze na tvoj účet, keď s nimi nedokáže hospodáriť? A ty sa roky na toto len bezmocne pozeráš, rodíš deti a si naštvaná na rodinu, ktorá ti nepomôže? Najmladšie má dva roky, šup do práce, budeš mať rodičák aj plat, od toho tvojho hrdinu pýtaj mesačne minimálne tisícku, lebo mám pocit, že vonku ani nepracuje, len sa poneviera, možno sem tam nejaká brigáda, aby prežil. Prečo nemáte vybavené rodinné prídavky? Máš vôbec prehľad koľko zarobí a čo robí? Máš zodpovednosť za tri deti, tak sa začni podľa toho správať a nečakaj bezmocne, čo ti rodina požičia
Jedine koho ľutujem sú deti. Aj o tie môžete prist, keď sa priateľ starať nebude, ty nebudeš mať kde ísť, z čoho platiť podnájom, tak budeš dievča v riadnej riti. Starí rodičia sa pominú, teta ťa z domu vyhodí a kde pôjdeš. A s troma deťmi už dve sú vo vašom prípade katastrofa, to si si fakt myslela, že s takým chlapom budeš môcť mať viac deti . Vy nemáte ani na jedno, lebo priateľovi sa dobre žije v Nemecku, má kľud, nič ho netrápi. Rozmýšľaj dievča, lebo zle dopadnes.
@zoro9836 no ja neviem, či by som nechávala dom vnucke s troma deťmi a neschopným chlapom, keď majú aj iné deti očividne.
A povedzme si narovinu, v dnešnej dobe, sú tri deti iba pre solventnejšie rodiny, kde majú všetko potrebné, nie pre mladých bez strechy nad hlavou. Deti podrastú, príde škola, bude jej treba všetko financovať 3krat, ten jej pako, aby jej vôbec platil niečo, sa zblazni, rodičov nemá, ináč a čo vlastne platia z tej výplaty, keď hypotéka to nebude, na stravu a čo ešte? Tam bude viac problémov.
Wow, rodíš deti od 18 čiže pravdepodobne nemáš ani maturitu, do roboty ísť nemáš chuť máš 3 deti v 25tke, muž robí v zahraničí, čiže okrem platu, ktorý je v 4cifernej hodnote predpokladám, že poberáš aj prídavky zo zahraničia čo je na 3 deti min. 700 eur! a ty máš ešte tú hanbu požičiavať si od rodiny a nadávať na nich, že sa ti otočili chrbtom lebo ti nechcú požičiavať peniaze. Žiješ v dome bez hypotéky, poberáš rodičak cca 300 eur, k tomu prídavky zo zahraničia už len to je spolu cca 1000€ z toho musíš dokázať vyžiť z 3 deťmi aj keď zaplatíš vodu a elektriku aj keby si denne varila lososa. Je jasné, že zatajuješ to, kde predrbe frajer tolké tisíce. Predpokladám, že gembluje lebo prepiť toľko za mesiac nemôže. To by už bol mŕtvy dávno. Otvor si účet v banke až nemáš, nechaj si tam posielať prídavky, rodičák. A nech ti tam chlap posiela peniaze. Vždy, keď mu príde výplata nech ti pošle na živobitie a niečo odkladá. Keď nevie hospodáriť on, tak musíš ty. Alebo podaj žiadosť na súd o výživné zo zahraničného príjmu ti vijde pekné, plus stále budeš mať nárok na prídavky zo zahraničia a kopni ho do riti. Zlá nieje tvoja rodina, ale tvoj chlap! A hlavne si nezabudni dať predpísať antikincepciu lebo za chvílu tých detí bude viac.
@zoro9836 starí rodičia ale môžu mať ďalších vnukov
Čo by som urobila ja? Zriadila si konto, vyrátala koľko potrebujem na mesiac a tú sumu by mi musel poslať po výplate okamžite na konto. A s ostatným nech si už urobí čo chce. Ale to je to posledné, že by som chodila po žobraní, keď mi priateľ pracuje v zahraničí. Ak nezarobí dosť, nech sa pekne vráti a pri deťoch si nájdeš aj ty prácu, kým on bude s nimi. Keď si ich narobil, nech sa teraz pekne aj stará.

Nikde tu nevidím, ze by si písala, ze ponúkaš ze by si niečo urobila, aby si si zarobila... napr.pridem umyť okna, upratať pistrazim Vam deti, nakupim alebo hocičo iné... Keby si len za jedno upratanie dostala v priemere 30€, to mas jeden deň. Za 10 dni to mas 300€!
Ty tu však pises ze chceš peniaze za nic...nesnazis sa, ina naťahuje ruku a prskas naokolo ze ti tete nechce dat peniaze len tak... no asi vie prečo.
Keby si sa ty snažila, aj ine by tu uplne inak reagovali! Ale nečakaj podporu tvojej lenivosti a hluposti