icon

Čo by ste si mysleli o správaní manžela?

bbeellaa
13. jún 2016

Ahojte,
nechcela som zakladat otazku, aby ste mohli pridavat viac prispevkov. No skor to sedi na otazku. Co si myslite o spravani sa, mojho manzela? Sme spolu vyse 13 rokov, mame spolu aj deti. Spolocne radosti, ale aj starosti. No mna by zaujimal Vas nazor na to, ako sa on voci mne sprava. Ja som doma, a robim vsetko co sa tyka domacich prac a deti. Manzel pracuje, pomoc velmi staba, sem tam je kvoli tomu hadka. Ale ok, som doma, takze porobim co treba. Obskakujem od rana celu rodinu. No v tom nevidim problem.
Problem, alebo skor otazka na Vas je, ci je normalne, ze moj muz pre mna nic neurobi. Cez vikend si pospi, rada by som aj ja, poviem mu to, ale on proste nevstane, ze zabudol, nezobudil sa... Povie, ze pojde s mnou k lekarovi, no nejde, lebo zaspal. Opyta sa, ci nieco nepotrebujem z obchodu, poviem co by som chcela, a on prve co vkroci do dveri, krici, prepac, zabudol som Ti to kupit. Poviem, ze travime spolu malo casu, tocime sa len kolo deti, tak prislubi, ze ked bude mat volno, tak mi venuje cas. No ale nevenuje, robi si svoje veci 🙄 . Ked som bola chora, vzdy sa naslo nieco, preco si nemoze zobrat volno a postarat sa o deti, ale ked je chory on, volno si vzdy vybavi. No a kopec inych malickosti, ako to on vola. Lenze pre mna ako zenu to nie su malickosti, su to pre mna dolezite veci, a ked mi raz nieco slubi, tak by mohol aspon nieco dodrzat. No statistika je u mna taka, ze neurobil ani jednu jedinu vec, o ktoru som ho ziadala. Ja si uvedomujem, ze su niekedy dni, ze clovek zabudne, ale vzdy a za kazdym? A este mi drzo povie, ked uz nevladzem, vsetko mu poviem, ze takym spravanim sa mu vzdialujem. Ako by ste reagovali vy? Zda sa Vam to, ze je to ok, len ja riesim malickosti?

emilia25
13. jún 2016

@sardinka335 ano vsetko robime spolu aj do obchodu okrem rannych co je 5 krat do mesiaca idem sama do skolky a syn busom do vedlajsej dediny do skoly.ale po obede muz zas berie syna zo skoly a ja idem skor pre deti do skolky.a kontroly si ja planujem ked muz ma volno robi na 3 smeny takze viem kedy ma volno a vtedy nas po objednavam.

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@eeffka, ja som chodila do prace, musela som dat vypoved, kvoli detom, maju zdravotne problemy 😔 . Bola to dohoda, ja budem s nimi teraz doma, pokym nebude na tom zdravotne dobre, a on bude zivitelom rodiny. V tom problem nie je, zeby som sa nudila a hladala dovody na nespokojnost.
No Vam baby nevadi, ze na vsetko musite muzov upozornovat? Tak ja som jeho zena, nie matka, on by sam mal vediet, co sa od dospeleho muza vyzaduje. Ano, nieco navyse to beriem, ved poviem, nie som zastanca telepatie 😝 , ale hadam dospely muz ma vediet, co ma robit. Uz som pisala vo viacerych prispevkoch, nie je problem v domacich pracach, ci v tom, ze ma doma full service. Problem je v tom, ze nechapem, preco sa ku mne ako ku zene tak sprava. Ok som sluzka, kucharka, taxikarka... Ale to ma co spolocne s tym, ze on mi ponukne pomoc, a potom to neurobi, nejde?

mamba13
13. jún 2016

Ja som to pochopila skôr tak ma pocit, že ju nevníma ako ženu, že neurobí nič sám od seba.... Aj žena na materskej si predsa má právo oddýchnuť pospať, cítiť sa milovaná.... Či? Ja by som možno na jej mieste skúsila byť trošku samostatnejsia, urobila si čas sama na seba, dala mu raz -dvakrát do týždňa postrazit na hodinku dve detičky a išla sa odreagovať -zacvičiť, na kafe, ku kadernícke, za kamoskou. Jednoducho vypnúť....

trdelnik234
13. jún 2016

@sardinka335

Pre mna je toto, ze k lekarovi obaja a rozvoz- odvoz deti do skoly tiez, luxus. K lekarovi ide ten, kto ma v dany den dievcata na starosti. Jedine, ze byvaju na dedine a manzelka nema auto, tak to by sa dalo chapat.

sardinka335
13. jún 2016

@emilia25 tak ked ta vezie atd..tak to chapem..ale nechapem načo by som rano išla s mužom zaniesť deti do školy, školky s nim ked netreba, idem do prace inym smerom, alebo mam doma batola, ktore ešte spi...aj ja sa chystám s detmi ku kožnej a načo tam pojde so mnou? alebo inemu lekarovi? Aby dačo nachytal? čo tam bude sedieť ako sudička? Lebo iny význam to nema...poobede v obchode je zabitý čas, trčať v TESCU v šórach v pokladniach ked to mozem nakupit sama rano ked tam neni pomaly ani zivej duše. Ale tak ked je tvoj muz doma a nema čo ine tak to je ina situácia, moj mam denne 8 a pol šichtu, takze chapem ze posledne čo potrebuje je z roboty sa cela rodina ist prechadzat do nakupaku...ale keby som chcela tak pojde, len isty čas sme to tak robili a ani mne to nevyhovovalo podvečer trčať v obchodaku ked mozem sediet na kofole alebo mat lepší program.

eeffka
13. jún 2016

@bbeellaa ja muza neupozornujem, ja mu veci oznamim, jasne a hlavne strucne

a ze zabudne na narodeniny svojej mamy? mam na haku... jeho mama, nie moja. Ze zabudne ze mame niekam ist a dohodol si ine? jeho problem, ja idem tam kde som dohodnuta
Neupinam sa na neho, som dospela osoba, on tiez. Nepoprace si? ja nie som bordelarka a nechcem mat rozbombardovany byt, tak to vsetko zhrniem na jednu kopu a potom mu to cele hodim na policu v skrini, ze ho to prizabije ked otvori? a co mna po tom.... ani raz nepizukal. by skusil, poculi by aj susedia na prizemi. Neviem ale ja po 22r vztahu a12r zavydata naozaj nemam nerealne ocakavania.
Manzelstvo mam spokojne. Ked niekam idem jemu oznamujem ze sa stara, neziadam.

trdelnik234
13. jún 2016

@emilia25
tak uz chapem, som nevedela, ze takto robi. Ma to vyhody, ta praca na smeny. Cez vikend nerobi?
@trdelnik234

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@moonlight1210, mas asi pravdu, testuje pokial moze zajst.
@mamba13, pochopila si to uplne, ale uplne presne. Ja si zase robim program aj pre seba, nesedim doma na zadku, a lutujem sa. Ale bud si vsetko porobim predtym, alebo potom, ako sa vratim. Opisala si to presne, ja som aj zena, a chcem sa citit ako zena, milovana, zahrnuta aj pozornostou. Ale aj keby som od toho vsetkeho upustila, tak mi jeho postoj nejde do hlavy.

mamba13
13. jún 2016

Zrejme ho žiadala o odvoz k lekárovi keď jej bolo ťažko ako psychickú podporu... To je normálne nie? Možno jej bolo tak zle že nechcela šoférovať..... Ja neviem ale pre mňa a môjho partnera je normálne, že keď nám je zle, tak si pomáhame.

jana_eyre
13. jún 2016

@bbeellaa a povedala si mu to aj takto uprimne ako to pises sem? ako sa citis a ako ta svojou ignoraciou vlastne zranuje?

veronicka88
13. jún 2016

@bbeellaa takže potrebujes pozornosť,dobre som napisala ale ok...hovoris dookola to isté...skús mu narušiť komfort a uvidis ako sa začne stavať na zadné...a netlac na nho...čím viac budeš tlačiť a vytykat tým viac bude robiť prieky...presne ako deti;)oznam,chod,neurob/urob...ale odtail potial...

rawmamka
13. jún 2016

@bbeellaa Ahoj, nečítala som ostatné príspevky, ale za mňa moja odpoveď - pre manžela si ako vzduch. Si potrebná (až životne 🙂 ), ale tak samozrejmá, že všetci si prestanú uvedomovať tvoju hodnotu až kým ťa nemajú. Až potom im dopne, že bez vzduchu sa nedá žiť 🙂.
Prestaň zo seba robiť slúžku a začni žiť, teš sa z tých tvojich "maličkostí" ako to nazýva tvoj muž, pretože pre teba sú to veľké veci.
Vráť sa k sebe samej, nájdi si na seba čas, urob si radosť, nebuď v nekonečnom kolotoči domácnosť - deti,.....pretože všetko to, čo sa ti "deje", je len odrazom toho ako sa k sebe správaš ty sama.
Najvyšší čas s tým niečo urobiť 🙂 , uvidíš ako sa začnú meniť veci okolo teba, ak začneš sama od seba 😉 .

trdelnik234
13. jún 2016

@sardinka335

U nas jeden vyzdvihne vecer deti, robi im program a ten druhy ( vacsinou ten, co ich mal na starosti rano) sa vecer venuje domacnosti ( nakupy, vecera, pradlo). Si neviem predstavit, ze ideme vsetci styria na nakup potravin. Ale zase my nerobime na smeny, takze to nejde. Skoro 8hodin v robote, plus hodina (minimalne cesta), tak potom inak premyslas.
Ale ked je jej manzel doma cez tyzden, tak je dobre, ze tieto veci robia spolu. Vie, co sa deje s detmi , podiela sa na vychove, na chode domacnosti a na vsetkom. Chlapa treba zamestnat aj doma, inak sa zacne nudit a potom nastava plac a skripanie zubami, ale to sem nepatri.

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@mamba13 , ja som ho ani neziadala ist so mnou, on sa sam ponukol, a potom zaspal 🙄 . A ano, ako psychicka podpora by sa mi zisiel, ale smola...
@jana_eyre , keby raz. Boli rozhovory, dlhe, kratke, pytala som sa, ako mi prejavuje lasku, ako zene, ja som mu vymenovala milion veci, ktore robim, aby sa citil milovany,, spokojny vo vztahu. On nevedel najst ani jeden, potom mi povedal, ze on vie, ze co prenho robim, bude sa viac snazit. No ostalo to len pri slovach. No ja som si uz asi zvykla, ako som pisala, ja neziadam nic, ked sa mi chce porobim si, ked nie, robota ma pocka. Len ma asi zaraza a uraza, preco sa mi ponukne, ze mi pomoze, a potom to neurobi. Mne to pride ako keby naschval.

mamba13
13. jún 2016

@bbeellaa možno Ťa berie ako samozrejmosť a tým že si teraz na ňom závislá, tak sa ani moc nesnaží...

jana_eyre
13. jún 2016

@bbeellaa a ked to urobil, ze sa ponukol a nakoniec ti nepomohol, ako si reagovala?

emilia25
13. jún 2016

@sardinka335 mojho som len 2 razy z prace vytiahla ked syn vracal kakal zaroven 2 hodky a 2 raz ked dalsi syn si roztal riadne celo smer chirurgia.sme na dedine 12km od mesta auto len jedno druhe sme predali lebo ja 12 rokov soferak a som oza sofer prilezitostnyj len raz za rok sadnem za volant a auto tak zahryznute brzdy co stalo bez pohybu aj niekolko mesiacov ale to sme byvali v meste no aj tak by bolo len tu v dvore.mi maleho vozime do skoly busom sa ho este bojim stale davat a popri tom zavezeme aj deti do skolky.prvy rok ked sme nemali skolaka tak som chodila sama.no uz sa nam stalo aj to ked sme byvali v meste fakt som nemohla ist po maleho tak som poslala muza ucitelka sa musela pytat syna ci to je naozaj otecko a este ved pani chodi s inym panom pre maleho.no po tomto. Chcem aby tie ucitelky poznali aj otca.

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@rawmamka, presne, som prenho vzduch, niekedy si spomenie, ze sa potrebuje nadychnut, takze aj na mna, no castokrat zabudne, ze dycha .... Zvykol si na vsetko, a aj na to, ze jednym prepac sa vsetko utrasie.

worker_falcon
13. jún 2016

operuješ s tým, že za 13 rokov toto a tamto. Ja sa spýtam inak. Ste spolu 13 rokov. Je pravidlo, že vždy zaspí, keď by nemal. A zároveň iba vtedy. Prečo s tým nič nespravíš? Máte tak obrovský dom, že nevieš odsledovať pri deťoch, že ešte nie je hore, keď by už mal byť a pripravovať sa? No nepovedz... Neviem si to predstaviť. Vieš, že vždy zaspí. ty sa chystáš, chystáš deti, a ani ťa nenapadne skontrolovať, či náhodou neporušil svoje pravidlo? alebo stojíš nad jeho posteľou a hovoríš si "nie som jeho matka, nie som jeho matka, nie som jeho matka"? Čo tak poslať "zobudiť tatina" niektoré z detí? Mimochodom, celé to u vás funguje divne. ako môže otec niekoľkých detí dlho spať? Píšeš, že deti/dieťa je choré, ale asi nie sú všetky nemé a ležiace.

S nákupom - ako povedali baby - otočiť vo dverách, nech sa páči, "ale ja to potrebujem a sľúbil si to".

ak začneš zabúdať - iba roztáčaš kolotoč. a on by mohol začať zabúdať posielať peniaze na chod domácnosti, keď manželka na rodičovskej zabúda na neho. To by som na tvoj mieste neriskoval. a kolotoč netreba roztáčať viac a viac, ale upokojiť.

múdre ženy vedia, že chlapa si treba vychovať podľa svojich predstáv. a najlepšie tak, aby o tom nevedel 😀

veronicka88
13. jún 2016

musis mu ukazat co pre nho robis-to zn.prestat to robit...opatrit seba a deti a jeho zahrnut do chodu...to zn.ze aspon deti vziat von na dve hodiny....

luvika
13. jún 2016

@bbeellaa Ide do obchodu, napisem listocek, zoznam podla ktoreho ma nakupit (prip.zoznam poslem v sms), rano? budicek (detmi, aby som nebola ja ta zla co ho budi) :D a viac casu by som travila aj s priatelkami, s tym ze on postrazi dieta/deti, hoci len raz do tyzdna sa zobrat a ist na caj, do kina a on nech ma deti. Pripadne v niektory den (sobota ci nedela) proste nenavarit a priamo mu povedat, ze nevladzes, potrebujes si aj ty oddychnut a nech sa teda teraz cini on a pozve vas ako rodinu na obed.

bbeellaa
autor
13. jún 2016

@jana_eyre, prisiel za mnou, ze prepac, tak som sa ho opytala, ze ci by sa jemu pacilo, keby mu niekto nieco slubi, a on to neurobi. Ako by sa citil on? On, ze to neurobil naschval. Ale ked sa to opakuje kazdy tyzden, vzdy nieco nove a ine, tak tomu sa da tazko uverit, ze to nerobi naschval. Potom vybuchne, a povie, ze riesim nepodstatne veci. Ale pre mna su podstatne.

luvika
13. jún 2016

A inak ja suhlasim s nazorom @worker_falcon ze ja by som mu to takto neoplacala, neupratat, nepozehlit atd...len by z toho vznikali dalsie zbytocne hadky a dalsie vzdalovanie sa od seba, az by to bohvie kde skoncilo. Su tam deti a skor treba naucit ho zapajat do rodinnych povinnosti. Naozaj viac mu pripominat, alebo nechavat odkazy, pre istotu mu zavolat aby nezabudol, napisat v sms, budit ho (ale milo), poslat na neho deti, ze nech zobudia tatina...

emilia25
13. jún 2016

@trdelnik234 mava jeden vikend rannej v soboty vzdy 12tku dalsiu zas nocnu a 2 vikendy volne.ma aj 4dni cez tyzden a to este popri tom maka na dome a aj ja mu pomaham.ako teraz maloval strechu a smyrglovali spolu.alebo ja mu obucham ako som davala stary obklad dole a muz potom zateploval.snazime sa robit vsetko spolocne.

veronicka88
13. jún 2016

@bbeellaa tak ich neries slovne a hlavne nie neskor, ale v tej danej chvili...zabudol si, tak nenavarim bohuzial ak po to nepojdes....

nela1916
13. jún 2016

@moonlight1210 ďakujem! Mohla by to byť odpoveď aj na správanie môjho bývalého. Asi tak v predposlednej vzťahovej fáze tiež rád sľuboval, a to aj veci, o ktoré som ho neprosila, ale potom ich nikdy nedodržal. Tiež to boli maličkosti a znelo to trochu akože chce "ústne zlepiť" isté situácie, no prakticky to vždy vyznelo do stratena a z činu nebolo nič. Tiež si myslím, že to ani v zakladateľkinom prípade nie sú náhody. Skôr mi napadlo, či sa jej manžel nechce cielene vyhnúť nejakým situáciam, ktoré mu napr. spôsobujú stres, ale keďže to nechce priznať narovinu, pokúša sa to zlepiť aspoň prázdnymi sľubmi.

mojkamojka
13. jún 2016

@eeffka ja by som mu povedala nekupil si, nevadi idem sama postraz deti a prisla by som o 3-4 hodiny ked uz budu spat 😀

jana_eyre
13. jún 2016

@bbeellaa vies, ja som nedokonala cholericka povaha, ak mi na muzovi nieco vadi, poviem mu to a nie zrovna zmierlivo.. ja viem, ze to mnohe zeny tu poburuje, ale proste sa pohadame.. z toho co pises mi pride, ze ty mu vsetko vravis mierne a on vybuchuje hoci on je ten co urobil chybu..

jednoducho nabuduce by som vybuchla riadne ja.. psychologicky mozno nepripustne 😉 ale pisem uprimne ako to u nas je..

mojkamojka
13. jún 2016

@bbeellaa mne to pride ako by ste ani nezili v jednej domacnosti. Akoze nevstane lebo si dedal budik, co byvate kazdy v inom byte, aby si ho nevedela zobudit? Uprimne, ako si si ho vychovala, tak mas, nemyslim, ze sa nieco zmeni. Ak chces nieco zmenit musis zacat od seba, mat iny pohlad na vas zivot. Ze ti teraz nevadi upratat a ked pojdes do roboty ti to tiez nebude vadit?

kika050
13. jún 2016

@bbeellaa Ahoj ja ti poviem že tu si zle na tejto stranke lebo tieto dokonalé maminky vidia len to že muž pracuje a ty sa máš starat o všetko hlavne aby on bol spokojný. Lebo ty si žena ty maš proste rada byt že všetko je ok a hlavne držat usta ..To iste mam aj ja doma ale len cez vikendy. Vadi mi to povedala som mu to a čo ved ja som doma ja nič nerobim mam plno volneho času.. A nič ti to nepomôže. Rady ti neviem dat lebo ani sama neviem jedine sa starat sama o seba čo je nemožne lebo ti to svedomie nedovoli. Poznám to velmi dobre.. Možno ked deti vyrastu tak buchcneš dverami a ideš kam chceš a kedy chceš. Ja v to dufam...