Čo by ste spravili vy v situácii finančnej krízy v rodine?
Pekný večer prajem. Začnem asi takto:
Máme dlhy. Žijeme v byte s hypotékou. Máme 1 dieťa. Máme pôžičky, z ktorých už nevieme vyjsť. Robíme obidvaja. Keď je možnosť chodím na brigády. Zapisujem výdaje, načo míňame. Ale nestačí to. Už úsporu sa nám minuli.
Co by ste spravili v našej situácii?
Predali byt a išli do podnájmu, aj keď by ste platili cudzím. Alebo ostali vo vlastnom s dlhmi a možno nakoniec o ten byt prídete🤔🙄😣. Exekúcie nemáme.
Poradte🙏😣.
Napis konkretne,ake dlhy,ci nebankovky alebo ine spolocnosti. Takto tazko poradit. Aka je priblizne vyska dlhov? Od toho zavisi,ci sa oplati predat byt a splatit vsetko plus vyplatit uver alebo dalej sa topit v dlhoch. To je strasna situacia. Zazila som to kvoli priatelovi,zamotal sa do dlhov,o nicom mi nepovedal preto ta uplne chapem. V tejto situacii je aj risk zhanat fin.poradcu. ti sa radi prizivuju na nestasti a vyuzivaju vo svoj prospech. Musis najst naozaj dobreho.
@marca12 nemyslím si že sa finanční poradcovia priživujú na nešťastí, veď ich neplatíš a že majú z toho prospech? No samozrejme, ani ty by si nerobila zdarma. Moja kolegyňa chodila s plačom do práce, keď sa dostali do veľmi ťažkej finančnej situácie a finančný poradca veľmi pomohol. Vyhrabali sa z toho, hypo na byt splatili, kým splatili, navýšil hypo a dnes majú dom.
@daganov viem o tom svoje,nie je poradca ako poradca. Samozrejme,ze je to jeho praca,ale nie kazdy ju vie robit. Niektorym nejde.o pomoc,ale zarobok. A na zadlzenych ludi sa radi lepia kadiaki agenti s teplou vodou a naponukaju ti vyhodne financovanie a clovek je este vo vacsich kakackach. Preco je tolko dlznikov a exekcii. Lebo ludia su negramotni,co sa tyka financii a zlaka ich vidina,ze lahko pridu k peniazom a potom su prekvapeni,ked to nevedia vysplacat
@tanaxxx čudujem sa že si ešte s ním. Nehnevaj sa... 😞 skús predsa len toho finančného poradcu. Keď sa nechceš so žiadnym stretnúť napíš mail pánovi Duckému z fin.poradne Modrého koníka... je fakt fajn a nič ťa to nestojí. Len jeden email. S takým mužom ako máš sa ťažko rieši vaša situácia keď on proste nechce 😕

@tanaxxx prepáč, snažím sa ti poradiť, keď som sa rozviedla a dieťa mi študovalo na súkromnej škole v zahraničí, tak som mala dve zamestnania plus brigádu. Prežila som to, vedela som, že je to dočasné.