icon

Čo by ste spravili vy v situácii finančnej krízy v rodine?

tanaxxx
10. máj 2020

Pekný večer prajem. Začnem asi takto:
Máme dlhy. Žijeme v byte s hypotékou. Máme 1 dieťa. Máme pôžičky, z ktorých už nevieme vyjsť. Robíme obidvaja. Keď je možnosť chodím na brigády. Zapisujem výdaje, načo míňame. Ale nestačí to. Už úsporu sa nám minuli.
Co by ste spravili v našej situácii?
Predali byt a išli do podnájmu, aj keď by ste platili cudzím. Alebo ostali vo vlastnom s dlhmi a možno nakoniec o ten byt prídete🤔🙄😣. Exekúcie nemáme.
Poradte🙏😣.

Strana
z2
daganov
14. máj 2020

@tanaxxx prepáč, snažím sa ti poradiť, keď som sa rozviedla a dieťa mi študovalo na súkromnej škole v zahraničí, tak som mala dve zamestnania plus brigádu. Prežila som to, vedela som, že je to dočasné.

tanaxxx
autor
14. máj 2020

@daganov to mi stačí ísť do banky a tam mi to povedia

daganov
14. máj 2020

@tanaxxx to by bolo asi najlepšie, aby si zistila v banke, či sa s tým dá niečo robiť. Ak áno, zaťať zuby a makať nejaký čas, ak nie, no tak do podnájmu, iné sa poradiť zrejme nedá.

tanaxxx
autor
14. máj 2020

@daganov nepôjde na brigadu

daganov
14. máj 2020

@tanaxxx nemôže alebo nechce?

tanaxxx
autor
14. máj 2020

@daganov klobúk dole 👍
@daganov nepôjde na takú co sa mu neľúbi. Žiaľ. Skúšala som aj po dobrom aj po zlom.

marca12
14. máj 2020

Napis konkretne,ake dlhy,ci nebankovky alebo ine spolocnosti. Takto tazko poradit. Aka je priblizne vyska dlhov? Od toho zavisi,ci sa oplati predat byt a splatit vsetko plus vyplatit uver alebo dalej sa topit v dlhoch. To je strasna situacia. Zazila som to kvoli priatelovi,zamotal sa do dlhov,o nicom mi nepovedal preto ta uplne chapem. V tejto situacii je aj risk zhanat fin.poradcu. ti sa radi prizivuju na nestasti a vyuzivaju vo svoj prospech. Musis najst naozaj dobreho.

daganov
14. máj 2020

@tanaxxx prepáč, ale to čo je za tĺka? Ste v situácii, keď si nemôže vyberať. Jemu nevadí, že prídete o byt? Je len tvoj, alebo na oboch?

marca12
14. máj 2020

@tanaxxx a toto je velka chyba,ze si neuvedomuje,ze v jeho situacii si jednoducho nemoze vyberat

daganov
14. máj 2020

@marca12 nemyslím si že sa finanční poradcovia priživujú na nešťastí, veď ich neplatíš a že majú z toho prospech? No samozrejme, ani ty by si nerobila zdarma. Moja kolegyňa chodila s plačom do práce, keď sa dostali do veľmi ťažkej finančnej situácie a finančný poradca veľmi pomohol. Vyhrabali sa z toho, hypo na byt splatili, kým splatili, navýšil hypo a dnes majú dom.

tanaxxx
autor
14. máj 2020

@daganov byť je jeho

daganov
14. máj 2020

@tanaxxx a on je takto potom OK?

tanaxxx
autor
14. máj 2020

@daganov ťažko povedat

marca12
14. máj 2020

@daganov viem o tom svoje,nie je poradca ako poradca. Samozrejme,ze je to jeho praca,ale nie kazdy ju vie robit. Niektorym nejde.o pomoc,ale zarobok. A na zadlzenych ludi sa radi lepia kadiaki agenti s teplou vodou a naponukaju ti vyhodne financovanie a clovek je este vo vacsich kakackach. Preco je tolko dlznikov a exekcii. Lebo ludia su negramotni,co sa tyka financii a zlaka ich vidina,ze lahko pridu k peniazom a potom su prekvapeni,ked to nevedia vysplacat

daganov
14. máj 2020

@marca12 tak to máš pravdu, aj v tom, že nie je fin. poradca ako fin. poradca, aj v tom, že finančná gramotnosť je u nás strašná

daganov
14. máj 2020

@tanaxxx čo navrhuje on?

tanaxxx
autor
14. máj 2020

@marca12 pre toto nechcem fin. poradcu. Raz sme mali. A stačilo.
@daganov on nenavrhuje nič. Není mu takto dobre, ale ani nič s tým nerobí. Chodí do roboty, ale viac nespraví. Mohol by nájsť aj lepšiu robotu, len jemu tam je dobre tak nebude meniť. Ani nechce meniť svoje zlozvyky.🤔🙄

nikiki29
14. máj 2020

@tanaxxx čudujem sa že si ešte s ním. Nehnevaj sa... 😞 skús predsa len toho finančného poradcu. Keď sa nechceš so žiadnym stretnúť napíš mail pánovi Duckému z fin.poradne Modrého koníka... je fakt fajn a nič ťa to nestojí. Len jeden email. S takým mužom ako máš sa ťažko rieši vaša situácia keď on proste nechce 😕

daganov
14. máj 2020

@tanaxxx akú máš ty motiváciu byť s ním? Máš ho rada? Dieťa máš s ním? Neuživila by si sa sama?

Strana
z2