icon

Čo by vás prinútilo ukončiť vzťahy s rodičmi?

18. júl 2026

Minule tu bola otázka, čo by sa muselo stať, aby ste sa prestali baviť so súrodencami.

Mám komplikovaný vzťah s mojou matkou. Čo by sa muselo stať Vám, aby ste odstrihli matku zo svojho života?

Ďakujem za odpovede.

anonym_de54e8
18. júl 2026

Moja mama už nie je medzi nami 30 rokov a neviem si ani predstaviť situáciu, ktorá by bola dôvodom prerušiť s ňou kontakt.S otcom to je podobné...

autor
18. júl 2026
@anonym_de54e8

Moja mama už nie je medzi nami 30 rokov a neviem si ani predstaviť situáciu, ktorá by bola dôvodom prerušiť s ňou kontakt.S otcom to je podobné...

@anonym_de54e8 to je mi ľúto. Ale vyzerá to tak, že Teba Tvoja mamina ľúbila. Moja od mala nie.

anonym_de54e8
18. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_de54e8 to je mi ľúto. Ale vyzerá to tak, že Teba Tvoja mamina ľúbila. Moja od mala nie.

@anonym_autor Vieš,to nemusí byť také jednoznačné, možno to len nevedela prejaviť alebo mala/, má v sebe trpkosť,s ktorou ty nic nemáš,len ona to nevie spracovať

autor
18. júl 2026
@anonym_de54e8

@anonym_autor Vieš,to nemusí byť také jednoznačné, možno to len nevedela prejaviť alebo mala/, má v sebe trpkosť,s ktorou ty nic nemáš,len ona to nevie spracovať

@anonym_de54e8 ostatným súrodencom vedela a vie.

anonym_de54e8
18. júl 2026
@anonym_autor

@anonym_de54e8 ostatným súrodencom vedela a vie.

@anonym_autor Medzi mnou a sestrou je veľký vekový rozdiel.V detstve som si myslela,ze ju má mama radšej , lebo občas ma z ich spoločných debát vypoklonkovali/vymysleli si dôvod na to,aby som v tej chvíli nebola s nimi/.Musela som prísť ja sama do veku, keď som potrebovala chvíľu byť a zdôveriť sa mame.Pochopila som az vtedy,ze mama nás mala rada rovnako,len vzhľadom na vek mala iný prístup

why_not
18. júl 2026

@anonym_autor moja už zomrela dávno a ak by neumrela tak s nou nie som v kontakte.
Nesprávala sa ako matka skratka. Dávala mi za vinu, že môžem za jej rakovinu. Pravidelne mi hovorila, že ona už deti nechcela...to môj otec chcel. Ak som dostala zlú známku, tak krik prečo som taká hlúpa a neučím sa ( v druhej, tretej... triede na ZŠ) a milión vecí

anonym_a19149
18. júl 2026

Psychicke, fyzicke tyranie, neustale ponizovanie, vycitky, sikana, citovy chlad, lahostajnost....

why_not
Autor odpoveď zmazal
anonym_73828a
18. júl 2026

Myslím si, že stačí dlhodobé nepohodlie vo vzťahu, nech je príčinou čokoľvek. Ja som sa doma pri rodičoch dostala do takého psychického stavu, že už som cítila, že sa nedá inak: musím ísť preč. V tom bode som ešte stále nevedela, o čo ide. Postupom času, čo nežijem s nimi (minimálny kontakt, viac socializácie, skúsenosť s novými vzťahmi), si len začínam uvedomovať ich narcistické správanie…

anonym_5829b9
18. júl 2026

O nás nejde. Môžeš sa zariadiť kludne ako to ty cítiš nikto ani tu ti to nemusí schváliť ani to nemusíš nikomu vysvetľovať. Ak ti ten vzťah sposobuje problémy dusi ta nenaplna ubližuje ti nemusíš v tom fungovat. Áno je to mama ale ty vieš ako sa s ňou citis a ak máš pocit že potrebuješ prerušiť kontakt s ňou lebo už fakt to je náročné je na tebe ako sa zariadis. Žiadny vzťah nestojí za to aby sme v ňom ochoreli alebo sa dlhodobo trápili.

anonym_b5f7e3
18. júl 2026

Rodičia neboli vôbec idealní,obaja pili,bolo dosť peklo ale nikdy som ich neodstrihla ale stála pri nich do konca ich života
A veľmi ma to posunulo v sebe samej
Takže asi nič

anonym_093aa9
18. júl 2026

Ked to tak citis , urob to. Ja som sestru mladsiu odstrihla zo zivota …… nedalo sa uz inak , rozhovor som skusala ,viac x a nic.

To ze jo rodina neznamena ze sa musi drzat spolu za kazdu cenu.

anonym_4ae995
20. júl 2026

Môjho kamaráta jeho vlastná mama vyhodila z domu po strednej. Že je dospelý a má sa sám o seba postarať. Chvíľu býval u nás, dokým sa nepostavil na vlastné nohy. Dodnes s ňou neprehovoril ani slovo a ani nevie, že sa oženil a má deti.