Čo ďalej?
Ahojte, neviem čo sa deje poslednú dobu. Skúsim opísať náš vzťah a potom problémy.
Sme spolu 8 rokov z toho dva roky manželia. Máme tri deti (5r., 2r., 6mesiacov). Manžel chodí pracovať do Nemecka, teraz je doma mesiac lebo nemajú stavbu. Je z toho nervózny a ja ho chápem, ale vybija si to na mne.
Bývame v 2 izbovon byte, prerabame dom.
Začal mi vykrikovať ze je tu bordel. Neberiem mu to, áno je tu bordel. Kopa oblečenia čakajúc aby sa spratalo, skrine ktoré sú plné, hračky všade, plná kuchyňa.. predsa sme ale piati. No začal mi kričať že je tu chliev, smetisko atd
Začal mi vykrikovať peniaze, starší chodí do škôlky, mladší pôjde ďalší rok a mám ho dať do vedľajšej dediny, kde staviame dom. Ja som mu povedala že radšej by som bola aby šiel tam kde chodí teraz starší (15min cesta medzi dedinami) keďže keď pôjdem do práce budú vedieť deti zobrať starý rodičia ktorý žijú tu a nemusia cestovať a ja si len odbehnem. A začal na mňa hucat za benzín a že čo je vedľa dedina môžu deti chodiť pešo. (Cesta len jedna bez chodnika asi 15min pešo). Že si nič nevážim a tak.
On ked je doma rano odides na ten dom a potom príde večer.
Vždy sa snaží na mňa všetko hodiť, on sa ku mne chová ako idiot nedam mu pusu a už ja vyvolávam hádku...
Včera som už nemala sil, uspavala som najmladšiu a stále nieco chcel riešiť tak som mu len kyvkala hlavou že ano na každú blbu otázku a povedal mi že takto si koledujem o facku.. reku iste.. už som potom bola ticho mňa to nebaví, ráno sa začal lulkat ale ja neviem takto fungovať ako on si predstavuje, že sa chova večer ako debil a ráno sa mám hrať že je všetko ok..
Existuje veľa spôsobov, ako si dojeb@ť život.Toto je ten tradičný, slovenský... Muž je proste jednoduchý dedinský buran a funguje ako generácie pred ním. Hrubá robota, hrubé mravy. Žena rodí a má makať a držať papuľu, inak po nej dostane. A časom so zvykne. Takýto život ju zlomí... Tu ťažko pomôže intelektuálna diskusia, romantický wellnes či posedenie u psychológa.
@siss98 Dúfam, že rok 98 v nicku neznamená, že máš len 25 rokov.
@heleninamama bozinku, si mi to napisala z duse, ake pravdive👍
@heleninamama Ty si to az brutalne pravdivo napisala...
Zial aj vela tych zien je z takych rodin, kde im chybali pozitivne vzory... matky zrobene s 30tymi diagnozami..
@siss98 Musim tá sklamať, moja kamoška má presne takýto typ vzťahu, jej muž chodi tiež zarábať do zahraničia, väčšinou týždeň v práci a týždeň doma, niekedy je sama so synom aj mesiac ak majú toho viac. Ona má jedno dieťa a je sama nešťastná že je na neho sama. Áno jej muž že sa venuje malému, aj jej, ak je doma, ale tiež už pomaly zvažuje že takto nechce pokračovať. Ty si musíš vybrať či chcete byt finančne zabezpečení aby si deťom nemusela odopierat, a zmieriš sa s tým že budeš prakticky deti vychovávať sama, zmieriš sa aj s takýmto odlúčením, alebo sa porozprávate a zváži muž prácu tu na Slovensku, no už to bude na úkor financií. Predpokladám že chodi primárne do zahraničia kvôli peniazom. Takže treba si to dobre zvážiť a keď ti vadi že je preč, tak sa o tom treba porozprávať. Ale s financiami ktoré nosí domov si asi spokojná, čiže neviem o co ide v tomto príspevku.
@gabika0825 nevies, o co ide? Minimalne, ze muz ju psychicky tyra, o.i., ak si to z nejakeho dovodu prehliadla... Ci tebe pride jeho spravanie k nej uplne v poriadku?
@heidi4 tak autorka si hádam uvedomuje že ten vzťah je o ničom, ked jej muž pracuje takto daleko od domova a ked už doma je, tak sa takto chová. S tým sa nedá nič moc urobiť, wellness ani poradňa nepomôžu, ak je autorka s takým vzťahom nespokojná tak nech ho ukončí. Navyse som poradila že kamoška má hádam totožnú situáciu, tiež rozmýšľa o inom živote a nie byt odkázaná sama na dieťa.
@gabika0825 ale ved to nema nic s tym ze on robi vonku..ona z toho ze on je vonku nic nema, len klud od neho. Ale peniaze na deti a chod domacnosti jej nedava.. je to proste blb. Kopec rofin spokojne funguje aj na dialku..
@dankanka myslim, ze v tomto vztahu on nie je jediny blb............
@stanulienkat hej no..necha si toho od neho prilis..nevazi si samu seba.
@siss98 pochopim ked muz ide do zahranicia aby zarobil viac a mohol zabezecit pre svoju rodinu lepsi standard. Obetuje chvile s nimi ale kompenzuje im to financne. Ten tvoj si zije bezstarostny zivot narozdiel od teba. Ty mas na starosti 3 male deti, celu domacnost, popri tom pracujes a vsetky peniaze co mas davas do rodiny. On zaplati cast vydavkov a co zvysi s tym si robi co chce, co on uzna za vhodne. Pride ti to fer? Ty mu umoznujes zarobit vela penazi, tym ze sa non stop staras o vase 3deti a co mas z toho? To ze ti vycita ak pouzijes “jeho” kartu ked potrebujes? Toto uz hranici s ekonomickym tyranim.
@siss98 tak co potom on plati? Tak nech rovno povie, ze sa zaje.ava v zahranici, peniaze, ktore zarobi, tak vacsinu tam aj tak v podstate kdesi prehajdaka a chalupu vam musi tatko svojpomocne prerabat a ty z materskej kupovat zariadenie. Katastrofa a chovanie ako geroj 🤦♀️. Kazdopadne chodte do manzelskej poradne, ale ja si myslim, ze ma problem s nejakou zavislostou a ked nema robotu a peniaze, nema to za co financovat a je z toho nervozny. Vacsinou sa takto priserne k svojim zenam chovaju prave chlapi, co lietaju v nejakych srac.ach. Toto nie je starostlivy a zodpovedny otec rodiny, co ma uctu k svojej zene a pre rodinu spravi vsetko.
@siss98 citala som komenty a to je nehoraznost, aby jeden chlap zene nicim neprispieval na domacnost a deti a pracuje v zahranici. Bezohladu na to, ze plati uver. Co je urcite nejaka suma max do 300, - E, lebo predpokladam, ze splatky mate vyratane na dlhsiu dobu. Ak pracuje v zahranici, pr. v Nemecku, tak berie Kindergeld na deti a nedava ti to, je to trestne. Pretoze peniaze ma dostavat rosic, ktori zije s detmi v spolocnej domacnosti a tie peniaze patria DETOM a nie jemu...
On ťa psychicky depta. Neprikyvuj mu, keď ti hovorí niečo, s čím nesúhlasíš. Keď sú pri vás deti a nechceš sa s ním hádať, tak len v kľude mu povedz, že nechceš sa hádať, ale nesúhlasíš s ním. A keď budete sami, tak by si mu msla poriadne vyčistiť žalúdok za vyhrážku o facke a vulgarne nadávky. Je otcom troch deti a jeho správanie je ako v krčme 4-tá cenová. Pohroz mu, že s ním do domu nepôjdeš, že radšej zostaneš s deťmi v byte. Čo máš z takého nervaka? Len starosti a ubité sebavedomie.
Nechcem ti brat iluzie, ze sa to niekedy spravi,ak mu bola robota ponukana aj na slovensku a nevzal to lebo... bude to ten typ co mu vyhovuje ze si zije svoj zivot bez zeny a 3 deti... mam to v rodine dvojmo,,, pridu domov na 3-4 dni,, popripade stvrty den im uz vsetko vadi,, lebo vsak v robote zahranici nepocuva stale dokola mami ocko plac a pod.. neriesi to spadlo to sa rozbilo tam to deti zaspinili... obe moje sesternice takto s chlapom zili 15-20-25 r mozno, odhadujem podla deti.. deti vyrastli, v dospelost, a otcom ked sa uracilo po rokoch s tym skoncit a vratit sa deti su fuc,jedna zena chodi robit za hranice chodi domov na 5 dni po 3 tyzdnoch, a druha to vzdala s takym chlapom ked vychovala deti v dospelost a rozviedla sa.pride mi ze obaja z nich to tak chceli pokoj od deti a od zeny,, a to nehovorim otom ako oni tazko pracuju zarabaju a zene ledva 50-100€ dali ked dosiel domov.lebo on zaplatil to a to a ona ma tiez platit vsak on vsetko predsa nezaplati
Nehovoriac otom aky vztah maju tie deti k otcom
@siss98 bože dievča, na to, že si mala v rodine silnú rovnocennú ženu ako príklad, ty sa moc ako silná a rovnocenná žena nesprávaš, necháš sa mužom využívať a vyciciavať, tak narobí 3 deti, ide kvôli finančnému zabezpečeniu do zahraničia pracovať a ty máš na krku 3 deti, domácnosť a ešte musíš počas materskej makať, aby si na tú vašu domácnosť a deti zarobila? To je čo za rovnocennost? Ma poráža, keď takéto príbehy čítam, môj muž zarábal 2x toľko ako ja a aj do domácnosti dával 2x toľko ako ja, aby som si ja nemusela minúť všetky peniaze a on šetriť do matraca, raz potreboval rodičom vrátiť ušetrené peniaze, tak som mesiac potiahla všetko, ale od ďalšieho mesiaca po starom. ., ako som ostala na materskej, tak celú domácnosť ťahá on finančne, lebo ja ju ťahám fyzicky a starám sa o naše dieťa, môj rodičák je moje vreckové, nechápem ako sa môžeš nechať takto zneužívať. A to nehovorím o tom jeho správaní, už by mu pristál nejaký valček na hlave 🤦♀️

@siss98 veď nech kupuje raz si ich podelíte pri tomto štýle.je to kupované už za manzelstva?v tom má pravdu pozemky treba kupovať ako investíciu.Aj sama zistíš, že bude lepšie nech je čoraz dlhšie v Nemecku