Čo je správne?
Prosím poraďte mi alebo aspoň vyjadrite svoj naroz. Som čerstvo rozvedená, z manželstva mám dve deti (4 a 5 r.). Dôvod rozvodu bol veľmi spoločensky život môjho ex, opíjanie sa, trávenie čas s kamarátmi a keď už sa toho nasýtil, až vtedy došiel domov. Na všetko som bola sama. Pár mesiacov po podaní návrhu na rozvod som si našla priateľa (zblížila som sa so starým známym ešte z môjho detstva, ktorého som 20 rokov nevidela).
A teraz k problému. S ex manz sme žili v novostavbe v nadštandardnom dome, bazén, detské vybavenie na terase atd. Súčasný priateľ žije v byte 40 min vzdialeného od môjho domu. Priateľ odo mna chce, aby dom s detmi prišla k nemu a dochádzali sme do skolky každý deň hodinu, vraj do času kým si nevyporiadam majetok s ex manželom sa to dá vydržať.
Deti však ten byt neznášajú, nechcú v ňom byt (napriek to u že im tam nič nechýba), chcú byt na svojom domčeku. Ex manžel problém nerobí, napriek rozvodu nebráni nám byt v dome. Moj priateľ je však z toho besný a dáva mi ultimátum, buď budem s detmi u neho (kým nedôjde k dohode ohľadom majetku s ex), alebo so mnou konci. Deti vraj majú počúvať matku a ten polrok sa dá vydržať.
Čo vy na to? Som akoby medzi dvoma kameňmi ..
Poznámka na koniec: k vyporiadaniu je možné že dôjde do pol roka, keďže ja mám na dome 75 perc a ex iba 25....
@anita6666 hej je to strasne. Ak sa dvaja chcú rozviesť ok. Nech idú od seba a nech si začnú žiť svoj život. Ale autorka ma ešte nevysporiadany zivot s ex. Býva s ex. Deti absolútne si ešte neuvedomili, ze rodicia su rozvedení. Takže v ich očiach su stále mamka a ocko doma a mamka chodi za cudzím mužom. Zrejme uz aj s deťmi. Toto je na grc! A toto je otrasný príklad. Ze mamka ma v podstate 2 chlapov. Oni nechápu co je rozvod, pochopia až keď sa reálne oddelia. Poznam 17 ročnú kozu co jej rodicia fungovali ako by ani rozvedení neboli a keď si ocko reálne našiel novu zenu, decko sa nevedelo spamätať a robi im cirkus do dnes, hoc su rozvedení od jej 5 rokov.
Dieta ked vidi takto fungovať svoju matku, nebude jej robiť problém v dospelosti to ťahať z 2 naraz ....(mozno nie, bodaj by)
Takže nesudím rozvedených rodičov ale spôsob ako to autorka urobila. Hrnula sa do druhého vzťahu hoc stále žije s exnanzelom a fungujú naďalej ako rodina hoc nou nie sú.
Je to klamstvo pre deti a oni zažijú realny rozvod až po odchode jedného z rodicov
@maximilie no a čo? Keď to bude ťahať aj s 10 timi naraz a z každého mať osoh pre seba a bude to človeka robiť šťastným,tak nech. Kým tieto dnešné deti vyrastú,tak po zložení maminka,ocinko,detičky,mačka,pes,dom a žili až do smrti už bude len spomienková stopa,že kedysi sa tak žilo. Bude oveľa viac homosexuálov a ja si im ani nečudujem.
@natha_sha tvoj priateľ s tebou fajn zametá na to ako ste spolu krátko. Nehnevaj sa, ale aby sa traja ľudia podriaďovali jednému, ktorý sa nevie vypratať do kože. A čo tak začať myslieť na deti?
Nie je už samotný rozvod rodičov pre ne dostatočný šok? Lebo pre každé jedno dieťa je, aj keď nie každé to vie dať najavo. Či ešte majú ísť bývať do cudzieho, kde to nepoznajú a zobrať im všetko stabilne, len preto, lebo mamka ocidne stratila kvôli chlapovi rozum?
Viac by som riešila deti ako to čo znáša nejaký chlap, bez ktorého si dlhé roky existovala a ani neriešila či vôbec existuje. Celé čudne tato téma, chúďatká deti, tie si psychicky musia teda “ užívať”.
@natha_sha
Prečo mi bolo hneď jasne, ze sa do toho domu potom chce nasťahovať, keď tam ex nebude??? 😂 dobrého manipulátora si si našla. Najskôr sa ide rozchádzať kvôli tvojmu bývaniu a v zapäti sa už ide sťahovať do lepšieho. A “cudzie” deti môžu maximalne držať hubu a krok a nerozhodovať o tom, čo chcú, ale čo im maminka predostrie, teda vlastne predostrie v skutočnosti on, keď bude maminku citovo vydierať zase cez rozchod. Deti nerobia, čo chce matka. Oni musia robiť a aj ty to, čo chce v skutočnosti on.
Prdela bby som na starého mládenca z vysoka.
Niekedy sa po rozchode/rozvode odporúča tzv. vdovský čas až cca. jeden rok, kedy by si človek nemal hľadať nový vzťah, ale vnútorne aj navonok si vysporiadať ten predošlý. A vyzerá to, že to máva dobrý dôvod...
Čo sa týka reakcie na ultimátum, súhlasím s názorom väčšiny tu. Ak to už začína takto, ako to bude pokračovať neskôr?
Aby mi daval nejaky novy kamos ultimatum a este ohladom toho co nevyhovuje mojmu dietatu...a dochadzat 40 minut zas trpu len decko nie urcite cus bus
Urcite nieje dobre detom rucat vsetky istoty naraz. Dost je pre nich to, ze sa ich rodicia rozviedli, nieje dobre ich brat este aj z prostredia, kde sa citia byt doma. A ohladom priatela pozor, mala by ti blikat aj do buducna kontrolka. Nieje ok byt takto ziarlivy a uz v zaciatkoch vztahu ti vlastne neveri... Moj manzel sa rozvadzal v uvode nasho vztahu a zil este par mesiacov so svojou zenou v byte, kym doriesil nejake veci. Nebolo to idealne riesenie, myslim, ze hlavne pre jeho zenu to muselo byt neprijemne, aj ked tam v tej dobe chodil v podstate iba prespavat. Ale ja som na to popravde neziarlila, lebo som mu skratka doverovala.
@natha_sha blikala by mi kontrolka. On od vas chce aby ste sa vzdali byvania a cestovali denne 40 km lebo, preco vlastne? Lebo on to tak chce? A je mu jedno ci to vam vyhovuje, ci deti budu spokojne, ze ty sa tym musis trapit...pride mi to velmi egocentricke a clovek, ktory dava ultimata niekomu koho "miluje" ma so sebou asi poriadny problem. Ja by som cuvla. Ostala by som v dome a keby ma skutocne kvoli tomu nechal, aspon by som vedela aky je to v skutocnosti clovek. Deti su najdolezitejsie, su navzdy tvoje. Chlap ako pride, tak moze aj odist, ale deti ta budu potrebovat a budu tam pre teba cely zivot. Mysli na ne...
@natha_sha dieťa potrebuje mať jedno miesto kde žije, to čo je za argument že si majú zvyknúť tam kde je mama.... Hádam ich nechceš traumatizovat. A vzťah nie je o ultimatach. Keď je to tak už v zárodku vzťahu čo bude neskôr.... Nenechaj sa oblaznit, deti potrebujú istotu, dosť ich poznačí rozvod, ty máš obrovskú výhodu že ich môže ponechať v domácom prostredí, nerob im to....
@natha_sha treba sa prisposobit svojim detom, nie novemu priatelovi. Deti su priorita, resp. maju byt priorita. To co je za vztah a co to bude za buducnost, ked uz teraz on ide davat ultimata? Mne by uz blikali kontrolky a radila by som spiatocku. Ved s tym clovekm chces zit, uz teraz nedoaze urobit polrocny kompromis, nech ma dovody akekolvek a hoci aj racionalne, co bude este neskor, o rok, dva? A este ako vrchol vsetkeho si ho vmontovat do svojho majetku? Brzdi, dobre zvazuj a neunahluj sa, mozes velmi zle dopadnut.
Ak by som sa do takej situácie dostala, v sekunde ako by mi tieto vecinpeiazel povedal, už by ním nebol. Nikdy pre neho tvoje deti dôležité nebudú. A najdôležitejšie je pre mna moje dieťa a jeho spokojnosť. Som asi zlá ale toto je strašný egoista, žiarlivec a takého človeka by som pri sebe a mojich setoch nechcela. Vedel že máš deti tak sa mal rozmyslieť či chce taký vzťah 🤦♀️
@natha_sha V ziadnom pripade nechci od priatela financnu vypomoc na vyplatenie ex. Snaz sa to zvladnut sama, pripadne s pomocou rodiny, nie priatela. Na co chce, aby ste sa stahovali k nemu a o pol roka zase spat? To budes deti vlacit ako macence? Je fakt taky trulko, ze ziarli na ex? Ze si mysli, ze s muzom, s ktorym sa rozvadzas, spavas? Pol roka nie je zase taka doba, aby ste to neprezili, ked bude jeden byvat tam a druhy tam. Uprimne sa ti cudujem, ze suhlasis so spolocnym byvanim s clovekom, ktory ti dava altimata. Ved moze kazdy nejaky cas byvat vo svojom s volny cas travit spolocne, nie? Aj pre deti by to bolo jednoduchsie, keby bola casova pauza medzi tym, kym sa ich otec odstahuje s tvoj priatel nastahuje.
@natha_sha súhlasím s
@elizabet173 v žiadnom prípade neber od neho finančnú výpomoc! nie na vyplatenie ex. ak by sa nasťahoval k tebe a bude prispievať na jedlo a energie, OK. ale neber peniaze na vyplatenie, to sa radšej s ex dohodni na viacerých splátkach po kúskoch... alebo popros rodičov, alebo vezmi nejaký úver... ale neber od prakticky cudzieho chlapa, ktorý už teraz dáva ultimáta, žiadne peniaze...
@acrobaleno
@elizabet173 a nedajbože mu dať k tomu trvalý pobyt a jeho výpomoc na papier, tak sa ho ani nezbaví, keby to jedného dňa naozaj potrebovala...
@panelacikova ten trvaly pobyt ho k nicomu neopravnuje, ak nie su manzelia, je to len administrativna zalezitost. Ale obavam sa, ze on ju dostane tam, kde ju chce mat. Je to sebec

Čo sa týka žien, ktorým by sa to tiež nepáčilo...to vypovedá o nedôvere v partnera a žiarlivosti.