icon

Čo je správne?

natha_sha
7. jan 2021

Prosím poraďte mi alebo aspoň vyjadrite svoj naroz. Som čerstvo rozvedená, z manželstva mám dve deti (4 a 5 r.). Dôvod rozvodu bol veľmi spoločensky život môjho ex, opíjanie sa, trávenie čas s kamarátmi a keď už sa toho nasýtil, až vtedy došiel domov. Na všetko som bola sama. Pár mesiacov po podaní návrhu na rozvod som si našla priateľa (zblížila som sa so starým známym ešte z môjho detstva, ktorého som 20 rokov nevidela).

A teraz k problému. S ex manz sme žili v novostavbe v nadštandardnom dome, bazén, detské vybavenie na terase atd. Súčasný priateľ žije v byte 40 min vzdialeného od môjho domu. Priateľ odo mna chce, aby dom s detmi prišla k nemu a dochádzali sme do skolky každý deň hodinu, vraj do času kým si nevyporiadam majetok s ex manželom sa to dá vydržať.

Deti však ten byt neznášajú, nechcú v ňom byt (napriek to u že im tam nič nechýba), chcú byt na svojom domčeku. Ex manžel problém nerobí, napriek rozvodu nebráni nám byt v dome. Moj priateľ je však z toho besný a dáva mi ultimátum, buď budem s detmi u neho (kým nedôjde k dohode ohľadom majetku s ex), alebo so mnou konci. Deti vraj majú počúvať matku a ten polrok sa dá vydržať.

Čo vy na to? Som akoby medzi dvoma kameňmi ..

Poznámka na koniec: k vyporiadaniu je možné že dôjde do pol roka, keďže ja mám na dome 75 perc a ex iba 25....

Strana
z4
tykat
7. jan 2021

@natha_sha
Čo vy na to?
Ze nie je ten pravy. Ostan v dome s detmi a dalsich chlapov ries ovela neskor. Nie teraz.

nenne27
8. jan 2021

Ty by si naozaj bola stastna keby si rano musela v zime a tme budit deti o hodinu skor aby ste sa dotrepali do skoly?a uzivala by si si ked by deti boli v byte, ktory im nic nehovori a chybal by im ich domov, ich izby, dvor...neverim.taka matka nemoze existovat

Strana
z4