Čo je to za chlapa, ktorý pýta peniaze od ženy?
Co je to chlapa,co pyta peniaze od zeny samozivitelky?? Nemozem to pochopit?? Stretli ste sa s tym uz??
@zuzana9415 nie je partner
@simca06022011 aj tak mi to pride trochu od veci,ze oni dal v septembri peniaze odtedy mi nedal ani cent,ale ja mu to musim vratit...pricom on by mi mal teraz vlastne vsetko doplatit,ale ved dpbre teda nech to je tak
ale ved ked sa dohodnete nemusis, alebo chod hned riesit vyzivne , hned. A porad sa napr. s exekutorom, ci mu to tam zaratat ci nie... alebo ako. Ak nema doklad ci je to pozicka, nie je... je to diskutabilne nech si vravi on co chce. A on ani predtym neplatil? nemyslim, tak ze hodi ti par centov medzi dverami,a le proste riadne vyzivne, vcas, kazdy mesiac... ?
@simca06022011 nie neplatil riadne
Takže chlap a žena si urobia dieťa rozídu sa, o dieťa sa stará žena, on jej neplatí výživné a jediné čo jej dá je "pôžička" a nakoniec zena to má spraviť tak, že má vrátiť peniaze neplatičovi a vymáhať si cez exekútora.. aha, super fakt.. ja mám niekedy pocit že prestávam rozumieť citanemu textu..
Stačí ak 3 mesiace neplatí a môžeš ho ísť na políciu nahlásiť.ak nezaplatí zoberú ho posedieť
tak skor ako mu posles peniaze, ries to vyzivne. NAOZAJ. Hned. Zajtra. A potom sa rychlo dohodne so zapoctanim sumy... AK neplati roky, to bude pekna sumicka, rad si pomoze 500EURami dole a nech ta neopije rozkom, ziadne odratanie mobilu pre dceru. Ak by sa ohanal, ze v septemrbi uhradil, ty mozes povedat, ze to ti splatil cast ktoru ti dlzil dovtedy... alebo nech naozaj za cele obdobie uhradi a ty mu vratis :D
@jana_eyre_2 konecne niekto kto ma chape
Tak mu nevracaj aj tak nemáš na rozhadzovanie. Povedz mu že tie peniaze zjedla dcéra. Ak tak musíte jesť.
Preco neries to, ze ti to vyzivne neplati? Udaj ho a bude ti musiet zaplatit aj spatne.
Ty mas moznosti ako vymoct dlzne vyzivne, zacni tym, ze zoberies rozhodnutie sudu a pojdes na policiu podat tresne oznamenie. Bojuj za prava svojho dietata a necakaj!
Ty si mu vrátila jeho usmudlanu 500tovku a on ti teda dhuje koľko?
Kludne nakracaj najbližšiemu exe a daj vymáhať.
Mali sme v rodine, neplatič, policajt a len sa žene provokacne smial do xichtu. Po prvej obsielke od exe ju chodil prosiť, nech návrh stiahne. Potom sa smiala ona. Až tam zašla láska ako hrom🔥na počiatku.
@sheila121 no a? Preto jej tu majú ženy odporúčať najprv vrátiť (pritom jej dlží omnoho viac podľa jej slov)a až potom riešiť exekúciu?
@jana_eyre_2 tak vsetky jej to neodporucaju, ale fakt je ten, ze ona nechce riesit vyzivne... maju nejaky divny vztah s exom, ked to takto dlhodobo taha a nic.
@sheila121 🤦♀️
@simca06022011 to majú, avšak vrátiť niekomu kto jej dlzi je úplne proti logike..
@sheila121 on nema ziandy doklad o tom, ze jej peniaze pozical. Dal jej 500EUR na ucet, po tom co neiveme kolko neplatil vyzivne, bez poznamky, bez nicoho, cize kludne moze prekrucat pozicka sem a pozicka tam, moze aj ona povedat ze to je splatka vyzinveho.. preto som sa to xkrat pisala, nema doklad o tom. dokonca si panko pyta 700EUR, aj za telefon dcere a nejakych par drobnych ktore jej par krat dal na ruku...
Povedala by som mu, že peniaze mu vrátiš, až keď on tebe doplatí celé výživné, ktoré ti dlhuje, do vtedy smola. A začala by som súdom riešiť, ze neplatí výživné.
Poprípade povedala, ze tých 500€ si môže strhnúť z toho dlhu z výživného, keď bude doplácať. Tie choré názory, ze ty si dlžník 😳. Tak v prvom rade je on dlžník, robí si sám na svoju riť, ide sa tu ťahať o trápnych 500€, autorka ťahá okrem seba aj dieťa a ešte ma vracať? Prečo? No chcem vidieť tie, ktoré tu tieto “srandy” radíte akoby ste vy takemu vracali 500€ na mieste autorky. Inak pod tým požičaním väčšej sumy som si predstavovala nejaké tisíce €, ktoré ide od teba vymáhať a nie pýtať trápnych 500€ naspäť, pritom mu živíš, šatíš aj jeho dcéru a on nič. Niekedy mám pocit, ze bezdomovec na výpadovke lepšie poradí ako tu poniektore. Akurát by som na neho exekútora poslala, nech mi blbeček zvyšok ešte doplatí.
@jana_eyre_2
Samozrejme, že je to proti logike, ale to by nebola @viessta a zhluk, ktorý sa rád potom pritakajúco a nekriticky s použitím vlastného 🧠 pridá, aby nedala dole diskutujúcu za každú cenu. Sorry, ale tie na hlavu postavene príspevky s jediným cielom ponížiť dikutujucich sú už neraz dávno za čiarou. Toto nie je prvá diskusia, ktora mi zdvihla tlak odpoveďami. Po obetiach sa ešte viac poskáče a čím väčší chuj, tým viac je nedotknuteľný a za nič nikdy nemôže.
@katkami123 už pred pár tyzdnami jej bolo poradene od toho zhluku ze ma začať vymáhať výživné úradmi keď jej neplatí, co urobila nič, založila ďalšiu tému kde píše to isté. A čo po riešila absolútne nič. A na otazkx ci. To. Už riešila alebo prečo to neriešila samozrejme žiadna odpoveď reaguje len na to co chce a nie na to podstatné.
Prepáč ale každá rozumná žena ktorej by ex neplatil výživné a je naň odkázaná by to uzdavno riešila úradné a nezakladala tému ci je jej ex normálny.
@sense
To som písala aj ja. Ale mňa konkrétne zarazilo - “ty si dlžník a máš mu vrátiť” a on je potom čo? Roky jej neplatí výživné a ona má ešte jemu vracať? To kde ostal rozum s takýmito radami? On by si zaslúžil jedine do riti nakopať a nie ešte 500€ vracať.
ON JE DLŽNÍK a nie autorka.
@katkami123 ona nie je obet len tak, oan mala davno riesit vyzivne a nie nechat sa otravovat vratenim dlhu. A hlavne to ze je to tento pripad, sa ukazalo az neskor v diskusii. V uvodnom prispevku to nie je nikde. Proste sa len pyta ci je normalen pytat spat penaize od samozivitelky. Takze skus na prvy prispevok inak reagovat, ako samozjreme dlh treba vratit :D
@simca06022011
Ja si myslím, teda, ak tu dokážete čítať medzi riadkami, ze autorka bude zo sociálne slabšieho prostredia, pravdepodobne cely život, títo ľudia fungujú inak, bude mat problém si veci pobehať, zistiť, ozrejmiť. Múdry človek sa niekomu, kto na tej urovni nie je a tápe snaží poradiť a vytiahnuť ho z bahna, aby si zvýšil kvalitu života.
A ten zvyšok sa tu príde na tom chudakovi zabavit, popísať mu blbosti a ma zo seba dobrý pocit ako mu v podstate naložil, tomu neborakovi to síce nijak nepomôže, pretože žije pravdepodobne cely život v toxickom prostredí a mnohé veci si ani neuvedomuje, ale tak majte zo seba dobrý pocit, ze ste si ego zvýšili na niekom takom, koho pravdepodobne aj tak život dosť bije. 👍
@katkami123 oni sú obaja dlžníci sebe navzájom a ako vidno dohodnúť sa nechce ani jedna strana, takže tak ako ma on právo to vymáhať od nej ak. Ma dôkaz ze sa jednalo o pôžičku, rovnako ma pravo to vymáhať od neho a v jej prípade by som to brala ako povinnosť keďže to výživné je na potreby dieťaťa
A nech by som bola akokoľvek jednoduchá za to co patrí podľa rozhodnutia súdu môjmu dieťaťu za kt ma zodpovednosť by som sa bila ako levica. A pýtala sa nie či je normálny chlap kt pýta od matky samozivitelky vrátenie používaných peňazí ale to ako sa dostať k peniazom ktoré mi dlhzi ex na vyzivnom. A to ti píšem ako matka samozivitelka
@katkami123 ja som si ego na nikom nezvysovala, ale kludne si ho zvys ty na mne :D ja som jej tak ako xy zien v minulej diskusii napisala co ma robit, na MK trafi, moze si aj vygooglit co ma robit... a nie medziriadkami neviem ze je zo socialne slabsieho prostredia a to ze si nieco dospela zena neuvedomuje, ktora bojuje uz aj za prava dietata, ma proste tak velmi nezaujima. Ledva od nej dostane clovek informaice, je tu pravna poradna ak si nevie dat rady s postupom. Nevieme preco neplati chlap, preco to odneho vobec nepyta, stale... preco si vraj "poziciava"... to vie len ona 🙂

@dilino peniaze som uz vratila...nechcela som vzbudit take rozhorcenie...ospravedlnujem sa