icon

Čo mám ďalej robiť?

utajenamama
20. jún 2014

Ahojte . Prosím o radu a pomoc lebo som naozaj zufala.Chcen ostať v anonymite preto som si vytvorila nick a ako náhle mi pomôžete a vypocujem respekt . prečítam názor na moj problem ruším ho ;).Mam dcerku a priatela ktory nieje jej ocino.S bio ocinom som vela prezila.zleho a preto sme sa roziski a isli sme od seba.Moj terajsi priatrl ma 30rokov zije u rodicov a je hrozny lenivec. (Ved ktorý chlap nieje ;).Mal byvalu lriatelku s ktorou si zobral pozicky a ta sa na neho vykaslala a nechaka mh tk na krku.Ma auto to jedine mu s toho ostalo ktore aj tak nieje prepisane na neho ale na nu a nieje schopny si to ist prepisat.Zarobi pekne okolo 600euro ale ked zaplati co ma ostane mu 100euro max.Ked sa bavime o spolocnom byvani povie ze pockame ked zacnem robit a potom uvidime ako co.Ale uprimne zmeni sa nieco? Mozno ano ze budem mat vsetko na svojich pleciach.Je chlap zje dost 5krat za den aj viac a ja? Odopieram si od ust aby mala mala co papat.Ma skvelych rodicov ktory mu stale pomahaju a je na nich zavisly ked nema na benzin lebo on nebude chodit na autobuse lebo je to drahe tak si pyta od mamy.Nakupi mu tricka a popritom.zaraba.Casto sa hadame lebo potrebujem mat pri sebe niekoho ked mi pochybia peniaze aby som mala oporu v nom aby ni pomohol.Niesom narocna nepotrebujem vela len aby sme sa dj mali dobre.A aby som mala dat co na tanier a kde to jedlo napr.uvarit.

utajenamama
autor
21. jún 2014

Ak mas nato iny nazor tak schvalne- pride mi vyplata. ..samozrejme si capnem benzin. ..poplatim si veci...a za zbytok...ideme spolu ma nakup. ..a nehovor ze nic nekupim pre vas! A to ze platim aj to ze ti dobijam kredit? To je v poriadku. ..vsak to robim dobrovolne. ...a ked potrebujes ist na nakup kaufland tesco...je dobré ked je capnute v aute...aj to ze som sa trepal na Lipovec po mamu tvoju......a to ze si potrebovala behat po doktoroch? Nepomaham ti vobec vsak? Ja viem. ...niejeto Vela asi pre teba ked mas pocit ze nepomaham alebo co. .Co mam viacej spravit aby som nemusel pocuvat a citat veci typu ze nedokazem pomoct ked to potrebujes. . JEDNA SMSKA CO SOM DOSTALA OD NEHO ABY STE MALI PREDSTAVU

utajenamama
autor
21. jún 2014

@borkavan Ďakujem skúsim ak budeme spolu lebo je urazeny preto lebo som mu napisala ze mi nieje oporou ked potrebujem.

blahowoman
21. jún 2014

@utajenamama tak mu nepis. Nevykladaj uz viac energie na neho. Proste to ukonci.

utajenamama
autor
21. jún 2014

@blahowoman asi masnpravdu.Som niaka vysporiadana s tym vsetkym

bambinkaa
21. jún 2014

@utajenamama neviem ako by som to tak citlivo povedala, ale Tvoja dcera by mala viac, keby si bola sama a casom si nasla niekoho, kto bude naozaj mat zaujem byt s Vami a nie iba takto vyuzit Tvoju dobrotu. Jemu nestaci starostlivost z domu, ale treba mu este 1 starostlivost to je aktualna priatelka a takto si to podelil.
A ak by ste chceli byt realne spolu, byvat spolu, vies si predstavit, ze by ste mali este 1 dieta? Asi by to bola financne bieda.

utajenamama
autor
21. jún 2014

@bambinkaa neviem si to predatavit uprimne.Vsak ja mam aj aj doplatit na najomne aj nas zivit? Ano mi dve s dcerkou to zvladame sa stravovat ale on nezje tak ako my.Je mi to luto ze to dopadlo takto lebo jeho rodicia naslubia aj my ich aj mala je to premna tazke velmi tazke.Su ako moja rodina ktoru som nikdy nemala.

alzbeta7979
21. jún 2014

@utajenamama vieš čo, môžeš byť rada, že je teraz urazený. Aspoň si vydýchneš a nevyžerie ťa zas. Nechaj ho urazeného, ty nič nerieš a ako sa hovorí, nechaj to na osud, ty sa len vez. Lebo ako píšeš už nevládzeš, tak to nechaj plávať.
ja to mám horšie, som tehotná a sama nevyžijem zatiaľ. preto ho tu trpím. vieš, lebo toto nie je môj prvý partner. už som žila s iným a mám aj otca a vidím koľko oni dvaja pojedli a koľko tento. A tento mi ešte povie, že jeho brať je väčší pažravec. Hej, ale jeho brat zarába 1000 e mesačne, on si to môže dovoliť.
dlho mi trvalo, dokedy som ho naučila, že keď kupim 6 banánov a 6 hrušiek, tak každý máme po 3. On zjedol hneď 4 banány a na druhý deň hneď 4 hrušky a ja tehotná som mala hovno. Strašne sme sa kvôli tomu hádali, lebo som mala na to veľkú chuť. A on že ide kupiť, ale potom sme nemali čo pred výplatou jesť... teraz chválabohu zje len 3 banány, síce naraz a ja mám 3 banány na tri dni...tak ako som bola naučená z domu, denne jeden banán. A potom len chodí a pýta, či si môže dať môj banán... na rovinu mu poviem, že nemôže.
nemá na to a bude žrať jak kyselina. keby som toto odhalila prv, tak bych ho nechcela... lebo vidím aký je márnotratný... a to isté aj s vodou a elektrikou....
veď aj ja sa lubim najesť, ale prispôsobujem sa situácii a nebudem žrať ako krava, keď teraz na to nemám.

utajenamama
autor
21. jún 2014

@alzbeta7979 pre boha je to hrozne.Je to proste hrozne.V mojej diskusi islo aj o to ako vela preje ale aj o to co mam robit ked v nom nevydim oporu.Teraz mi pise co som dala hote spravu.Ze co robi zle? Ja uz ani neviem co mam povedat....

alzbeta7979
21. jún 2014

@utajenamama vieš, ale ty budeš žiť s ním a nie s jeho rodičmi. Toto je bohužial ten balík, ktorého sa musíme vzdať, ked niekoho necháme. tiež som nechala bývaleho a jeho rodičia mali veľkú záhradku kde si všetko vypestovali. takže mi bolo ľúto, že už nebudem mať pravé rajčiny, papriky, fazulu, zemiaky.... proste som si povedala, tak jedného dňa si sama spravím takú záhradku a hotovo.
no len to som nevedela, že sa mi do cesty pripletie takýto pažravec a neviem čo všetko. ale poradím si s tým aj tak. len musím vydržať a bude všetko super.
asi raz sme hore a raz sme dole.
a tiež ma tento uháňal... a ja som sa nechala uhnať, krava som bola. no čo už. ale čakám zdravé bábätko, tak aspoň čosi z neho mám. 🙂 ten pravý príde, dúfam.
a určite aj tebe sa dostaví ten pravý a nie takýto využívač.

alzbeta7979
21. jún 2014

@utajenamama no keď už si mu raz povedala, alebo aj viackrát čo robí zle... tak ťažko je mu stále dokola opakovať. ale nájdi silu a napíš mu to na papier nech si to dokola číta. nehovor mu to, lebo to zabudne.
a ked ti bude dávať protiargumenty, tak bud ticho. nereaguj. nemá to zmysel. buď povie, že spraví nápravu alebo sa bude chcieť hádať.

bambinkaa
21. jún 2014

@utajenamama no tak skus to tak, ze ked pride nedaj mu obed a veceru, preco by si mala? povedz ze ste zjedli, nebolo viac. hotovo. Nedaj mu prachy, parkovne nic, skratka teraz zrovna nemas a uvidis co sa udeje. Ci este bude mat vobec zaujem, lebo aby to nebolo tak, ze on caka na to kedy pojdes do roboty a donesies vyplatu. Jeho rodina je asi preto taka zlata ku Vam, ze ho tolerujete. Oni ho poznaju velmi dobre.
Ta smska je fakt silna kava. Moj Muz pre nas robi ovela ale ovela viac a nikdy nic by mi takto nevycital.

utajenamama
autor
21. jún 2014

@bambinkaa vies ako ma.zabolela ta smska? Som mu napisala.ci to berie ako povinnost ze to by mala byt samozrejmost pre boha nie? Neviem ci aj pride.Uz neviem.

kadri
21. jún 2014

@utajenamama jednoducha odpoved - nemas v nom oporu a to potrebujes najviac. co ak sa vam pritrafi dalsie dieta? nejde iba o peniaze, co ta asi trapi najviac, kedze je to viditelne, ale aj ine veci - sposob akym s tebou komunikuje, ake ma naroky a ako si (ne)dokaze vazit to, co ma... rodicia ho v tom navyse podporuju, v snahe robit pre syna to najlepsie 😒

utajenamama
autor
21. jún 2014

@alzbeta7979 dakujem velmi pekne.

bambinkaa
21. jún 2014

@utajenamama 😀 som si ista ze pride 😀 toho by som sa nebala, minimalne najest sa 😉 ked uz doma nebude co. a ano mas pravdu take veci su samozrejmost.
Skus to cele zobrat z tej lepsiej stranky, aspon vies co nechces, sama si ujasnis co je dolezite, akeho chlapa by si chcela, ake mas naroky. Ako sa ma chlap k Vam spravat.

alzbeta7979
21. jún 2014

@utajenamama vieš čo ma napadlo na základe tej sms-ky, že on fakt si myslí ako veľa pre teba robí. takže viac od neho nikdy nedostaneš a aj ked budete spolu a ty budeš zarábať, bude čakať od teba.
na to sa vážne nedá reagovať

utajenamama
autor
21. jún 2014

@bambinkaa no veru le neviem je mi to luto lebo jeho rodicia nam pomahaju vajicka nam teta nosi s roboty vsetko mozne pomaha nam.

bambinkaa
21. jún 2014

@utajenamama tak ja chapem, ale tak chces vajicka a tetusku, alebo poriadneho chlapa? ale mozno teraz ked mu razne povies, mozno mu to dojde. Ani nie som hned za rozchod, podla mna mu nedavaj co mate, davaj radsej dcerke a uvids, ci pride aj po tyzdni, po 2. Ci bude chciet byt s Vami.

utajenamama
autor
21. jún 2014

On sa ma pyta co robim pre nas vztah? Chapete? Ja ani neviem.co napisat pane boze.
@alzbeta7979

nomci
21. jún 2014

@utajenamama ja by som urcite nezotrvavala dalej v takom vztahu...casom zacne vyuzivat aj teba ako banku a ostanu ti dlzoby..v prvom rade by si ta mal vazit a uvedomovat si, ze on je chlap, zivitel, a aby zarobil tak sa musi spoliehat na seba, nemoze cakat pomoc od inych. Je nedospely, ked sa tak sprava a ty si pre nho dalsia mama, ktora sa on ma postarat ako o male dieta..moj muz by sa takto nikdy nespraval, on robi aj nemozne len aby som ja bola spokojna a nic mi nechybalo, a kolkokrat ked ide do roboty a ja este spim trovhu, tak mi povie, kludne spinkaj, nevstavaj len preto, aby som mal ranajky. Ked niekedy neni navarene, nevadi, on sa vie najest aj sam, necaka odo mna, ze budem v pozore pri sporaku 24h/denne...a mnoho inych veci, on je pre mna dokonaly aj oporou mi je a to tvoj priatel podla toho co pises neni..on musi dospiet, ak vobec k tomu niekedy pride no urcite by som sa to snazila ukoncit, myslim, ze nakupit plienky nie je ziaden hrdinsky cin, za kt. By si mu mala byt vdacna dokonca zivota..skor bude pre teba dalsia starost a myslim, ze tvoje dieta si v tomto veku vie velmi rychlo zvyknut aj odvyknut od ludi, kt. Mava castejsie v okoli, na si rychlo oblubi aj noveho priatela, kt.si potom najdes..a muz kt.si ta bude vazit a milovat bude rovnako milovat aj tvoju dcerku..nesnaz sa klamat samu seba, lebo tento vztah ti bude urcite casom robit viac starosti ako radosti...zamysli sa a nenechaj si skakat po hlave🙂

bambinkaa
21. jún 2014

@utajenamama no chce sa vysekat z toho akokolvek. On je dobry a Ty si zla, on robi vsetko, teda najviac co moze a Ty nic? alebo co teda?
Ja by som napisala ze idem spat.
Treba veci riesit s chladnou hlavou a rozumne

bambinkaa
21. jún 2014

@nomci tak tak nedospely, aj nezrely

utajenamama
autor
21. jún 2014

@nomci chce to vsetko napravit chce aby som bola stastna len ja neviem ci to vobec ms este vyznam ked sa nezmenilo nic doteraz.Ano ked navarim dam mu najest ma rad co varim ale, ja chcem aby mi viac pomahal ako len s plienkami ze sa mozem na nrho spolahnut v akom kolvek smere.
@bambinkaa ano aj ta otazka padla ze co ja robim preto vsetko?.....
@bambinkaa napisala som mu zenon nepocitil to ze si odtrhava od ust....ze jemu rodicia pomozu...mne nema kto musim sa spolahnutnna kazdu korunu a na svoju.

tykat
21. jún 2014

@utajenamama ...tohto chlapa nebrať...buď rada že s ním nemáš decko

bibika55
22. jún 2014

@utajenamama Mať chlapa na krku,ktorý má samé dlžoby nie je žiadna výhra.Ste s ním aby vám pomohol.No v skutočnosti pomáhate vy jemu.O to je to horšie,že sedí na vrecku rodičom.Ste skromná,ale len zato,že musíte.Uvedomte si,že tento stav bude trvať veľmi dlho.Jemu to takto vyhovuje.No vy ste mladá,máte dieťa a časom s tým aj tak praštíte.Žena nepotrebuje chlapa na ktorého dopláca.Veľmi dobre si zvážte,či chcete takto ďalej žiť,pretože to bude na dlho!

utajenamama
autor
22. jún 2014

@bibika55
@nomci ja neviem ci mam dat este tomu priestor ci mam ppclat nato kym mu v auguste neskonci pozicka s ze ci sa nieco posunie dalej.Je ochotny zmenit vsetko aj to stravovanie aj to ze sa bude snazit aby sme boli mi dve stastne len neviem ci mam tomu verit lebo za 9 mesiacov sa nezmenilo nic a virm a som si toho vedoms ze ked jedna pozicka skonci tak ta druha 120euro bude do roku 2018

borkavan
22. jún 2014

@utajenamama a koľko ťa už vlastne trápi táto myšlienka, že máš pocit, že je nanič.. že to neni to čo chceš?

bambinkaa
22. jún 2014

@utajenamama treba pocuvat intuiciu, ked si nie si ista tym celym, tak nebojuj nejak intnzivne za ten vztah. Uvidis ci naozaj nastane nejaka zmena vo vasom kazdodennom zivote este pred tym augustom, lebo slubovat to vie hocikto. Casto ide aj o pristup cloveka, o povahu, o ochotu a snahu zmenit nieco, ale moze to byt aj tak, ze 2 tyzdne bude dobre a potom pride to iste ako teraz. A v oktobri uz bude zas vycitat, ze ta zobral autom do tesca.
Ja mam taku skusenost, ze lenivi sa nemenia, tak ja by som rozhodne uvazovala ci toto chcem. Mnoho ludi ma aj 2 prace, tak mohol by mat aj on, aby splatil dlhy.

bambinkaa
22. jún 2014

@utajenamama to ma vcera rozhorcilo, ze este sa on pyta co Ty robis pre Vas vztah, prsote toto je najvacsia drzost ach
Seba stavia do pozicie ze robi vsetko mozne a Ty si ta zla, toto je manipulacia, cele by to najradsej hodil na Teba, nech sa hanbi taky chlap.

utajenamama
autor
22. jún 2014

@borkavan
@bambinkaa
@bambinkaa trapi ma to uz dost dlho...preco ostatny maju byt idu na dovolenku cakaju miminko a ja stale setrim kazdu korunu ked si chcem nieco kupit tak musim si to premysliet...ze jedine co mame je jeho rodina ktora nas lubia.....jednoducho je to tak ako to je...ci tomi davam sancu? Neviem lebo cokolvek ppviem je obratene tak ze ja skm ta zla ktora mu riadi zivot ktora chce aby robil tak ako ja pyskam.Toto su jeho slova: Ze aj napriek tomu ze vies ze som si vedomi mojho problému mi budes hadzat pred oci to ze ti nepomaham. ...Miluj ma takeho aky som taky aj budem...Co nnato napisat alrbo ppvedat? Tymto mi ukazuje ako mi natom.zalezi.......To ze sme spolu a pozname sa 9mesiacov a ja skm si to vobec neuvedomovala iba to ze ho lubim ale ostatne nic.:/A jeho rodicov ktorych lubim nadovsetko