Čo mám robiť s priateľom?

9. dec 2021

Ahojte bábätko som mala veľmi skoro v 18tich a môj priateľ má momentálne 22. Chodí do práce snaží sa starať o nás aj všetko len jedna vec mi na ňom hrozne vadí a neviem či to je moja chyba po pôrode mám problémy s chrbticou a ide mi to do srdca opuchaju mi ruky atď atď. Ide o to že dnes večer som mala neustály pocit že odpadnem ani na wc som nemohla ísť sama nakoľko som padala z wcka dole tak som na neho kričala aj dnes ráno mi je ešte tak a pôjdem k lekárovi len on mal na mňa večer nervy že sa nevyspi do práce že stále mi niečo je že mu idem na nervy a takto že ked nie mala je hore celú noc tak mne niečo je. Ja by som pre neho zniesla aj modré z neba a bola by som pri ňom keby viem že mu není dobre 😭 pýtala som sa ho či by nemohol somnou ísť lekárovi že sa bojím ísť sama lebo stále pocit že odpadnem teraz je tu aj mama a je pri malej lebo by som to nedala a on že nie nemôže ísť on musí ísť do práce ja som chcela aby si len odskočil z práce veď jeho šéf je jeho kamarát a on nemôže nikdy pri mne není keď mi je zle vždy spí len dnes keď som na na Tom veľmi zle čo mám už robiť s ním

777januska777
9. dec 2021

No k lekárovi si už mala ísť dávno. To ze tvoj priateľ reaguje na tvoje problémy podráždene môže byť tým, ze ty svoje problémy neriešiš a on ich nebude riešiť za teba. Ja by som asi bola tiež taká, že ak doteraz si to dala, tak co riešiš zvládneš to aj ďalej, takže sa priateľovi nečudujem.

stanulienkat
9. dec 2021

Nemas, uzkostne stavy, panicke ataky?? To by mi na tvoje spravanie sedelo.

autor
9. dec 2021

@777januska777 vy ste normálna? Ja som u lekára bola a som tam nonstop lebo beriem lieky dnes idem preto lebo som mala tieto stavy

0silvia0
9. dec 2021

ste obaja zatazeni beznym zivotom a psychicky to nedavate. Tvoj priatej je mlady muz a ma na pleciach zodpovednost postarat sa o rodinu a do toho ty padas z wecka a kolabujes a on nevie ako reagovat. Ma ist do roboty a starat sa alebo ratovat zenu? Ty sa staraj o svoje zdravie, nezanedbavaj sa. Mas tu mamu, popros mamu aby s tebou isla k lekarovi. Hladaj cestu ako sa to da, nie ako sa to neda.

anitka63
9. dec 2021

Presne tak, ste mladí a proste to na vás všetko doľahlo. Popros maminu a tá pôjde s tebou a neboj tá zvládne aj bábatko. Hlavné je, aby si bola oki

juliasb
9. dec 2021

A ja si zasa myslím, že mal by tu pre teba byť, aj keď je nevyspatý

0silvia0
9. dec 2021

Autorka a co mas so srdcom?

0silvia0
9. dec 2021

@juliasb jasne ze mal, ale sam to nedava a nevie spravne reagovat.

tinka323
9. dec 2021

A robili ti testy na tetaniu? Mna ked bolel chrbat, potim som mavala v noci horucovite stavy na odpadnutie az to prerastlo do tetanickych zachvatov.
Magnerot, milgama N , skus sa popytat na vysetretenie EEG.

liljana
9. dec 2021

Ako uz bolo povedane. Je to na neho moc. Prilis problemov, prilis starosti. Praca, dieta, tvoje zdravotne problemy. Nevieme, co vsetko este preberate doma. Ak okrem toho este mate hadky, diskusie o zbytocnych umelo vyrobenych problemoch, ze sa neviete zhodnut, tak je to napor na jeho psychiku. Ze problemov je prilis vela a trva to cele uz prilis dlho.
Zlate pravidlo je. Ked nejde o zivot, nejde o nic. A ked pride vazny problem,. mate dost energie a sil ho riesit. Ak sa "vybijete" na somarinach, nebudete vladat psychicky riesit vazne problemy. Priklad: Ked niekto chodi otravovat druhych ludi s kazdym prdom. A potom pride nieco vazne, ti druhi pred nim zabuchnu dvere. Prestanu dvihat mobil. Uz minuli na neho prilis vela energie predtym, nevladzu ho uz dookola riesit a potrebuju cas aj na seba, aby si oddychli a vladali prezit dalsi den.
Popros, aby k lekarovi siel s tebou niekto iny.

luna379
9. dec 2021

Ja súhlasím s @juliasb , ja som mala presne takéhoto bývalého, že vždy mu bolo všetko prednejšie predo mnou, keď som mala psychické problémy, nechcel ma pustiť k psychiatrovi, že on s bláznom chodiť nebude a keď som potom raz dostala panický atak na ulici taký že som skoro omdlela a nevedela som, kde som tak mi zložil telefón, že on z práce nebude odchádzať kvôli mne... a tiež ak som večer potrebovala s ním niečo súrne riešiť, tak že on sa potrebuje vyspať... to sú proste bezcitní narcistickí sebci bez empatie, od takých ruky preč. Ale už si si s ním urobila dieťa...

ayanamirei
9. dec 2021

pozri,mas problemy s chrbticou a vyraza ti to do hrudnika - chapem, poznam, ale na to sa naozaj neumiera, musis sa ukludnit a nie hystercit. Na chrbat treba zacat riadne cvicit, nemas poriadne osvalene rebra a brucho po porode a preto ti to nedrzi chrbticu a robi taketo stavy.

dilino
9. dec 2021

To sú stavy začinajúcej tetanie ja som tak mala trplo mi všetko, bušilo mi srdce myslela som si jednu chviľu že zomriem čo mi tak prišlo zlé.Na neurologiu kde by si mala ísť sa po vyšetreni dajú predpisať aj lieky ale mňe zaberajú lieky magnézium ktoré sú tiež na predpis.Alebo potom šumivé pri takom stave dať do vlažnej vody a ked to vyšumi tak vypiť.Si možno len vysilena nakoľko pôrod bol zrejme ťažky si v strese tak aj s toho to môže byť.

alison11
9. dec 2021

Keď máš mamu pri sebe tak ju popros aby ťa odprevadila k lekárovi nech ťa vyšetria a dajú Ti niečo a zrejme ako tu vyššie píšu maminky z tvojou skúsenosťou rady tak skús magnézium je ej bez rpedpisu aj Milgama N. A cviky na posilnenie chrbtice si pozri na internete. a čo sa týka priteľa asi je to aj rpeneho veľa malé bábo a aj tvoj zdravotný stav a najhlavnejšie je uživiť rodinu,tak pokiaľ to vieš riešiť z maminou pomocou nezaťažuj ho zrejme je unavený z práce a musí sa vyspať aby si udržal robotu,a či je šéf jeho kamarát alebo nie takisto musí svoju prácu urobiť lebo by nemal zaplatené,všade je to tak.A najmä enpanikár panika narobí viac škody než osohu.Skoré uzdravenie prajem.

mamina0078
9. dec 2021

keď aj na muža reaguješ ako na @777januska777 ani sa nečudujem, že je podráždený. A keď si u lekára nonstop tak v čom je teraz problém? Chod aj teraz tam. A to, že s tebou nechce ísť je podľa mňa normálne pokiaľ chodí do práce nemôže len tak do nej neísť.

tykat
9. dec 2021

@mamina0078 presne mi napadlo podráždená hysterka. Kolko ľudí este potrebuje aby jej asistovali ked ide k lekárovi? Mama aby decko strážila a muz aby ju tam viezol lebo ona “ma pocit ze odpadava”. Tak nech si vola sanitku ked je to take vážne.

marca12
9. dec 2021

Viess,ak stale chodis po lekaroch a je ti zle,necudujem sa nu,ze ma nervy. Nemas to psychickeho povodu?

zmrzlinka2021
9. dec 2021

Tvoj priatel sa nezachoval pekne k tebe.
Ja ked manzela poziadam aby ma sprevadzal, bez blbych kecov ide a viem, ze sa mozem na neho spolahnut