icon

Čo povedať svokre po jej zákerných slovách?

paolne
6. máj 2024

Ahojte svokra mi uplne vzala slova. Ostala som v šoku a nijak som nezareagovala na situaciu a teraz premýšľam nad jej zákernostou.

Dcera robila krst. Oslava bola u nas doma (dcera byva s nami). Pozvala aj dedka babku (moju svokru ). Už ked prišli som si všimla na nich že sa zvlaštne chovaju k sebe. Hned mi preletelo hlavou že sa hadali pre niečo. Ani sa odfotit nešli. Volala som ich podte sa s nami odfotit nič. Aj moja sestra šla za nimi že "babka dedko podte sa odfotiť" na to jej odvrkla ja nie som babka.
Počas oslavy sme sa dozvedeli že zomrel ich sused no a perlička prišla na koniec. Ked odchadzali podavam svokre vyslužku kolače a tortu a hovorim jej dakujeme za darček aj že ste prišli. Jej odpoveď ma zabila. Že no chceli sme isť na pohreb ale čo keď dedkovi prdlo v bedni tak sme museli prisť tu.
Tie slova ma tak zarazili že som ani nevedela zareagovať takmer som sa nevedela ani nadychnuť vždy bola zakerna ale toto prehnala. Čo by ste jej povedali vy? Ani neviem ako sa k nej s odstupom času chovať. Som velmi nahnevana . Myslim že sa u nich tak skoro neukažeme lebo by som jej to asi dala pocitiť.

Strana
z3
nyusika
9. máj 2024

@paolne sama si môžeš za ti, že sa vzdalujete.

Situácia, ktorú opisuješ, je úplne pochopiteľná
Zomrel im sused, predpokladám, že mali dobrý vzťah a prišli je to proste ľudsky ľúto.

Mala si jej vyjadriť sústrasť a poďakovať, že napriek tejto nepríjemnej situácii prišli na krstiny.

janica_
9. máj 2024

@paolne dobre chapem z tohoto ze nie je vasa pokrvna pribuzna? “ On nebol bez zavezkov. Ona si ho brala zo zavezkami. Ma syna vnučata aj pravnuča či už sa jej to pači alebo nie. Vedela o tom ked sa vydavala že ma rodinu.” lebo mozno tam je pes zakopany.
V kazdom pripade si svoju neschopnost povedat vam zeby potrebovala byt aj niekde inde vybija zlostou na vas. Svet je plny nedospelych osobnosti v dospelych telach a babka je toho prikladom.

megg1
9. máj 2024

@paolne to nie je zakernost, ale nevhodne spravanie...na druhu stranu, tvoja svokra je babka tvojej dcery, dcera tvojej dcery je jej pravnucka a hoci je to stale vela, zaroven to uz nie je babka, je fajn, ze prisli, ale nemuseli a mohli ist na pohreb

mareka49
9. máj 2024

Tak možno ona toho suseda milovala a dedo ho neznášal.
Možno vôbec nejde o vás.
Nakoniec sa rozhodli oni.
Vec ktorá sa ťa netýka.
Pustiť z hlavy

dominkaveronika
9. máj 2024

@paolne ja by som nepovedala nič, načo je to zbytočné, netráp si tým hlavu môže ti to byť jedno,vypusti to z hlavy a tvar sa ako keby nič 😀

konikmodry111
9. máj 2024

Kasli na ňu, takeho človeka nezmeníš a len si koli nej budete robiť zbytočne nervy. Tiež mám v rodine podobnú ženu a kto nezažil, nepochopí.

Baby vy ste čítali že autorka písala, že sa so susedom ani nekamarátili, nenavstevovali? Len sa zdravili? Ved toho suseda takmer ani nepoznali.

chvostik1
9. máj 2024

Nebol svokre ujo sused milenec alebo láska z mladosti keď bol pre ňu prednejší jeho pohreb než oslava narodenia a krstiny eventuálnej prapravnučky, ktorá je jej rodina? 🙂))) Ešteže má aspoň dedko nastavené správne priority a nedal sa babkou odbiť.

luccija
9. máj 2024

@paolne nič by som jej nepovedala, lebo to je voda na mlyn pre takú osobu.Vztahy ste nikdy nemali dobre tak načo sa hrať ešte si si nezvykla, že je taká?Jednoducho Vás neberie ona má svoju rodinu dedo si postavil hlavu a tak musela vypustiť paru a ty si si to zlizla.Takych podpapucakov pri takých ženách je veľa aj môj svokor🙂a presne takú svokru mám z mosta do prosta vypustí z úst čokoľvek žiadna empatia, ale čo sa týka jej osoby to, aby sa ľudia klanali
Mužovi nič nehovor a zabudni na to

ouwecka
9. máj 2024

@paolne to je riadne trapne, čosi 🙈 radsej pochovat ked mrtvemu je to jedno ako ist pravnucatku? Moje nervy 🙈

isis234
10. máj 2024

@konikmodry111 nemuseli sa navštevovať, Mohla sa kamarátiť s ním ona. A ostatná rodina o tom nevedela. Inak by jej to v zlosti nepovedala pri odchode.

linduska86
10. máj 2024

Nemala s tým susedom niečo?
Ako nerieš no bože tak nechcela ísť k vám a krstiny no. A čo ... Nemusí sa každému chcieť ..
Bola bola povedala ,čo povedala tak to danej chvíli cítila ...
Je to jej život nej pocity
Nerypala by som do toho nechala by som to tak ako je...
A ešte keď to nieje vlastne "rodina" keďže je to druhá žena ... Mlčať je zlato niekedy kasli nato a mužovi to povedz keď máš potrebu

ikuska27
10. máj 2024

Pri najbližšej návšteve by som jej povedala, že ste chceli byť úplne inde, ale museli ste prísť k nej 😁

veronicka88
10. máj 2024

Dnes?už by som nepovedala nič. Za pár dní zlosť prejde,myslieť si môžeš svoje a ideme ďalej.naco to rozpitvavat?

vecicky1805
10. máj 2024

@paolne no akoze aj susedovi je to uz jedno kto pride a kto nie…ja by som jej povedala presne to co v prvom prispevku ze ruplo v bedni jej a nie svokrovi a ze sa nabuduce nemusi prekonavat🙈omg to kde sme ked si aj clovek take mysli ale povedat to nahlas sa nepatri a este v rodine..min by som jej povedala že radšej pomlčím o tom čo si myslím o nej a jej chovaní..no mňa by u nich tak skoro nevidela iba keby som “musela” ísť ..

vecicky1805
10. máj 2024

@paolne a zas pohreb trva hodinku nieco na kar ist nemusela a potom k Vám mohla dobehnúť na oslavu aj kúsok neskor. Neviem o koľkej bol pohreb teda..ale kto chce sa vynajde aby bolo dobre

vecicky1805
10. máj 2024

@egonsk to je jaké dobré 😂ano na take osoby treba takto škoda že to človeka sfleku nenapadne 😂

princezna_bosorka
10. máj 2024

@la_dolce_vita tak nejako... prip. to este doplnit tym, ze ved si kazdy mohol vybrat, kam chce ist radsej (len tak prakticky - nedalo sa s organizatorom tej neskorsie planovanej udalosti dohodnut na presune /predpokladam, ze by islo o presun pohrebu - jeden den hore-dolu by nemal byt problem/).

fauko
10. máj 2024

@paolne prečo bol ten sused pre ňu tak dôležitý?, možno preto bol dedko na ňu tiež nahnevaný...

paolne
autor
10. máj 2024

Presne tak ženy, dnes ma to už neštve už je to za mnou. S odstupom času už nemam potrebu jej niečo hovoriť.
Že im sused zomrel som sa dozvedela až na oslave ked to medzirečou spomenula. Mohla zavolať voprad že je pohreb že tam chcu isť a že na krst z toho dovodu budu meškať. A možno to aj chcela tak urobiť ale dedko nechcel zmeškať krst , tak sa pohadali. Možno ju aj mrzi to čo mi povedala no už to nevrati.
Istym spôsobom mi aj otvorila oči že sa jej nemam pchať do riti. Nabuduce vyslužku budem davať dedkovi aj podakovanie bude smerovať k nemu a od nej si budem držať určity odstup.

mnamko
10. máj 2024

@paolne a ty si jej vtedy prečo nepovedala,že ani ona negratuluje,

paolne
autor
10. máj 2024

@mnamko vtedy muž buchol po stole a rovnakym tonom v hlase na ňu zjapal že si negratulujeme a ked na seba dovrieskali povedal že odchadzame. Tak som nemala potrebu ešte niečo k tomu dodavať zdalo sa mi že všetko už povedane bolo

mnamko
10. máj 2024

@paolne no ale to si nenapisala

paolne
autor
10. máj 2024

@mnamko pisala

damianam
10. máj 2024

@paolne Akoze nieco jej vyslo z ust co tam uz neudrazala?? Zbytocne to riesis a trapis sa...😩A kvoli comu,alebo komu????🤯 U nas je zas pripad "papierovej babky"... O vnucku nejavy ziadny zaujem 😥😥😥😥a to bude mat uz 9 rokov. Ale mrtvych chodia fedrovat kazdy den, z nahrobkov by sa dalo jest..🤪 Dlhe roky ma bolelo ze mrtvy su prednejsi ako zivi...😩SMUTNE 😥😔😔😩😩 Ale proste som to prijala a uz ma to nesere🤯🤯 Len potom bude otazne ako sa zachovame ked budu oni potrebovat pomoc a zrazu nas budu poznat...🤪🤪Myslim si ze rodinne vztahy su najkomplikovanejsie😒

nika185
10. máj 2024

mne kebyže povie, že to ani nieje ani jej pravnúča, je jedno, že to je dedkova druhá žena, u mňa by skončila, tiež by už mojou babkou nebola, ale cudzia, dedko sa zachoval správne, on mal ísť na krst pravnučke a ju mal nechať plakať na pohrebe suseda, s ktorým si len pozdravili... dobrý deň...nepchala by som sa jej do zadku, keď u nej niesom vítaná, dedkovi by som povedala, že mi je to ľúto, už ku nim chodiť nebudem, ale dedko má dvere ku nám vždy otvorené, smutné, nech má rokov koľko chce, či je pravá pokrvná babka alebo nie, ste predsa rodina a keď vás nevie prijať, nestretávajte sa s ňou, pozvite dedka ku seba bez nej, alebo do cukrárne a podobne, ku nim by som už nešla a možno ju pánbožko osvieti aká je a príde za vami sama, dala prednosť pohrebu kde život zanikol pred malým bábätkom a novým životom, fakt bez chrbtovej kosti, na cintorin kvety položiť môže ísť kedykoľvek susedovi, s ktorým bližší vzťah nemali, ona keď vám robí hocikedy prieky, ten pohreb jej prišiel vhod, aby sa zasa ukázala.aká je a ktovie či by aj na pohreb išla keby krst nebol v ten deň.

mirithia
5. sep 2024

@paolne neujde im to. Raz sa na tom druhom svete stretnú...👍

Strana
z3