Čo pre vás znamená život?
Ahojte.
Mám v hlave jednu hlbšiu otázku už pár dní.
Čo pre vás znamená možnosť žiť na tejto zemi?
Vnímate to v nejakej hlbšej rovine?
Zamýšľate sa nadtým alebo len žijete zo dňa na deň a neriešte čo a prečo?
Užívam si každý deň ako najlepšie viem, pretože ďalší už prísť nemusí.
Ja ju mám už pár rokov a odpoveď neviem. Nerozumiem tomu, preto je život len na Zemi, ako to, že vesmír je nekonečný... čo je to nekonečný? Prečo práve Zem? Viem len jedno, čím hlbšie sa zamýšľam, tým som vo väčšej depke. Snažím sa túto myšlienku z hlavy vytesniť, aby som neskončila na psychiatrii. Väčšinou sa snažím užívať si život. Možno je niečo aj po ňom... ?
Nemyslím si, že len tak žijem zo dňa na deň, snažím sa žiť zmysluplne, ale zmysluplne pre mňa, v mojom malom lokálnom merítku a hlavne v prítomnosti...
@10zabka Ja som skalopevne presvedčená, že život existuje na mnohých ďalších miestach vo vesmíre. Čiste zo štatistického hľadiska. Netvrdím, že sú to zelení mužíčkovia, ktorí lietajú na lietajúcich tanieroch, unášajú ľudí a skúmajú ich análnymi sondami. 😁 Ale proste nejaká forma života, hoci aj baktérie, alebo také niečo. Pri tých miliardách vesmírnych telies je nemožné, aby nikde inde neboli za celé veky podmienky na vznik života, len a len na Zemi.
@10zabka Múdre hlavy skor predpokladajú že je, podla mňa je to logické. Možno sa už skoro niečo nové dozvieme.
https://www.nbcnews.com/science/space/tantalizi...
@10zabka veda je suhrn poznatkov,ktore sme schopni dokazat.a tam je ten problem.nasimi technologiami sme schopni dokazat len velmi malo.veda s realitou nema nic.
@ciernysokol však práve. Kde je realita? Čo je skutočnosť? Existuje naozaj život na inej planéte? Na to odpoveď nemáme.
@10zabka vieš ako, vaši p... jsem taky nevidel a veřím, že ju máte.
Samozrejme, ze zijem z dna na den, lebo i tak je toho dost, ale rovnako som sa obcas zamyslala aj nad hlbsou podstatou zivota, myslim, ze je to prirodzene.
@amelie2017 tak to vím, že mám 😀
@10zabka tým som ťa nechcela uraziť, skôr odpoveď na: presvedčená môžeš byť, ale kde je dôkaz?
@amelie2017 však to sa pýtam od začiatku, kde?
@10zabka niekto ma,iny nema.kolkokrat som bola rozculena,ked som zistila,ze co nam roky vtlkali do hlavy napr.na geografii alebo fyzike,vobec nebola pravda.chcem tym povedat,ze pravda existuje,ale nevieme,kde je,jedine niekto nejakymi zjaveniami vie mozno.intuitivne si mozeme vytvarat vlastnu vieru vo veci,co je vlastne spravne.ja osobne si myslim,ze sme nasim trojdimenzionalnym vnimanim velmi okliesteni,ze okolo nas existuje plno veci a javov,o ktorych nic nevieme.
@ciernysokol Toto ma zaujalo. Čo konkrétne nám na geografii a fyzike vtĺkali do hlavy, čo nebola pravda? (Teda, pokiaľ si nechodila do školy ešte v časoch, keď zem bola považovaná za plochú dosku. 😅)
@10zabka Existencia človeka vo vesmíre je okamih, to nie je ako zájsť kuknúť do vedlajšej dediny na bábo. Monitorovať sústavne celý vesmír je dosť divoká predstava, na to by bolo potrebné nekonečné množstvo energie. A musela by to byť civilizácia trvajúca nepredstavitelne dlho, aby mala dosť času niečo nájsť. A musela by sa teda časovo prelínať s našou existenciou.
@ciernysokol píšeš mi z duše, máš pravdu. Využívame len 10% mozgu. Preč je to tak? Určite v ňom máme skryté mnohé odpovede, na ktoré máme nezodpovedané otázky.

Moja skúsenosť je, že čím viac sa človek hrabe v takýchto myšlienkach, tým horšie, tým väčšia depka. Čiže, žijem si, ako najlepšie viem a príliš sa tým nezaťažujem. 🤪