icon

Čo pre vás znamená život?

4. dec 2022

Ahojte.

Mám v hlave jednu hlbšiu otázku už pár dní.

Čo pre vás znamená možnosť žiť na tejto zemi?

Vnímate to v nejakej hlbšej rovine?

Zamýšľate sa nadtým alebo len žijete zo dňa na deň a neriešte čo a prečo?

Strana
z2
ciernysokol
4. dec 2022

@h2 napriklad ze nasu Zem tvori jadro,plast a kora.v zivote tam nikto nebol,ako mozu vediet.najhlbsi vrt 11km.najnovsie info,ze pod zemou sa nachadzaju obrovske oceany,vacsie ako na povrchu.a este daco s fyzikou som citala.no uplny nonsens,nieco si vymyslim a zacnem to ucit na skole deti.

10zabka
4. dec 2022

@ckocka len aby tá civilizácia dovtedy vydržala...

10zabka
4. dec 2022

@h2 však ja ti to neberiem 🙂 Rada by som v to verila aj ja 🙂

ciernysokol
4. dec 2022

@10zabka niekto asi aj trosku menej 🙂))))

ckocka
4. dec 2022

@10zabka No veď to je ten problém (jeden z mnohých), že by musela existovať teraz s nami.

h2
4. dec 2022

@ciernysokol Čiže ty si ako dospelá zistila, že našu Zem netvorí jadro, plášť a kôra? A ako si to zistila? Zaoberala si sa niekedy vôbec touto tematikou, keď tvrdíš, že to nie je pravda? Venuj tomu minútu googlenia, prosím. Zistíš, ako sa k týmto poznatkom vedci dopracovali.

10zabka
4. dec 2022

@ckocka alebo by museli byť na našej úrovni (nie menej, nie viac), inak by sme sa "nepochopili". Presne tak, ako keď sa rozprávajú dvaja ľudia rozdielnej inteligencie (na nikoho nenarážam, aby to bolo pochopené správne).

h2
4. dec 2022

@10zabka Prečo? Keby to boli napríklad mačky, tak ja by som si s nimi veľmi rozumela. 😻

ciernysokol
4. dec 2022

Inak,tema mimozemskych civilizacii zacina byt v poslednej dobe velmi aktualna,zo vsadial na mna vyskakuju nejake spravy,vyjadrenia,dokonca cirkev sa nejak vyjadrovala.pre nic za nic to nebude.predpokladam,ze nejake zjavenie sa coskoro udeje.otazne,ci bude skutocne.a k teme- myslim,ze mimozemske civilizacie existuju,ale v inej forme,ze ich nie sme schopni vidiet.aj ked je ich zrejme vela,dake zhmotnene tam isto budu.

10zabka
4. dec 2022

@h2 myslíš, že na niektorej planét žijú mačky, ktorým by si rozumela? Buď si úplne mimo, alebo zosmiešňuješ... alebo chceš dať tejto téme humorný nádych?

ciernysokol
4. dec 2022

Citala som aj nazor: mimozemskych civilizacii je velke mnozstvo,ale my sme z nich najmenej vyspela.

ckocka
4. dec 2022

@10zabka My sme na úrovni že sa sotva pozeráme cez plot, ak by nás teraz niekto našiel tak musí byť doslova svetelné roky pred nami.

h2
4. dec 2022

@10zabka Bol to len príklad. Niekde môžu žiť mimozemské "zvieratá", ktoré sa ešte nestihli vyvinúť v inteligentné bytosti, porovnateľné s človekom. No a k tým mačkám, jasné že existujú: 😂😂😂

10zabka
4. dec 2022

@ckocka sme sa zhodli 😉

ciernysokol
4. dec 2022

@h2 netvrdim,ze to nie je pravda.moze byt aj nemusi.hnevam sa,ze vedci tvrdia,ze je to pravda.a zrazu po desatrociach pripustili ze su tam obrovske oceany?v ktorej z tych 3 casti,co tam urcili.nasa veda je velmi pochybna,kedze tu mame nedostatocny sposob ziskavania informacii.

10zabka
4. dec 2022

@h2 jéj, Pá a Pí, to bol super seriál... ale o Zemi 😉

h2
4. dec 2022

@10zabka Ja sa každej téme snažím dať humorný nádych. Teda, ak to čo i len trochu ide. 😁

h2
4. dec 2022

@ciernysokol Vždy sa učili najnovšie poznatky. Veda ide dopredu šialeným tempom.

ckocka
4. dec 2022

@ciernysokol Máme sposob získavania informácií ohraničený naším vedomím a stupňom vývoja. Ako inak by to malo byť?

10zabka
4. dec 2022

@h2 bez humoru sa žiť nedá 🙂 A bohužiaľ ani bez práce, kam idem ráno. Lúčim sa, žijem na Zemi 🙂 Ráno čítam a teším sa na všetky odpovede a názory 🙂

ciernysokol
4. dec 2022

@ckocka ved to!ale preto nemozme tvrdit,ze nieco nie je,neexistuje,len preto,ze nam to nase vedomie a stupen vyvoja nedovoluje vidiet.prva je myslienka,akonahle nieco neodsudime,dame zaujimavej idei sancu,dokazeme si obzor trochu rozsirit.

ckocka
4. dec 2022

@ciernysokol Takže máme vytvoriť vedecký grant na každú myšlienku čo Joža napadne v krčme pri piatom pive?

ciernysokol
4. dec 2022

@ckocka a preco musime robit vsetko spolocne?za svoje myslienky,aj vyvoj,sme si predsa zodpovedny kazdy sam.

ckocka
4. dec 2022

@ciernysokol Snažím sa sledovať tvoje úvahy, ale tu sa už nechytám.

h2
4. dec 2022

@10zabka Tiež sa lúčim, dobrú noc. Teda, dobré ráno, keď si to prečítaš až vtedy.

bloger
5. dec 2022

Pre mňa osobne je to úžasný dar. Vidieť všetko to pekné okolo seba. Stretnúť nejakého milého človeka. Napriek ťažkostiam je krásne žiť.

slavoo
5. dec 2022

To ja som tu za trest. Takže niečo tam je.

nelka93
5. dec 2022

@10zabka a prečo myslíš, že život je len na zemi? To je dosť naivné, si myslieť, že len tu je život, keď existuje toľko hviezdnych systémov a planet

mamula20
Odpoveď bola odstránená
10zabka
5. dec 2022

@nelka93 táto otázka mi už v tejto téme položená bola 😉 Myslíš, že ja som naivná a ty máš pravdu? Myslieť si to kľudne môžeš. Každý má právo na vlastný názor 🙂

Strana
z2