Čo robia muži, keď sú sami doma?
Možno zaujímava otázka no zarazilo ma že môj nerobí skoro nič. Som doma tento týždeň keďže našu kanceláriu prerábaju a mala som možnosť vidieť čo "robí" môj mužík. Má poobednú, ráno ledva vstane o ôsmej, hneď si zapne telku. Potom sa pomota chvíľu na dvore potom zase telka pokiaľ nepôjde do práce. Medzitým tuka do mobilu hrá hry a šomre že poobedne sú za trest. Cez nočnú to isté že nočné by mali zrušiť. Ja som bola doteraz v domnení že on keď je sám doma tak aspoň niečo robí ale vôbec nič. Ja som tiež robila na smeny a cez poobednú som ráno navarila upratala aj do záhrady som stihla ísť porobiť. Cez nočnú to som spala do obeda a do večera bolo ešte kopa času porobiť si povinnosti. Teraz máme 2 deti, ja ráno utekám do škôlky školy potom do práce. Po práci zas vyzdvihnúť deti, ísť domov navariť, so starším úlohy spraviť, kuchyňu spratat atď atd. Potom zobrať deti von aby sa vybehali. Večer sprcha deti dať na poriadok, čítať si na dobrú noc a uspať ich. Stále ten istý kolotoc.
Manžel nepomáha skoro nič, zahrá sa s deťmi keď má náladu. Vždy mi povie že on je unavený z práce že potrebuje si oddýchnuť.
A ešte raz ja nie som nikoho otrok, robím len to čo chcem. Chcem mať doma čisto chcem mať navarené obed chcem mať na poriadok deti atď atď. Keby som nechcela tak môžem aj ja sa vykašľať na všetko, no ja som taká není.
Jezisi kriste ved prave tym ze Ti tu otvarame oci , Ta chceme ,,podrzat" aby si sa vschopila a zlepsila ,ulahcila si zivot. Stastna veru niesi, potlapkanie po pleci s tym ze ma x zien tiez takychto lenivcov by Ti pomohlo?
Ja ta urcite nepodrzim, pretoze robis zo seba otroka a takeho cloveka teda lutovat nebudem. Nikto z nas tu nenapisal, ze sme dokonale ale nie sme natolko sproste aby sme zo seba robili doma sluzky, to nie je uloha matky a manzelky. Dopadnes ako moja mamina, ktora cely zivot zo seba robila sluzku a robi ju doteraz, po tych rokoch je z toho frustrovana pretoze vie, ze to uz nezmeni. Raz sa ti moze nieco nepekne stat, kto sa potom postara o deti, o domacnost? Ten neschopny manzel ktoreho mas doma iba do poctu?
OK, tak rob, ako chceš. Chceš mať porýľovanú záhradu - rýľuj, chceš mať pokosené - kos, chceš mať narúbané drevo - rúb drevo... A utešuj sa, že nie si otrok, lebo to robíš, lebo chceš.
A nikto sa tu nad teba nepovyšuje. Práveže ja dokonalá nie som. Keby som bola, zvládnem všetko sama, ako ty. Ale keďže to sama nezvládam, ale sme na to s mužom dvaja, tak ty si z tohoto hľadiska určite dokonalejšia.
Autorka, pán veľkomožný sa ráno potrebuje vyspinkat, ale, že decká vstávajú o 5:30, to ho nesere?
No to by som teda chcela vidieť..
Ja by som nemohla s takým exemplárom fungovať..
Lenivý sebec..
Ty musíš vládať, ale on chudacisko je unavený?
Poradiť ti viem jedine rozhovor. Ale skús komunikovať jasné, vecne, bez emocneho výlevu či obvinovania. Presne vymedziť hranice, po ktoré si ochotná ísť.. ale potom musíš vydržať.
Pracujete obaja, rodičia ste obaja, domácnosť je tiež spoločná.
Má poobednú?
Nebudú deti vstávať o 5:30. Vstanú normálne a on ich zavezie.
Navarí a nechá bordel?
Necháš to tam, kým to nesprace za sebou...
Ach milá autorka, ty už máš svoje vnímanie, čo je v rodine ok, riadne otupene.... Ja viem, že je ťažké vypočuť si pravdu, preto si sa preklopila do obhajoby, ale žiaľ, pravda je taká, že tvoj muž sa ako lenivý sebec javí..
Strčiť dieťa o pol 7 do družiny, lebo tatinko spinká? Smutné, veľmi smutné.. je super, že ranná družina existuje. Ale je naozaj smutné, že tam nosíte deti, ktoré by tam nemuseli byť, keďže majú otca doma.
Dokonca ignoruje všetky detské besiedky... Milujúci otec na besiedke je, vieš prečo? Pretože je hrdý na svoje dieťa, alebo ho chce jednoducho podporiť. Tvojmu je to u riti...
A smutné je aj to, že si sa uspokojila so situáciou, lebo kamošky to majú horšie.. ach jaj.. a tie sa môžu utešiť napr., že také co-ja-viem jemenske ženy to majú eeeste horšie, takže je všetko ok.. tak?
Ono to ale ide aj inak..
Môj, keď je doma, vždy vstane nachysta deťom desiatu. Cez víkend raňajky.
Vari, upratuje, perie, robí okolo domu, učí sa s deťmi, vozí ich. Všetko, čo aj ja, podľa momentálneho stavu a okolností.
Pretože sme rovnocenní partneri.
Vy nie ste. Ty tahas za kratší koniec. Žiaľ.
Ty chceš mať doma poriadok, tak upratujes? Pochop, ze aj normálny chlap chce mať doma poriadok a so ženou si robotu delia. Normálny chlap vie aj navarit, aj povysavat aj ostatné urobiť. Ved obaja chodíte do prace, tak si aj robotu doma podelte. Neporovnávaj sa so zufalymi kamarátkami čo majú doma podobne lenive hovädá, ale snaž sa o zmenu.
Toto ako ten tvoj serie na deti mi pripomenulo americké filmy, kde nikdy ocko nepríde na školskú besiedku, alebo zápas. Lebo robí veľkú kariéru, je v práci a nemá čas. A slovenskí ockovia na deti seru len tak, lebo ich majú u riti.
Prečo to stále obhajuješ, ket tvoj chlap serie na vlastne deti a váľa sa v posteli, kým oni mašírujú do škôlky na svitaní?
No nakoniec ešte aj sprostá som podľa vás. Ale kľudne kydajte koľko len vladzete ja si to neberiem k srdcu.
Čo sa týka termostatu vie aj manžel to prestavit ale netreba to preháňať. Vážne ešte není taká zima. Alebo čo zaplatíte nám nedoplatok za plyn ak budeme kúriť ako besny?
@h2 Drevo nerubem to je chlapska práca, on si porube a ja max poukladám to.
@beronsche Ešte raz napišem snáď už pochopíte že škôlka škola ranná družina je pre deti PRACUJÚCICH rodičov. Keďže chodím ráno na 7 hod do práce tak deti nosím do rannej družiny. Neviem čo sa na tom nedá pochopiť. Kopa ľudí tak funguje nie som prvá ani posledná. Alebo mám ostať doma a vymýšľať neexistujúce choroby a cucat štát nech mi platí príspevky? Alebo nebodaj ty nás budeš živiť? A besiedky a vystúpenia chodia mamičky a občas babky. Napíšem s veľkým pre istotu snáď to už pochopíte všetci MAMIČKY inak to už neviem vysvetliť.
S deťmi po nočnej a keď ma poobednú má chodiť tvoj muž,
A prečo by si mala dať výpoveď? Stačí povedať otcovi, aby zaviedol ráno deti do školy a ty ich vyzdvihneš. Sa ho bojíš alebo prečo ho ochraňuješ? O ostatných prácach nebudem písať, to je na tebe, ale to vodenie deti - základ. Deti kedy majú školu od 8 ? Veď to môžu minimálne hodinu viac spať.
Vidíš rozdiel medzi:
A) rodicia musia do práce, dieťa do družiny
B) otec si doma vyspava, dieťa aj tak musí do družiny
Čiže nikto tu nekritizuje fakt, že chodíš do práce a tak dieťa musí do družiny. Ani ti nik nekaze ostávať doma.
Tu nám len príde absurdné, že dospelý chlap, otec, doma spí, on nevstane, ale vôbec mu nevadí, že deti vstavat musia ..
A neviem, čo to máte za besiedky, ale na tie naše chodia aj otcovia.
Nie si sprostá.
možno si si len vybrala nesprávneho partnera, ktorý nevie/ nechce rovnocenne pristupovať ku starostlivosti o rodinu. Možno ani on za to nemôže, ze má takéto zaužívané vzorce správania. Možno sa iba nevieš vymaniť z role "žena všetko musí stíhať hoci na hubu padá.."
Mozno sa to dá zmeniť. Možno nie.
Ja neviem.
Viem, že ja by som takto žiť nechcela.
Inak, zrejme sme zatali do živého, tak zrazu tak vztahovacne reagujes.
Mrzí ma to, ale nemáš tu mudrovania.. máš tu len iný pohľad od žien, ktoré žijú inak..
Autorka, ja neviem ci mi viac zvysuje tlak tvoja situacia ako si to nevies doma zariadit, aby ti chlap viac pomahal a nehral sa na neschopne vecne unavene chuda, alebo to, ako sa stupidne obhajujes, ked to uz musim tak povedat. Ja mam pocit, ze zijes niekde v minulom storoci, sudim podla tvojich nazorov. Sama pises, ze ranna druzina je pre pracujucich rodicov, co si aj zdoraznila, lenze tvoj manzel je v case, ked deti idu do skoly doma a sladko spinka, tak ma moznost ich odviest do skoly neskor. Ranna druzina je pre rodicov, ktori obaja musia rano do prace, cize deti zavezu do druziny a idu pracovat, proste nemaju moznost ich tam odviest neskor.
A taku hlupost, ze besiedky su pre mamicky a babky, som este teda fakt nepocula, preboha zena, ty kde zijes?? My sme sa s muzom na besiedky teda nachodili, ked boli deti mensie, VZDY sme isli spolu a boli tam vatsinou obidvaja rodicia deti (kto mohol si to aj v praci zariadil, kedze to bolo vatsinou tak 1-2x do roka, hlavne besiedky pred vianocami, tie byvaju velmi pekne), cize otcov tam bolo fakt ze dost, tak neviem, kde chodis na tieto nazory. Inak si strasne vztahovacna, ked ti tu chcu zeny fakt ze poradit a ty namiesto toho, aby si si vzala nejaku radu k srdcu, tak utocis. Ved pozri, kolko zien ti tu uz komentovalo tvoj prispevok a ani jedna z nich to nema doma take ako ty, cize vidis, nie je to normalne!!!
Bože ty co splietas? Preco by si mala dávať výpoveď, ved chod do prace normálne. Ty už nerozumieš slovensky, že všetky dni kedy tvoj muž doma chrápe, lebo ide na poobednú by tvoje deti nemuseli tak zavčasu vstávať??? Mohli by chodiť na ôsmu. Čo na tom nechápeš?
Keď začnú chodiť do školy, tak ani potom sa nespamätas? Budeš ich budiť 5.30 aby si ich tam ty stihla dať a po škole ešte budú robiť úlohy? Pekne dlhé šichty budú ťahať, lebo ten tvoj musí ráno chrapat.
U nás normálne na akcie pre deti chodia RODIČIA, lebo deti nemajú len matky. Kto nie je aktuálne v práci, ten príde. To len ty bývaš v nejakej čarokrásnej lokalite, kde všetko riešia ženy, chlapi nevedia, kde je skolka, lekár, vysávač, hlavne poznajú posteľ a ovládač od tv. Pýtala si sa, čo chlapi robia doma, odpovede poznáš. Máš doma lenivého debila. Akože, pýtať sa ženy, kedy pôjde umyť riad, popri všetkej robote, to urobí len úplný chuj. Tak takého obskakujes
@mamutka ale veď oni už sú školáci, 6r a 8r. Preto som jej písala, že chudáci od 5:30 hore do 15 v škole, plus úlohy.
Inak neda mi to, ale viackrat som si vsimla, ze tvoje nazory su take zastarale ako od babky a pri tom pises, ze mas len nieco cez 40 🙂 Napr. toto: "Presne tak žena si vždy nájde niečo čo treba spraviť" Preboha a preco? Ked pridem unavena z roboty a nechce sa mi nic upratovat, tak neupratujem, preco by som si za kazdu cenu mala hladat nejaku robotu, len aby som nieco robila. Proste vylozim nohy a uzivam si zasluzeny oddych po praci, aj ty mas pravo oddychovat, nielen tvoj muz. Preto si myslim, ze aj tvoj nazor, ze o domacnost a deti sa ma starat vylucne zena mas prenesene z detstva, ze toto je proste ten standard, ktory sa ma dodrziavat a pritom nie je.
Co by sa stalo, keby jedneho dna prides z prace domov, nalejes si pohar vina, vylozis nohy a proste neurobis uz nic, nech si zvysok rodiny nejako poradi 🙂
Keď som bola pred 30timi rokmi na materskej s dieťaťom, ktoré malo otočený spánkový rytmus, keď mi tiekli nervy, muž v noci vstal k nemu. A ráno cestou do práce zobral staršieho do škôlky, a zo škôlky ho aj vyberal.
Inak, s týmto mužom som sa rozviedla🤭
@daniela1911 raz mala potom asi preklep, že ich vodí do škôlky, tak toho som sa držala. No chúdence deti. Tak ale deti sa v niektorých rodinách musia naučiť, že otecko je najvác, jeho treba nechať vybuvat.
Ja mám muža, ktorý sa aj narobí, aj doma porobi, aj deti sú preňho priorita, pre ne všetko. Hentaké lenivé hebedo mať doma, čo serie na pohodu a pocity všetkých okolo, to na čo je žene? Nepochopím
Fíha, čiže rúbanie dreva je mužská práca? A rýľovanie, kosenie, ranné chystanie detí a ich odvádzanie do škôlky a školy, ich vyzdvihovanie odtiaľ, nakupovanie, varenie, upratovanie kuchyne po varení, upratovanie domácnosti celkovo, pranie a všetko s tým súvisiace, učenie sa s deťmi, hranie sa s nimi, branie ich von, ich večerná hygiena, čítanie na dobrú noc, uspávanie... sú zase ženské práce? Hmmmm, trošku nepomer, povedala by som. 🤔
K tej rannej družine pre deti pracujúcich rodičov už nemám silu sa ani vyjadriť, to je zjavne úplne mimo tvojho chápania, že ak niekto doma spí, tak to nie je to isté, ako keby bol v práci.

@daniela1911 V škole a škôlke majú obedy a čo mám robiť dať si výpoveď a ostať doma aby som mohla deti nosiť na ôsmu? To nemôžem ostať bez peňazí.
@0kristina0 Čakala som že ma podrzite že nie som sama a nie že povysujete sa niektoré na mne len aby ste mali vyššie ego aké ste dokonalé.
@h2 Mudrlantka čo poucuje druhú ženu čo má robiť alebo dáva ju dole vyvrasuje sa nad ňou.
@luccija Presne tak žena si vždy nájde niečo čo treba spraviť.