Čo robia muži, keď sú sami doma?
Možno zaujímava otázka no zarazilo ma že môj nerobí skoro nič. Som doma tento týždeň keďže našu kanceláriu prerábaju a mala som možnosť vidieť čo "robí" môj mužík. Má poobednú, ráno ledva vstane o ôsmej, hneď si zapne telku. Potom sa pomota chvíľu na dvore potom zase telka pokiaľ nepôjde do práce. Medzitým tuka do mobilu hrá hry a šomre že poobedne sú za trest. Cez nočnú to isté že nočné by mali zrušiť. Ja som bola doteraz v domnení že on keď je sám doma tak aspoň niečo robí ale vôbec nič. Ja som tiež robila na smeny a cez poobednú som ráno navarila upratala aj do záhrady som stihla ísť porobiť. Cez nočnú to som spala do obeda a do večera bolo ešte kopa času porobiť si povinnosti. Teraz máme 2 deti, ja ráno utekám do škôlky školy potom do práce. Po práci zas vyzdvihnúť deti, ísť domov navariť, so starším úlohy spraviť, kuchyňu spratat atď atd. Potom zobrať deti von aby sa vybehali. Večer sprcha deti dať na poriadok, čítať si na dobrú noc a uspať ich. Stále ten istý kolotoc.
Manžel nepomáha skoro nič, zahrá sa s deťmi keď má náladu. Vždy mi povie že on je unavený z práce že potrebuje si oddýchnuť.
No máš jednoducho doma lemru,ktorá sa vyhovára na ťažkú robotu.
tak vlastne je vsetko v poriadku...myslim, ze to ako zijete je vasa spolocna volba. pre mna takto fungovat, tak uz som rozvedena, nezniesla by som takeho lenivca, co ani nepozna ucitelky a detskeho lekara. porovnavat sa s kamoskami, ktore to maju este horsie - to nie je uplne cesta. vdaka takymto diskusiam si vzdy uvedomim akeho skveleho muza mam
@tana85
pravda
aj ked ma vie vytocit do vyvrtky niekedy a sa mi zda ze “nic” nerobi
tak oproti tu niektorym panom klobuk dolu
Porobi okolo domu co treba, alevo je v dielni a ked nestijam tak nachysta veceru
"Dal mi vedieť že nemá s čím jesť že kedy budem riad umývať."
No to si snáď robíš srandu!🤦♀️🤦♀️
Keby nemas tohto bula s lavymi rukami ,tak mas doma podla mna aj ovela menej roboty . Kedze nic neuprace,tak jedine zaspini a spravi bordel
Inak ako sa tu písalo, bežne vodia deti do škôlky otcovia. Niekedy som ráno mala pocit, že vyzerám ako osamelá matka alebo vdova, ked chodím ja. Sami chlapi. Ty neviem kde žiješ, ale normálne to nie je
Čudujem sa, že vám poniektorým (lebo autorka nie je jediná) nie je vôbec trápne tu písať akých neschopákov máte doma 🙈
Nesťažujem sa len ma zarazilo keď sme teraz prvýkrát takto spolu doma a vidím že on skoro nič nerobí celý deň. Doteraz som si myslela že normálne robí buď vnútri niečo alebo vonku okolo domu. Veď aj ja keď som doma robím upratujem navarim a tak a neni to po mne všetko vidno čo som robila. Veď aj na toto je MK napísať výlev a poradiť sa či sa mýlim?
Odpíšem vám takto všetkým naraz čo ste mi dali otázky. Manžel má 44 ja 42 rokov, deti sme mali dosť neskoro majú 6 a 8 rokov. Bývať v dome sme chceli oboja v byte by sme sa udusili medzi štyrmi stenami. Niektoré ste mali námietky na ranné vstávanie. Do škôlky a školy že vodim skoro ráno deti veď na toto vymysleli rannú družinu pre pracujúcich rodičov. Ja pracujem ráno od 7 hod kvôli deťom aby som ich ráno stihla zaviesť do škôlky a školy. Končím o 15 hod a hneď idem pre deti vyzdvihnúť ich. Takto funguje xy pracujúcich rodičov. Nie som prvá ani posledná. To že viem akých mužov majú kamarátky myslím si že je tiež normálne veď sa bavíme o všetkom keď sa stretneme a vymieňame si dojmy a zážitky. Ešte čo tak bolo 21 stupňov teraz vnútri je akurát veď je ešte len november, tento rok je teplá jeseň vonku máme 10 stupňov a slnko svieti. Bola som prejsť sa so psom a mala som len krátke tričko, keď človek sa hýbe tak je teplo. 22,5 kurime v decembri v januári
Az teraz citam to s tym riadom ze nemal vydlicku a kedy ho umyjes...
Moj by sa to neodvazil ani spytat co by ho hanba fackovala.
A to fakt nemam dokonaleho muza, no toto je zaklad co aj deti vedia spravit
Chlapík to v živote vyhral prečo by niečo menil? Stačí keď sa párkrát posťažuje a žienka poslušne naklusá. Neverím čo čítam. Ty si úplne hlúpa a ešte si to aj obhajuješ. No tak makaj ďalej nám to môže byť jedno.
Ja ti nakladať nebudem, len ma prekvapuje, ze ty si pred deťmi nevidela, že v domácnosti manžel ani pierko nezdvihne. Keby sa mna opýtal s tou vidličkou, tak mu ju asi zapichnem do čela. Môj muž keď je doma povysáva, umyje zem, požehli prádlo, pustí pračku, pustí umývačku a aj ju vyloži. Odnášal dieťa do škôlky to znamená, že ho nakŕmil, obliekol. Do školy takisto, poobede išiel preňho. To čo máš doma je lenivý príživník. Veď mu daj žehličku do ruky, nech žehlí, može pritom aj sedieť, keď je hnily.
Zbytočne ženám vysvetlujes na čo slúži ranná družina. Len si protirečíš. Tvoj muž totiž veľa z tých rán netravi v práci, ale v posteli, takže by mohol deti vodiť pekne na 8.. Ale ty oddries s stihnes všetko sama, tak prečo by sa unúval.
No tak si dostala odpoveď, že podľa väčšiny, vlastne všetkých žien, čo ti písali, to, že nič nerobí (dlhodobo), normálne nie je 🙂 Akože aj my s mužom robíme na smeny, keď som doobeda doma, deti sú v škole, navarené je z predchádzajúceho dňa, tak okrem umytia riadov nespravím niekedy ale že nič, predpokladám, že môj muž to má tak isto. Bývame v paneláku. Ale bežne varí a upratuje aj on, vodí deti do školy a zo školy, na krúžky, k lekárovi.. A ak by som chodila do práce na siedmu a on by bol ráno doma a šiel do práce až poobede, neexistuje, aby ich nechal vstávať o hodinu skôr, aby som ich JA mohla zaniesť na pol siedmu do školy. By mu to proste nedalo. A ak by bol potom unavený, tak by si zdriemol, keď by sa zo školy vrátil. Ale ak si spokojná s tým, že ten tvoj si ani len vidličku neumyje, keď sa nemá s čím najesť, tak nerieš. Je to ok.
Tak čo vlastne chceš, keď si spokojná? Tak rob ďalej, ako otrok a padni od únavy aj na hubu. Chcela si názory a keď ti ich napíšeme, tak sa ti nepáči. Faktom je, že tvoj muž je lenivá sebecká využívačná lemra, obhajuj si ho, koľko chceš.
S tou rannou družinou si zabila! Pre pracujúcich rodičov? Tak keď bude tvoj muž o tom čase v práci, tak tam tie deti zaveď. Ale nie, keď on spí do 8, lebo mal, chudáčik, deň predtým poobednú (pričom v ten deň doobeda ležal na gauči a vzdychal, aké to má ťažké, lebo popoludní musí do práce).
Ešte by som bola zvedavá, koľko z tých žien, ktoré vodia deti ráno do školy a škôlky a poobede ich aj vyberajú a doma zbierajú špinavé prádlo po mužoch, chodí do práce. Lebo niečo iné je, keď muž chodí do práce a žena sa stará o deti a domácnosť, iné povinnosti nemá a niečo iné, keď chodia do práce obaja, ako u vás, ale napriek tomu má domácnosť a deti na starosti len jeden z nich (konkrétne ty).
Mne to príde také smutne, že toto ženy považujú za bežnú vec. Ešte sa o tom kamarátky rozprávajú, ktorá ma akú hnidu doma a myslia si potom, že to je všade tak. Skôr sa mi zdá, že na Slovensku je stále veľa žien, ktoré nemajú iný cieľ v živote, len sa proste vydať. Len neostat na ocot, to by bola hanba. Nic netreba dosiahnuť, ani vzdelanie, kariéru, cestovanie, len pre boha nájsť chlapa čo si ju zoberie a urobí jej deti. Nech je to akýkoľvek buran, ved to je údel ženy, robiť ako zviera. Akoze domácnosť, kde nie je jediná lyžička čistá a dotyčný sa spýta ženy, ktorá miesto neho vonku ryluje, že kedy umyje riady, to je domácnosť chorá, zvrátená, toto nikto normálny so sebou robiť nenechá!
Uf, ved ty si vlastne sama a staras sa o 3 deti a dom. Ako naco mas potom manzela? bud ho zapriahni nech cosi robi alebo sa ho zbav lebo takto znicis samu seba a kto sa potom bude starat o teba? tvoje male deti? neverim zeby to bol tvoj muz.
Alebo sa spytaj svokry co sa stalo ze svokor sa teraz stara. a aplikuj to, zbytocne necakaj.
Pokial je tvojmu muzovi zima, daj mu teple merino ponozky, vlnene spodky a poriadny merino sveter na predcasne vianoce. Mne je tiez zima, bud obleciem warmkeeperovu mikinu alebo vlneny sveter, vecer idem do postele vo vlnenych ponozkach. vlna je vlna v tej je fajne teplucko.
Toto su od neho ake trapne vyhovorky, ja uplne chapem ze si silna zena. ALE si zena, nezvladnes makat v takom tempe roky, ono sa ti to potom vrati a nebude to pekne.
Ano moj muz tiez nerobi doma vsetko ale vecer ide po dieta do skoly lebo konci skor, vecer vari veceru on, lebo ja som uz vecer vypatlana z roboty a uloh zo skoly, poumyva riady, a ide sa rozvalit. pranie neriesi, upratujeme spolu nech aj dieta vidi, ze viacerym nam to ide super rychlo a neexistuju ziadne muzske ci zenske prace
@janci27 ale ved ho tak naucila. Pise, ze zo zaciatku pomahal a potom uz stihala vsetko sama. Tak on prestal. Este mu aj nakraja veci pred tym ako on ide varit. Ved si z neho sama urobila dalsie dieta 😂
Zima mu je preto, lebo sa nehýbe. Ale 21 st. je aj pre mňa málo.
Dal mi vedieť že nemá s čím jesť že kedy budem riad umývať.....
Si robíš srandu, by som si lyžicu umyla len sebe a deťom. A aj všetko ostatné...ale na vine si ty, lebo on vie, že ty to všetko urobíš
Nečítam už ďalej, ale tak čakaj, že sa možno na starobu zmení ako svokor a ty budeš oddychovať.
Keď sa ti páči robiť otroka je tvoja voľba.Taku nehrali, aby som mala muža doma a ja budem rylovat ty si nevážis samu seba.Dufam, že máš dievča a dávaš jej taký vzor, že takto to má fungovať v domácnosti.Chlap si pospi, má voľný čas oddychuje pozerá tv s ty s vyplazeným jazykom.Raz za ťa to zdravotne dobehne.Este ho obhajujes, že tak žijú ostatní.Neziju....tvoj muž, ak by vedel, že ráno musí odniesť deti tak po poobednej by nebol na mobile, TV, ale išiel by spať, lebo, vie, že ráno musí odniesť deti.A dospelému musí stačiť raz za čas 7-7,5 h spánku, keby zaspal o 23:30 a vstával 6:30 sama vidíš, že sa poflkuje aj preto si založila príspevok a zrazu ti to nevadí a všetci tak žijú😏tak všetko je v najlepšom poriadku
a co robi moj muz ked je sam doma? on doma nikdy nie je sam-nema tam co poriadne robit, takze vzdy ked sa da tak ide do svojej dielne. po robote vyzdvihne dieta zo skoly, a ide robit fusky do dielne, a ak nemusi tak ideme domov a vari veceru. A az ked doumyva riady po vecery, tak sa rozvali a smyka palcom po mobile alebo si spolu pustime film. A to vstava kazde rano o 4:30, nasledne mu hodinu trva cesta do prace.
Vidím že zbytočne niečo písať keď len samé mudrlantky sú tu. Česť výnimkám.
A čo teda od nás čakáš? Chceli sme ti odľahčiť aspoň s deťmi… že je rodič a môže sa s tebou striedať. Že aj iné deti chodia tak skoro, tak je to OK? Si predstavím prváčika, čo vstal 5:30 a má vydržať v škole do 15:00 a ešte ani poriadne neobedoval. A teraz prísť domov a učiť sa… ale keď to tebe príde ok, zatiaľ čo všetci máte povinnosti len tvoj chlap spí do 8:00, tak OK.
Vychovala si si zo svojho muza totalneho neschopaka.
Autorka cakala ze sem vsetky napiseme akych neschopnych muzov doma mame a budeme sa predbiehat v tom ktory je vascsi debil. Ale necakala, ze realita je taka, ze uz doba otroctva zien v domacnosti je uz davno za nami a muz a zena su rovnocenni partneri aj co sa tyka povinnosti v domacnosti a staranie sa o deti.
Čo si predstavuješ pod pojmom "mudrlantka"? Ak ženu, čo si váži samu seba a nenechá zo seba robiť domáceho otroka, tak potom áno, hlásim sa. 😎
A ty nepíšeš prvý x.Co si čakala, že ti napíšeme chudák má toho veľa nechaj ho oddychovať?Ty toho nemáš veľa ešte aj varíš do práce, deti atď...
Skús napísať prečo si rylovala?on má málo voľna? pracuje na smeny našla si ho doma oddychovať mohol rylovat .To nie je mudrovanie, ale keď píšeš, že robí okolo domu neviem čo?snáď iba drevo narubat, tak mohol rylovat.Samozrejme, že muž nevidí, že treba poliat kvety, vytiahnuť zimné veci žena si vždy nájde čo treba spraviť, ale ja nechcem a nebudem robiť všetko sama.Moj muž nevarí, ale ide do obchodu, povysava, raz za čas umyje dlážku, kúpeľňu umýva on a dcera

Tých 21C vnútri napevno, lebo ty si myslíš že to stačí nie je dobré.
Ja keď mám 21C cez deň, nič sa mi nechce ďalší deň. Som zmrznutá. Normálne vykurte na 22,5C a uvidíš že ho to preberie.
Ak nie, tak už neviem čo. Ale mne by pri 21C cez deň dlhodobo bolo zima a nechcelo by sa mi ozaj vonku nič robiť.