Čo robia muži, keď sú sami doma?
Možno zaujímava otázka no zarazilo ma že môj nerobí skoro nič. Som doma tento týždeň keďže našu kanceláriu prerábaju a mala som možnosť vidieť čo "robí" môj mužík. Má poobednú, ráno ledva vstane o ôsmej, hneď si zapne telku. Potom sa pomota chvíľu na dvore potom zase telka pokiaľ nepôjde do práce. Medzitým tuka do mobilu hrá hry a šomre že poobedne sú za trest. Cez nočnú to isté že nočné by mali zrušiť. Ja som bola doteraz v domnení že on keď je sám doma tak aspoň niečo robí ale vôbec nič. Ja som tiež robila na smeny a cez poobednú som ráno navarila upratala aj do záhrady som stihla ísť porobiť. Cez nočnú to som spala do obeda a do večera bolo ešte kopa času porobiť si povinnosti. Teraz máme 2 deti, ja ráno utekám do škôlky školy potom do práce. Po práci zas vyzdvihnúť deti, ísť domov navariť, so starším úlohy spraviť, kuchyňu spratat atď atd. Potom zobrať deti von aby sa vybehali. Večer sprcha deti dať na poriadok, čítať si na dobrú noc a uspať ich. Stále ten istý kolotoc.
Manžel nepomáha skoro nič, zahrá sa s deťmi keď má náladu. Vždy mi povie že on je unavený z práce že potrebuje si oddýchnuť.
Autorka - "Deti ho vnímajú normálne veď sa s nimi zahrá keď má čas a chuť."
Pozor LEN keď ma pán velkomozny čas a chuť.. doraz davam na chuť,lebo že nemá čas, to je ešte pochopitelne.
Keď chut nemá, tak čo, vypne ich ako hračku?
A vieš, čo je na tom najsmutnejšie? Tebe to ani nepríde divné...
Autorka nerozumiem ako sa toto čo píšeš dá?? píšeš, myslela si si, že robí ako ty. Čiže je riad, na ktorý sa vykašle ale ty si si myslela, že ho umyl? je plný odpadkový kôš ale ty si si myslela, že ho vyniesol? vysvetli mi to prosím ťa? veď hádam AK by niečo robil, je za tým výsledok nie? či ono sa dá niečo urobiť tak, že si to nevšimneš? zvlášť ak sa jedná o prácu v domácnosti? ožehliť, oprať, umyť, poskladať, uvariť ...
To mi je jasne.. veď predsa všetko robíš ty, keďže on nemá chuť..
Tak či onak, on je otec, to nie je nič také, že raz na to máš a raz nemáš chuť..
Jaaj žena, ale hlavne, že ty si spokojná... 🤦🏼♀️
Tak teda okrem toho že tvoj muž chodí do prace, čo ešte robí?
A ked nemáš čas ani chuť na vaše deti ani ty,ani muž,čo vtedy robíte s nimi?🤨
Autorka pýtala som sa na sex,kedy máš vôbec čas na svoje radosti
Mám pocit, že si vymýšlaš. Ako sa dá niečo upratať tak, že si nevšimneš, že to je upratané? Veď ak sú rozhádzané hračky, tak vidíš, že ich neupratal. Taktiež ak je bordel vonku, tiež vidíš či sa toho chytil alebo nie. Čiže skôr je to o tom, že nič nerobil a tebe to bolo jedno. Začalo ti to vadiť až keď si videla, že celé doobedie leží a pozerá tv.
@sashabb Sú činnosti ktoré nevidis po sebe či sú spravené ako povysávať a utrieť prach pavučiny pozametať a nájdu sa ešte podobné. Tiež vonku čo všetko robíme nevidieť ako pozbierať listy pohrabat dvor a podobné. Áno vadí mi že celé doobedie leží a pozerá tv.
@teki1 Ja mám na deti stále čas aj chuť pre mňa deti sú priorita veď som ich mama.
@minenkak Sex máme málokedy.
Ty môj Boh ty žiješ v riadnom svojim svete,život je hlavne i radosti a až potom o robote a manželstvo tak isto
Ja vidím keď sa u nás povysava či utrie prach. Dokonca aj v záhrade vidno že je pohrabane lístie.
By som musela mat vypichnute obe oci aby son nevidela ci je povysavane a napr. Aj umyty riad 😀
Autorka, podľa teba a muž a žena,doma a v živote, rovnaké práva a povinnosti
Skvelé.Len pre tvojho muža sú deti všetko len nie priorita,lebo keď sa mu nechce,tak sa mu nechce,nevadí,ty všetko s lááááskou urobíš.Ešte nepadáš na hubu,ešte si málo nasratá,ešte len konštatuješ,že niečo sa ti na tom skvelom systéme nepozdáva?Aspoň prvý krôčik si spravila.Je ti jasné že samo sa to nespraví,chlapík spokojný,len ty už veľmi nie.Ešte ťa čaká dlhá cesta,ale pokiaľ ty niečo nezmeníš na svojom „ja sama všetko zvládam" správaní,on to určite meniť nebude.Sama seba sa spýtaj,si ok,dokedy?
Keby aspon taký oddychnutý od sveta ti aspoň báječne plnil manželsku jedinu povinnosť voči tebe,tak si povieš fajn,aspon niečo z neho,ale takto?
prečo ste to vlastne spolu s mužom,veď vy nemáte manželský život,teda ani život
Tak naco zakladas temu ked ty si uplne spokojna ako to je? Na vsetko mas odpoved. Ty budes jedna z tych zien "nechaj tak ja to spravim, pretoze to viem najlespie a ty to nespravis dobre". Preco by tvoj muz nezvladol ist rano s detmi do skoly? Ved ty im nachystaj oblecenie, desiatu a muz ich iba zoberie, presne tak ako to robis s varenim. To nie je ziadna veda. Zacinam mat pocit, ze neschopaka robis z neho ty.
My to mame s muzem naopak. On jen ranni, ja 3 smeny. Ale mame to rozdelene. Kdyz mame ranni oba, vede do skol on, vyzvedavam ja, kdyz mam odpo tak vedu ja, vyzvedava on, kdyz nocni tak ja rano vedu ale deti uz sou nachystane. Ulohy delame na pul, prace doma vetsinou ja
Ozaj si z nás robíš dobrý deň? 😀 že nevidno keď sa utrie prach? nevidno keď sa povysáva či pohrabe lístie? a to si slepá, či ako tomu máme chápať?
Autorka, ohľadom detí, on je ich biologický otec?
Autorka - toto sa mi páči: " Ja mám na deti stále čas aj chuť pre mňa deti sú priorita veď som ich mama."
A tvoj muž je čo? Nie je náhodou otec?
Aha nie, on je ten pán na gauči, ktorý má občas (predpokladám, že nie príliš často) čas a chuť sa pohrať.
Ten pán, kvôli ktorému nesmú byť deti ráno hlučné, lebo on si potrebuje pospať..
Vieš, čo je ešte blbé? Aký pokryveny príklad I'm dávate do života.... Lebo vaše deti nevidia, ako funguje pár vo vyrovnanom vzťahu..
Naozaj ti to nevadí?
Teraz nie to, že tá tvoja hnida celý deň presedi pri tv.
Myslím to, že sa nesprava ako plnohodnotný otec.
Toto ma zaujíma, čo ťa kvôli deťom nemrzí.
Je dôležité či tento vzťah vyhovuje vám dvom a ako ovplyvňuje deti. Nikto ti nikdy nedá všetko po čom túžiš a s nikým nebudeš na 100 % spokojná, to nie je reálne. Pokiaľ to že nie je aktívny vyvážia iné jeho kvality je to v poriadku.
Ono je to ešte skoro, decká máš malé, ale je dôležité pracovať na vzťahu s partnerom. Deti raz vyrastú, odídu a zostanete dvaja, je dôležité aby potom neostalo prázdno a aby ste to vy dvaja ustáli.
Každopádne, rozumiem tomu, že si sa potrebovala posťažovať, to je zdravé. Každá to občas potrebujeme, neverím že tu má niektorá tak ideálny život že nie. Aj ja sa sem tam posťažujem na môjho chlapa a sú chvíle keď ma privedie takmer k nepríčetnosti, ale napriek tomu to za to stojí, veď nie je dokonalý a nečíta mi myšlienky. Sú každodenné maličkosti v ktorých cítim z jeho strany lásku a viem že je ochotný pre mňa spraviť veľa. Ak to máš podobne, cítiš z jeho strany oporu, vieš že sa môžeš naňho spoľahnúť a preváži to jeho zlé vlastnosti, je jedno aký na to majú názor iní.
Pre všetkých:
Každá, ktorá tu píšeme žijeme v inom zázemí, v inej časti Slovenska, je normálne že sa názory líšia. Niečo iné je zaužívané napríklad na východe, niečo iné v Bratislave - iný životný štýl, iná výchova, priority ...
Bolo by fajn keby sme akceptovali názory a subjektívne pocity iných 🙂

Choď sama. Skus to zvládnuť.