icon

Čo robiť, ak má sestra nejasné zdravotné problémy?

7. nov 2024

Ahojte moja sestra ma už dosť dlho to ze napríklad mama zapne plyn my to teplo veľmi necítime ona hneď začne ze veľmi je horúco strašne sa sňou točí jej reč je kus iná myslím tým ze ak rozprava tak jej rozprávanie je iné,veľmi ťažko sa jej dýcha,hovory ze ju boli hrud,stojí a vidíme ako snou len ide do zadu s očami robí zvláštne ako keby odpadavala a hej chodí tak ide snou ako keby do strany co to prosím môže byť bola na vyšetrení aj zo srdcom všetko je v poriadku chodí k lekárovi a nič nenašli vraj je všetko ok

zmrzlinka8
7. nov 2024

čo najskôr smer neurológ resp. aj na pohotovosť to vidím, môže mať napr. prasknutú cievku v mozgu, nechcem strašiť

autor
7. nov 2024

@zmrzlinka8 ona to už má dosť dlho tie stavy bola u lekára vraj ma všetko v poriadku
Môže to byť ako panicky atak? Alebo už fakt neviem ale nedrží ju to dlho možno 5 minut

alickapusinka
7. nov 2024

treba ísť an neurologiu čím skôr.Môže to byť aj epileptický záchvat.Tých je strašne veľa od zadivania maleho na pár sekund až po veľke v bezvedomí.Treba si ju všimať či reaguje ak sa toto stane opýtať sa či si pamäta ak nie tak môže to byť druh epilepsie.

autor
7. nov 2024

@alickapusinka pamätá si všetko aj známi rozprava sedi pije vodu berie žuvačku uz nevieme co si otom myslieť mama vraví ze ci to niesu náhodou panicke ataky
No nevieme sestra ma 25 rokov je to dospelá žena od začiatku si myslela ze ma asi niečo so srdcom bola 2krat na echo atď. Všetko je ok

earlgrey
7. nov 2024

Na neurológii bola? stále spomínaš srdce...ale na otázku ohľasom neurológa neodpovedáš...

autor
7. nov 2024

@earlgrey
@earlgrey sorry áno bola všetko je v poriadku

autor
7. nov 2024

@earlgrey a stále to začne tím že cíti pri zapnutí plynu ze jej je horúco a ze nemôže dýchať

dota6
7. nov 2024

Aj v lete to má? Ma to akože z tepla? Teplo u nej spúšťa tie pocity? Lebo píšeš, že keď zakúrite plynom, tak pride ten záchvat?

autor
7. nov 2024

@dota6 áno ma to pri teplé hneď keď sa zapne a je v dome už teplo tak ten zachvat príde hneď ide ku dverám atď. Po niekoľkých minútach je ok

dota6
7. nov 2024

A má to aj v lete? Teraz keď boli tie rekordné horúčavy to ako zvládala?

autor
7. nov 2024

@dota6 zvládla ako tak ale horšie to ma cez zimu je to už druhý rok co takto cez zimu trpí dnes bola dosť zima tak mama zapla cez deň a chytilo ju a teraz pred hodinou zase
Radšej sedíme v zime dávame si teplejšie veci ako pozerať nanu jak jej je zle

jasminet
7. nov 2024

A to plynove kurenie mate ako dlho? Neunika vam plyn? Teda neviem, nevyznam sa v kureniach...

unicornlady
7. nov 2024

Mne býva zle z tepla, ale ja to mám zo štítnej žľazy. Srdce jej nebije rýchlejšie, nezadýchava sa, rýchlejší tep...?

teo1711
7. nov 2024

Skúste endokrinologa. Ochorenia štítnej žľazy môžu robiť tiež takéto problémy. Autoimunitné ochorenia štítnej žľazy,...

autor
7. nov 2024

@jasminet nie všetko je v poriadku ma to už druhý rok cez zimu myslím tie záchvaty

autor
7. nov 2024

@unicornlady tep jej ide práveže dole a áno ma štítnu žľazu berie aj lieky už niekoľko rokov

autor
7. nov 2024

@teo1711 ma štítnu žľazu už niekoľko rokov berie lieky

unicornlady
7. nov 2024

Užíva Euthyrox/L-Thyroxín .. pri hypofunkcii?
Alebo Propycil/Tyrozol ... pri hyperfunkcii?

tinkavvv
7. nov 2024

Ale o kolko stupnoch sa bavime? Kolko byva dnu ked jej zacne byt zle?

stanulienkat
7. nov 2024

A nemá nejakú fóbiu?? Nemôže to byť psychicke?
Od srdca to nevyzerá a prasknutá cievka v mozgu to určite nebude. Ak nemá iné neurologické priznaky, nemyslím si ani že to bude neurologického typu. Je to zvláštne, že to robí vždy len pri plyne. Fobia, psychika?

alickapusinka
7. nov 2024

môže to byť aj nejaka skryta choroba srdca u mojej maminy sa prišlo na to až neskoro dovtedy mala všetky vysledky negatívne a zomrela na ťažky infark a chybu neodhalili.

autor
7. nov 2024

@tinkavvv u mami je dosť zima je to zimný dom😀 napríklad je v dome 19.5C zapne vytiahne na 20.5 a hneď jej je veľmi zle a už nechapeme co sa snou vlastne deje a príde to q hneď do 5 minut je ok

autor
7. nov 2024

@alickapusinka ooo tak to mi je luto😔 no nevieme

autor
7. nov 2024

@stanulienkat aj ja si myslím ze je to psychika liečim sa na panicke ataky a väčšinou takto sa cítim pri ataku no neviem vraveli sme jej to asi ma niečo zo psychikou ale vraci ze nie od začiatku si myslela ze srdce teraz vie ze srdce je v poriadku tak vraví ze asi pľúca ja si myslím ze 100% psychika

stanulienkat
8. nov 2024

@alickapusinka infarkt sa nemusi dostat pri "skrytej" chorobe srdca. Tam hra rolu vela faktorov. Vysoky tlak, vysoky cholesterol...atd.

tinkavvv
8. nov 2024

Tak to bude asi psychika. Skuste jej niekedy povedat, ze ste zapli kurenie (realne ho nezapnite) a uvidite reakciu

autor
8. nov 2024

@tinkavvv tak to je výborný nápad zajtra to skúsim