icon

Čo robiť, ak mám podozrenie na neveru?

4. jan 2024

Ahojte, prosim Vás, kto ste si tým prešli. Máme už dlhšie manželské problémy, hádky, odcudzenie cca 2 roky. Manželia sme 4,5 roka a dokopy 9r. I keď sa stále snažíme kvôli deťom 4r a 1,5r resp som viacmenej ja bola ta čo sa snažila poslednu dobu udobriť a nejako to ustať. On tvrdí že sa tiež snaží a verí v krajšie začiatky ale teda nič tomu nenasvedčuje okrem toho že ostava. Skloňovali sme už aj slovo rozvod zväčša pri hádkach. Naše hádky sú zväčša kvôli jeho rodine, sú tam dosť naštrbené vzťahy a on to zle znáša. To sa ešte dalo riešiť avšak nasla som mu komunikáciu s kolegom, kde si posielali ľahké ženy zo stránky amatérky a dohadovali sa, že po vianočnom večierku pôjdu. Deň predtým sme sa pohádali, ja som mala zdravotne problémy a napriek tomu na večierok išiel. Nasla som mu, že v ten deň mu kolega poslal jednu babu z tej stránky a on kazal nech ju objedná. Vraj mu kázala volat o desiatej. Muž sa pýtal kolegu či môžu ísť obaja. Tam to skončilo. Ja som mu podvedome o desiatej volala, nezdvíhal. Pisala a len letmo odpísal. Až potom som nasla túto konverzáciu. Absolútne netuším čo mám spraviť. Ísť sa porozprávať, podľa mňa bude zapierať a ešte to otočí proti mne že som mu išla do sprav. Alebo po tom všetkom čo mi porobil proste podať žiadosť o rozvod. Myslím, že by som týmto prešľapom mala na vrch, aj počas súdu. Ale teda neviem ako mu to mám dokázať. Čítala som, že pri nevere by bola možnosť že trovy platí len on, tiež by sa tam potom prihliadalo aj na to, že kvázi spoločne peniaze išli na takéto veci tak možno vyššie výživné. Ach neviem. Prosim, z nadhľadu ako by ste to riešili. Kufre mu zbaliť nemôžem, je to jeho byt a deti brat odtiaľto nechcem, bolo by to na nich veľa. Keď tak predbežne opatrenie a dúfať, že by mu súd nariadil vysťahovať sa i keď je to jeho byt

autor
5. jan 2024

@dadis jasne, to som pochopila.

maciatkolulu
5. jan 2024

Toľko kravin v jednom príspevku. Pri rozvode nema nikto na vrch...je to smutný a náročný proces. Byt l,keď je jeho,tak pôjdeš z neho ty. Výživné vyššie,lebo si niekde v správe našla,že si s kolegom píšu o kurvach...ach bože. Výživné sa bude prihliadať na príjem ,náklady. A také,že výživné na teba,nuž možno,ale kým príde k pojednávaniu.... Tak malé bude mať dva a môžeš jasle-praca. Takže ružovo to nevidim. Jednoznačne,ak zvažujem rozvod,rozmýšľaj,kam bývať. A kde ísť robiť. Také ako vyhodiť z jeho bytu a platiť mi viac,lebo mal štetky - veľa zahraničných filmov si asi pozerala a menej reálnych skúsenosti so slovenským súdnictvom.

mk22
5. jan 2024

Ale ved ty nemas jasný dôkaz ze s tou ženou spal.
Máš?
Ty si iba myslíš, dohadovali sa.. No 100perc dôkaz nemáš.
Na súde absolutne neriesia dôvod rozvodu..

maciatkolulu
5. jan 2024

Rozvod sa naťahovať nebude,zjavne ste obidvaja nastavený na rozchod. Takže by som sa vážne zamerala na to bývanie a škôlku a čím skôr,tým lepšie. A aj na prácu. A byt.... Skús si predstaviť,že je tvoj. A je to naopak. Proste je jeho. A striedavo starostlivosť prečo nie? Veď aj ty pôjdeš pracovať. Ti píšem,kým príde k pojednávaniu,tak už ani výživné na seba nedostaneš. Lebo sedieť xy rokov doma nie je povinnosť. Dvojročné deti sú bežne v jasliach. A keď máte doma dusno ,nepríjemné,ako píšeš. Tak snáď bude lepšie pre deti žiť v kľude u spokojnej matky a otca. Na striedanie. Rovnako píšeš,že majú dobrý vzťah. A inak nespoliehali by som sa na to,že ešte vydržíš dva roky,lebo návrh poda on,nájde si prípadne niekoho a nebude to stetka. A ty nepripravená. Chlapi nie sú na hlavu.

rorino
5. jan 2024

@marseillefan no ale tu skoro nič na autorku neplatí,

lienka.7
5. jan 2024

@autorka do právoplatného rozvodu mas pravo ako žena ostat s deťmi v byte manžela, aj keď ti nepatrí. Písal o tom Ficek na jeho stránke. Skus pohľadať si tam u neho ten článok.

autor
5. jan 2024

@maciatkolulu žiadne filmy nepozerám, čas investujem rozumnejšie. Bývať mám ísť kde, do prace ísť nemusím a po rodičovskej mám prácu a môžem si ešte aj vyberať. Dieťa by som do jaslí nikdy nedala, ono za naše chyby nemôže. To sa radšej uskromnim. Striedavku mu neschvália, pracuje 200km od miesta bydliska. Jemu je reálne ten byt na dve veci. Keby tu ma ostať žiť tak to absolútne neriešim, ale toto je ina situácia. A ja to nemienim vydržať dva roky, to som nikde nepísala preboha. Hovorím či mám cakat 2-3 týždne a zbierať dôkazy. Chcela som sa len poradiť z právneho hľadiska na čo mám a nemám nárok nakoľko niesom právnik a nemám v tomto obore znalosti a tiež z ľudského a morálneho hľadiska počuť názor nezainteresovaných osôb. A hlavne nerobiť rozhodnutia s horúcou hlavou keď sú v tom deti

autor
5. jan 2024

@lienka.7 ďakujem 🙏 to mi úplne stačí. Pozriem to

autor
5. jan 2024

@mk22 na súde neriešia dôvod rozpadu manželstva? A to máš z kadiaľ?

autor
5. jan 2024

@mk22 a leby zistím, že 100% s ňou spal ale nemám dôkaz na súd, tak ju dam predvolať, nie? Mám na nu kontakt.

mk22
5. jan 2024

Koho predvolat a načo?
V návrhu napíšeš dôvod, môžeš spomenúť neveru ale určite tam nikto nebude riešiť detaily, to ich nezaujíma

maciatkolulu
5. jan 2024

Tak myslím,že je rozumnejšie kontaktovať právnika. Ak máš prácu a prostriedky,neschvália ti logicky výživné na teba. Jasle a škôlka samozrejme,keď nie je treba a nepotrebuje ísť matka do práce,tak nemusí,ale v tom prípade nemôže žiadať výživné na seba. Vaše manželstvo nekončí len vinou jedného. Na manželstvo sú dvaja. A aj rodičia sú dvaja. Načo by mu bol vlastný byt? To vážne ta otázka? Normálne neverím. Inak,je to jasné,že skončením vášho vzťahu,nekončí život....

matkahelka
5. jan 2024

autorka, chyba ti citanie s porozumenim. na nete najdes clanky a vsetko aplikujes na seba, aj ked mas uplne inu situaciu. MANZEL ta z bytu vyhodit nemoze. MANZEL. ty sa chces rozvadzat, po rozvode ti EXMANZEL zbali veci, polozi pred dvere, zrusi na urade trvaly pobyt a adios. vyzivovaciu povinnost na teba ma len do 2 rokov dietata, ak ma mladsie 1.5r. a kym prebehne rozvod, toto uz je pase. a ten prvy clanok, co si pridala o nevernikovi, toto je cista teoria a v praxi bezne nefunguje. x muzov si najde milenky, maju s nimi dlhorocne vztahy a pri rozvode na to sud neprihliada. u vas chlap vyuzil profi sluzby, mimomanzelsky vztah nema. to je sakra rozdiel.
@dadis a mnoho inych tu na mk zazili nevernikov na vlastnej kozi a ziadne benefity pri rozvode z toho zeny nemali. to, co bolo v clanku popisane je prudko teoreticky mozne za predpokladu, ze si najdes fakt spickoveho pravnika. takeho vsak treba zaplatit. a na pode slovenskeho sudnictva to bude precedens.

dadka1997
5. jan 2024

Ale to nikoho nezaujima, je to jeho byt, nikto nemoze siahnut na jeho majetok nepredstavujes si vsetko az moc jednoducho? .. ak nechces aby deti podstupovali zmenu, tak mu ich nechaj a odid ty, co ti ine povedať.. pokym nema vazne exekucie, na jeho majetok nesmie siahnut nikto cize dobrovolne neodide

simca06022011
5. jan 2024

Ako ja neviem, cakat? Okamzite by som ho konfrontovala, co to ma znamenat.. ake cakanie? na co? :D vsak nech sa vyjadri co to ma znamenat. pravdu nepovie, spi na gauci, o sexe nech sniva, nedostanem predsa od neho nejaku chorobu, a nech sa uvedomi.. skoncila by som so snahoou, dala mu par mesiacov, nech sa snazi on ak si chce rodinu udrzat a ja by som si zatial riesila plan odchodu... Ze zbierat dokazy.. tie su na nic. Ked ide o doveru, ktora nie je, ked je diskusia, ze o 10tej ma sa ozvat nejakej lahkej zene a po vecierke tam idu? :D
A teda zmena skolky, byt doma.. TO je to najmenej v tvojej situacii. Dieta v klude zvladne zmenu skolky, aj kolektivu, moja bola v jasliach, a v dvoch skolkach.. Tvoje deti tazsie zvladaju a bude to len horsie, ak budete mat doma dusno a zle vztahy.
Ries to ze tvoj chlap planuje neveru, a hra sa na to ze sniva o tom, ze sa mu zlepsi vztah doma...
A teda nehnutelnost je jeho = nie tvoja, nie deti. Takze nie, teba tam nik nenecha byvat, nezabezpecis si vlastne byvanie mimo, tak sa moze stat ze deti zveria jemu a budu byvat u neho. Ine by to bolo, keby ste tu nehnutelnost mali spolocnu.

sasa1310
5. jan 2024

vysťahuješ sa ty, keďže byt je len jeho

mk1111111111
5. jan 2024

@dominika2801 ale, ved nikto do nej nerype, do ich vztahu vidia len oni. Chcela radu, tak radia. Clanok, co citala, jej treba precitat este raz, vybrala si z neho, co jej pasovalo, ale, hovorilo sa v nom ine, ako si ona mysli. Co sa tyka byvania, byvat tam moze, pokial su este manzelia, ale byt jej nebude prinalezat a vykazu ho len v pripade, ze by ju bil, alebo jej robil nieco strasne, nie, ze ona povie, ze chodi na pr...tky a sud ho vyhodi z vlastneho. Ci to psychicky vydrzi, je len na nej.

matkahelka
5. jan 2024

@mk1111111111 ani keby ju bil, tak ho z jeho bytu nikto nevyhodi. dostal by zakaz priblizenia, ale z bytu by sa porucala ona. nezijeme nastastie v komunizme, ze sa nehnutelnosti zabavovali kedy komu ako vyhovovalo.

autor
5. jan 2024

@maciatkolulu tak ale súd nevie, že môžem mať prácu. Nemajú mi to ako dokázať, nieje to dokázateľne. To je jedno, ak by som ostala v byte výživné na seba nepotrebujem a toto sme už s mužom riešili v lete, keď som chcela odísť. Vtedy mi sľúbil, že v byte zatiaľ ostať môžme. Ja ho nejdem obrat o majetok. Ja som si z neho nepotrebovala robiť nepriateľa. A ešte raz, pisala som aj vyššie, byt by bol na dobu určitú, spisanou dohodou, už sme to vyššie preberali. A on ho veru nepotrebuje, fungoval by úplne v inom meste. Zisk z prenájmu po odpocitani energii by mal akurát možno to moje výživné

autor
5. jan 2024

@matkahelka no zrejme čítanie s porozumením chyba Tebe. Ja som ten článok pochopila a je mi jasne, že nie všetky body sú aplikovateľné v mojom prípade. Trosku slušnosti v konverzácii by ti ozaj nezaškodilo. Neviem čo ta rozčuľuje. Do rozvodu v byte ostať môžem. To už potvrdilo viacero bab vyššie a tiež už aj právnik. Čo bude po rozvode to nevie nikto. Nikto žiadosť o rozvod zatiaľ nepodal a kým prebehne rozvod je veľa času a čo sa mám nechať udupat do vtedy? A to že s tým niesu skusenosti a sa to nerieši neznamená že je to nemozne. Možno skôr ľudia s tým nepočítajú nevedia o tom. Ale ok, ja sa s ním nebudem doťahovať. Len som chcela vedieť na čo mám a nemám pravo. Buď povolí alebo nie. Naťahovať sa s ním nebudem. Mám sa ako zariadiť

autor
5. jan 2024

@simca06022011 spať by som s ním nespala, ved sa na neho nemôžem ani pozrieť. Dôkazy na to, aby sa ma nesnažil obalamutit, že to boli len nejaké chlapské reči, srandicky. Preto to potrebujem vedieť, či tam bol nebodaj či to neurobil už predtým, kľudne takto môže dlhodobo fungovať. A keby mu to hneď hodím do ksichtu, vyvrati mi to a už sa k správam nedostanem nikdy.
S deťmi to je ťažko, to nepochopíš, ich trasie každý večer keď príde z roboty.. tak sa na neho tešia. Syn sa mi ledva adaptoval v skolke, takže zmena isto nie, ale ako som pisala vyššie nechala by som si ho doma. To už je najmenej. Radšej ako sa doťahovať.
A tu neveru riešim, snažím sa. Snažila som sa. Zrejme zbytočne. Vies ľahko sa ľudom píše, horšie sa to žije.
Ja viem že byt je jeho, nepotrebujem mu ho zobrať. A ako hovorím, už v lete keď som chcela odísť nemal problém s tým, že by sme tam ostali kým mi skončí rodicak

autor
5. jan 2024

@simca06022011 a deti mu nezveria, ja mám kam ísť a zvládla by som aj podnájom prinajhoršom

autor
5. jan 2024

@mk1111111111 prosim ta, čítaj s porozumením. Ja som ten článok pochopila veľmi dobre. Preto som opísala aj našu situaciu, aby som vedela či je z toho niečo aplikovateľné v mojom prípade. Keby som si istá článkom a najmudrejsia na svete, tak tu nezhanam info.

simca06022011
5. jan 2024

tak to vela stastia v hladani dokazov :DD ako naozaj mas zvlasnty pristup k tomu.. taky rozpravkovy... a lahko sa mi pise, neverou som si presla. Cize nemam len take vysnivane predstavy o tom... Ale samozrejme, je to na tebe ako si spravis a ako sa rozhodnes, urcite sa nemas kam nahanat.
nezabudni, ze v provom rade jedinou potrebou deti je spokojna matka. Kym tebe bude preskakovat doma, lebo nevies co ti chlap robi/nerobi a mate doma dusno a nie tyzden dva, ale dva roky.. tak nemoze byt rec o ziadnom pokojnom domove. Aj citlivejsie deti zvladli zmeny, zvladol by aj syn.
A mimohcodom kazde dieta sa tesi ak pride druhy rodic, ktory je s detmi menej domov. KAZDE JEDNO. AJ keby to bol najomny vrah, nasilnik, blbec.. kazde dieta ma rado svojich rodicov. Male dieta. Rozum pride casom. Alebo aj nie.. mozu kopirovat spravanie rodica vo velkom deti.. a ver ci nie, so starsimi detmi sa tazsie odchadza.

mk22
5. jan 2024

A keďže mate malé deti je možné že vás poslu do poradne.. Ze vás nerozvedu hneď.

autor
5. jan 2024

@simca06022011 mne je jasne, že keď je doma dusno, deti to cítia, aj keď sme povadeny. A presne pre to som sa chcela rozviesť už skôr, lebo nechcem synov vychovávať v takomto prostredí, aby Sa potom správali k žene rovnako. Na druhej strane čítam, že deti nesú rozvod ako smrť blízkeho, že je to pre nich extrémne traumatizujúce . Preto sa bojím celého toho procesu a toľkých zmien.

No nie že rozprávkovo, veď ja vôbec neviem čo mám od tejto situácie cakat. A hľadať. No tak ma tam všelijaké konverzácie s tým daným kolegom, ktorý mu začal posielať tieto dámy. Len nemôžem byt nápadná, možno sa dozviem že to už urobil skôr a využíva to často a potom sa s ním už vôbec nemám o čom baviť.
Ach.
A u vás to ako dopadlo? Ak sa smiem spytat

autor
5. jan 2024

@mk22 a to môžu? Ked už máme dlho problémy? A súhlasili by sme obaja

mk22
5. jan 2024

Áno. Niekedy keď vidia malé deti, čo vy mate maličké.. Vedia poslať.. Kolegyňu tak poslali, mali par sedení a druhy x sa stretli o 6m to už ich rozviedli.
Ako chceš nájsť dôkaz? Sledovať telefón?

autor
5. jan 2024

@mk22 veru aj známi tak chodia, majú dve deti. Teraz som si to uvedomila.
Aj telefón, lebo som videla že tam mal hovory v ten deň, tak by mi to vychádzalo že si volal odvoz. Len musim ešte pozrieť časy. A google maps. On to ma všetko pozapinane. Vraj je tam časová os.
A plus teda konverzácia s tým kolegom, tam majú zaujímavé debaty. Fotim si to do mobilu, plus si to dávam archivovať. Ak by to vymazal

autor
5. jan 2024

@mk22 ja mám jeho kód aj do mobilu aj do pc. Tam ma všetko viber, whats up, fb. V živote by som sa mu ani na mobil na čas nekukla, lebo mi to príde netaktné. Takže on vie, že by som nikdy nesmejdila. Len teraz bola intuícia silnejšia ako slušnosť a taktnosť