icon

Čo robiť ak manžel má úvery, ktoré nepoužil pre svoju rodinu?

damanedama
29. nov 2011

No ani neviem ako zacat. Sme spolu uz 10 rokov, z toho 8rokov sme manzelia. Mame krasnu 8rocnu dcerku a 5mesacnu dcerku. Lenze nas vztah prechadza momentalne krizou, ktoru neviem dalej zvladat. Nepomohlo ani narodenie druhej dcerky (ktoru som ja veeeeeeelmi chcela). Problem spocita v mojej nedovere k manzelovi. Nie vsak co sa tyka lasky - z tej strany mu plne doverujem, nikdy ma nepodviedol ani inu znamost nehladal. Manzel moju doveru sklamal v tom, že začal brat uvery. Prisla som nato pred cca 3 rokmi. Uspesne to predo mnou kryl dobrych 7 rokov. Za ten cas nabral uvery cca doteraz ked to spocitam tak mi vychadza suma 22tis. eur. Uvery bral bez mojho vedomia, a nepouzival ich nato aby trochu vylepsil spolocnu domacnost, nie. On ich pouzival vylucne na svoje ucely. Dokonca pred 3 rokmi zobral uver v čase, ked sa nam darilo, vsetko sme krasne dokazali splacat a on si len tak zoberie 2500e a vy z nich nevidite nic. Ani do dnesneho dna nevysvetlil kde su peniaze. Ten uver vsak neplatil a tak prisla exekucia na byt. Jeho reakcia nato : NO A ? Popri tom prisla dalsia, kedze z nebankovky zobral 1000e - samozrejme neplatil, a tak ked sme nechceli prist o byt tak som bola nutena mu podpisat uver na 3320e, ktory doteraz splacame s vyplazenym jazykom. Poriadnu robotu mal cca pred 5 rokmi naposledy. Odvety ich strieda rad radom, ved len minuly rok robil v 10firmach. Snazi sa hej, ale stve ze ked je doma, a povedzem minuly rok to bolo 3 mesiace nemal ziadny prijem, a ja z mojho primu som mala platit aj hypoteku+uver+najom a vsetko co sat yka domacnosti. A on ani brigadu nebol schopny. No proste uz stracam trpezlivost. Momentalne sme v stadiu ked musime predat 3izbovy byr a kupit mensi , aby sme vyrovnali to , co napachal pred cca 3-4 rokmi a teraz to ma nasledky. Urcite chcem dat zuzit BSM a a aj nad rozvodom uvazujem. No fak neviem ako dalej zit s takym clovekom, ktoremuuz neverim ani nos medzi ocami 😝

lola31774
29. nov 2011

ahoj tak určite ty radim dat mu zbohom,prešla som si tým istým viem o čom hovorím a dodnes zanho splacam dlhy,bude to tažke ale určite to zvladneš!!!!bude ta stale tahat ku dnu,,,,držím palce

janka_pn
29. nov 2011

prepac, ale ja by som ho nakopala do riti, keby mi ani len nepovedal, ze kde prachy su, uz pred ytymi troma rokmi... a nie dalsie dieta, dalsie jeho zadlzovanie sa, zivenie ho, kedze casto nepracuje.... a este aj tak sproste odpovede dava, ze NO A?? ... 😝

lenka20
29. nov 2011

damanedama so vztahom ti neporadim, ale jednu radu ti dam - ked budete kupovat ten mensi byt, kup si ho na seba (pokial zuzis BSM) ak to nepojde tak nech ti ho akoze kupia tvoji rodicia a potom ti ho daruju.. skratka urob opatrenia do buducnosti, kedze vyzera to tak, ze manzel je v tychto veciach velmi nepredvidatelny..bohuzial aj ked manzel narobi dlhy bez tvojho vedomia, stale si do nich namocena aj ty ako manzelka... a tie z minulosti nezaniknu rozvodom... ale zabranit novym problemom sa snad bude dat..

andrealisy
29. nov 2011

to co je za chlapa??????????????? ze NO A?????????????? a keby Vam byt zobrali potom by co bolo tiez NO A?

tea333
29. nov 2011

fuha, zrusit BSM urcite hned!!Ak sa ta nepyta a robi vam dlhy, a povedal no a co na exekuciu, je to od neho mimoriadne nezodpovedne. Moze sa stat ze ta muz dostane na ulicu. Hrozne je, ze ti nepovedal, na co chce peniaze 😒 moze to byt nevinne, ale tak isto moze tajit nejaky problem (napriklad gambling, stavkovanie..atd)
Moja rodina pomohla jednej pani, ktora sa s tromi detmi ocitla v pivnici. Jej muz narobil dlhy, lebo je gambler. prisla o byt a o vsetko.Nehovorim ze to bude tvoj pripad, ale urcite to smrdi.
ak je mu jedno, ze rodina sa musi uskromnovat, a stahovat, a je mu jedno ze prisla exekucia, nieco tu velmi smrdi.
Ja viem ze nie je jednoduche odist, ale minimalne to BSM urcite zrus.

alenah31
Autor odpoveď zmazal
dadulina78
10. jún 2019

@damanedama ahoj, ak môžem poradiť, z mojej vlastnej skúsenosti žiješ s tiperom alebo gamblerom. Viem, o čom hovorím, jeho reakcie to prezrádzajú a to, že ma dlhy a akože nevie, kde dal peniaze, sú obyčajné klamstvá. Chlap ak nemíňa na seba (auto, oblečenie, technika) alebo rodinu, tak míňa peniaze na gambling/tipovanie, burzu (akcie) alebo na ľahké ženy. Ber nohy na plecia, lebo to bude len horsie. Ja mám 11-mesačného syna a žiadosť o rozvod podávam tento týždeň. Na radu právničky preventívne aj zrušenie BSM. Takýto život nie je život, lepšie bez takého chlapa ako s ním.

0silvia0
10. jún 2019

@dadulina78 prosím ťa, táto téma je 8 rokov stará, užívateľka je už asi aj neaktívna a veci má hádam poriešené za ten čas...

dadulina78
12. jún 2019

@0silvia0 pravda, nevšimla som si, na mobile mi to ukázalo ako aktuálnu vec 🙂