icon

Čo robiť, keď dieťa trpí v nevlastnej rodine?

3. okt 2025

Ahojte, môj šiestak má spolužiaka, ktorého rodičia sú rozvedení a podľa všetkého žije dieťa v striedavej starostlivosti rodičov. Už mi párkrát spomínal, ako sa rozprávali spolu a on mu vravel, že je u otca s macochou dosť trestaný kvôli horším známkam.
Aj teraz dostal trojku, má byť cez víkend u nich, a vraj má celý deň robiť v záhrade, aj keby pršalo napr., a že macocha a nevlastní súrodenci budú pri tom vnútri tancovať (???). Alebo o nejaké 2-3 týždne bude mať ďalší spolužiak narodeninovú oslavu a že vravel, že možno nebude môcť prísť, lebo ak bude v tom čase u nich, tak ho otec nepustí. A vraj už dostal aj bitku niekedy kvôli tým známkam.
Neviem, čo si o tom myslieť a ako s takouto informáciou naložiť. Ja sa do toho moc zamiešať nechcem, niektoré informácie mi prídu aj ako trošku akoby pritiahnuté za vlasy. Vravela som môjmu synovi, že keď sa o tom najbližšie budú rozprávať, nech mu povie, nech ide za učiteľkou a nech sa jej zdôverí - to ale vraj nie, lebo sa bojí, že by dostal výprask aj za to, že sa sťažoval. Čo by ste robili? Díky za názory.

Strana
z2
anonym_6fb02a
5. okt 2025

Skúste ho pozvať/zobrať zo sebou na rodinný výlet, keď sa bude cítiť v pohode a bezpečí možno sa otvorí a dozvieš sa viac.

anonym_a47981
5. okt 2025

@anonym_autor No neviem..deti si toho navýšľajú..ahe ja by som sa opýtala učiteľky. Ona má väčšiu právomoc. Trávia s deťmi veľa času aj riešia skôr rodinné záležitosti Ja by som sa osobne do toho nemontovala. Jedine sa učiteľky opýtala či si nič nevšimla a či je malý v škole v pohode.

Strana
z2