icon

Čo robiť, keď má muž matku na prvom mieste?

5. apr 2021

Ahojte, idem si po radu.
Neviem čo mám robiť, som zúfalá z môjho muža.
Je veľmi naviazaný na svoju matku. Čo povie matka je pre neho sväté, ani nie čo poviem ja ako jeho žena, ale jeho matka.
Každý deň k ním chodí aj 2x do dňa, najskôr jej tam zanesie naše dieťa, je tam s ním a potom mi ho donesie naspäť a on tam ešte chodí na večer. Mne to príde choré chodiť nonstop k rodičom, keď má doma rodinu.
Povedala som mu, že mi vadi keď tam chodí naše dieťa bezo mna ( s jeho matku sa nebavíme), on povedal že keď ho chcú jeho rodičia tak či im ma povedať “nie”.
Ďalej, jeho matka chcela kúpať malého, tak som mu povedala že je vonku zima že načo ho bude kúpať keď ho kupem ja každý večer ? A on že a čo jej poviem že nekúp ho?
A veľa dalších takýchto veci.
Matka mu spravila čaj s medom vravím načo med malému dieťaťu? Do roka sa neodporúča dávať med. Tak zas mi pomaly vynadal, že toto môže toto nie a neviem čo, že furt narážam na jeho matku, že furt niečo robí zle a takto.
Ona je na hlavu si myslím.. nie raz to on o nej povedal, že je psychopatka ale ja nechápem proste ten jeho vzťah s ňou.!
A nie nemá 18 rokov, ma pomaly 30 😄
On je jedináčik.
Ja už fakt neviem čo mám robiť. Nepáči sa mi to takéto správanie, ale zas opustiť ho skrz matky ? Ja neviem..

Strana
z2
euka210
5. apr 2021

Postavit sa razne...ozenil si sa so mnou ci s tvojou mamou? Toto je hrozne, ak taky clovek vstupuje do manzelstva a neprestrihol pupocnu snuru s mamou...a jedinacik k tomu. Laskavo povedz, ked vhce nech pride svokra laskavo na navstevu alebo vsetci k nej. Nam svokra pomaha so strazenim deti, ale sme v jednom dome. Nejaku poradnu treba, aby pocul iny nestranny nazor, mozno pochopi.

amelie2017
5. apr 2021

Ako pomoc, ze stara chce kupat dieta. Ako keby sa s prepacenim pokadilo az po vlasy, tak chapem, ale len tak a on jej nevie povedat nie? A stale chodit k mame? Ako my sme so svokrou tiez casto, ale skor sa s muzom dohadujeme, kto je na rade 😀 a nie tam chodit 2krat denne.

21oktober
5. apr 2021

Tak ja si neviem predstaviť mať dospelého syna každý deň u mňa. Syna milujem ako aj ostatné svoje deti , ale budem rada ak včas vypadne a osamostatní sa, založí si rodinu a tej sa bude venovať. Rada ho /ich uvidím , poteším sa s vnúčatami ale všetko s mierou .každý potom do svojho .

andreatytler
6. apr 2021

Odstahujte sa daleko aby nemohol chodit kazdy den. Podla mna ziadna debata nepomoze.

nairia
6. apr 2021

problem je nielen svokra, ale aj tvoj muz... teraz je neskoro plakat nad rozliatym mliekom, lepsie to nebude a kedze este si aj zastava mamu a brani ju a tvoj postoj automaticky hadze ako utok na maminku, tak mas velky problem, pretoze on nechape, co je zle na jeho vztahu + jeho matka ho v tom podporuje a nepridava tomu ani to, ze teba svokra nemusi... holt, bud zmenis svoj postoj ty a nieco podniknes, alebo budes toto trpiet az kym sa svokra nepoberie na druhy svet. skratka si sa vydala za velke decko, ktore sa stale drzi maminej sukne.

fadama
6. apr 2021

Mamickara by som kopla do riti 😂😂

stanulienkat
6. apr 2021

Sorry,ale podla mna dalsie neplanovane tehotenstvo.

kittykat22
6. apr 2021

Minulost nejdes riesit. Tak to si ma pobavila. Blbe je, ze to si v tej minulosti riesit mala. Pretoze toto u teba nie je novinka. Riesenie je jednoduche. Najskor nabehnes na manzela a zacnes po nom nepricetne vrieskat ze ty si jeho zena ,a to dieta je vase spolocne, a budete rozhodovat spolocne o tom, kde bude a nebude. Nejake take sa budete tocit ako svokra tlieska - nech zabudne. Potom nabehnes na svokru na ktoru navrieskas co si dovoluje kupat tvoje dieta, ked si povedala nie, a ked povies, ze med NEBUDE tak med NEBUDE!!! A ak ta nebude respektovat sa moze v buducnosti potesit fotkami vnucata. Povies jej, ze toto je tvoje dieta, a tvoj syn - a ty si ho vychovas ako sa tebe paci. Ona si uz svojho syna vychovala. Mala by si vrieskat po jednom aj po druhom tak aby sa az okna otriasali. Pretoze oni si myslia ze ty si nejaka mala zaba bez rozumu. Su toho nazoru, ze s tebou mozu vymiest podlahu ako sa im paci. Tak im velmi rychlo vyvsetlis, ze teda nikto s tebou vymetat nebude.

Keby toto spravil moj manzel a svokra, tak by som po nich tak vrieskala ze by sa o tom rozpravalo po dedine este na vianoce 2078. 🤯🤯🤯🤯😡😡😡😡

mamusa34
6. apr 2021

Jaj toto nieee.🤦 pokazíte si vzťah medzi mužom len. tak svokry niekedy možno nemyslia zle ale ..čo sa týka vnúčaťa , nevedia čo ako a kedy to dieťa aké má zvyky a koľko toho zje a podobne . .lenže si to nepriznajú..budú si robiť po svojom a to je zle

maminkasisa
6. apr 2021

@kittykat22 myslis si, ze ked na niekoho navrieskas, tak sklopia usi a hned to urobia? Vsak je to aj jeho syn, takze sa treba porozpravat s manzelom a hlavne s nim vsetko vydiskutovat. Ked budes ziapat, len budes za histerku.

autor
6. apr 2021

@stanulienkat nebolo neplánovane, babo sme plánovali a neviem prečo sa rieši tehotenstvo keď riešim vzťahy 🙂 další nezmyselný komentár, ďakujem

autor
6. apr 2021

@kittykat22
Na môjho muža keby kričím kričal by aj on na mna, v tomto sme ako talianska rodina. Proste nerada riešim veci hlukom, neviem kričať, ja som skôr taká kludna ako výbušná, ale toto ma už naozaj takéto chovanie vytáča, preto neviem čo mám robiť.

kittykat22
6. apr 2021

Kto rad krici? Myslis ze ja mam rada konflikty so svojim muzom? Myslis ze ja rada idem proti svokre? Ale to co pises je uplne cez ciaru. Pretoze si ticho ako vos tak ti skacu po hlave. My sme super kludna domacnost ale ked pride k veciam kde mi muz skace po hlave alebo svokra si myslela, ze bude s dietatom robit co sa jej zapaci, napriek mojmu vyslovnemu zakazu - tak to teda nie. Ja som kricat teda nemusela, pretoze to poviem takym tonom ze je vsetkym jasne, ze ked to spravia este raz tak zacnem vrieskat na lesy 😆👹 som satan

kittykat22
6. apr 2021

@maminkasisa ale ona mu to hovorila x krat - pisala to. Zjavne to nepadlo na urodnu podu. Ja rozumiem co pises a suhlasim s tebou, ze rozpravat sa je najlepsie. Ale ti dvaja zjavne normalnemu slovu nerozumeju. Tak by som im to vyslvetlila trosku ostrejsie 👹 Ale mas pravdu, ze sa treba rozpravat a vyjadrit svoje pochybnosti a najst riesenie. Lenze niekedy ked empaticky pristup zlyhava, prechadzam na iny level konverzacie 👹👹

baccio
6. apr 2021

Tak to je už cez.Ja bývam pod jednou strechou so svokrou a v jednej obci kde aj moja mama...ale ani jedno dieťa mi mamičky nekupali či už u mňa alebo unich ...len preto že chceli. Manželovi by si mala pripomenúť čo sľuboval keď ste sa vy dvaja brali....nie vy traja. A kto by mal byť teraz preňho na prvom mieste. A dieťaťu by som urobila taký program aby ho jednoducho nemohol vláčiť každý deň hore dole k svokre. Lebo takto to vyzerá že sa skoro vôbec nestihne venovať tebe a vám ako rodine...a to nieje dobré.

stanulienkat
6. apr 2021

Nie je to nezmyselny komentar. Take rychle a neplanovane tehotenstva bohuzial najcastejsie tak dopadnu. Pretoze partneri sa dobre nepoznaju. Takze suvis to ma a velky.

jolikaa
6. apr 2021

Viem si predstavit,co prezivas a obdivujem ta,ze to takto zvladas. Toto cele je chyba tvojho muza a nie svokry,on je dospely, ma svoju rodinu a mal by ju dat na prve miesto. Tiez sme mali doma konflikt kvoli svokre, robila nam problemy po prvom porode,lebo ziarlila na nase dieta a teraz som opat tehotna, tak som uz dopredu povedala muzovi,ze tentokrat si to obdobie pokazit nenecham a jedovatu zensku nech mi domov nevpusta.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
autor
14. apr 2021

@stanulienkat ale my sme dieťa plánovali, takze nemôžeš tvrdiť že neplánovane. Ostatne ok súhlasím

corny112
12. júl 2021

Napíš mi ip

saraxyz
12. júl 2021

Neviem koľko má dieťa rokov, ale začni to riešiť s manželom čím skôr, lebo keď začne svokra očkovať dieťa proti tebe, tak to ešte len budeš vidieť čo je problém.

chrumka120
12. júl 2021

Utekať :D

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
autor
5. feb 2024

@jakubrianka dopadlo to dobre, už ju nepočúva, počúva hlavne mna, vypočuje si najskôr môj názor potom ja jeho a vždy nájdeme “zlatu” cestu čo sa týka všetkého 🙂 je to iné ako to bolo, keď som písala tento príspevok
Veľa veci sa zmenilo… 😊 a som šťastná že to takto dobre dopadlo.

jakubrianka
Autor odpoveď zmazal
klotildabazarik
5. feb 2024

Rozved sa

cacianka
5. feb 2024

Ako sa ti podarilo dosiahnuť takúto komunikáciu ? Zlatú cestu ?

Strana
z2