icon

Čo robiť, keď ma priateľ udrel?

14. jan 2025

Ahojte, potrebujem objektívny názor… mám 24, priateľ 25, sme spolu 6 rokov, žijeme spolu 5rokoc, doteraz harmonický vzťah. Otca má alkoholika, tyrana, nestretáva sa s ním. Mama mu žiaľ pár dní dozadu tragicky umrela pri autonehode. Je z toho celý nesvoj; pochopitelne.. ale čo sa dnes stalo ma zožiera. Opil sa. a začal mi nadávať do kuriev a špín, neskôr ma sotil až som spadla na zem a tvrdil, že “ja špina som sa hodila o zem nashval”, po pár hodinách mi strelil facku, nie silnú, ale udrel ma.. mám pochybnosti, nikdy predtým sa nič takéto neudialo, ale zacina sa podobať na svojho otfa, veľmi ho vzala smrť mamy, ale toto mi príde cez čiaru nakoľko pár dní späť tvrdil, že chce mať so mnou dieťa a posunúť sa konečne ďalej.. čo by ste robili? utekali? alebo brali do úvahy okolnosti a odpustili?

jaska25
15. jan 2025

Utekaj od neho. Práve keď sa človek opije, tak sa prejaví jeho práva tvár. Nepokaz si život, vesmír ti jasne ukazuje, čo by ťa pri ňom čakalo.

januska12323
15. jan 2025

Niektoré ženy by ani to opitie netolerovali. Doteraz sa nikdy neopil? Z dobrého človeka sa nestane agresor len tak. Neviem si predstaviť toto zažiť a ešte hodí vinu na teba. Myslím, že neodídeš ale dúfam, že áno a držím ti palce na nový život.

crazy_cat_lady
15. jan 2025

autorka - ber nohy na plecia a utekaj, nedaj sa obmakcit slzami, prosbami/slubovanim atd.. urobil to raz, spravi to aj dalsi krat..

ahhola
15. jan 2025

Ma toho nalozene, chalan. Je este mlady a matku by potreboval. Ked ho teraz opustis, asi sa spusti a odbrzdi a nebude navratu zo sikmej plochy... Lenze, ty nie si zanho zodpovedna. A ked to ustojite, toho facaka budes pamatat navzdy. Tazka volba... 💔

beataxxx
15. jan 2025

@ahhola bohuzial poznam z blizkeho okolia, ze facka a bitka nie je jednorazova zalezitost….treba sa rozist, kym nie su deti

miadi
15. jan 2025

@ahhola on soti a vyfacka frajerku. A mame ho lutovat Lebo bez nej sa spusti este viac ? To je dost odveci koment prepac . To vobec nema byt tazka volba. Predstav si ze autorka je tvoja dcera .. tak jedine nech od neho uteka . Mali by sme skor ju lutovat ze sa este pyta co dalej ze nepise uz odstahovana u rodicov. Nevieme aku rodinu ma ona ci vobec . Z pohladu matky co mà syna aj dceru.. keby som bola ta zosnula mama a Moj syn udrie priatelku tak si nezelam aby ostala snim a drzala ho nad vodou a robila mu fackovacieho panaka. Ale zelala by som si aby odisla aby dostal lekciu ze takto sa k žiadnej žene nemoze chovat a Snad sa v buducom vztahu pouci a neurobi to viac . Tento vztah je uz zniceny prekrocil hranice a bude to lahsie urobit to zas a zas . Ak s nim ostane jedine co z toho on pochopi je ze take chovanie mu je tolerovane. Ziadny velky problem z toho nie je .

sowhat
15. jan 2025

mohol som byt ozraty (za mladsich cias, uz sa mi pomaly blizi 40ka) akokolvek, aj nastvany a frustrovany zaroven, ale zenu som nikdy neudrel.. chlap co toto urobi, ma nasilnicke sklony - aj ked sa ich snazi potlacat... sama uz budes mat po tomto zazitku niekde v sebe ten strach, ze co ak sa to znova zopakuje

kiki68
15. jan 2025

@sowhat presne toto, keby vlepi nejakemu chlapovi v krcme… ale svojej zenskej… a este ju v podstate obvini

domkakvet
15. jan 2025

Utekaj prec.

miskamaj
15. jan 2025

Ma velku traumu z detstva z tyrania a bitiek od otca a ze jeho mama nad tym pravdepodobne zatvarala oci. Jeho podvedomie to v kritickych situaciach vyhodnocuje, ze to tak ma byt a je to v poriadku. Bohuzial, ma este malo rokov. Cim bude starsi a mat viac negativnych zazitkov, bude to horsie. A este horsie. A este viac... Bohuzial, pisem z vlastnej skusenosti... Si empaticka k nemu, je to citit. Ja ti neradim, ze utekaj hned, nechaj ho, nech sa s tym nejako vysporiada a prijme to. Neprovokuj, nezacinaj hadky (radsej si zahryzni do jazyka (aby ti neublizil). A pomalicky planuj odchod... A pri sexe ochranu!!!! Teraz si urcite vravis, ze on sa zmeni, a uz to nespravi. Nie, nieje to tak. Skus tomuto uverit

kikusahoj
15. jan 2025

Kamoska mala daco podobne-po prvej facke si povedala,ze ok-nervozita z prace...no nakoniec to neskoncilo pri tej 1 facke. Rozviedli sa,ona sa vratila k rodicom. Pamatam si doteraz,co mi povedala-ked chlap udrie raz,bude pokracovat a bude to len horsie. Mala som odist hned. Takze asi tak... zbal sa a odid. Drzim palce.

ahhola
15. jan 2025

@miadi ty si si vsimla, ze mu zomrela matka pri autonehode??? 💥

miadi
15. jan 2025

@ahhola
Samozrejme ze som si to vsimla ale co to mà spolocne s nadavkami a fyzickym utokom na partnerku ????? Ona tu autonehodu Snad nesposobila . Ty Mozno tolerujes a ospravedlnujes domace nasilie . Ja nie .

enmery
15. jan 2025

@ahhola Všimli sme si to. Ty si asi nevšimla, že riešiť stratu blízkeho bitím iného blízko je neospravedlniteľné!!!!Ale asi vieš viac, ako odborníci, ktorí sa takýmto ženám a ľuďom venujú. Poznám 2 chlapov, ktorým tragicky umreli mamy a čuduj sa svete, žiadny nezbil partnerku ani ich vulgárne neponižoval-práve naopak, ešte viac si ich vážia,keď pocítili krehkosť života a partnerky sú im oporou. Ja len dúfam, že tieto Tvoje komenty sú vtip.

miadi
15. jan 2025

@ahhola u vas v rodine ked Niekto umrie tak je bezne sa ozrat a vyfackat najblizsich ? Jeho reakcia vobec nebola primerana ani k tomu ze mu mama umrela. Preco by si malo dievca znicit zivot s nasilnikom? Za tych 6 rokov co su spolu sa v nom nahromadil jed a nenavist voci partnerke a vyventiloval si to ked mal moznost. On je dospely chlap ma sa vediet o seba postarat sam.

ahhola
15. jan 2025

13.31 jej nieco pisem. Tiez som skor za rozchod a zacat znova s novym partnerom a cistym stolom. Ona pise, ze by sa rada posunula smerom k babatku, z coho som usudila, ze si nim bola ista, ze toto je uz ten pravy... no do toho ten facak. Lenze, prisiel by lisanec, aj keby ta matka zila? Mozno by si hrkutali a planovali svadbu. Skor som sa tu vzila do chalana, ktoremu zomrela matka, lebo💦... Ona si uz nejak poradi.

Aj pre
@enmery

miadi
15. jan 2025

@ahhola boze Ved aj on si poradi ma 25r nie 15. Synovec nemal 20 ked mu umrela mama a nikoho nezbil neopil sa nenadaval . A zije .To ze umrela mama je smutne ale nasilne chovanie ako reakcia na smrt rodica to k tomu nepatri to je uz nieco ine. Autorka nepotrebuje pocit zodpovednosti za jeho zivot a jeho stastie ! Ona potrebuje pocit zodpovednosti za svoj zivot a svoje stastie aby sa zariadila najlepsie pre seba .

ahhola
15. jan 2025

@miadi
........ "uvas v rodine ked Niekto umrie tak je bezne sa ozrat a vyfackat najblizsich ? Jeho reakcia vobec nebola primerana ani k tomu....."

Nie, my sa neozierame ani na Silvestra, ani na pohreboch.

Bolo to dost ubohe, utocne a zbytocne.

Zbytocne som Ta mala rada💔ten vas Truduo ti vymyl mozog.

enmery
15. jan 2025

@ahhola Drahá, jediná, ktorá to obhajuje jeho reakciu na smrť matky si ty. Doslova sú nebezpeční ľudia ako ty, pretože sa tie baby rozhodnú ostať a ešte sa cítia byť vinné, že dostali a privedú do toho deti a deti v tom vyrastajú. A vieš čo?Bud začnú týrať alebo budú obeťou a to je obrovsky problém spoločnosti. Neviem, či si si uhla, že píšeš tak mimo, ale radšej tu už nič nepíš pre dobro autorky. Nemyslím to zle.😉

miadi
15. jan 2025

@ahhola Mne nikto nevymyl mozok prosim ta co to pises za hluposti jeho som nevolalila nikdy ani ma nezaujima. Ked mam iny nazor ako ty tak mam vymyty mozok ? Snad vies ze ta otazka bola rečnicka a nie osobna na tvoju rodinu . Snad v normalnych rodinach sa ludia nefackuju. Ja som teba nijak neurazila neutocila . Ale pre teba mam vymyty mozok veru mala si ma rada zbytocne . . Tebe moze byt luto toho chlapa ze prisiel o mamu . Ale nie je dobre davat tu autorke pocit ze bez nej jeho zivot pojde ku dnu a dat celu zodpovednost za jeho zivot na nu. Jeho zivot pojde ku dnu s nou ci bez nej ako si uz on zariadi. Ak ma ist ku dnu tak pojde a bud sam alebo k tomu dnu dotiahne aj partnerku.

ahhola
15. jan 2025

@enmery

Ja zasnem, coho ste schopne sa vy chytit, do coho zadrapnut a na na com dookoloa rajtovat...

Heeeeeej, autorka, uz dostal chalan kopacky a ty si u vasich doma?🍄

@enmery
@miadi
To tak chcu a ja ti ho vraj obhajujem🤔😂
Dovolila som si mat sucit s chalanom, ktory v mladom veku prisiel o matku. 💥
Ano, mal si ist zaboxovat, pobit sa, vybit zlost a nie strelit frajerke.

Uz som ocistena, ci nikdy?

lienka.7
15. jan 2025

@autorka čakaj kým si z teba urobí trvalý boxovaci mech 🤦‍♀️👎

enmery
15. jan 2025

@ahhola Chod spinkať, bez promile Ti bude zajtra lepšie😉
My začneme tiež, že obhajuješ násilie. Keď s ním autorka ostane,vždy dostane a stále viac a za všetko bude zodpovedný nejaký stres. Žil s násilným alkoholikom, denne to videl a začína praktizovať. Ako som písala hore-z detí v takejto rodiny sú buď tyrani alebo obete. Len minimum silných osobností sa tomu vzoprie. Takže nie, neraď jej. My, ktoré jej radíme odísť, máme pre ňu viac citov ako jej partner.❤️

miadi
15. jan 2025

@ahhola Mne je luto ze prisiel o mamu . Ale to v tomto pribehu co sa udialo u nich doma nie je velmi podstatne. Niekto nie ty tu pisal ze mama mu umrela len raz Takze uz sa to nestane ved kazdy ma Len jednu mamu . Ta smrt matky ale nema nic spolocne stym domacim nasilim. Sama autorka vaha . Ze ci tie okolnosti to ako ho zasiahla smrt matky stoja za to odpustit a fungovat dalej . Lenze to su dve veci smutok zo straty mami a to co urobil jej . Chcem len aby to pochopila nesudim ta . Len nepotrebuje mat pocit zodpovednosti za jeho zivot . Ona ma pozerat v prvom rade na seba a svoj zivot vediet co je pre nu dobre a co nie . Takych veci sa v zivote este udeje kde on bude facky a nadavky davat Lebo hento Lebo tamto .Tie okolnosti neznamenaju nic . Lebo nic neospravedlnuje domace nasilie.

3petka
15. jan 2025

Hneď v ten moment by som mala pobalené kufre a dala mu zbohom. Urobil raz urobi druhý krát nech bude sľubovať ako chce. Nehovoriac o tom že ak take slova vypustí z úst absolútne si ta neváži.

ahhola
Odpoveď bola odstránená
enmery
15. jan 2025

@ahhola 🤦‍♀️Ty ešte ani nechápeš, koľko si týmito komentármi o sebe povedala. Tvoj posledný koment, topka. Pa

nika1971
15. jan 2025

Ďakuj osudu,že s ním nemá dieťa....si mladá....odíď od neho,zaslúžiš si lepšie...

miadi
15. jan 2025

@ahhola vies Keby sa len opil a nenadaval nesotil ju nedal facku ona by mu bola oporou . Mà ho rada stala by pri nom. Lenze tymto chovanim k nej stratil akykolvek narok na jej empatiu jej oporu a lasku . Da sa s ludmi nesuhlasit a zachovat si uroven. Skus to.

miadi
15. jan 2025

@enmery sme sa nasli 😍😘😄to je fajn .