icon

Čo robiť, keď manžel fyzicky napadne dieťa?

28. dec 2024

Mala bola na mna drza a ani nvm ako manzel na nu zacal kricat a udrel ju. Mala ma 5 rokov.

joesvk
28. dec 2024

V tomto prípade bolo podľa mňa namieste, že dostala na zadok.

h2
28. dec 2024

Po tomto druhom príspevku sa nedá iné napísať, než že manžel dobre spravil.

mili2016
28. dec 2024

Tak akože niektoré odpovede normálne kukám 🤦🏻‍♀️to nechcete rovno jej manžela upáliť len zato že si dovolil udrieť dieťa po zadku? Po prvé je to ich dieťa riešiť ho majú oni a nie ženy z modrého koníka. Po druhé v tomto prípade si to dcéra bohužiaľ zaslúžila ak by muž nič neurobil čo urobí dieťa keď bude väčšie,keďže už teraz mame skáče po hlave. Nie som zástanca fyzických trestov ale dať po zadku na Tom nevidím nič strašné...

pribinak
28. dec 2024

Bola k tebe drzá a muž jej raz dal po zadku? Povedz mužovi: muž môj ďakujem ti, že si zadal našej dcére výchovne hranice a dal si jej lekciu, že nemá byt ku mne drzá

jaskolka
28. dec 2024

Moji by dostali po zadku tiež,keby toto urobili.

jaja1979
28. dec 2024

Tak tu očividne prekročila hranice...a to chcete, aby s ňou išla na sociálku a na políciu?🤦🤦🤦
Keď bude mať 13, bude skákať po hlave a potom sa mamička bude sťažovať, že ani vlastný muž sa jej nezastal... Nevychovavajme z detí drzych spratkov, ktorí sa nevedia vpratať do kože... Predpokladám, že ak jej jednu Capol, svet sa nezrúti... Horšie by bolo, keby sama seba dorezala letiacim sklom...to by už bolo v pohode? Za mňa reakcia otca bola v poriadku... Zastal sa manželky a ukázal hranicu... Nerobme z detí polobohov...

loliki
28. dec 2024

A ty za toto založíš diskusiu? Mala by si začať vychovávať dcéru. Manželovi sa poďakuj.

aurora33
28. dec 2024

Fuuuuu malá je riadne drzá.

zuzana76
28. dec 2024

5-ročná? no ja zíram, čo všetko si dnešne deti dovolia, svet sa fakt zblaznil

mabenn
28. dec 2024

Dobre rano... Dieta ma obdobie vzdoru od cca 2-3rokov a trva roky. Tato tema o nicom novom nie je. Dostudujte si a nerobte dramy. Denne mam roky doma trucovite prejavy dietata, ako kazda ina matka. Keby som zakazdym zakladala temu, zahltim MK

crystal333
28. dec 2024

Tak za takýto výstup s rozbitými dverami a krásnym monológom by za mňa dostala minimálne pozaucho a nie po zadku,takto obstála ešte veeelmi dobre. 5 rokov je už dosť na to aby začala aj rozmýšľať, čo sa hodí a čo nie .

marsmykkok
28. dec 2024

Kokso, rieš reálnejší problém a to svoju zlatú dcérku, to ako môže 5 ročné decko povedať že chce aby si zomrela a tresknúť tak dverami že rozbije sklo? Bud je postihnutá-napríklad autistka a mala záchvat alebo máte sakra problém a to decko Vás raz zabije, lebo ho zjavne nezvládate. Toľká zloba a sila v 5 ročnom decku.

ukgirls
28. dec 2024

hold mas rozmaznane decko a manzelovi rupli nervy .. niesom za mlatenie deti ..ale vychovna po zadku aby sa spamatala jej len prospeje... ked vidim ako decka mavaju s rodicmi a ty skakaju okolo nich ako okolo zazraku tak by si rozhodne ty rodicia zasluzili taku vychovnu ... ak chces predist nabuduce vychovnej tak si urci hranice a ked to "princezna" prekroci hned zakroc s trestom ... zakaz jej co ma rada nariklad ,posli ju do izby kym sa ukludni a podobne

kiki68
28. dec 2024

@h2 na dokumentaciu toho, keby sa to opakuje a pride k rozvodu

autor
28. dec 2024

No takto, mala respekt predomnou ma. Dokonca vacsi ako pred otxom lebo ved ocko je ocko 😀 jeho milacik 🫣 kedze som pred dvoma tyzdnami rodila tak myslim ze zaxina ziarlit nielen na male ale aj na manzela. Neexistuje aby sme boli spolu my dvaja, zaujimave je ze s malym pomoze teda no vidno ze ho lubi, je pri mne ked ho prebalujem atd. Na druhu stranu je drza vydobija si svoje ale male batola ked trucuje 🫣 doteraz sa to vzdy dalo no toto som necakala

lenkasarka
28. dec 2024

@jaja1979 plne sa stotožňujem s tvojim príspevkom len dodám: napísala si nerobme z deti polobohov a ja ešte dodám a z mužov idiotov.

loliki
28. dec 2024

Mala si dať názov témy: 5 ročná mi želá smrť a rozbila dvere. Ak toto je podľa teba rešpekt, tak sa poriadne mýliš. Budete to mať ťažké.

h2
28. dec 2024

@kiki68 Na akú dokumentáciu? Dal jej výchovnú po zadku, určite na tom zadku nemá po tom ani stopy. Navyše, autorka sama už dcére po zadku dala. To mal ísť manžel tiež vtedy s malou do nemocnice, že mamička ju zbila?

earlgrey
28. dec 2024

A čo si akože svojím príspevkom chcela povedať? že manžel urobil zle?

eva233
28. dec 2024

Vysvetlenie v komentári a dalsich, znie uplne inak ako to v prvom poste. Takže urobilo chybu dieťa a urobil chybu aj rodic. Je na vás rodicoch aby ste si to vydiskutovali a následne sa o tom porozpravali s dcérou. Vysvetliť si odpustit si a hotovo. Ziadna sociálka ani polícia.

lenkasarka
28. dec 2024

@h2 mama môže,otec nie .Zavrieť ho do basy na večne veky.

kiki68
28. dec 2024

Ja sa len divim kolko z vas si nevie poradit s deckami bez nasilia… akekolvek pouzitie nasilia na dietati je zlyhanie dospeleho a jeho hranic. Ved dat dietatu hranice a riesit vychovne situacie sa da aj bez capani a faciek. Nezabudajte na to, ze toto sa prenasa dalej, tax to dieta udrie svoje dieta, alebo z toho bude mat traumu, pripadne udrie partnera, lebo ved potom stichne a dostane hranice.

andrejka2424
28. dec 2024

Volám šandare! 😀 ...ale nie, proste máš rozmaznanú dcérku, mne keby toto syn povedal, tak by mu letela okamžite jedna vzduchom chladená. To kde sme, aby 5 ročné decko toto zahlásilo mame a dvere rozbíjala. Mala by okamžite dlhú debatu a následné vyvodenie dôsledkov-adekvátny trest.

tamitamitami
28. dec 2024

V tomto prípade by som dala po zadku aj ja.... dieťa musí vedieť že existujú určité hranice.

zuzana76
28. dec 2024

@kiki68 nie, mnohe z nas nasilie nemuseli vobec pouzit, pretoze nenastala chyba v "matrixe" a mame asi "zahadne" vychovane deti. Som ucitelka a ano, v skole nemozem deti bit, ale neraz som si povedala, ze niektore by si ani nic ine ako poriadny vyprask nezasluzili.

zuzana76
28. dec 2024

ja praveze chvalim manzela, ze sa zastal manzelky, j manzelka by mala podporit jeho, pretoze len ked budu vo vychove za jedno, tak to pojde spravne

eva233
28. dec 2024

A hlavne autorka velmi kuskujes informácie. Najskôr postavíš manzela do role tyrana. Nasledne povieš, ze dcéra bola v takom amoku, že až sklo sa rozbijalo a nakoniec ešte, ze máte doma par týždňoveho novorodenca.
Momentálne ste domácnosť kde hormóny a emócie su na prasknutie takže namiesto konika by som riešila pomalé, postupne a pokojné rozhovory s dcerou a manzelom

br4n
28. dec 2024

@kiki68 v optimálnom modelovom svete...iste. V reálnom? Nie vždy, nie každý rozumie vyslovenym slovám...

kandelabra
28. dec 2024

No princezna bola zvyknuta, ze sa vsetko toci okolo nej, a teraz ked ma brata tak zistila, ze uz nie je stredobodom pozornosti, tak trucuje. Klasicka reakcia. Prehnala to a riadne. Muzovi by si mala podakovat ze sa ta zastal, a potom by ste si mali vsetci spolu sadnut a vydiskutovat si nielen toto, ale hlavne sa s nou porozpravat o celej novej situacii vo vasej rodine. Nezabudnite ju uistovat ze ju lubite a ze aj pre nu tu ste vzdy obaja. Ale tiez vysvetlit ze podobne sceny urcite nebudete tolerovat. A za to rozbite sklo by dostala primerany trest.

sunyrose
28. dec 2024

@zuzana76 Pripájam sa... Tiež robím v škôlke..., ale čo dnes robia deti so svojimi rodičmi - rozum sa mi zastavuje.... Rodičia robia "polobohov" zo svojich detí a o pár rokov budú z nich "na prášky".... O čo 5-ročná dnes dostala menej, o to rodič za pár rokov dostane viac... Tragédiou bude, že čas už vrátiť nebudú môcť... Je čas sa zamyslieť nad tým, ako sa toto dieťa správa a čo si voči rodičovi dovoľuje, či už baby do rodiny prišlo, či nie.... Chýbajú jasne stanovené hranice.