Čo robiť, keď manžel fyzicky napadne dieťa?
Mala bola na mna drza a ani nvm ako manzel na nu zacal kricat a udrel ju. Mala ma 5 rokov.
Akurát teraz sa so mnou hádali v inej téme, kde som si dovolila povedať ze dat po zadku deťom je normálne keď si to zaslúži. No pustili sa do mňa ako supy 🙄aká som ja necitliva matka, že ľutujú moje deti atď. No extrém.
😳😳😳 Tak to skôr o 10rokov dostaneš ty od malej
To sa naozaj pytas, že kde ste urobili chybu? Naozaj?
Takze manzel capol dcere a ty si hned bezala na kona zalovat a nestihla si ani dopisat😂😂
A dobre spravil, lebo aj po ústach by dostala
Absolútna ukážka dnešnej rodiny. Jedno rozmaznané drzé decko, labilná matka, čo sa zrúti z takejto veci a beží hľadať rady na internety a muž, čo si nemôže dovoliť "buchnúť po stole" a ešte aj bude za záporáka. :D
@zuzana76 nie svet sa zbláznil, to rodičia, čo vychovávajú dnešné deti sa zbláznili🥱. Tiež máme v rodine, kedy otec sa nezdržal a mala dostala po zadku a mama sa išla hneď rozvádzať🤣🤣🤣, tuším mesiac sa vtedy nebavili zato🤣🤣🤣
Ja problém vidím ako hlbšie vzájomné rešpektovanie hranic a komplexná výchova.. čo to znamená odpsyskovala?? pokial sa rozprávam s detmi denne o tom ako sa spolu medzi sebou rozprávame a k sebe navzájom správame, tak sa mi nikdy nestalo že by moje dieťa/ mám ich 4/ sa správalo bez rešpektu.. denne každý deň sa rozprávame o tom ako sa cítime, aké máme emócie- smútok, strach, hnev, šťastie, láska, a pod a deti vedia pomenovat ako sa cítia. vždy ked pride problém riešime ho slovne.. a tie problémy sa dejú denne.. nikdy by som dieta neudrela lebo násilie produkuje iba ďalšie násilie..
Toto, je dnešná vychova, keď 5 ročne decko robi z domu drevareň, lebo nevie čo so sebou. Čo bude robiť, keď bude mať 15 rokov. Odomňa by dostala rovno po pysku a možete na mňa volať socialku....
Tiež by som jej dala, ale na druhej strane tiež si myslím, že je to kvôli súrodencovi, lebo mama s otec sa točia okolo neho, tak slečna upútava pozornosť.Ale tie rozbité dvere to je už príliš.
@anna777115 čo konkrétne dosiahnete ked dostane vaše dieťa po pysku? čo sa potom stane? už sa bude cítit dobre a bude Vás naozaj uprimne rešpektovať? budete tá maminka ku ktorej bude vzhliadat a mat vzor v bitke? ako to vidíte vy?
@anna777115 keby manzel dal 5 rocnemu dietatu "po pysku" tak by ju "zlomil" ...
@nominativ kde je moj muz zaporak? Ja sa rozvadzat kvoli tomu urcite nebudem preboha 🫣
@andrejka1974 ked dostane bitku uz nebude drzá? ked bude ona biť ludi okolo seba, lebo tak jej to ukázalo rodičia potom to už bude v poriadku?
@anna777115 uff
@stanka_k ako vies?
@nikaeli presne toto chceme spravit.
No tak aj ja bi som jej dala po riti keby rozbie sklenene dvere a preto ze si odpapulovala.Teraz ked ka 5 rokov Co bude ked bude mat 14/15!?Ja mam troch chlapcov,Ne bijem ich ale viem kricat.Pri najmensom ked zdvihnem obocie uz vie ze idu tresty.Moja mamka bratovy ked mal 18.napchala ponozky do ust lebo ich stale hadzal pod postel.Odvtedy sa naucil kde stoja spinave veci.Ked mal 25 a prisiel opity a zacal robit bordel,poprosila ho abi si sadol ma skoro dva metre a ona 155 cm tak mu zalepila taku facku ze isiel ihned spat.Mna rodicia bili lebo som zaslužila a ne lutujem toho.Obcas mam pocit ze som mala aj viac dostat lebo bi som teraz bila inde ako som.Abi ste teraz nemisleli ze podporujem nasilie a fyz.tresty ale dnesne deti su nevychovane a neskutocne drze a papulnate.Neexistuje zidna ucta ku starsim,rodicom a vobec k ucitelom profesorom.Este rodic prijde do skoly a ziada se nejakej pravdy pre dieta.
Baby, tie co tu píšete, že 5 rocne decko naschvál rozbilo sklo - nebol to naschvál. Ok bola nasrana a teesla dcermi. Silno pochybujem, že jej mozog funguje tak super aby si uvedomila v tej sekunde následok tresnutia sklenených dveri. Tak zrejme sa v prvom rade aj zľakla.
ach jaj, rodičia sa boja vlastných detí, aby si náhodou oni niekde neposťažovali, že niekto si im dovolil skriviť vlas na hlave, chúdence malé nevychované. Ja poznám prípad 13 ročného chlapca, ktorý týral svoju matku, a častoval ju fackami, keď nedostal čo chcel, a zobrala mu počítač, ale veď je to dieťa, nech si ešte aj kopne...chránime deti, ale kto chráni rodičov, a učiteľov. Deti si dokážu toľko vecí navymýšľať, aby dosiahli čo chcú. Nie som za pravidelné fyzické tresty, ale dieťa musí jednoducho vedieť kto tu velí, a kde sú hranice. Občas sme dostali, ale sme slušne vychovaný, a som vďačný rodičom aj za tú bitku...Ježíš, kde to žijeme, bol som svedkom keď mladá mamička capla po zadku dieťa za to, že kopal mladšiu sestričku, a okoloidúca pani na ňu zavolala policajtov, a sociálku, bože, čo sa to s nami stalo...
takto. nie som zastankyna bitia deti (ani vychovnej "po rukach" a "po zadku", co sa tu stale dokola obhajuje). my syna nebijeme nikdy. na druhej strane si ale viem predstavit, ze po takejto scene sa muz proste uz neovladol, lebo ano, aj on je len clovek a mozu mu rupnut nervy, najma ked ty si po porode, doma novorodenec, cize ste asi nevyspati, ten prechod z jedneho na dve deti je narocny. ocakavala by som, ze muz sa pojde s dcerou porozpravat, vysvetli jej, ze udriet ju nemal, ospravedlni sa, ale zaroven jej da jasne najavo, ze jej spravanie bolo daleko za hranicou (ja nie som z tych, co si myslia, ze vychova ma byt bez hranic). co urobil tvoj muz, ked vychladol?
@autorka
súhlasím dosť s komentárom od @mimka1402
Okrem toho by bolo super hodiť reč vás dospelých s nejakým východným poradcom/ detským psychologom o zadavani hranic detom. Vy mozno myslíte, že ste všetko robili správne, ake naozaj jej napriek žiarlivosti a búrke emócií chýbajú nastavene hranice.
Pozor - nie som super mama zial, ktorá robí všetko správne.
Ale toto nezadanie hranic som tak celkom drsne zazila v inej rodine a bol to masaker, ktorý sa ťahal dlhe roky. Dnes má "dieťa" uz 26, je úspešne, dokonca pracujú s rodicmi v jednej firme.
Ale stalo to rodicov nesmiernu silu, energie kopec a osediveli behom 3 rokov rapídne.
To dieta malo vtedy tiez 6 rokov, mimoriadne inteligentné, citlivé a chapave. Na jednej strane...
Povedalo mame, ach ty si hlupa, tomu nerozumieš, ja to viem lepsie!
Taky cirkus som s nim urobila vtedy, ze až! Slovne pravdaže. Ale neexistuje aby si toto dieta dovolilo k rodičovi! A to matka bola veľmi rozumna zena. Len toto vzala trochu s ľahkosťou a neuvedomila si možno, že je to cez. Tak som zasiahla - aono mala som to dovolené, dokonca žiadané.
Tie tam bolo želanie matkinej smrti a teda aj s miernym príkladom.
Treba to podchytiť radšej hneď, kludne s odborníkom. Nech vás nevedie ako správne jednať s malou, nech sa to nezvrhne uplne. Lebo povedať v 5 rokoch rodičovi ze ho nemám avidi a zela si aby zomrel, je už moc.
Muz to v tom momente inak nevedel, tak dostala po roti.
Ja chápem ze to nie je ideal, praskli mu nervy, nezvládol situaciu a hlavne - je si toho vedomý. Ale povedzme si úprimne, je len človek a zlyhal. Na druhej strane jej aj týmto spôsobom ulazal, ze toto nebude akceptovať.
Ak ste s ňou potom alebo zajtra budete hovorit, môžte jej vysvetliť prečo sa to stalo. Ok, ocko ju nemal siahnuť ale nepáčilo sa mu a bol nahnevaný za to co povedala. A vysvetliť jej co jej slová znamenajú aj to o smrti.
Ja som maleho tiez vymazala, ked vyšiel k oknu a otvoril ho. Boli sme čerstvo nastahovany a neboli ešte vymenené kľučky na oknách za zamykatelne.
Z tej paniky som ho namiesto pedagogického dohovoru capla po riti. Potom neskor som sa ospravedlnila a vysvetlila mu prečo to nesmierne ze som sa bála o neho a zle zareagovala.
A piviem ti ešte- uplne neoedagogicky - keby mame škrečka, v tom momente ho hodím z toho okna a idem s malym von. Aby vedel co znamená pad z okna...
Ano viem, hrozna mater zo mňa! Ale radšej takyto steatment ako oči pre plač a mŕtve dieta.
A kto urobil chybu? No MY!! Aj tak to bolo hrozne.
A to sme sedeli s mm vedka v izbe, bola potichu hudba zapnutá dvere otvorené.
To ken aby si vedela, ze aj iný robia chyby. A sklene dvere by som nikdy pri detoch nemala. Kamoskine deti sa naháňali bl li spolu a najmensi 7 rocny neurobil beh a napálil to rovno cez tie sklenené dvere, dorezany. Vtedy som deti ešte nemala ale automaticky som vyhodnotila, ze také dvere u mna nehrozia.
Tak držím palce a mas super muza, môžeš byť rada, ze sa ta zastal a ukázal dcérke, ze toto teda nie - aj keď nie idealne. Ale to doladite este.
@eva233
no ved to, ze nemá tiez si to sama musím xy krat pripomínať, len v tých výletoch momentoch mi to tiež vždy nedocvakne. Ja unavena vytocena, maly robi blbosti a tiež zaujímať po ňom. Potom si to uvedomím a nafackala by som sa kolkokrat 🫣.
A teda obcas ked je toho moc tak asi 3x ricne pleštim tymi dverami aj ja! A to už s vyvinutou nervovom sústavou 🤭 Tak co potom očakávať od tak makeho dietata keď je nasrane, ze?
No, keď myslíš, len, aby ste neboli zlomení, ty s mužom o dákych desať rokov.
Nikdy, v živote som na svoju dcéru nestiahla ruku. Nikdy, v zivote mi zároveň, moje jediné dieťa nepovedalo, aby som zomrela aneroztrieskala dvere, aby lietalo sklo.Tak, zrejme nebolo vsetko v poriadku, keď takto reaguje páť ročné dieťa. Ja, sa od malička, s dcérou veĺa rozprávam. Keď, bola malička v obdobi vzdoru, tak nám veĺmi pomohla metoda objatia. Musim podotknuť, že moja dcera je tiež nesputaný živel, ale naopak je veĺmi citlivá a empaticiá. Autorka, choď sa dcérou, objím ju a povec jej že tá jej spravanie veĺmi zabolelo a ĺudia, ktorí sa ĺúbia sa takto k sebe nesprávajú. A keď je nahnevaná, tak musí sa naučiť, ako vyventilovať zo seba hnev a zlosť, ale určite nie takymto sposobom, ako dneska predviedla.
Zastal sa ťa..urobil to najlepsie co mohol..nabuduce si uz dcera nedovolí byt na teba drzá a dobre si to zapamatá...teba nerespektuje..ked zasahuje otec, vacsinou uz su zjavne velmi prekročené hranice
S niektorymi suhlasim s inymi nie. To ze dieta krici znamena ze nemam autoritu? Tak preco doteraz nebol problem?

Ak suchom jednu po riti nikomu také nikdy neuškodilo aspoň na budúce už drzá nebude