icon

Čo robiť, keď manžel fyzicky napadne dieťa?

28. dec 2024

Mala bola na mna drza a ani nvm ako manzel na nu zacal kricat a udrel ju. Mala ma 5 rokov.

klip0
28. dec 2024

Všetky ktoré tu nadavate na to 5r dieťa ktoré dostalo dnes bitku... To dieťa doteraz bolo stredobodom keďže bolo samé. Zrazu sa veľa veci točí okolo bábätka. Mama bola pár dní preč a prišla s malým súrodencom a zrazu ma to dieťa úplne iný život. Potrebuje si zvyknúť a nevie čo so svojimi emóciami. Nevie či má stále istoty ako mala doteraz.
To dieťa potrebuje rozhovory, pomôcť spracovať emócie, vysvetľovať, pocítiť že je stále láskou s oboch rodičov. Nie bitku. Bitka mu ešte pridá, že doteraz sa ti nestalo, zrazu je tu súrodenec, už nemá toľko pozornosti a ešte aj dostane.

Autorka ja by som obetovala konzultáciu vás rodičov s psychológom aby ste vedeli ako na ňu s láskou aby sa vám ľahšie žilo doma všetkým štyrom

eva233
28. dec 2024

Určite autoritu má. Len momentálne stráca podu pod nohami, meni sa všetko na čo bola zvyknutá. A 5r dieťa nerozumie sile slov zabijem ťa či inym nadavkam. Niekde to počula a vie, že je s tym spojených vela emócií. Preto take slova použije, ale realne nevidí dosledky a dosah.... To ze tu niektoré píšu, ze ich dieťa nikdy nič škaredé nepovedalo alebo si nič nedovolilo, nespravilo...prípadne, ze by ho za to vyfackali.. . Wau gratulujem k perfektnemu dieťaťu a dokonalej výchove... Ako som pisala pred tym, presla som si a prechdzam niečím podobnym takze pokojne napíš správu a napíšem ti ako to riešime my.

klip0
28. dec 2024

@nominativ tá labilna matka je v šestonedelí a to "decko" má zrazu nový život... Si normálna čo píšeš ?
Základy psychológie by mali byť v školách povinné

lacibo
28. dec 2024

Ano, to ze na teba drzo krici, znamená, ze ta nerespektuje..muz robil poriadky za teba a ty sa este stazujes..samozrejme vychova bitím nie je ok..ale takto jednorázovo správne nacasovaná facka moze byt velmi účinná..dietatu neublízi fyzicky, ale emocionálne ho riadne zahanbí, co si dobre zapamatá a o to ide..aby taketo spravanie uz neopakovalo..hlavne sa dcery nezastávaj

aurora33
28. dec 2024

No ja si absolútne neviem predstaviť to čo píšeš. U nás aj keď prišiel mladší súrodenec, tak bolo všetko ok. Starší hneď prijal mladšie, ale my sme ho na to aj pripravovali. A to ani nemal 5 rokov. A tie reči, čo má vaše dieťa? Masaker. Podla mňa nemáš autoritu. O rozbitím skle radšej pomlčím…

autor
28. dec 2024

@aurora33 aj my sme pripravovali dceru na prichod surodenca. Ako pisem, maleho ma rada. Chce pomahat.
@eva233 ved toto ze kazdy ma super uzasne dieta, kt starsie dieta je super tak bohuzial u nas to tak nie je. My sme sa s malou vela rozpravali pred tym ako sa syn narodil.
@klip0 skusime to riesit zatial samy a uvidime. Ak nepomoze skusime aj to.

klip0
28. dec 2024

Ja som nemyslela len toto jej správanie ale hlavne celú novu situáciu u vás doma prebrať s psychológom a poradiť sa ako smerovať dcéru aby mala istoty ako doteraz.

simca06022011
28. dec 2024

autorka, nehnevaj sa, ale zasluzila si. A bud rada, ze otec to zobral do vlastnych ruk. Taketo spravanie keby moja mala, sama jej jednu svacnem.

dadis
28. dec 2024

@kiki68 Ja bitku tiez neschvalujem, ale v tejto situacii by asi rupli nervy aj mne. 5r zobrat tablet? Moje deti v tomto veku tablet ani nemali 😅, tak co by som im brala..

terezkaarthuramax
28. dec 2024

Mna otec dobyl tak ze som.nemohla do skolky. Strcila som.ovladac do prehravaca na kazety a zijem. Aj sme s otcom ostali, ani nik.nevolal.socialku ani policiu.

nevenka
28. dec 2024

No tak ako sorry, aby mi 5 rocna takto papulovala, tak do takejto miery sme sa nedostali veru, a to mam veeeelmi temperamentne a impulzivne, aj tvrdohlave dievca, ma i rokov a z jej hysakov sme boli na prasky. Na rit dostala viackrat. A muz teda vzdy, pri kazdom naznaku drzosti, otocil dieta a ides maminke povedat prepac. Este ked by to povedala 15 rocna...ze s nou puberta plieska...🤔. Ale 5 rocne dievcatko? Ze nechce sa mi? A to dalsie ani komentovat nejdem. Ja odpovedam pubertiakom, ze ani mne sa nechce varit, mozete ist do kuchyne, paci sa. A spravia svoje ...

fantaghiro21
28. dec 2024

No ja mám bobky z mojich dievčat a chalaniska

Mám doma 7rocnu autistku,5 ročnú dcéru a chválabohu nemusím takéto zatiaľ riešiť....
Syn ma len 1 rok....
Mala by som bobky,čo bude pokračovať pri tomto 5r dieťati....
Nesúlad vo výchove,bude vždy robiť šarapatu...

nevenka
28. dec 2024

Ja nemam dokonale deti, a ked sme zazili ziarlenie, bolo to tazke, ale aby mi roztrepalo sklo na dverach od nervov, to kde sme? Boze, ja neverim, co citam 🤕

maciatkolulu
28. dec 2024

Akozeeee,takú by schytala,že ešte tvoj manžel je anjelik....to fakt niekto ťa za toto posiela na políciu a do nemocnice? Neverím. Decko je drzé,decko trieska dverami,decko bolo upozornene a nič.... Tak jedna vzduchom chladena na prdel je akože naozaj pri tých nervoch,čo musel chlap mať, ešte fajn. Okrem iného sa určite aj zľakol,či sa niečo nestalo. Ale tak veľa šťastia nann policii a pohotovosti,doktori a policajti nemajú čo robiť a cestou to strihni na súd,podaj rovno návrh na rozvod.

veronka523
28. dec 2024

To píšeš o 5 ročnom dieťati? Ja že nejaká puberťačka trieskať dverami. Wau, čo bude, keď bude mať 15? Nič v zlom, ale možno už je na výchovné po zadku aj neskoro...

nevenka
28. dec 2024

@mircalla tiez mam ten pocit. Len aby to tu zilu a co najviac sokovat a otacat pozicie vinnik/obet...

kika845
28. dec 2024

@kiki68
to sa neda porovnavat ked robis medzi detmi a mat deti doma,
To si v praci, a niesu to tvoje deti
tam ani nema ucitelka vychovavat alebo prevychovavat, ani bit.

terezkaarthuramax
28. dec 2024

@kiki68
@hsara99 vam šibe alebo si robite srandu?

jaja1979
28. dec 2024
https://www.youtube.com/watch?v=IUIQ6Gd7qSM

celá táto diskusia mi pripomenula toto video, kto vie po anglicky, nech si pozrie...

mamamasama
28. dec 2024

Skoda, že na Slovensku je násilie na deťoch stále povazované ako norma. Ak by udrel teba, tak urobis co? Preco toto akceptujes, ked to urobil tvojmu dietatu? To je totalne chore. A aj vsetky "matky", ktorym toto pride normalne.

ema22270
28. dec 2024

To co spravila, je uplne cez hranicu, aj to co povedala, aj ze rozbila dvere... to, ze dostala výchovnu po zadku je v tomto pripade namieste

autor
28. dec 2024

@mamamasama mam sa s nim rozviest?

autor
28. dec 2024

@maciatkolulu do nemocnice urcite nepojdem a urcite ani na policiu

autor
28. dec 2024

@simca06022011 vidis niekde zeby som na manzela "pindala"?

aurora33
28. dec 2024

@mamamasama suhlasim s tebou

weronika171717
28. dec 2024

Máš podľa mňa rozmaznané decko, ktoré bude s tebou zametať. Tvojmu manželovi tlieskam. To ešte málo dostala jednu po zadku.

terezkaarthuramax
28. dec 2024

@mamamasama budeš mat rozmaznane decko a skončí vo väzení ked si taka benevolentna.

toso2007
28. dec 2024

tak na koho vlastne "pindáš" ?? Na dcéru ? Keby si jej venovala ten čas, čo teraz tráviš vypisovaním na koňovi, tak by možno nemala pocit, že je na druhej kolaji

toso2007
28. dec 2024

@terezkaarthuramax môj 5r. ušiel zo škôlky, pretože žiarlil, zdvihla som cudzie dieťa zo zeme, mala som parádny stres, prebehol sám cez cestu , dostal po zadku a už to nikdy nezopakoval, nie je ani vo väzení, študuje molekulárnu biologiu 😝

nominativ
28. dec 2024

@klip0 ja nemám len základy psychológie, ale o dosť viac smerov. Toto neustále vyhováranie sa na všetko možné tiež zo psychologického hľadiska svedčí o niečom. 🙂