Čo robiť, keď manžel po hádke ignoruje?
Ahojte, velmi prosim o rady, povzbudenie ci nazor na nasu situaciu.
S mm sme spolu 13 rokov z toho 3 svoji a deti nemame. Pozname sa dlho a ja viem, ze toto je jeho bezna reakcia na konflikty ale aj tak mi to vzdy velmi ublizi. Proste ma ignoruje. Nevola, nepise z prace ako zvycajne, doma na mna neprehovori, obchadzame sa ako cudzi. Ja som sa vzdy doprosovala chcela to riesit a radsej nech sa pohadame nez toto ale tentokrat som si povedala ze proste staci a ignorujem ho aj ja ale ze uplne. Neviem ci ho to prekvapilo alebo je rad ale na mojej strane proste uz mam v hlave ze sa bude chciet odstahovat, rozviezt.. isto mi poviete ze naco mi je taky chlap a niekedy sa to aj sama seba pytam ale ja asi neviem byt sama proste a zahodit tolke roky kvoli zas uplnej hluposti...co keby on toto povedal mne za covon sa nastval tak by aj tak na mna bolo zle ze prehanam a hrotim a neviem co.
A ja mam pocit ze vzdy je konflikt pre to ze on nevie zvladnut svoje emocie a je strasne jesitny. Najnovsie ho teda obmedzujem lebo sa mi zda ze vela pije aj ked podstata je zlozitejsia ale pre predstavu.
Co by ste mi poradili ako postupovat dalej?
@pribinak dakujem, idem citat
čo znamená veľa pije?
Najlepsie by bolo sa zbalit s tym, ze ty toto nemienis znova zazivat a ked ho to prejde nech da vediet.
Isla by som k rodicom, kamoske a uzila by som si to.
Ked chce mat tichu domacnost, ma ju mat ale nech si v nej zije sam.
Tak mu nehovor, ako ti to ubližuje, ale daj mu najavo, že to máš práveže na háku. Zavolaj pred ním kamoške, buď do telefónu veselá, smej sa, dohodni sa s ňou, že si niekam vyrazíte, alebo choď sama, hocikam a on nech nevie, kde si (veď nekomunikuje, tak ani ty sa mu nebudeš spovedať). Ak máš možnosť odísť aj na viac dní, určite choď. Až kým sa nespamätá a nezačne ťa hľadať. A keď nezačne, tak už vieš, čo máš robiť.
@kaktusik007 vies co vacsinou pre uplne p*coviny. Ale to sa mozno mne zda, v nom moze nieco vret dlhsie alebo fakt nezvlada tlak v praci, takzo posudit....
Napr raz to bolo ze som isla robit rezne obratene a on mi akoze naklepal maso ale len rukou a ja viem ze take dobre ako mu chutia su kladivkom tak som to sla preklepat.... tak ze naco preco ze on to spravil a ci musim vever trieskat (bolo asi 18hod)... potom povedal ze on ich jest nebude pritom si ich "objednal" on... 2 alebo 3 dni sa so mnou nebavil...
Teraz to bolo za to, ze som mu povedala, aby peniaze na cigarety a vino daval radsej mne a vravela som to s humorom... tak ho obmedzujem a ci on vobec moze nieco este robit....
Ja nehovorim, som povaha ze rypkam ale to je zas moja forma komunikacie ked on inak nechce. Nebola som tiez taka ale zase mi neda stale len drzat hubu a krok...
Ale on si aj sam priznal nedavno (asi 5 dni dozadu) ze ma problem s emociami, ze ich nevie akoby spracovat, ovladat
@lucka_ke 3-4 pohare vina po praci. Za mna je to vela...
Jezisi no to je riadny psychos🫣 a ty ho obhajujes ako poloboha🫣.
@h2 na viac dni nemam bohuzial kam ist... ale ja aj tak neviem preco sa toto bojim spravit...
No tak pozor, urazanie sa za sposob urobenia reznov a vycitka ze on to jest nebude plus do toho popijanie, to uz je trocha moc. Nemas nahodou doma narcisticku poruchu osobnosti?
@mandzula presne! Úplná manipulácia.
Autorka...fuha dievča nesmierne ale nesmierne mi pripomínas seba. Bola som v takomto vzťahu 3 roky. Viem presne o com pises a bol to chorý, šialene chorý vzťah kvôli ktorému som nakoniec padla na úplne dno.
Predovšetkým si od neho závislá. Samozrejme ze rozchod je najlepšie čo sa ti môže stať ale väčšia pravdepodobnosť ze s takým pakom prežijes život.
@mandzula kks tak a ja som si myslela, ze manipulaciu viem rozpoznat 😭 no uplne som teraz v takom pomykove sakra, ze asi fakt som strasne sprosta a splachovacia
Nie nevieš manipuláciu rozpoznať a ešte ťa aj priťahuje.
Urazí sa a nekomunikuje kvôli tomu, že naklepeš rezne?! 😮 Akonáhle by povedal, že ich jesť nebude, urobím si len jeden pre seba a zvyšné dávam do mrazničky. A s chuťou ho pred ním zjem: "Škoda, že si nedáš, je to výborné!"
Aj môj ex manžel bol taky, pri akejkoľvek aj kľudnej výmene názorov, pokiaľ nebolo ako chce on sa odul a nekomunikoval so mnou. Kým sme spolu chodili to bola vždy chvíľa, neskôr sa to začala stupňovať na dní potom aj týždeň kým som neprišla ja a neospravedlnila sa pomaly aj za to ze si len dovolím myslieť niečo iné ako on. Jedného dňa som sa zastala a povedala si ze nebudem prvá. Vydržal polroka, a potom som prišla ze ho viac nepotrebujem. Ze je to len niekto kto sa postará o dieťa keď som v práci, rovnako ako sa postará babysitterka. Už som par rokov rozvedená....
@0silvia0 ja uz si zrazu nie som nicim ista... viem to vyhodnotit aj sama?
Narcis, manipulator 🙈 az sa mi nechce verit, ze by som to fakt nevidela do kelu!!!
@zorana999 no ja sa teraz fakt citim jak alenka v krajine divov... uplne ma chyta panika popravde z komentarov... a ja krava som mu chcela este dnes volat do prace, ze ci sa o tom mozme porozpravat... 🙈
On je teraz v práci? Určite mu nevolaj! A nebuď doma, keď bude mať prísť domov. Pekne sa obleč, učeš, namaľuj. A príď domov najskôr tak dve hodiny po ňom. A keď prídeš, NIČ mu nehovor.
@mandzula musim pohladat! Mne takto z fleku napada situaciu typu chcem schudnut/rozmyslam ze si dam spravot prsia lebo proate som nespokojna (mam os prirody zly tvar)... a jeho reakcia je ze jemu sa pacim a ci sa potrebujem ako este niekomu inemu 🙈 a mne to vtedy prislo mile!!!!! 🙈🙈🙈
@h2 len on je cely den dnes, pocitam ze pride okolo 10 a ja musim ist spat aby som zajtra vstala do prace 😁
Ahá, tak aspoň choď spať skôr, než príde.
Moja kolegyna s takymto niecim zije 30 rokov, tresta ju tichom, ostentativne vykydne do zachoda jedlo, urazi sa za kazdu blbost, potom neje co ona navari. Manipuluje ju, za vsetko je vinna ona. Obaja si presli zavislostou na alkohole. Telo fungujuce v neustalom strese je nachylne na psychosomaticke problemy.
@sense wow tak pol roka by som to nedala s mojou povahou 🙈 ale je pravde ze za takych okolnosti ho ozaj netreba...
Pre Boha, nevolaj mu. To je presne výsledok jejo manipulácie, Ty máš pocit viny, hoci v skutočnosti to tak nie je
@sense ty kokso to naozaj pol roka bol ticho???? preboha.
@h2 to by slo... a rano mozem odist ako on dnes, ze ani mu ani bu

@mandzula toto ja sa snazim... uz som mu povedala x krat, ako mi to ublizuje a aj bolo asi 2x uz ze "teraz by som sa s tebou najradsej nebavil lebo ma series ale snazim sa tak ti to takto hovorim" co bol za mna velky pokrok... a teraz zas toto...
Mna uz realne napadlo ci nema nejaku depresiu/bipolarnu poruchu nieco proste lebo mi to fakt nedojde normalne co robi posledny cas