Čo robiť, keď manžel rozdáva veci pre bábätko?
Ahojte, môj muž sa relatívne skoro stane dedkom, dcéra čaká plánovane dieťa, nemajú peniaze ani nič zabezpečené. My máme 3 ročného syna a plánujeme druhé dieťa do roka a on jej rozdáva všetky naše veci, čo som starostlivo odložila pre druhé dieťa a ktoré som kupovala výlučne ja. Kočík, postieľka, ohrádka, kolíska, oblečenie v perfektnom stave. Strašne som z toho vytočená a on mi len odpovie že kúpime nové. Ja nevidím dôvod prečo by som mala míňať opäť stovky eur na veci keď už ich raz mám. Vôbec neviem čo mám robiť a kedykoľvek niečo spomeniem tak som tá najhoršia, skúpa. Akurát že ja som sa najskôr zabezpečila, mala svoje bývanie, peniaze na výbavu a všetko potrebné, nepovedala som si len tak že ok ideme na ostro a keď sa podarí nejak bude. Neviem už čo im mám povedať, vždy som za najhoršiu, ale mne nikto nič zadarmo nedal, neviem prečo mám novucke veci rozdávať.
Cim viac pises tym
Viac mam pocit ze vas vztah + dieta bolo z jeho strany kalkulacia. Nie nejake velke city voci tebe. Len niekoho potreboval do domu aby otec Nebol sam., Tebe Asi tikali bio hodiny Tak si brala co ponukal. A nechala si so sebou vybabrat:
A preco s nim chces teda druhe dieta ? Nerypem ale vhodny partner teda nieje vobec
@ivik4 neviem ti odpovedať. Vždy som chcela kompletnú rodinu, dve deti a nejak sa stým asi neviem zmieriť. Vynadal mi kľudne. Ale tie celoživotné túžby je takže hodiť za hlavu
Autorka očividne on sa takto správal vždy, len Ty si mala ružové okuliare. Lebo ja by som sa teda nikdy nenasťahovala k partnerovmu otcovi, ktorý mi ani len svokrom nie je … už vôbec by som s ním nemala ani len to jedno dieťa, nie to ešte rozmýšlala na druhým … úprimne len dúfam, že svoje peniaze nevrážaš do ich nehnuteľnosti …
@miadi nemám už čo napísať. Strašne plačem a som sama
@malasandrika nie peniaze nedávam do ich domu. Len na bežné fungovanie, drobnosti, žiadne rekonštrukcie
@juliacenc presne ako píšeš miadi. Ani prvému nekúpil otec nič, neverím že kúpi druhému. Zas len ma platiť autorka znovu, čiže úplne zbytočne výdavky bude mať. Ja neviem ako tu mamičky, ale ja nezarabam toľko, aby som teoreticky každému ďalšiemu dieťaťu mohla kupovať vždy nové veci, od oblečka, cez kočík, postieľku....
no vidíš, nakoniec sa táto celá téma otočila a možno sme ti otvorili oči. Neplač, možno toto je ten zlom, kedy sa niečo zmení a tebe sa zmení celý život k lepšiemu. Treba veriť a mať svoju hrdosť
Autorka, myslím, že táto diskusia Ti otvorila oči, je na čase, aby si si konečne dupla aj Ty. Aj keby to malo znamenať, že skončíš s jedným dieťaťom v svojom byte. Držím palce
@huxy akoze, moj muz ma este deti do 18, ale keby dal moje drahe veci, co som vyberala pre nase decko, hocikomu len tak(tiez nekupoval skoro nic, proste chlapi neriesia) tak ho donutim, aby ni ich vratil. Ja som ich svojim kamoskam pozicala kym ich potrebujem, ale ide tam aj o ten vzajomny vztah. Autorka nwvlastnu dceru nema rada, mozno jej neveri.
Ale ako tu uz bolo spomwnute, je to len spicka ladovca ich problemov
Neplac! Aspon mas zdrave dieta . Niekto nema ani tolko. Zabudni na ten sen o komplet rodinke na klasiku nie kazdemu sa podari. No nie je to koniec sveta. Si mlada mas cely zivot pred sebou . Len si nerob teraz to druhe dieta . Asi este potrebujes viac sklamania od partnera a potom ked ti pretecie pohar trpezlivosti to vzdas. Este vzdy je sanca ale miziva ze sa vas vztah zmeni k lepsiemu - ale druhe dieta to za vas neurobi. Otca by mal dat do ustavu lenze to je drahe . .. ty budes o rok dva na materskej a budes tie plienky prebalovat ty.. Vnucka tam nezije ta sa nebude onho starat. Fakt vrr tomu ked ti bude moc tazko ze samej s dietatom ti bude lepsie . Musis ale dat seba a svoje stastie na prve miesto.
Co robi ako zije co hovori jeho dcera je nepodstatne, Pre teba . Ona v tvojej story nie je relevantna to uz je jej zivot . Ale ukazuje ti teraz chovanie partnera ten jeho nezaujem zhanat /platit vecicky pre vase dieta .. a o to co potrebuje jeho buduce vnuca sa hravo postaral na tvoj ukor bez tvojho suhlasu. Davas mu vsetku moc tym svojim snom o “ komplet “ rodine, Tu by ste ale mali chciet obaja a mali by ste byt rovnocenny. Keby mal taky zaujem zhanat vecicky pre vase dieta tak by ta to co urobil teraz az tak nebolo. Lebo nejde o veci ale o pristup.
Nevládzem už nič napísať tak plačem, ďakujem vám čo ste tu strávili čas. Pekne sviatky
Neplač. Len rozmýšľaj, nad svojím životom, nad tým, či chces takto ďalej žiť. V takom prostredí, s takým človekom. Druhé dieťa ťa nespraví šťastnou,ak nie si šťastná teraz kvôli problémom okolo teba.
Každou chvíľou som viac nasratá na tú vyčúranú dcéru čo tu vydiera otca že keď jej niečo nedá pôjde preč. Ja som sa jej ešte snažila zabezpečiť lepší život a na všetko sa z pohodlnosti vysrala a teraz nás tu bude vyslovene vyžierať. 25 ročná chudera
Neplac. Mozno to bude lepsie len to druhe dieta si zatial nerob. Uvidis o rok dva ako na tom bude vas vztah. Ono sa to vsetko este vykristalizuje. Mozno budete spolu stastni .. alebo mozes mat raz druhe dieta s inym muzom kto vie co bude o 3-4r.. nemas 40 nemusis mat asap dalsie dieta. A Mozno budes sama s jednym a budes stastna. Uvidis ked sa narodi vnuca ako sa bude chovat tvoj partner a ci ti budu urcite veci neprekonatelne prekazat .. viac si vsimaj jeho chovanie k tebe. Ci mu len vyplnas urcitu funkiciu ci ty vies ako vyzera byt milovana. Menej si vsimaj jeho dceru a viac seba ci si tam kde by si chcela byt .. ci sa citis bezmpcna ci sa citis doma tam kde zijes atd . Nenechaj si pokazit vianoce . A Keby ste mali to druhe dieta .. vsetky tie veci nech pekne kupi on. To je najmenej co moze urobit . ❤️Drz sa!
Vieš, chceš kompletnú rodinu, ale tá je s manzelom, nie, že ty máš iné priezvisko, chlap iné a dieťa nejaké medzi tým. A chlap robí rozhodnutia bez tvojho vedomia, aby sa ťa opýtal, príde mi to totálne drzé z jeho strany, keďže všetko to bol tvoj majetok, to je tá najzákladnejšia slušnosť - opýtam sa partnerky a potom sa SPOLU rozhodneme ku každého spokojnosti. Len si s ním nerob 2. dieťa.
Chápem z časti, prečo aj nemáš rada jeho dcéru - lebo jej preukazuje patričnú úctu, ktorú tebe nie. A tak si tvoj mozog vyhodnotil, že jeho dcera je hlavný nepristeľ. Ale za to môže on, nie jeho dcera ako sa k tebe on správa. Ústupkov si mu zo svojej strany narobila až až.
O mne môj otec, čerstvý vdovec, v mojich 25 rokoch vedel akurát tak to že sa mám dobre a žijem v USA, ani vo sne by mi nenapadlo ho vydierať že keď ma chce vidieť tak čakám dieťa a chcem pozemok a pomoc.
Podľa mňa rovnako nezodpovedné ako mať dieťa bez fin. zabezpečenia, zázemia a pod je, keď privadzas deti do nefunkčného vzťahu a prostredia. Vysnivala si si rodinu, dve deti atď. A tvoj muž to ma očividne na háku. Nerešpektuje ťa, vydiera ťa, byvate v cudzom, rozdáva tvoje veci, je mu ukradnutý tvoj názor... Ako sa stará o syna? Býva na ocr? Vozí, odváža, hrá sa? Keď dedo ostane úplne imobilný, muž ostane doma na opatrovatelskom? Kto bude opravovať a ťahať dom? Alebo ťa krásne zmanipuluje k opatrovaniu a ty sa zbláznis s dvoma deťmi a starým imobilným človekom. Dcéra je tvoj najmenší problém a píšu ti to všetky, ktoré sa vedia povzniesť a vidieť iný pohľad. Svoj hnev a frustráciu z chlapa prenasas na jeho DNA, aby si si nemusela pripustiť, že si sama rovnako nezodpovedná. A to myslím v dobrom. Očividne si zamilovana, máš ružové okuliare a baby sa ti ich snažia zrušiť. Fakt porozmyslaj nad druhým dieťaťom, lebo si myslím, že novú vybavu budeš kupovať rovnako, ako si išla bývať do domu.
Ta jeho dcera je len o par rokov mladsia od teba. Ziarlis Lebo ona mà na tvojho chlapa lepsie paky ako ty. Tam je len 7r rozdiel . Vnimas ju skoro ako sokynu v laske. Ona tu ale bude vzdy . A vzdy dosiahne unho svoje . A ty budes stale tam kde si. Vecne budes mat nervy. Nie je kazdy stavany do vztahu s partnerom co uz mà zavazky z predosleho vztahu. Nie je to vobec jednoduche. A tebe este len to peklo zacne. Takto chces zit? Plna hnevu krivdy ziarlivosti .. vzdy sa mozes mat ovela lepsie . Len si Musis viac vazit samu seba.
A teda z pohľadu starého otca. Mám rovnako ako dcéra, čiže predpokladám, že tvoj priateľ a môj otec sú rovnako starí. Rodičia mi nonstop dookola hovoria, že to je úplne iná láska, ako ku mne. Že tie vnúčatá inak berú, inak milujú. Vnúčatá ich majú oboch totálne omotanych okolo prsta. Ja keď vidím deda, aký je roztopeny z nich, to sa nedá opísať. Dieťa neprestanes milovať, keď padne 18ty rok. Len sa príprav na to, že vnučka bude mať deda úplne omotaneho, a bude s ňou chcieť dosť tráviť čas. Aby si potom nebola nervózna, keď bude deliť čas medzi dve maličké deti.
A teraz ked budes mat pocit ze vnucku mà radsej ako vaseho syna ( a Chlapi byvaju z bab pokakani) tak ta to uplne znechuti. A on ti nemoze dat 100% svojho zaujmu casu $ na vase deti on bude behat za vnuckou lebo to je mega laska. ( u niekoho to konci pri vlastnych detoch vnucata ich nezaujimaju u inych naopak vnucata su viac ako ich deti a vedia si ich viac uzit) a do toho vsetkeho by si chcela byt este tehotna hormonalna ?
@panda21 presne to čakám. Ak keď on mi tvrdí opak, že a vnucatom sa pohra a koniec. Dieťa je prvoradé. Ale nezierem mi to. Odídem
Tak si povedz, že to ide dieťaťu, do sociálne nie veľmi zabezpečenej rodiny a nie nevlastnej dcére... To dieťatko to potrebuje. Tebe to bude stáť v skrini. Isto to nebude zničené a vrátia vám to.
Prepáčte za chyby, nevidím cez slzy a opravuje mi to slová

@thoughtfulweirdo teraz mi už nepomôže, ja som mu naivne verila. Ani mi nenapadlo kde to skončí