Čo robiť, keď manžel rozdáva veci pre bábätko?
Ahojte, môj muž sa relatívne skoro stane dedkom, dcéra čaká plánovane dieťa, nemajú peniaze ani nič zabezpečené. My máme 3 ročného syna a plánujeme druhé dieťa do roka a on jej rozdáva všetky naše veci, čo som starostlivo odložila pre druhé dieťa a ktoré som kupovala výlučne ja. Kočík, postieľka, ohrádka, kolíska, oblečenie v perfektnom stave. Strašne som z toho vytočená a on mi len odpovie že kúpime nové. Ja nevidím dôvod prečo by som mala míňať opäť stovky eur na veci keď už ich raz mám. Vôbec neviem čo mám robiť a kedykoľvek niečo spomeniem tak som tá najhoršia, skúpa. Akurát že ja som sa najskôr zabezpečila, mala svoje bývanie, peniaze na výbavu a všetko potrebné, nepovedala som si len tak že ok ideme na ostro a keď sa podarí nejak bude. Neviem už čo im mám povedať, vždy som za najhoršiu, ale mne nikto nič zadarmo nedal, neviem prečo mám novucke veci rozdávať.
Daj vediet ze si ok!
Reagujem na : “Pojdem domov a najdem si lepsieho”. Pozor na to, lepsi nemusi prist. Najlepsi je postoj, pojdem domov a postaram sa sama o seba. To, ze si najdes lepsieho nie je garantovane, to ze budes sama ano. Musis ratat aj s tym ze budes sama, co je momentalne realny scenar.
Ten blbec ti nestojí za to, aby si sedela nad liekmi, žiaden človek na svete za to nestojí. Si mladá, len máš dušu doraňanú, tú treba vyliečiť. Je to ťažké to všetko precítiť, ale každý deň už môže byť iba lepší, len sa treba zbaviť ľudí, ktorí si ťa nevážia. To, že on nevidí tvoju cenu a musíš mu ju dokazovať, ešte neznamená, že iný ju neuvidí. Si mladá, buď náročná , chci viac od života a získaš to.
Narazila si na vadný kus, ktorému nevychádzajú vzťahy, kedže toto sa mu neudialo 1x. Aj jeho ex si našla niekoho iného, aj s dieťaťom, jedným blbcom život nekončí. On mal možnosť poučiť sa z chýb a zmeniť sa, ale rozhodol sa ísť tou zlou cestou, cez ponižovanie partnerky, zatiahol ťa do nestabilného prostredia, kde nie si vo svojej koži, aby si bola ľahšie manipulovateľná. Prespi sa na to, nerob hlúposti, tvoje dieťa ťa bude potrebovať cely život, si matka. Za pár rokov sa zasmejes nad tým s akým blbcom si bola, čas vylieči všetko, nakoniec uvidíš, že časom budeš ešte silnejšia ako si teraz a zocelí ťa to.
Nech tie veci potom vratia
@panda21 @lienka.7 áno, už som prebehla a síce to, čo som napísala, naďalej platí, ale naozaj to nie je v ich prípade to podstatné.
Autorka, kašľi na chlapa, kašli na jeho dcéru a hlavne zabudni na ďalšie dieťa s týmto človekom. Jeho dcére nemáš čo vyčítať, ona to pobrala aspoň trocha viac s rozumom než ty, ona je vyčúraná a jej otec sa jej možno snaží aj vynahradiť roky, keď s ňou nebol. A nevyčítaj jej nezodpovednosť, keď ty sama si sa rozhodla spraviť si dieťa s chlapom, ktorý sa nechce pohnúť z tatkovho domu (predpokladám, že čaká na dedenie), má zmýšľanie sedláka (že ľudia, čo bývajú v bytoch sú socky 🙄, že pozdravujem) a nasťahovala si sa do domu k chorému človeku, ktorý ťa napádal. Dokonca tehotná. Týmto ťa nechcem rozobrať viac než už určite si, len ti tiež otvoriť oči a zamyslieť sa poriadne nad svojím životom. Lebo porozdavane veci sú naozaj tvoj najmenší problém. Ale, máš jedno veľké šťastie v nešťastí, máš so synom kam ísť. Len nepriveď do takéhoto vzťahu ďalšie dieťa, už kvôli nemu samotnému. Na to si nájdi vhodnejšieho partnera (tebe osobne doporučujem bezdetného).
Mne najviac z toho celého bije do oci “ja som kupovala”. Aké ja? Však máte spoločne dieťa, tak aj financie by mali byt… kúpite nové, no a čo. Sú to len veci. Daj si hlavne do poriadku vzťah. V manželstve nie je “moje” ani “tvoje”, predsa je to bezpodielové právny vzťah…
@kvetinka719 ale oni nie sú manželia a navzájom si ničím neprispievajú. Takže to je trošku rozdiel.
@kvetinka719
Nemajú spoločne financie, nemajú bezpodielovy vzťah, nie sú manželia. Navyše jej chlap dáva rad najavo, že býva v cudzom - dome jeho otca. Autorka to kúpila za svoje prémie, pánkovi sa neráčilo kúpiť niečo na dieťa tiež. Ale rozdávať nemá problém i keď neinvestoval. Tých problémov tam majú až až.
@domkakvet treba sa na ti pozriet z druhej stránky
Ona do toho investovala nie male peniaze
Ja keď som mala prvé dieťa (prvé vnúča v rodine) ,všetko sme si kupovali sami
Všetko
Nestalo to malo
Po 2r sme plánovali druhe,no keďže sme vtedy bývali v byte a moja svokra v dome, také väčšie veci (stolička na papanie ,postieľka,..... všetko možné sme dali do manželovej starej izby kde to nikomu nezavadzalo)
Moja svokra to bez nášho dovolenia rozdala-vraj požičala svojmu bratrancovi
Ty nechci vidieť v akom stave sme to späť horko ťažko dostali
Pre druhé sme museli znovu kupovať nové
Špinavé polamane polepene hrozne
Nepoužiteľné ....
Ja autorku chápem
Ak dieťa plánovali, mali si co to zabezpečiť sami pre svoje dieta
Ja som podarovala ďalej plno veci a i tak nechala jednu celú veľkú krabicu, aj keď druhé dieťa už neplánujeme, no a čo? Prečo by bolo jej povinnosťou darovať, bez ohľadu, komu? Tie veci kupovala ONA, boli to len e len jej peniaze. Keby sa pustila rozdávať partnerove náradie niekomu z jej rodiny, tiež by to bolo v pohode? Kde má záruku, že sa jej tie veci vrátia? Odkiaľ beriete, že sa nezničia? Ja som prala detské aj to najmenšie oblecenie denne, niekedy malý ogrcal a vystriedal denne aj 6 dupaciek. Tie veci sa ničia a opotrebúvajú aj praním, susením v sušičke, nie je pravda, že budú ako nové. Kočík že sa neopotrebuva? Samozrejme, že hej. Ale keby aj, že partner so mnou nekomunikuje a začne rozdávať? Tiež môžem predať našu spoločnú posteľ bez jeho opytania? Telku? Len tak? Aj keď ju nezapneme celé týždne,mesiace? Nie je povinná nikomu nič darovať. A on nemá právo bez jej opytania darovať JEJ veci. Ani vlastnej dcére.
Myslím, že veci, čo jej darujete ste mali vybrať spolu. Pomáhať si je ľudské. Tiež som veci po prvých dvoch deťoch posunula, aj keď sme plánovali tretie. To sa nám podarilo až po 10 rokoch. Oblečenie som kupovala tiež a postieľku som dostala od švagrinej a aj pár vecí. Bola som vďačná za všetko, čo som dostala a tiež som sa rada podelila, keď boli v rodine ďalšie maminy. Keď si pomyslím, že by som všetko doma skreckovala 10 rokov, kým sa konečne podarilo tretie bábo ... Je pravda, že sa mi potom najprv vrátilo viac vecí, než som dala ale keď sa narodili ďalšie deti iným mamičkám, vracanie vecí z rodiny sa pozastavilo, ale mám od kamarátok. Teda keď dáš, aj tebe sa vráti, možno odinakiaľ, ale báť sa o to nemusíš.
@kvetinka719 oni nie sú manželia, sú frajeri, partneri.
@katkami123 reálne po celej diskusii problém s frajerovou dcérou prešiel na problém nefunkčného vzťahu. Ona si napĺňala svoje túžby a zakrývala celý čas oči pred realitou. Ak jej teraz tak škaredo Nadal, je jasné, že nikdy ju neľúbil, nevazil si ju a ona sa chcela hrať na rodinu
Vyhrážať sa samovraždou a hľadať to ako riešenie je fakt "dospelé". Po sviatkoch určite vyhľadať odborníka alebo ísť smer pohotovosť. Tvoje dieťa si nezaslúži, že ho necháš samé. To dieťa si ty chcela, tak mu neznic život tým, že to vzdaš.
Neverim rečiam ohľadom dcéry, autorka je sklamaná zo svojho života, že nevníma už realitu. Autorka je vo výbornej pozícii a ani o tom nevie.
Autorka, v tom najlepšom ti píšem. Nemusíš riešiť to, že ťa muž bije, máš deti hladné a bojíš sa, že či prežiješ vianoce. (Viem o com vravím)
Ty si vlastne vyhrala. Buď šťastná! Že nemáš s nim druhé dieťa a si de facto voľna, máš svoj byt, svoj financie... Vieš ako máš veľkú úľavu? Nehladaj útechu v ďalšom mužovi. Máš dieťa na ktoré sa máš zamerať. Si mladá. To co príde nik nevie, len sa nevešaj na prvého.
Teraz preži sviatky, po sviatkoch pekne chod si vybaviť predbežne zverenie dieťaťa, odstahuj sa a daj zbohom tomuto chaosu a celej tejto divnej rodine.
Žiaľ ako frajerka máš teraz na menej veci nárok, ale nevadí aspoň nemusíš riešiť rozvod.
Teraz to znie strašne pre teba, ale keď sa na to pozrieš spätne, budeš tak obrovsky šťastná, že si odišla... Možno terapia by ti pomohla aby si prestala vidieť veci cez ružové okuliare ako doteraz...
Držím palce. Si silnejšia než si myslíš. Zvládneš to.
Žiadny zákon ani iné nariadenie neurčuje vek do 26rokov. Nikde nikdy.
To že otec chce pomôcť svojej dcére ok, chápeme, ale absolútne nechápem že rozdáva a rozdáva bez toho aby sa poradil či spýtal teba ! Ste manželia, si matka jeho malého dieťaťa, on takmer prstom nepohol ale všetko si nakúpila,vybavila ty, tak absolútny základ slušnosti je - poradiť sa, dohodnúť sa .
Keby môj chlap bez môjho súhlasu takto rozdával svojej dcére či mame , tak ho vyhodim. Ja doprajem, darujem, kúpim, ale sme dvaja a my dvaja riešime. Nie on. Nie lenon...
@cacianka Nie sú manželia, odporúčam posledné strany nájsť, téma už je úplne inde. A nevlastná dcéra ju netrapi. Sama býva s chlapom ktorý má otca s alhaimerom, útočil na ňu, priateľ jej vynadal, ona s nim doteraz stále chcela druhé dieťa... A včera už písala o samovražde... Takže darovanie veci je nič.😅
Autorka, ja ti iba napisem, ze mas naviac.
Autorka si v poriadku ? Neblázni s tými liekmi
Mna by ešte zaujimalo, nie som expert na právo, ale jej chlap nedrží sa tak zubami-nechtami v dome svojho otca, lebo potom má zo zákona nárok na jeho nehnuteľnosť s tým, ze on ho doopatroval? Ak má súrodencov, môže si teda nárokovať na cely jeho majetok potom zo zákona? Lebo mne sa zdá, že tam je niečo takéto. Ak žili pod jednou strechou do jeho smrti, tak ma plne právo všetko získať. Či sa mýlim?
@katkami123 mylis sa
Podľa mňa je tu viac problémov. Tie vecičky sú len vrchol ľadovca a pod vodou kopec detailov na zamyslenie. Prečo sa ten chlap nestaral o svoju dcéru doteraz? Ono, kto si ako vychová, tak má. Možno keby mala predtým lepšie zázemie, tak teraz je na tom lepšie. Teraz má záujem sa starať o svoje vnúča. Je to jeho rodina, je naivné si myslieť, že keď s Tebou bude mať novú rodinu, tak to je prednejšie. Pre rodiča je to rovnaké dieťa. Lebo sama píšeš, že dieťa ide mať dieťa. A Tvoj partner bol tiež možno ,,dieťa", že sa od mala nestaral o dcéru.
A potom je tu Tvoj vzťah s Tvojim otcom. Aj o ňom píšeš tak divne, takže máš problém z detstva so svojím otcom a ťaháš si to do svojho partnerského života. Možno preto si si našla práve takéhoto partnera.
A Tvoj partnerský život je divný. Ak čakám s niekým dieťa a teda si zakladám rodinu, tak neberiem to, že moje peniaze, jeho peniaze. Ste už s malým rodina. Preto keď on chce posunúť veci vnúčaťu, ktorému si už cez syna aj Ty rodina, tak by mi to prišlo normálne. Hlavne ak má na to, kúpiť vašemu ďalšiemu dieťaťu všetko čo je potrebné. Ak to budete potrebovať. Sú to len veci. Oni majú finančné problémy, tak by jej mohol dať peniaze na potrebné veci, ale Tvoje veci by v pivnici žrali mole. Tak nepríde Ti to takto rozumnejšie?
Autorka ozvi sa či si v poriadku
Tiež mám strach... Admin by mohol zistiť či sa prihlásila, oni vidia jej účet...
Aj ja každý deň otvorím túto tému, autorka napíš prosím či si ok

Si zabezpečená, sebestačná žena. Teraz to vyzerá čierno, ale máš syna, ktorý ťa potrebuje. Dostal by toľko lásky, koľko od teba? Dostal by toľko pozornosti ako od teba? Nebol by iba prehadzovany medzi imobilnym dedom a vnuckou? Mysli teraz na vás dvoch. Zvládnete to, ty a syn. Aj dvaja sú rodina. A vy si môžete vytvoriť úžasnú rodinu.