Čo robiť, keď manžel rozdáva veci pre bábätko?
Ahojte, môj muž sa relatívne skoro stane dedkom, dcéra čaká plánovane dieťa, nemajú peniaze ani nič zabezpečené. My máme 3 ročného syna a plánujeme druhé dieťa do roka a on jej rozdáva všetky naše veci, čo som starostlivo odložila pre druhé dieťa a ktoré som kupovala výlučne ja. Kočík, postieľka, ohrádka, kolíska, oblečenie v perfektnom stave. Strašne som z toho vytočená a on mi len odpovie že kúpime nové. Ja nevidím dôvod prečo by som mala míňať opäť stovky eur na veci keď už ich raz mám. Vôbec neviem čo mám robiť a kedykoľvek niečo spomeniem tak som tá najhoršia, skúpa. Akurát že ja som sa najskôr zabezpečila, mala svoje bývanie, peniaze na výbavu a všetko potrebné, nepovedala som si len tak že ok ideme na ostro a keď sa podarí nejak bude. Neviem už čo im mám povedať, vždy som za najhoršiu, ale mne nikto nič zadarmo nedal, neviem prečo mám novucke veci rozdávať.
@autorka keď si si tie veci kupila za svoje, on neprispel, tak by som normalne povedala, že sorry, ale rozdávaj co si kúpil ty.... ty tiež len tak nerozdávas jeho veci zo skrine. Ci áno?
Inak uprimne, do budúcna ja ten váš vzťah moc ružovo, ďalšie dieťa by som si rozhodne s nim nerobila...
Autorka čím viac komentárov čítam, tým viac som si istá, že na Tvojom mieste by som si druhé dieťa s partnerom nerobila. Nebývate ani vo vlastnom, si tam v podstate na návšteve, nerešpektuje Tvoje názory. Stále si len partnerka a očividne ani nie rovnocenná. S takýmto mužom by som nemala ani jedno dieťa, nie to ešte dve.
Mna by viac trapilo na tvojom mieste ze rodim deti chlapovi co zije u otca a Nechce zit u mna a nechce byt Moj muz = manzel .. nie ako si zariadila nezodpovedne zivot jeho dcera . A toto je len zaciatok . Pockaj ked sa vnuca narodi Ved on sa z neho po 💩 a on ako dedko mà aj moralne zodpovednost/pravo davat svojmu vnucatku.. a ty budes len kupovat vasim detom .. a on bude len zhanat co dat inym. Ved teba picne. Fakt sa nehrn do druheho dietata s nim. Kto vie co bude o rok ? Bude ti jednoduchsie byt single mama vo svojom byte s 1 dietatom ako s 2. Ono je uplne v poriadku ze bude davat svojmu vnucatku .. lenze tym vasim detom nebude davat ani tych 50% nie to 100% co si si predatavovala.
Neštve ťa skôr to, že viac dá na svoju dcéru ako na teba? Že ti chýba slovo v domácnosti? Lebo ja vidím hlavný problém v ňom, ani nie tak v jeho dcére. Jemu je ukradnuté, čo chceš ty. A tiež si myslím, že on nemá v pláne druhé dieťa, preto tak veľkoryso rozdava.
Aké máš istoty pri tom chlapovi? Stále je to priateľ, bývaš u neho, rozdava tvoj majetok, je mu jedno, čo chceš ty.
Na druhej strane, už bude dedkom, asi nie je už najmladší, pravdepodobne si sám uvedomuje, že na ďalšieho novorodenca už nemá chuť, silu a ani energiu, len ti to asi nedokáže otvorene povedať, keď vidí ako ty chceš. Vidím to na sebe, že s vekom to ide už horšie.
Ja ťa chápem,pretože som niečo podobné tiež zažila.Chlap tiež rozdal,požičal výbavu po mojich deťoch svojej dcére.Proste som vyšla na dvor a zistila,že si nakladá do auta veci z garáže....Môj kočiar,chodítko,hojdačky,lehátka (veľa toho som nakúpila aj tu na mk)....Plánovala som to potom posunúť ďalej,aby sa mi aspoň nejaké peniažky vrátili,ale pre dobro vzťahu som bola ticho a nechala ju nech berie.Potom nastala taká situácia,že na mňa vyskočila,že ,,kde mám tie šaty,čo mojím deťom pokúpili tetky z ich rodiny.Ona ich potrebuje pre svoje dieťa,tak očakáva,že jej to posuniem" Opäť som bola ticho pre dobro vzťahu.......Bola som hlupaňa...ty nebuď ticho,opýtaj si späť svoje veci,píšem ti to z vlastnej skúsenosti....Zo mňa nakoniec práve tá jeho dcéra spolu s nim urobili idiota v celej ich rodine...
prečo zasa riešiš ich? či dostanú hypo alebo nie, je to len ich vec. Prečo bývaš s priateľom a so svojim dieťaťom u svojho svokra? Prečo tvoj nepostavil vlastný dom, keď teda len socky bývajú v paneláku? To tvoj je potom čo, že už bude dedko a ešte stále býva so svojím otcom? On nie je socka? A ty do takejto situácie chceš priviesť ďalšie dieťa? No to mi už je väčšia zodpovednosť na akú poukazuješ u jeho dcéry teda fakt. Najprv sa treba pozrieť do zrkadla, až potom pozerať na druhých.
@sasa1310
Úplne súhlasím, rieši veci pre jeho dcéru, pritom tam v tom vzťahu majú problémov až až a pravdepodobne má autorka tiež hypotéku na svojej nehnuteľnosti, takze netuším v čom je lepšia od dcéry. Navyše jej chlap je zas tatkov maznáčik , keď sa potrebuje smiať zo “zaťka”, to iste má doma, len s tým rozdielom, že ten “Zaťko” pôjde od mamičky do svojho rodinného domu, zatiaľ čo ten jej sa od otca do jej bývania ani nepohne.
@sasa1310 niektori ludia si nevedia ujasnit co ich vlastne hneva nejdu do hlbky a myslia si ze ide o tie veci. A ziju vo svojej bubline. V predstave o tom ako su v pohode v dobrom vztahu. Vidia len špičku ladovca. Chcu verit ze vztah je inak ok. Svoju frustraciu si potom ventiluju riesenim nepodstatnych veci .. Lebo tie podstatne sa boja riesit a nechcu prijat realitu ktora nie je taka pekna ako predstava. Lebo by museli prijat zodpovednost za svoj vyber partnera. Mozno si mysli ze druhe dieta nieco zmeni. Ze budu “ kompletna nova rodina.” A vsetko bude zazracne vyriesene.
Autorka, ale ty máš tiež hypo s 1 dieťaťom, nie? Tak prečo v tomto ohovaras jeho dcéru, že si s dieťaťom beru hypotéku? Do toho sa ráta iba tvoj plat, lebo žiješ so svojim priateľom ako druh a družka, nemáte BSM, bývaš v nehnuteľnosti jeho otca, lebo on chce. Toto je podľa teba ideál na 2. dieťa?
Ci by si takto isto prskala,keby islo o tvoju dceru. Tiez by si jej chcela pomoct ako by si len vedela. Chapem,ze ta to stve,lebo to nie je tvoja dcera. Ale musis respektovat,ze je to muzova dcera a chce jej pomoct. Nelipni na veciach. Tie veci sa daju kupit,ked budete mat dalsie dieta. A ze si ich kupila za svoje? V manzelatve sa hospodari so spolocnym a nie si vykrikovat,co kto kupil.
Dám ti autorka ešte takú indíciu v tom či naozaj túži mat ďalšie dieťa, neviem či si to tu uvádzala, lebo som necitala celu diskusiu, ale sama vieš aký bol otec k vášmu dieťaťu a či ho bavila starostlivosť o bábätko. Či išiel sám aj pokočíkovat, pohral sa, nakŕmil, prebalil, vstal aj v noci ak bolo nevyhnutné. Tam by som asi našla odpoveď či ťa len neťahá za nos a nehovorí ti veľa veci len pre to, lebo ich chceš počuť.
@katkami123 ano moze to byt signal ze on viac deti uz nechce . Mà nejake dospele a jedno s autorkou .. vecicky nema v plane sušit doma pre druhe.. Lebo ho to bud nezaujima Ved ona kupi zas alebo vie ze ich vobec nebude treba kupit ked on mà deti dost . A uz bude aj dedko.
ja by som prestala riesit dceru. Tu je chyba komunikacie tvojho muza. Ani sa ta nespytal, kedze sa jedna o tvoje veci. Chce byt za dobreho a z cudzieho sa lahko rozdava vsakze? Ak ste par tak sa mate rozhodovat spolu. Mne by zacala blikat kontrolka, ze ma maniere hovorit, ze v dome si cudzia, ale jemu sa neprieci rozdavat tvoje veci. Tu cosi nehra. Si si ista, ze je dobre mat druhe dieta?
@miadi
Neviem vek či teda mal svoju 1. dcéru veľmi skoro, alebo to bude chlap pred +- 50, ale v takom veku už máloktorý túži riešiť novorodenca. Pravdepodobne bude medzi ním a autorkou značný vekový rozdiel, že si ona ešte určite veci neuvedomuje.
Za ďalšie, keď už autorka rieši finančnú nezodpovednosť, mať 2. dieťa s priateľom, je sama na hypotéku, najhoršia možnosť je, ze by mohla skončiť sama s 2 deťmi a hypo. Dalsia možnosť, bude treba peniaze na ňu a ich 2 deti, potom aj pre jeho deti z 1. vzťahu a pribúdajúce vnúčatá, kde tiež asi bude chcieť prispieť. Treba na to pozrieť z každej strany. Žiaľ, pre toto sú chlapi so záväzkami pre slobodne zeny veľmi nevyhodní.
@katkami123 v tom ich vztahu sa veci robia tak ako chce on. Neviem si predstavit mat byt a ist koli nejakemu frajerovi zit k jeho otcovi aj s dietatom. A este tam pocuvat nejake narazky ze som cudzi v dome .Keby bola s dietatom vo svojom byte Tak Mozno by tie veci nedostali nohy..
Tie veci si sama kupovala, ci aj platila zo svojho?
Pokial si ich platila zo svojho, nebola by som nadsena
Ja zasnem z komentov 😀
Keby si chlap rozdaval veci ktore kupil on zo svojho, nech da. Ale kupila ich ona a on ich rozdava akoby nic so slovami ze potom na ich dalsie dieta si budu musiet kupit nove ,za dalsie peniaze. To nieje pozicanie, darovanie.
A ako som uz pisala, ci je dcera ich spolocna alebo nie, rozdavat by mohol svoje,pripadne darovat mensie vecicky, nie drahe a dolezite veci ako su kocik,postielka atd...
@miadi
Áno, ten chlap má katastrofálne chovanie z kazdeho smeru a myslím, že k nej nie je úprimný. Ja len dúfam, že sa autorka nespolieha na to, že ho ďalšie dieťa zmení a zrazu z neho bude uvedomelý milujúci partner.
A v podstate sa autorka ani nemôže ozvať, ze rozdava jej majetok.
@mircalla platila ich zo svojho (zo svojich odmien) priatel otec dietata nekupoval on len rozdava 😉
@mamina7070 V tom pripade rozhorcenie uplne chapem
@miadi ja neviem či je tak zamilovaná alebo zúfalá. 32ročná baba bude riešiť vnúča svojho partnera a ešte k tomu aj býva u jeho otca so spoločným dieťaťom. Mne je jej v podstate ľúto. Naivná riadne, keď si myslela, že deti už budú pre neho tabu, lebo sú dospelé. No hádam aj autorka vytrepe syna v 18tich z domu, veď je dospelé nech sa stará sám o seba. A to ešte bude, keď sa to vnúča narodí a bude chodiť k nim a nedajbože partner bude väčšiu pozornosť venovať vnukovi ako synovi

@katkami123 ani vo sne by mi nenapadlo že veď otehotniem a niekto sa už postará