Čo robiť, keď manžel všetko kritizuje?
Neviem čo sa s ním stalo, no poslednú dobu všetko kritizuje na mne všetko čo robím všetko mu vadí. Konkrétne strašne gibicuje mi do šoférovania keď ideme spolu na aute. Dávaj pozor, chod pomalšie, brzdi, narazis do niekoho, ja radšej vystúpim a pôjdem busom. Toto sú jeho slová. Pritom som dobrá šoférka mám xx rokov odsoferovane bez nehody. Ďalej vadí mu že stále niečo robím že som v pohybe. Príklad vysavam, umývam riad, varím, periem vesam prádlo. Stále mi hovorí nech si konečne sadnem na zadok. A keď už sedím tak mu vadí že som príklad v spálni a on je v obývačke. Alebo opačne, že prečo nie som pri ňom. Že prečo si čítam časopis v spálni a nesedim pri ňom, lenže on pozerá telku a mňa to nebaví. Áno vyzerá to ako keby sme mali ponorku a nežili spolu ale vedľa seba. Žeby preto všetko mu tak vadí? Ale ja nemôžem s ním byť nonstop keď som doma. Máme aj deti domácnost, záhradu stále je čo robiť. Ako to vidíte vy?
@sissy27 Ja keď prídem domov, hneď mám v hlave čo všetko treba spraviť doma, navariť, upratať, venovať sa deťom, úlohy všetko mať hotové.
@sisska96 Tak porad ako máme spolu tráviť čas? Pri deťoch a domácnosti fakt neviem kde si nájsť čas
@0kristina0 Neviem, ja sa prispôsobím aktuálnej situácie. Vždy sú prvoradé deti a ostatné povinnosti, až potom ostatné.
Tymto si jasne povedala, ze manzel je pre teba menej ako spinava podlaha 🤷♀️ na tu si totiz cas najdes.
@mrkvicka060 Ale veď stále je čo robiť okolo detí a domácnosti, ešte máme vnútri aj psa. Tak treba upratovať každý deň. Darmo mu ja poviem že skoc pre dieťa do škôlky a školy, keď on sedí pred telku a nevstane. Povie mi že je unavený. Ani deti ani psa nezoberie von.
Ano, ale @mrkvicka060 podla mna trafila klinec po hlavicke. Bez uprimnej snahy (z oboch stran) o vludne spoluzitie (konstruktivna zmena postoja na oboch stranach, to neznamena prikazovanie ani kritizovanie), nam tie partnerske vztahy chradnu a zhorsuju sa az smerom k zaniku. Prioritou by mal naozaj byt zdravy partnersky vztah (vtedy vznika ta synergia, spokojnost oboch a pomahanie si navzajom), nie ostatne povinnosti. Az sa hanbim, ze som si to neuvedomil skor a vztah sa mi rozpadol tiez. Asi jeden z partnerov, ked to pochopi, by mohol potiahnut (byt pozitivnym vzorom) toho druheho.
@sissy27 Nie som taká čo všetko robí najlepšie, ja by som privítala keby mi pomohol v domácnosti aj s deťmi žeby som mala viac času a menej stresu.
@mrkvicka060 Ja mu hovorím konkrétne čo má spraviť no aj tak nespraví. Niekedy mám pocit ako keby to robil už naschvál. Lebo po sebe ani riad neodlozi do drezu alebo na stole nechá po sebe roztrúsené omrvinky, keď niečo vyleje neutrie to. Darmo mu poviem pomôž mi spraviť to a hento keď nespraví. A dôjdem domov a toto vidím tak nemám chuť ani čas ani tú pusu mu dať na privítanie.
@tinka_1807 Chápem čo píšeš no ja jednoducho nemám čas ani energiu na nás dvoch. On ani smeti nevynesie ani psovi nedá jesť, proste nič. Všetko čaká na mňa. Robí na smeny ráno a poobede. Keď je v práci poobede a som doma len ja s deťmi, to je uplne rozdiel. Všade ticho a kľud, telka vypnutá, nikto nebuzeruje.
@mrkvicka060 Vysvetlí malým deťom ako ty píšeš že "majú páliť do zadku a dať nám priestor" , to sa nedá.
@madeincssr On to má aj z domu, mama sa o všetko starala. Otec chodil do krčmy a doma nepohol ani prstom. Akurát že môj manžel do krčmy nechodí ale sleduje stále telku a tiež nepomôže nič.
My s mužom varíme spolu alebo striedavo, ale väčšinou na 2 dní, deti majú obed v škôlke, škole. Večera je stále iba ľahká. Väčšie dieťa urobí úlohy v družine, menšie chodí do škôlky. Upratať nemusíme každí deň. Nikto si nenechá po sebe bordel. Každí piatok robíme väčšie upratanie, ide práčka, potom každí si odloží veci po sebe, také omrvinky a pod. za pár minút povysava hocikto, buď ja alebo väčšie dieťa, alebo muž. Do 7 sme hotoví so všetkými vecami a potom si oddychujeme spolu, rozprávame sa. Keď je teplo ako aj teraz tak ešte skôr o 6 alebo tak ideme na prechádzku na zmrzlinu. Popritom máme aj záhradu, takže aj to zvládneme úplne v pohode. Pes je vonku, má tam malý domček, nepustíme hu dnu, nepatrí do bytu. Ale manžel nepozerá veľmi ani telku. Max hodinu za deň.
On by chcel tvoju pozornosť to je jasné . Muži nás potrebujú aj ako partnerku,milenku ,kamátku . Nebaví ich prísť domov a počuť krik detí ,vidieť nafučanú manželku ,ktorá nič nestíha a manžela už vôbec .Môj manžel zase fungoval tak ,že ja som robila všetko vnútri plus o dieťa sa starala a on prišiel a hneď von robota.Pri druhom dieťa konečne pochopil ,že keď nepomôže bude tu bordel .Syn nechcel spať, veľa plakával ja som stále len uspavala 5 min spal a zas rev🙄 . Takže zistil ,že musí priložiť aj on ruku .Nevravím ,že teraz je to perfektne ,ale vieme sa už viac zladiť .Keď vidí ,že je na zemi bordel pustí robota ,keď príde z dvora večer a vnútri sú neupratané riady, nahádže do umývačky .To len ako príklad uvádzam je toho viac samozrejme.Pochopil , že keď chce mať spokojnejšiu manželku musí sa o to aj on pričiniť.Radím ti ukáž mu ,že nestíhaš a choď na to pomáli.Joj ako to tu smrdí ja musím ísť toto teraz urobiť ,vybehni smeti vysypať a nachystám mu to podám do ruky napr.Alebo musím ísť vybehnúť niečo vybaviť nestihla som ísť zo psom chod prosím ťa ,lebo by už nevydržal .
ake stare mas deti? ja mam tri este relativne male deti (8,6,1) a od mala ich ucime ze "teraz sa s tatinom rozpravame, takze musia pockat". a cuduj sa svete, chapu to dve, tretie po nich opakuje 🤷♀️ prepac ale v tomto pripade moj nazor je, ze ty mas velmi velky podiel viny na tom, ako fungujete. Muza mas na tom najposlednejsom mieste. radsej ides upratovat.
a naozaj velmi vela robi sposob ako mu hovoris, co ma urobit.
Možno je frustrovaný,a nevie to zo seba dať,alebo nevie ,že je frustrovaný 🤷
@rose26 Skúšala som ho tak poprosiť, že nestihla som nech vybehne zo psom alebo nech niečo uprace ale nepôjde, on len sedí do večera pred telkou. A my nemáme ani umývačku riadu ani robotický vysávač. Ja robím všetko ručne.
Mycka stoji 300€,kup.
Dojdes z roboty, zober psa, chlapa a hajde do skolky spolu.Vyvencis vsetkych naraz😆
@mrkvicka060 Deti majú 3 a 7 rokov. U nás to nefunguje že by počkali v izbe lebo sa s manželom rozprávame. My sme s nimi celý deň. Menšia ked ma nevidí päť minút už plače že kde je maminka.
@ahhola Nemáme kam dať umývačku a ani si to nemôžme dovolit.
Nuz, akeho si si vzala, takeho mas. Co videl doma, praktizuje aj u vas. Povedz mu, co ma robit, abu Ti na neho cas vysiel, ak nepochodis, tak ma smolu.
U teba to je len same “neda sa, nemam cas, nemozem”. Tak aku radu vlastne chces? Vztah zlepsovat nemas zaujem, tak bud trp alebo sa rozved.
@sissy27 Kde som písala že nedá sa a nemôžem? Čas nemám na seba to je pravda
Ved si precitaj svoje prispevky po sebe 🤷♀️ v kazdom jednom sa nieco podla teba neda…
Nemas v kuchyni, spajzi 45cm?v linke? 45 je najuzsia a uplne ti postaci, alebo teda lepsie, ako nic. Mas pracku, v rukach neperies, preco umyvas riad? +45 minut denne ziskas UR. Nakresli mi podorys kuchyne, ja ti najdem miesto.
Najprv som ti isla napisat, deti do 20:00 hod v izbe, vy spolu ked aj pri telke, ked sa len pritulis, pohladkanie a tak. Ale ked som dalej citala, ze on ti nic nepomoze aj ked ho poprosis, tak to by som veru aj ja isla radsej čítať do spale. No tu nic ine ako rozhovor nepomoze. Daj mu taky navrh, ze co spravi on a co ty a o osmej sa mozete pritúliť. A inak, nemusis upratovat kazdy den aj ked mas psa. Skus si to proste nevšímať. Mysli na seba a oddychni si aj ty. Deti si nebudu pamatat ci mali upratane ale budu si pamatat, ze mama sa stale naháňala.
@ahhola Kuchyňu máme 180 cm, miestnosť má šírku dva metre, nezmestí sa nikam umývačka
Rozumiem ti , mám deti presne rovnako staré a teda snažím sa ich trocha zapájať.Syn 7r aj smeti vysype,ošúpe zemiaky ,zeleninu ... a to sa napočúvam ako sa mu nechce ,ale ide to.Žiaľ treba učiť aj deti ,že nie som slúžka , že mama za nich všetko robiť nebude i keď som doma.Mužovi povedz ok nemám od teba pomoc na narodeniny, Vianoce chcem robota čo povysáva alebo iného pomocníka čo mi uľahčí život .
Malý byt, veľká oslava? Vďaka umývačke riadu Electrolux Compact nepotrebujete umývať riad medzi jednotlivými chodmi. Náš 20 minútový program party urobí ťažkú prácu za vás a vy sa môžete slobodne rozprávať alebo pripravovať dezert.
Špecifikácie a benefity:
6 programy/-ov, 4 teploty/teplôt
Umývacie programy: 20 minútový Party Program, Eko 55 °C, GlassCare 40 °C
°intenzívny 70 °C, normálny 65 °C, rýchly 40 °C
Úroveň hluku: len 52 dB
Spotreba vody a energie: 6.5 l, 0.609 kWh s programom Eko 50 °C bez predumytia
Umývačka pre inštaláciu vo výške
Kapacita umývania: 6
Systém sušenia: reziduálne sušenie
Možnosť odloženia štartu o 1 až 24 hodín
Indikátor soli a leštidla
Ukazovatele funkcií: posunutý štart 1-24 hodín, leštidlo, soľ