icon

Čo robiť, keď muž zabudne na meniny?

29. sep 2024

Dobrý večer, ani neviem prečo to sem píšem, ale som tak sklamaná veľmi zo svojho muža, a asi aj z okolia.
V piatok sa ho pýtam či vie, čo je v nedeľu, otvorí kalendár v mobile a odpovedá, máš meniny.
Príde nedeľa a on nič, vôbec nič. Pol dňa čakám, potom sa už urazím, ešte on sa cíti byť urazený že som vraj zas zdutá....
Zobrala som sa a išla preč autom, so slovami "idem si osláviť svoje meniny sama" (trklo mu), zobral sa a šiel 5km pešo kúpiť kvety a bonboniéru.
Vždy kúpi čo by som si priala, kvety nosí, len tak.
Ale toto ma tak veľmi sklamalo, že keby postaví predomňa nejaký luxusný drahý dar, nehne to somnou.
Aby ste si nemysleli , že mi ide o dary, tak to vôbec, zarábam kúpim si aj sama. Ako chlap je úžasný, ale popravde nieje to prvý krát...
Väčšinou si dáva poznámky do mobilu, aby nezabudol.
Hnevám sa na každého, rodičia a rodinný príslušníci ani nenapíšu. (Matka koľko krát zabudla, takmer vždy, aspoň sa robila, nevie ani zagratulovať)
Ja sa snažím vždy každému gratulovať hneď, zaobstarať darčeky, nech sú šťastní.. No len na mňa sa každý rok nejako zabúda. (Každý sviatok)
Pokiaľ chcú a potrebujú niečo (urob, zavez,požičaj) vedia aj volať.. A mňa to tak strašne mooc mrzí 😪
Píšem to cez slzy, ani neviem, čo čakám za odpoveď, ale opustila som sa 😄

Strana
z4
hendikep
2. okt 2024

ako prepac, ale mne je trapne aj za Teba. Nebud taka sebestredna 🤦‍♀️

juliacenc
2. okt 2024

Ja ta chapem, ale vie co citala som nieco mudre a to, ze nemozme ocakavat od ludi, ze budu taky ako sme my. A potom nebudeme sklamany

veronika2405
2. okt 2024

Pisete mi zo srdca…aj ja to poznam, ale treba sa s tym naucit zit, zabudnite aj vy na neho, ked ma sviatok.. zas na rodicov a sestry moje nemozem nic povedat, tie uz dopredu mi gratuluju..neni to o daroch, ved vieme si kupit sama..ale o to, ze vas maju radi a nezabudnu na vas..ide o pocit❤️💙🩷…

veronika2405
2. okt 2024

@hendikep ste trapna.. je jej to luto, pockajte ked sa na vas s prepacenim vyseriu vsetci.. sa aj vy spamatate,,, co vidite na druhom, cakajte na sebe

scila
2. okt 2024

Už som to tu voľakedy písala.
Môj muž zabudol na moju tridsiatku. Kamoške ten jej kúpil 30 ruží. Pár mesiacov na to sa rozišli a prevalilo sa, že v čase keď kamoške kupoval ruže už spával s inou.
Ja už som aj 40 mala a s mojim mužom sme spolu ešte stále. Život je otázkou priorít...

vecicky1805
2. okt 2024

Takto oni to beru inak nez ty kazdy ocakava iny prejav lasky kazdemu vyhovuje nieco ine niekto ma rad dary iny je dotykov typ dalsi caka nejaku obetu a ty si typ ktory potrebuje pozornost (nie v zlom) daj svijmu precitat knihu pat jazykov lasky pre muza pochopi to mojmu to pomohlo, kazdy prejavuje automaticky lasku tak jak ju ocakava ..ale to je chyba kedze naor tvojej mame moze byt u prdele ci si spomenies na jej meniny a potrebuje ine prejavy lasky a naopak..meniny su prkotina mojmu to pripimenul kolega ked sme boli spolu v aute 😂😂😂 ale pisem ti to oreto ze to zachadza aj do inych veci aby mal tvoj muž v tom jasno…a ako píšeš zme si spomenie len tak aj inokedy a je to dobrý muž naozaj by som kašľala na to a užila si zvyšok dňa však veď to neurobil naschvál..je na Tebe či budeš revať a budeš zdutá alebo si ešte spravíte pekný deň, na ostatných sa možeš vytoto ..s ním budeš do konca života teda ak to výde…

duppka13
2. okt 2024

My meniny vobec neoslavujeme navzajom, iba dcerine a ani to nedavame dary.

najjulinka
2. okt 2024

Neriešim také hovadiny. Cim viac povinnosti doma, tým viac nemám šajn aký je deň.

Svadbu som vybrala super datum 20.07.2007 ... Moj už manžel v ten den dostal dodatočne narodeninový darček od sestry a švagra - hodinky.... Tak po oficialitách si hodinyk nastavoval a pýta sa do pléna "Ktorého je dnes?" ... ani mne nezaplo, všetci sa pobavili... .ale už som neočakavala žiaden výročník, ked v ten den čo sme eše vynimku potrbovali, oznamenia sme riešili a on to v ten den už mal niekde zabudnuté...... Su to pakariny. Su o vela podstatnejšie veci....

3petka
2. okt 2024

No a čo. Mne stačí že mi muž zagratuluje i keď meniny neriešim. Ale aby mi zagratuloval musím mu to povedať sekundu pred tým. Proste má v hlave iné veci dôležitejšie ako meniny…

kukuk29
2. okt 2024

Tak už máš ponaučenie - na svoje meniny a narodky si kúp darček sama 🥰 a na zvyšok rodiny sa vydlabni ako oni na teba - vybavené ✅✅✅🎂🥂💐

najjulinka
2. okt 2024

@vecicky1805 tak nejak.. .

a navyše sa da povedať manželovi v jeden pekný den - počuvaj, nadiktujem ti kedy mam aký sviatok, kedy mame vyročie a nahadž si to do mobilu do kalendara na pripomienku...... Pripadne rovno s papierom vypisanym..... A nech mu to hlasi týžden dopredu, alebo tri dni, nech skusi aj nejaky darček poriešiť.... nechapem, že niekto miesto konštruktivnej debaty bude radšej sa uražať a zduvať... .asi tiež muž nepotrebuje miesto manželky či partnerky 2 ročne decko čo nevie povedať čo chce, ale bude revať o raty ...

silviaeli
2. okt 2024

Aj moj zabudol..ked mi kamarátka zavolala a gratulovala, až vtedy si spomenul 😀
Ved je to chlap a mal toho vela ..chapem to a neurazila som sa vôbec 🤷🏻‍♀️

majarumm
2. okt 2024

A to bývaš často zdutá? Aby to chlapa neodradilo 😂

charlottelavender
2. okt 2024

Hlavne sa z toho nezblázniť, sú to len meniny a niektorí ľudia na to pozabudnú lebo sú oveľa podstatnejšie veci. Pokiaľ ty máš meniny a očakávaš darček a gratulácie tak si mala začať piecť koláčik alebo prichystať niečo na pohostenie a doplo by mu že je špeciálnejší deň

charlottelavender
2. okt 2024

Alebo povedať: vieš mám sviatok nepôjdeme sa niekam najesť? Určite by to zaplatil a mali by ste pekný deň

mircalla
2. okt 2024

@scila Trefne

natalka81
2. okt 2024

Daj mu do jeho kalendára všetky sviatky aj meniny, s pripomienkou. Ja to takto robím mužovi. Je to super vec

vecicky1805
2. okt 2024

@najjulinka áno, mojmu ani tie pripomienky nepomohli 😂ale on to má tak skoro so všetkým aj hlavu by zabudol keby sa dalo nanešťastie dcéra to má po ňom 😂😂😂po toľkých rokoch to už je aj humorné ak nejde o niečo nepríjemné ako stratené kľúče od domu alebo podobne tak to je 👍😂😂😂😂
Možno autorka má ešte čerstvé manželstvo bez detí plus ak toto je u nej prejavom lásky tak kúsok chápem keby sa na to uplne vybodol ale 5 km ist pešo to by mi bolo aj toho mojho ľúto 😂😂😂ja sa doteraz udrbávam z tých výrazov keď zabudne ako nedávno sedíme v aute a volal mu kolega a počuj vieš že tvoja manželka ma dnes meniny že 😂😂ten výraz že ups (omg prečo teraz? prečo si mi to nepovedal skor ty….) 😂mu len vravím som tu a nie nevie zase zabudol 😂ale medzitým čo som odišla vybavovať veci tiež trielil hľadať dáku dobrotu 😂😂😂 je to sranda zas aspoň sa človek nenudí má na čo spomínať aj sa zasmeje, má to blbé chudák on stále zabúda a ja si pamatam skoro každý prd a ten čo nie mám zapísaný 😂😂😂sa mi smeje že raz z tej databázy čo mám uloženú zošaliem alebo stratím pamať 😂 no máloktorý chlap nezabudne aspoň pár krát to by asi nebol chlap no nie, ako píšeš to si proste musia odkomunikovať čo jeden od druhéh čakajú a vyžadujú aby boli šťastní obaja a dohodnúť sa k spokojnosti oboch ináč to nejde. Každý má predsa iné vlastnosti a na niečo iné si potrpí, ľahšie to majú páry ktoré majú podobnú povahu a vyžadujú podobné prejavy lásky atď ale zas pre niektorých by to nebola potom výzva ale nuda 😂ako moj zhodnotil 😂

hendikep
2. okt 2024

@veronika2405 ??? na mna sa tiez niekedy zabudne, a ja si sviatky ostatnych z 90% pamatam …. ale traposit ze niekto zabudol na ! meniny ! je fakt trapne … je to meno v kalendari, niektori ludia to vobec neoslavuju … autorka hovori ze ma super muza tak co by este nechcela?? ci ma chlastat ju a biť, ale ked ma meniny donesie kyticu a je vsetko na poradku? Stojim si za tym ze je to totalna malichernost, kus pokory by nezaskodilo.

luizina
2. okt 2024

Popravde svoje meniny neriesim ani len ja sama 😂. Toto neni pre mna nieco, nad cim by som sa pozastavila. Kiez by ma len toto trapilo.

mircalla
2. okt 2024

A este si napisala, ze inak ti kupi co chce, nosi kvety.

toscania
3. okt 2024

Bohužiaľ, chlapi🤣🤣🤣🤦🤦🤦

Strana
z4