icon

Čo robiť, keď partnerka zatajila financie?

1. jan 2025

Dnes som zistil ze partnerka ma peniaze na ucte o ktorých som netusil. K situácii bližšie- žijeme spolu 7rokov - syn ma 4,5’rokiv hypo mame spoločnú na dom. Dnes otvorila koncoročný výpis z uctu nechala otvorený a keď som zobral telefon aby som nás išiel fotiť som to uvidel. Na ucte ma Cez 30 000. Doteraz sa tvárila že peniaze nemá len malu sumu ktorú minie a pridavkami doplní. Ma moju kartu ktorou platí vsetko. Do práce nenastúpila keďže syn je chorý každý často a ja pracujem v zahraničí. Som v absolútnom šoku. Nepovedal som ešte nic. Viem že tie peniaze pred tehotenstvom nemala. Zakladala si nový účet boli sme spolu v banke a zadávali sme v starej banke príkaz na prevedenie všetkých prostriedkov ku dnu skončenia starého účtu. Cítim sa podvedený a okkamany… je toto normálne ? Podotýkam partnerka posledné 4,5 roka neplatila ani cent

slaviivals
1. jan 2025

😱 “Peniaze chce mat mimo aby zevraj nedopadla ako ženy na MK”??? Coze?? To si v pekne blbej situacii. Toto mi pride ako, “spravil si mi decko, staraj sa o nas”. Uplne sa necha vydrziavat a poza tvoj chrbat si svoje setri 🙈🙈 mrzi ma, ze to su peniaze pre nu a nie pre rodinu

hellwant
1. jan 2025

Ak revolut tak vtedy ten pohyb ok, v Revolute sa aj investuje.

tyriss
1. jan 2025

Velmi sikovna zena. Kazda by mala mat takyto ucet, kde si uchovava peniaze. Su to jej peniaze, nikoho do toho nic nie je, ani autora tejto diskusie.

sasa1310
1. jan 2025

@mizoko za mňa častejšie choroby nie sú zlý zdravotný stav

hellwant
1. jan 2025

@tyriss jasne, ale ze ma nehnutelnost na poly s nim a on plati vsetko a ona este preda aj veci- kupene z jeho vyplaty - kedze ostatne vsetko co dostala presunula ku sebe- a presunie si ich na ucet o ktorom nevie to je sikovnost?( keby aspon vedel ok) ? No kazdy ma inu moralku. Vidime to tu.

konikmodry111
1. jan 2025

Je vychcana a poriadne. Neviem si predstavit ze by mi muz tajil ze si setri niekde bokom peniaze 🤦🏼‍♀️ bola by som zvedava ako by sa zatvarila ona, keby ti pride na to ze si ,,setris,, poza jej chrbat 🙈

sasa1310
1. jan 2025

@tyriss snáď aj ty máš takého šikovného partnera, ktorý si necháva všetko pre seba a ty všetko platíš zo svojho

lienka.7
1. jan 2025

@autor na tvojom mieste prehodnotím výšku financií, ktoré jej dávaš. Keď si dokáže tak super "usetrit". Toto je zase uplne iný extrem, ako keď tu píšu ženy, ze maju žiť z rodicaku. Ja mam skôr pocit ze jej vyhovuje byt doma a to ze ty platis. Navyse, si preč. Píšeš, že mala MD zo zahraničia, cize asi sa nema kam vrátiť? Sorry, ale pripadás mi až moc dobrosrdecny. To, ze nemá prijem neznamená, že teraz všetko budeš financovať vylucne ty a ona to, čo jej príde si bude šetriť. Keď utiahnes kohútik, možno sa aj rýchlejšie pokusi si nejakú prácu nájsť.

dunajranger
Autor odpoveď zmazal
dunajranger
Autor odpoveď zmazal
sima234
1. jan 2025

Autor, na tvojom mieste by som platila všetko ako doteraz, ale zobrala by som jej kartu od účtu, nech si sama financuje svoje výdavky. A nie, že ona si sporí peniaze na tvoj úkor, lebo predpokladám, že ty toľko nasporených peňazí nemáš, keďže všetko financuješ.

hellwant
1. jan 2025

@dunajranger Lenze ona nechcela svadbu a keby ho opustila a chcela splatit polku nehnutelnosti s tymito cislami u sudu neuspejes.Takze nie nesplaca hypo. Iba vydokladovane veci sa beru a daju riesit.

sima234
1. jan 2025

@dunajranger veď on pracuje v zahraničí, tak si zober koľko reálne je on doma. Tak teraz sa netvárme, že chudera sa ide zodrať zo starostlivosti o dieťa a domácnosť, keď sú prevažne iba dvaja. Je veľa žien, ktoré sa bežne starajú o deti a domácnosť a chodia aj do práce.

lienka.7
1. jan 2025

@dunajranger nič v zlom, ale žena ktorá teda pracuje ma doma upratovačku? Nie, chodi normalne do prace a potom ešte doma aj upratuje. Cize tvrdiť, že tým, že doma upratuje spláca polku hypotéky je uplne od veci. Pracujúce ženy ju potom platia celú, podla tvojej logiky (pracou doma a aj financne).
Ešte tu napis, ze pomaly živí aj chlapa 🤦‍♀️ navyše @autor nie je ani poriadne doma, tak snáď po sebe a dieťati upratať zvládne.

mandzula
1. jan 2025

@sima234 zas si na druhej strane zober, ze on odrobi sichtu a ma fajront, ak teda niekde netaha 14-hodinovky, kdezto ta zena, sama na dieta, ma 24-hodinovy uvazok, ak teda nema pomoc svojich alebo jeho rodicov.

senta_sofia
1. jan 2025

Keby ste manzelia, boli by spolocne… Je to uplne prirodzene, ze sa citis oklamany, ak si ju dotoval s vedomim, ze nema nic

ibatanecnica
1. jan 2025

@brrunetkaa celu pravdu nevieme. Ktozvie aka by bola jej reakcia. Takze ja som za to aby sa zena postarala sama.o seba.

ibatanecnica
1. jan 2025

@mizoko tiez by som to tak vnimala.

mamina7070
1. jan 2025

nuz ja by som spozornela ci nahodou nefrci na onlyfans

mizoko
1. jan 2025

@sasa1310 to v hlavnom príspevku ale nerozviedil a celú diskusiu nečítam. Mal napísať rovno že decko je len chorlavejsie. A hlavne o tom sa má baviť s partnerkou,že toto nie je dôvod aby ostávala dlhšie doma. Vieš mne to príde že tam úplne zlyháva komunikácia medzi partnermi.

vroni
1. jan 2025

Mne tu chyba minimálne jedna náramne podstatná informácia - koľko má ušetrené autor. Ak nič, treba prehodnotiť financovanie. Ak plus mínus tiež toľko, tak mi to pripadá v pohode. Inak byť doma s takmer patročným dieťaťom mi pripadá úplne zbytočne. Nech len pekne nakluse do roboty, môže aj na čiastočný úväzok. A možno to už aj urobila a odtiaľ sú peniaze. Že nie je na predĺženom rodicaku, asi dieťa nemá nejakú vážnu diagnózu, akurát matka rieši typicky slovenské smrteľne sople skolkara.

mizoko
1. jan 2025

@slaviivals hej,hej,všetky ženy na materskej a eodicaku sa nechávajú vydrziavat mužmi. Vieš čo tak nech si muži nerobia deti ak nechcú prijať že sa na istý čas budú musieť o financie starať výhradne oni. A vec je vyriešená. Ženy budú mať kariéru muži budú mať kariéru a všetci vlastné financie. Moje nervy tie ublížené mužské ega

mizoko
1. jan 2025

@vroni to by sa najprv doma museli aj rozprávať. Čo sa evidentne nedeje keďže nekonfrontoval hneď partnerku ale radšej šiel vyplakavat na MK. Len oni dvaja poznajú svoju situáciu a zázemie a aj to aký je medzi nimi vzťah. My tu môžme akurát tak hadat

sasa1310
1. jan 2025

@mizoko písal, že len chorlavejšie. To je skoro každé dieťa. A áno, komunikácia je najdôležitejšia vo vzťahu

hellwant
1. jan 2025

@sasa1310 ze vraj cakaju na vybratie mandli ak sa nemylim.

sima234
1. jan 2025

@mandzula ale keby on nebol väčšinu času od rodiny, tak by ona nemala našetrených 30 000. Lebo predpokladám, že doma by asi nezarobil toľko, aby mohol všetko platiť a ona si šetriť.

mizoko
1. jan 2025

@sima234 a ak by nebol vkuse prec možno by vedel čo sa u nich doma deje. To len tak Hádžem do debaty ďalšiu možnosť 😏

mandzula
1. jan 2025

@sima234 ano, mozno, a zrejme by sme tu o tom nemuseli debatovat, ak by zili a hospodarili spolu, mozno by uz ona pracovala, lebo by sa chlap podielal na starostlivosti o casto chore dieta, mohol by ho rozvazat po lekaroch, brat si na neho OCR atd., nebolo by vsetko len na zene.

sima234
1. jan 2025

@mizoko
@mandzula presne tak..ale uprimne si myslím, že každého by zamrzelo, ak by vrážal všetky peniaze do rodiny a partner by vrážal "do seba". Tiež nie je fér, že ona si šetrí a on možno nemá z čoho, lebo platí všetko. A netvárme sa, že nie sú aj vypočítavé ženy a aj chlap občas doplatí na partnerku, lebo ak by ho ona teraz nechala, tak si odíde s 30 000 eurami, vypýta si vyplatiť časť z domu, za ktorý nezaplatila nič a on...má smolu...

vroni
1. jan 2025

@mizoko, veď hádame 🤣 Ono to môže mať tisíc príčin a ani oni dvaja nemusia nájsť tú pravú, ak to nebudú chcieť. My tu možeme len hádať ako čísla v sportke, akurát že nič nevyhráme.