Čo robiť, keď starí rodičia ignorujú najmladšiu dcérku?
Dobrý večer. Som veľmi nešťastná. Mám 3 staršie deti a najmladšia dcérka o ňu nikto nemá záujem len preto, že je štvrtá. Ani moji rodičia nemajú záujem o ňu ešte ju ani nevideli. Svokrovci iba raz, keď sa narodila. Ja mám na to ťažké srdce neviem to prekusnut. Keď som išla do pôrodnice tak ich odmietli staršie strážiť, čo mi bolo dosť ľúto. Lebo predtým ako zistili, že som tehotná tak ich stále pýtali a potom sa otočili chrbtom. Muž im povedal, že som tehotná až mesiac pred mojím pôrodom. Hanbil sa tiež za to, že som tehotná. Dodnes mu to neviem zabudnúť. Aj keď som tam chodila nikdy nič nepovedal svokra sa stále vypytovala či som alebo nie. On stále hovoril, že mám diastazu to aj mám, takže to nijak nespozorovali a až tak často sme sa nestretávali. Ja to nedokážem prekusnut, že o tie staršie sa zaujímajú a o ňu vôbec ani sa nikto na ňu neopýtal ani nechce vidieť fotku. Od pôrodu som tam práve kôli tomu prestala chodiť. Pýtajú stále staršie, že zoberú na chatu na prázdniny. A ja to nechcem. Chápem, že tam dcéry chcú ísť ale ja sa neviem odosobniť od toho. Čo by ste robili? Jediné čo zaujíma svokrovcov kedy bude krst. Zase by tam boli nastúpeni a akoze sa hrali na to ako ju zbožňujú. Ja toto nemôžem. Preto aj to odmietam. Nebudem sa pretvarovat. Už som doteraz robila všetko podľa nich a po tejto skúsenosti som povedala dosť. Len idú prázdniny a starý rodičia už bitka u koho budú deti. Mrzí ma to. Svokra sa sice po pôrode ospravedlnila ak plakala ale podľa mňa to nebolo úprimne, keď už viac záujem nemala. Moja mama absolútne nič.
O deti sa treba postarať keď ich už urobím toľko. Vy to asi nezvládate. Tvoj muž ťahá celé financie keďže ty si už neviem koľko rokov na materskej, keď robíte deti ako na páse. Rodičia to vidia, preto sa hnevajú. A vôbec sa im nečudujem. 4 deti, achh 🤦🏼♀️
Aj so niekedy pracovala,ci len muz sa musi zrobit aby uzivil 5 clennu rodinu??4 deti do 30 rokov su masaker.
Aj so niekedy pracovala,ci len muz sa musi zrobit aby uzivil 5 clennu rodinu??4 deti do 30 rokov su masaker.
@maminkadeticiek tak ale čo on pri tej vyrobe nebol?
Svokra nie je slepá, ani na hlavu padnutá, aby nevedela rozpoznať tehotnú ženu v pokročilom štádiu tehotenstva. Viackrát sa pýtala, či si tehotná, lebo jej bolo jasné, že si. Čiže je jej jasné, že ste ju vedome klamali v zásadnej veci. Píšeš, že mužovi to nevieš zabudnúť, ale ty sama si im to teda prečo nepovedala? A ešte sa čuduješ, že stratili záujem. Veď ste sa k nim zachovali hnusne. Vedome klamať najbližšej rodine! A ešte vo veci, kde sa na to klamstvo určite príde, keď si porodila...! 😒
Zase dobra tema na plac ci zasmiatie? Volakedy som rad cital noviny Novy Cas. Ale citat MK je vacsia zabava. Pre boha 4 deti....Ta vazektomia bol naj napad v celom vasom zivote.
Tak ako ty nevies prekusnut, ze sa o stvrte nezaujimaju, oni nevedia prekusnut, ze ste z nich robili debilov. Ved sa skus vzit aj do ich situacie. Ty si uz asi dlho doma, chyba ti nadhlad.
Do takýchto tipov diskusii sa nerada zapajam, ale je smutné čítať príspevok autorky a tiež diskusiu. Naco sa polemizuje o počte autorkinych detí? Nikdy by som si toto k nikomu nedovolila, ak sa rodicia riadne o ne staraju. Otázka znie - nezáujem starých rodičov. Za deti ste zodpovední a staráte sa vy. K vašej situácii si môžu pomyslieť názor, ale nemajú už právo do toho rozprávať a nie je pekne ani normalne odvrhovat dieťa, s ktorým oni už "nepočítali". Ste dospeli. Muž by sa mal k veciam aj ku komunikácii s mamou správat dospelo, nie ako maly chlapec, ktory sa boji reakcie. Zrely muž si vie zastať seba aj svoju rodinu - vas. Od počatia, po pôrod či vychovu. Vy nesiete zodpovednost. Ak by naši starí rodičia preferovali len jedno dieťa, mala by som s tým problém a vysvetlila to tak im ako aj deťom, prečo sa nestretávame.
Bud vás rešpektujú alebo nie, buď je tam láska alebo nie.... Veľmi smutné.
Rozumiem ti že ste to tajili.. ja keby som otehotnela so 4. tiež by sme zrejme až z pôrodnice oznámili že máme ďalšieho člena.. 😆 ale čomu absolútne nerozumiem je postoj tvojho muža 🤔 akože keď sa chcel hanbiť mal si dávať lepší pozor.. no styku starkých s deťmi by som nebranila, budú aj deti smutné ak ich majú radi a ešte nakoniec sa budú hnevať na teba a sestričku že to ,,kvôli vám" sa nemôžu s nimi stýkať..
Nadpis mal byť " Co robit ked na priamu otázku či som tehotná klamem ze mam diastazu a dieta je uz na svete?"
Vidim skor chybu u teba, zaujimaju sa kedy bude pokrstena, na FB napisu moja princeznicka a ty tvrdis, ze absolutne ziadny zaujem a co este cakas a ze na prazdniny chcu starsie deti a co by asi robili stari ludia s malym dietatom? K ostatnemu sa vyjadrit neviem, lebo najskor musis vyriesit chyby u seba a az potom sa mozu riesit ostatni.
Mňa ako rodiča by nahnevalo, že tajís predo mnou tehotenstvo. Možno preto sa tak správajú.
Mňa ako rodiča by nahnevalo, že tajís predo mnou tehotenstvo. Možno preto sa tak správajú.
@nelili1978 keď sa rodič správa tak že dieťa vie že by ho akurát tak vytočil ani sa nečudujem.. poznám to veľmi dobre.. reči typu načo, prečo, zbláznili ste sa (podotýkam dospelemu, vydatemu, samostatnému dieťaťu) a podobne sú tie posledné čo má človek chuť v tehotenstve počúvať.. keby som bola znova tehotná tiež to nikomu (takmer) nepovieme..
Čo je natom že máte štyri deti hlavne že sú zdravé príbuzným ste mali oznámiť že čakáte bábätko možno sú urazený ale na druhej strane dieťatko zato nemôže že máte divné spôsoby v rodine veď ich navštívte tvárte sa že je všetko v pohode niekto musí urobiť prvý krok takto sa iba trápiš držím palce prajem vám veľa šťastia

Akože keby im to poviem tak neskoro tiež by asi nemali zaujem o to dieťa . Keď vám je za ťažko to povedať . Divná ste celá rodina. Ty asi tiež nevieš komunikovať ked necháš muža aby zatajoval tvoje tehotenstvo..no a to že si chcú brať staršie deti je len dobré..to im budeá brániť za to že nevideli malé aby tam išli staršie? Chceš potrestať koho? Evidentne deti..